Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fiery

    veterán

    válasz Abu85 #14168 üzenetére

    "Ott nincsen több gyártói implementáció."

    Hogy a fenebe ne lenne?! A HSAIL kodot valahogy at kell forditani az aktualis CPU vagy GPU sajat ISA-jara.

    "Egyedül a finalizer térhet el, de akkor már nem lehet hibázni, hiszen a kód lefordult."

    Hogy a fenebe ne lehetne hibazni? A kod nem fordult le, a HSAIL-t me'g at kell forditani egyszer. Gazdagon van abban is hibalehetoseg. Hivhatod finalizernek, compilernek, barminek, attol me'g van egy forditasi lepcso, ami gyartonkent eltero es el lehet **szni egyenileg maskepp es mas mertekben.

    Amugy meg, lesz HSA-hoz debugger es profiler? Nem lesz, mert az gyarto-specifikus lenne, hiszen vastagon az ISA szintjere kellene lemenni. Az AMD fejleszt ilyesmit? Ketlem, naluk mar az OpenCL rendkivul buta, egyszeru beepitett profilozoja is bugos. Vagy a Qualcomm, vagy a Samsung fejleszt ilyesmit?

    "Nincs többféle irány az AMD-nél. Az x86, az ARM csak a serial ISA."

    Nincs tobbfele irany, de csak a serial ISA-ra irsz 2-t :) Furcsa dolgok ezek.

    "Az ARM azért fontos, mert egy csomó szerverpiaci szereplő ARM-ot akar."

    Talan meg kene oket gyozni egy utokepes x86 megoldassal, es nem lenne gond. Ha igy folytatja az AMD, lesz egy kozepszeru vagy annal sz*rabb x86 core-ja, meg egy hasonlokepp kimagaslo ARM core-ja is. Ha ez nekik igy jo...

    "Minden a HSA-ban fut össze."

    Marmint az AMD lazalmaiban legfeljebb :) Mert amugy en nem latom a mozgolodast az Intelnel, nem latom az nVIDIA-nal, nem latom a Google-nal (Android) sem, de me'g a Microsoft sem tulzottan kardoskodik a HSA mellett. Egyedul az AMD nyomja, meg van nehany tamogato (Samsung, Qualcomm, VIA, stb), amik meg vagy csinalnak valamit, vagy nem, de leginkabb nem, mert mindenki csak var-var-var. Sz'al a nagy nulla fut ossze a HSA-ban, ami egyelore egy hatalmas nagy nulla, es nem latszik, hogy mikor lesz belole barmi is.

Új hozzászólás Aktív témák