Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Ruuwa #17879 üzenetére

    Szerintem az intel esetében kevés a hibás chip. Az egésznek a lényege az, hogy egyfélét gyártanak: ugyanaz megy mobilba, mint desktopra, csak egyik chip vagy megugorja a megfelelő energiahatékonyságot, jóságot (elmegy kis feszültséggel), a másik meg nem és megy desktopra. Ez is persze tekinthető egyfajta hibának.
    az i3-ak között biztos van hibás is. De szerintem az i3-ak és i5-ök hiányosságai a chipek többségében inkább tudatos letiltás, mint hiba.

    Hogy mi lesz, azt nem tudom. Csak a lehetséges verziókat soroltam fel különös figyelemmel arra, hogy a 4/8-as és a 8/16-os közötti rést mivel lehet feltölteni.
    De csak az alacsony órajellel szerintem az a baj, hogy húzni bármikor lehet. Manapság is szokás - legalábbis abban a niche szegmensben - 8320-at venni és húzni, merthogy ugyanolyan jól húzható, mint egy 8370.
    De hát majd meglátjuk. Ha nem is a start pillanatában, de én számítok 8/8, vagy 6/12-es változatra.

    (#17881) lee56
    (#17882) Simid
    (#17883) leviske

    Egyáltalán nem biztos, hogy az a jó, vagy az jelenti a jót, ha az SMT yield magas. Mert ha egy adott architektúrán az SMT yield magas, azt jelentheti azt is, hogy egy szál végrehajtása közben nem tudja megfelelően hasznosítani a végrehajtóegységeket. A zen nagyjából egy korábbi bulldozer modul erőforrásaival fog rendelkezni. Abban az utóbbi években kevés tapasztalatuk volt, hogy miképp lehet 1 szálat széles végrehajtóegységekkel rendelkező magon végrehajtani. Abban viszont van tapasztalatuk, hogy hogyan tudnak 2 viszonylag vékony magot (szálat) etetni, hiszen a bulldozer frontendje pont ezt csinálni.
    Az eddigi infók az excavatorhoz képest +40% IPC-ről c2c, (és watt2watt) szóltak. Ezt sokan latolgatták már, hogy hát olyan Ivy-Bridge-Haswell szint. Meg láttunk egy blender tesztet, amiben a zen egy jól párhuzamosítható feladatot 16 szálon - SMT-vel - olyan jól hajtott végre, mint a Broadwell-E. Én a magam részéről arra számítok, hogy a Zen SMT yield-je magasabb lesz, mint az intelé. Ami - persze nézőpont kérdése - nem jó, hanem épphogy azt jelenti, hogy egy szálon gyengébb lesz, mint az intel.

    Példaszámokban:
    Ha az intel SMT yield-je 1.3, akkor 1 broadwell mag egy szálon 1, 2 szálon 1.3 egységnyi teljesítményt ad le
    A zen (hasraütök) IPC-je 15%-kal alacsonyabb, tehát egy mag egy szálon 0.85 egységnyi teljesítményt tud leadni. Az SMT yieldje (hasraütök) meg mondjuk 1.5: 2 szálon tehát 0,85*1,5=1.275 egységnyi teljesítményt ad le.

    Fenti példaszámok magyaráznák az enyhe lemaradást IPC-ben, egyszálas teljesítményben, de a blender benchmarkot is azonos órajelen. Lehet, hogy nincs igazam.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák