Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • leviske

    veterán

    válasz Fiery #14226 üzenetére

    "Ha mar van egy sikeres, stabil alap, arra mar konnyebb epitkezni, mint nullarol indulva eloszor rossz iranyba indulni, majd korrekciokkal eljutni valami hasznalhatoig."

    Ezt elfogadom, de az eddigi beszélgetésetek alapján nekem az jött át, hogy a rossz irány itt gyakorlatilag maga az X86 alap és az ehhez való ragaszkodásból kéne feladni. DE ennek az esélylatolgatásába nem akarok belemenni. Ugyanannyira nem lenne jó senkinek, ha az Intel sodródna ki egy időre a MIC-el, mintha az AMD bandája a HSA-val, vagy az nVidia a CUDA(?)-val.

    "Kiveve, ha a MIC architekturas CPU/GPU/akarmivel is hozhato OpenCL-ben vagy C++AMP-ban ugyanaz a teljesitmeny, ami AMD vagy nVIDIA GPU-val."

    Ez nem "kivéve", hanem ezt jeleztem egyik lehetőségként és ezt érezném optimálisnak. Ha mindenki a saját útján el tudná érni ugyanazt a hatékonyságot. Éppen ennek a lehetőségnek a fényében tartanám hülyeségnek azt, hogy az AMD és az nVidia hagyjon ott csapot-papot és másolja le az Intel elképzelését, mikor van rá esély, hogy mindenki a saját jól megtervezett útján be tud futni ugyanabba a célba.

    "Ki kellene mindenkinek hatralnia az x86-bol. Az AMD-nek, a VIA-nak (bar ok nem sok vizet zavarnak most sem, sajnos), es foleg a Microsoftnak."

    Mindketten tudjuk, hogy ez nem az Intel iránt érzett szeretetet, vagy épp a X86 iránti elkötelezettséget jelzi, hanem azt, hogy senki nem akarja dobni a legacy támogatást. Ez még nem jelenti azt, hogy nem gondolkodhat minden cég sokkal diverzebb jövőképben.

    Hülye példa: A HP ugye gyakorlatilag egy viszonteladó, akinek az Intel/AMD-vel ellentétben közvetlen ügyfelei vannak.
    Az Intel jövőképében, ha a HP-hez fordul az egyik komolyabb ügyfele azzal, hogy "Hé, Te ott, rég fejlődtek a termékeid X-ben, nekem viszont arra volna szükségem még abban az esetben is, ha Y és Z kárára is megy.", akkor a HP legfeljebb annyit tud tenni, hogy végigböngészi az Intel termékkínálatát és reménykedik, hogy ennek megfelelő terméket még abban az esetben is talál, ha az Intel éppen Y-ra koncentrál és tojik az X fejlesztésére.
    Ez az a jövőkép, amihez Te is ragaszkodsz attól való félelmedben, hogy a gyártók nem lesznek képesek felnőni a HSA kiszolgálásához.

    Ezzel szemben az AMD jövőképében, ha a HP-hez fordul ez az ügyfél ugyanezzel a problémával, akkor a HP vagy ráállítja a tervezőcsapatát és jó pénzért terveznek az ügyfélnek egy egyedi lapkát, vagy kiadja a munkát a Samsung-nak, Qualcomm-nak, esetleg épp az AMD-nek.

    "ugyanennyi ideje volt az Androidnak is nullarol elterjedni, megis teljesen mas utat jart be, mint a MIC vagy az OpenCL."

    A nagy különbség, hogy az Android terjedséhez minden környezeti tényező adott volt. Az OpenCL meg értelmezésem szerint a Kaveri érkezésével érte el azt a szinten, hogy legyen értelme róla beszélni és erre az Intel csak rá fog erősíteni hamarosan.

    "Az Apple? Maximum a desktopon, de nem az ultramobil eszkozokon."

    Hogy téged idézzelek: "Just wait & see." Ha jól rémlik, anno az Apple és az nVidia pont az OpenCL miatt rúgta össze a port és miután a Microsoft is viszi mindenhova a C++AMP-t nem lepne meg, ha majd az iOSX is csendben meghozná, vagy akár még korábban megérkezne az OCL iPhone/iPad/iPod-ra.

    "Viszont, siman lehet, hogy a DirectX12-vel ok is kihoznak valami HSA-szeru megoldast, amit tamogathat az Intel es az nVIDIA is."

    És ezzel kinek ártanának? Senkinek. A Mantle esetéhez hasonlóan kijelöltek egy irányt. Ha erre a Khronos és a Microsoft jól lecsap és kiad egy saját kiegészítést, azzal a HSA tagoknak nem esnek kútba a fejlesztései, stb.
    Bár egyébként azért nem látom sok esélyét a dolognak, mert a Khronos számára szvsz bőven jó a HSA is, a Microsoft meg nem fedi már le olyan százszázalékosan az nVidia és Intel jövőképét, mint régen.

    "a la RenderScript vs. OpenCL"

    Basszus, minimum 3x írtam le a RaspberryPI-t :DDD , miért nem javítottatok ki, hogy egy másik "R" betűs lesz, amit keresek? Most megyek elszégyellni magam.

Új hozzászólás Aktív témák