Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz Petykemano #15643 üzenetére

    A Bristol Ridge számos titkolt képességet fog hozni. A Kaveri/Godavari az új BIOS-okkal ezeknek csak egy kis részét kapja meg.
    A Bristol Ridge egyébként elsődlegesen az IGP-re helyezi a hangsúlyt, míg a Godavari inkább a CPU-ra. Persze itt nüansznyi különbségekről van szó, de észrevehetők. Ami miatt a Bristol Ridge lényeges, hogy WDDM 2.0 miatt rengeteg új motorba kerül olyan képesség, hogy az IGP-t dolgoztatja a dedikált GPU mellett. Egy csomó népszerű motornál a fejlesztők nem is csinálnak hagyományos multi-GPU támogatást, mert pici a piac, de elképesztően sok gépben van IGP+dGPU. Az optimalizálás szempontjából az egyik legegyszerűbb irány az eredeti programkód javítása helyett egy eddig malmozó egységet befogni a munkára. Ezt a legtöbb kiadó finanszírozza, mert biztos az eredmény ... naná, gazdagabb leszel 300-1000 GFLOPS-szal, és ez nyilván látszódni fog. Például a Nitrous motornak a kódja eléggé előrehaladott állapotban van, és egy Kaveriben az IGP kihasználása +20%-ot dob egy R9-290-re, ahhoz képest, mintha nem lenne aktív az IGP. És teszi ezt magas felbontásokon. Az Unreal Engine 4 erre vonatkozó kódja még erősen fejlesztés alatt van, de az előzetes tesztekben 5-15%-os gyorsulások jönnek az IGP és egy erősebb dGPU párosításából. Sokan ezt az egyszerű utat választották a teljesítmény növelésére az aktuális gépeken. Azt nem mondanám, hogy egyetértek azzal, hogy ez az optimalizálási forma kritikus fontosságú, vagy hogy feltétlenül felül kell írnia az amúgy normális optimalizálási lehetőségeket, de megértem az irányt abból a szempontból, hogy nagyon olcsó beépíteni és biztos eredményt ad.

    Az alaplapnál igazából nem nagy változás történik. Egyszerűen lesz egy extra vezérlő, amit hozzá lehet kötni a mostanihoz. Szimplán pár PCI Express sáv kell hozzá, abból pedig van sok. Igazából ilyet bárki csinálhat most is, és csináltak is páran. Az AMD csak validált egy csomagot hozzá, így az alaplapgyártóknak a validálás megspórolható. Igazából ez nem nagy kunszt a fejlesztés szintjén.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák