Új hozzászólás Aktív témák
-
Konflikt
addikt
valakinél jeletkezik, valakinél nem. Pl. nekem asus k8n-e dlxban jeletkezett(nf3) de msi neo 2 platinumban minden rendben volt, 2 xp csík mindössze(tesomnak raktam össze ezt a gépet) Szintén 5.11 volt mindkettőn
[Szerkesztve]Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
brd
nagyúr
válasz Konflikt #1650 üzenetére
Csak ennyi? Azt hittem, fagyogat, vagy hibázik. Ez más miatt is lehet, pl. valami inkompatibilitás valamelyik winyóval, vagy optikai meghajtóval. Egyébként van olyan jó 20% különbség sebességben, ha a win beépített driverét használod (ennyivel lassabb, legalábbis nálam).
The only real valuable thing is intuition.
-
Száni
tag
válasz Konflikt #1653 üzenetére
És még mondja valaki, h. nincs ezeknek a gépeknek lelke
Nálam 2 és félszer fut le a kis csík aztán hajrá (mint említettem full 5.11 driverrel). Mondhatnám pikk-pakk betölti a wint.Ha akarom megvakarom a karom, mert olyanom van amilyenem, na persze nincsen japán jenem és angol nejem sincsen.
-
Locutus
veterán
Nos akkor mi a tapasztalat többmagos procikkal ebben a lapban?
Nekem most sima venice van benne, az kitűnően megy. Egyik haverom viszont X2-t vett bele, és csak a szívás, már el is adta...
Merjek X2-re fejleszteni majd ezzel a lappal?Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
brd
nagyúr
válasz Locutus #1656 üzenetére
Nekem probléma nélkül működik. Bár az igaz, nekem VGA-t kellett cserélnem, mert miután az X2 bekerült az alaplapba, az addig tökéletesen működő 9600XT-m elkezdett fagyasztani. Persze az új tulajdonosnál tökéletesen működik a kártya, és én is néztem másik gépben, semmi baja nincs... Nálam pedig a helyette vásárolt X800-as működik tökéletesen. Máig sem tudom, mi volt a bánata. Ment 2-3 órát hibátlanul, rendes sebességgel, sehol egy hiba a képen, aztán újraindult a gép, de csak akkor, ha az X2-es CPU volt benne, egy egymagossal semmi baj nem volt.
-
Száni
tag
Remélem az általánosítható, hogy x800-al (ez dolgozik nálam is) nem akad az X2-es mag. Szép lassan elszánom magam a cserére. Csak most fájna (ld. asszony agyoncsap) az a cirka 30 rugó amennyibe ez a proci kerülne.
Ha akarom megvakarom a karom, mert olyanom van amilyenem, na persze nincsen japán jenem és angol nejem sincsen.
-
Locutus
veterán
válasz Konflikt #1659 üzenetére
Nem a tuninggal volt baja, odáig el sem jutott. Alapból fagyott neki vele a gép, de ezt ide is leirta.
Most egy 3000+ venice van benne nekem is, még nemigazán néztem mennyit bírna el vele max. (Leadtek 6600GT-vel)
De az is lehet, csak egy egymagos 4000+-ot veszek helyette.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Mr. Áky
csendes tag
Hali nekem már szerencsére rég megoldodott a SATA problémám!!
Kaptam egy uj alaplapi drivert azzal zsir lett, de már wan ojan winfosom is ami támogatja a SATA-s hdd-ket és azzal is jo!
Keress ha még téma!
De ne privin hanem akyy@citromail.hu-n
Sok sikert!!!Az egyszerű dolgokat nem nekem találták ki...
-
Száni
tag
válasz Locutus #1660 üzenetére
Nálam a winchester magos 3000+ eljár 2.4GHz-en (267MHZ-es ''FSB''), még egy picit lehetne húzni (275-ön még elindul a win), de tovább nem bírják a 400-as RAM-ok (most 150MHz-re vannak visszaosztva). Könnyen mennek a venicek 2.6-on.
Ha akarom megvakarom a karom, mert olyanom van amilyenem, na persze nincsen japán jenem és angol nejem sincsen.
-
Harang
tag
Ellőször is helló minden topik látogatónak.
1,5 hónapja vagyok egy ilyen lap tulajdonosa, egy 3500+os san diego társaságában.
Nekem az a bizonyos csík nem jut el egyszersem a céljáig
Már fel lett pakolva pár program, a Win munkára kész állapotba állásáig kell várni vagy fél percet és a CoreCenter is lassabban jön be, de ilyen gyorsan még sose láttam XPt betöltenem!
Valami csuda ez a lap+cpu.
Csak két bajom van vele: cpu+ram, nem igazán tudom szinkronbahozni(1:14, nekem meg 1:1 arány kéne), másik meg az h nem stabil, nagyon ritkán bizonyos feladatnál kikapcs
Jah, és ez az első AMDm.
Nah egy big UP! -
brd
nagyúr
-
brd
nagyúr
Ja, hogy úgy. Az azt jelenti, hogy a CPU órajeléből mennyivel van leosztva a memória órajele. Ugyanis, ha esetleg nem tudnád, A64 esetén a teljesen a CPU kezeli a memóriát, ezért az órajelét is a CPU határozza meg, azaz a saját órajeléből kell leosztania a memória órajelét, ezt mondja meg a CPU-Z, hogy mennyi ez az osztó. Milyen órajelen fut a CPU? A 200 pedig DDR400-at jelent.
-
Harang
tag
Ok,, köszi a segítséget, így már kezdem kapizsgálni, így már nem zavar annyira.
Intel-AMD 2 külön világ
A CPU alapon megy 2200on, ami, ha jólemlákszem 11*200ból jön ki, CnQ bekapcsolva.
Többit fejből nem tudom, csak tippelhetnék(Voltage, memória időzítést állítottam, de T2t jelez rá a CPUz, T1 valahogy sehogy nem jön össze).
Intel CPUval ezekből a ramokból kihoztam ''tényleges'' 400MHzet, ami nekem kényelmes volt, ehhez képest most meglepődtem.
A gép pöpecül megy, szóval nem nagyon zargatom, majd, ha csak kellően körbejártam a témát (és segítesz is ) (habár csöppet próbálgattam, de vegyes eredményekkel).
Üdv!
UP!
Kösz a seggítséget.
Harang -
brd
nagyúr
Ha 200-ra állítod a RAM-ot, akkor (alap külső órajel mellett, ill. egész szorzóval), a memória is 200-on (DDR400) fog futni. Ha nálad a CPU-Z 14-et ír, akkor most 166-on kell lennie. Az 1T-2T-t a BIOS-ból lehet állítani (szintén DRAM menu), de a régebbiekben nem lehetett, hanem, ha jól emlékszem, csak a legutolsó (2?) BIOS képes erre.
-
brd
nagyúr
A ''2?'' arra vonatkozott, hogy lehet, hogy már az utolsó 2 BIOS tudja, nem csak az utolsó. Floppy nélkül is lehet BIOS-t frissíteni, nekem pl. van egy FAT partícióm és rajta egy Win98-DOS, onnan szoktam ilyesmit csinálni. De lehet gyártani olyan CD-t is, amely bebootol és rajta vannak a BIOS file-ok. Viszont MSI esetén van egy win-es program, amely az egészet szükségtelenné teszi, ugyanis windows alól lehet vele alaplapi BIOS-t frissíteni. Most meg nem mondom, hogy mi a neve, de ha rákeresel a google-ban a MSI K8N Neo2 sorozatra, valahol ott lesz az elsők között a MSI honlapja, azon belül is az alaplapunk oldala, ott a letöltések között meg fogod találni.
-
Lacpac
őstag
Hopsz, szaraxik a net, 2× ment el.
-
Harang
tag
Én a 2t valami 2. verzsijószámnak értettem. A BIOSokat már néztem, 1.9ig találtam.
A FLASHt is megtaláltam, köszönöm, csak ASUS P4C800as lapomnál volt olyan, hogy win alatt frissítettem BIOST és 3OOtolásnál azt írta ki h nincs telepítve a 310s pedig volt és be is léphettem a 310sba. Nem nagy gáz, csak kicsit kellemetlen, jah és vagy 4-5 másodperccel
lassítja a rendszer munkára kész állapotába állását, ami engem zavar, ha már a win töltődése 1 csíkig sem jut el!
Ez a CD és külön .-=party!=-.cijó dolog jól hangzik. Részleteket írnál?
Ha dost behozom a win alatt onnan nem lehet HDDről megcsinálni?
Üdv! -
brd
nagyúr
Az 1T/2T-t egy memória időzítésre szokták érteni elsősorban. Mi az a 310s? BIOS akar lenni? Mi lassítja az indulást???
A win alatti DOS, az csak emulált, nem teljes értékű, így a hardware-hez sem fér hozzá közvetlenül, emiatt BIOS-t innen nem fogsz tudni frissíteni.
BootCD: google, bootcd. Vagy letöltesz egy valamilyen bootcd-t (pl. hiren's, vagy ultimate bootcd) és egyszerűen bemásolod WinISO-val, vagy UltraISO-val az image-be a BIOS fileokat, majd kiírod CD-re és bebootolsz róla.
Külön partíció: azt egyelőre nem ajánlom neked, mert át kell méretezni a mostani partíciód, létre kell hozni egy primary, active partíciót és át kell rá másolni néhány rendszerfile-t ill. szerkeszteni kell a boot.ini-t, majd a javítókonzollal is játszani kell kicsit, bebootolva a telepítőcd-ről. Ha eközben rosszul csinálsz valamit, nem fogod tudni elindítani a win-edet, vagy akár a HDD-n lévő adatok is megsérülhetnek/elveszhetnek).The only real valuable thing is intuition.
-
Harang
tag
1T/2T tudom, hogy memriára vonatkozik, de nem sikerült belőni az 1Tt (2*512 ddr400 Kingmax Superam)
Jaja 310s=BIOS(eredetileg 3105 lenne). Az indulást annál a lapnál az lassította, hogy kereste a biost BOOT közben és nem találta, kiírt egy hibaüzenetet, majd minden ment tovább, ez kb 5 másodpercet vett el a rendszer üzemre készenállásától. Ennél a lapnál nem tudom, hogy előjönne-e.
BootCD : Nem lehet megoldani NEROval, úgy, hogy íratok vele egy boot cdt és rátolom a BIOSt?Kollégiumban nincs net, a suliban meg a böngészőt is épp hogy viszi a net(cd képek 100MB fölött vannak).
Particijó: leírod a menetét, és hogy mire kell átszerkeszteni a boot.init, akkor bepróbálom. Csinálok egy rescue CDt vinemről, mentek mindent... megküzdök vele.
Egyébként ezt cserélgeted? Úgy értem, hogy végig aktívnak kell lennie, vagy csak amíg kialakítom?
Egyébként van egy fedora(Linux) is a gépen -
Száni
tag
Szeva!
Az én gépemben is Kingmax Superram (DDR 400-as 2*512MB) van és szépen fut vele 1T 2.5 3 3 5 (gyári beáll. 2T 4 4 8) időzítéssel, 1.d mod by sideeffect BIOS-sal. CPU (3000+) 9*267MHz (így tehát már 3800+), míg a RAM-ok visszaosztva 150MHz-re (mert így járnak kb. 200MHz-en).
Üdv G.Ha akarom megvakarom a karom, mert olyanom van amilyenem, na persze nincsen japán jenem és angol nejem sincsen.
-
brd
nagyúr
A BIOS nélkül nehezen fog neked bootolni egy alaplap. (Basic Input Output System.)
BootCD: itt írnak ilyesmiről: [link] Én nem írnám most le részletesen, így még sosem csináltam, mert az egyszerűbb megoldás az az, ha egy már bootolni képes CD image-jét szerkesztgetem. Ha valami nem érthető, kérdezz!
Partíció: Amennyiben van floppymeghajtód, akkor egyszerűbb a dolog. A Sorrend: Partition Magic, a mostani átméretezése úgy, hogy a HDD elején legyen egy kis üres terület, mondjuk 10MB bőven elég erre a célra, ezért legyen 50MB . Majd létrehoz új primary partíció, de egyelőre ne legyen aktív és formázod FAT16-ra. Majd másold át a partícióra, vagy a telepítőCD-ről (ekkor extract is kell, vagy TotalCommanderrel másold), vagy a mostani bootpartícióról (ez az egyszerűbb, főleg, mert a boot.ini telepítéskor jön létre, vagy javítókonzolból lehet létrehozni ) a következő file-okat:
ntdetect.com
boot.ini
ntldr
bootfont.bin (ez utóbbi csak akkor, ha most ott van a régi partíción).
Ezek rejtett file-ok, alapbeállításban nem látszódnak az intézőben. A boot.ini-ben a most bootolásra használt sor, partition(1)-ben található szám adja meg az adott HDD-n a bootolandó win partícióját, 1 a legkisebb, tehát 1 db partíció esetén ez lesz benne, ezt kell átírni 2-re, ha a 2. partíción lesz a win, a + partíció létrehozása után. De ezt nem kell feltétlen kézzel szerkesztgetned, lásd alant. Ha ez megvan, akkor aktívvá teszed a partíciót, bebootolsz egy win98, esetleg dos6.22-es (de az előbbi ajánlott, itt találsz ilyet: [link]) floppyról, majd innen kiadsz egy sys c:-t, ettől bootolható lesz az új partíció. Majd hozz létre egy file-t Notepad-del, ami a következőket tartalmazza:
L 100 2 0 1
N C:\BOOTSECT.DOS
R BX
0
R CX
200
W
Q
Mentsd el READ.SCR névvel a floppyra, aztán bootolj a floppyról és ezt írd be:
DEBUG <READ.SCR
Ettől létrejön az új partíción egy bootsect.dos nevű file. Ez kell az xp bootmanagerének, hogy be tudja indítani a dos-t arról a partícióról (tulajdonképpen ez a dos-os bootsector, meglepő módon ). Ha ez megvan, akkor boot az xp telepítőCD-ről, majd javítókonzol, ott pedig fixboot, majd bootcfg /rebuild. Nos, ettől az XP bootolható marad(/lesz újra ), abban viszont most nem vagyok biztos, hogy a DOS(win98dos)-t is felismeri a bootcfg. Amennyiben nem, akkor hozzá kell tenni a boot.ini végéhez egy ilyet C:\=''C:''. Amit az idézőjelek közé írsz, az lesz az XP-féle bootmenüben látható. Ezután ha ezt választod a bootmenüben, kapsz egy kopasz win98dos-t, ahonnan indítható a BIOS frissítése (másold erre a partícióra a BIOS frissítő file-okat, mert az NTFS-t ugye nem tudja kezelni). Asszem semmit nem hagytam ki . Elmondom mégegyszer, hogy a HDD-n lévő adatokról készíts mentést, mert elveszhet minden róla, ha valamit rosszul csinálsz (bár a Partition Magic-es átméretezésen kívül a többinek nincs visszavonhatatlan következménye).
Jav.: a sys c: előtt a READ.SCR természetesen már rajta lehet a floppy-n, nem kell csak ezért kétszer bootolni a floppyról.
[Szerkesztve]The only real valuable thing is intuition.
-
Harang
tag
''A BIOS nélkül nehezen fog neked bootolni egy alaplap. (Basic Input Output System.)''
Tudom mi a BIOS 2 hónapja azt tanuljuk, habár elég hülye tematikában...
Ez volt a kamu, mert volt rajta BIOS, csak boot közben valamiért azt írta ki, hogy hiányzik az az aprócska fél megás prog(PEDIG NEM! ). Én annak tudtam be, hogy nem dosból, hanem WINből lett frissítve és valami nem stimmelt, de a bios megvolt és teljesen jól működött, csak nincs kedvem ilyen fölösleges dolgokra várni napi 2*5 másodpercet(heti 70, havi 350 évi 4200 másodperc KB )
Hú, mennem kell, majd folytatom...
Kösz a részletes leírást. -
Harang
tag
...folytatás...
A lényeg a lényeg, floppy meghajtóm nincs, ezért érdekelt alternatív megoldás.
A leírást köszönöm, mentve van
A partitioval kapcsolatban vágom, hogy milyen gáz, ha valami bibi van közben (megesett már ).
Kizárásos alapon marad a CDlemez .
Nah, most van egy kis pihenő időm ebből a témából, mert haza gyüttem azt most csak öcsém gépérűl mügy e nyet...
Köszönöm a billentyű-füstölő seggítséget. -
TasiA
senior tag
Esetleg,ha valakit érdekel.
[link]
Moddolt biosok. -
Harang
tag
Sikerült!
Kösz a segítséget.
A NEROnak van ez a lehetősége, hogy BOOT CDt írni... van a ...\NERO\CORE\ mappában egy image, amiből írja a BOOT CDt. A cd teljes mértékben úgy viselkedik, mint egy boot floppy és bármi adatot fel lehet írni mellé. Akinek nincs floppy meghajtója és iylesmire vetemedne, van nérója, annak ajánlom.
Köszönöm a segítséget!
Üdv mindenkinek!
A lap király, 3500+os proccal nagyon pöpec! -
Senki_Alfonz
tag
Sziasztok!
Árulja már el nekem valaki, hogy a gyári 1C biosban hol találom a CPUAM osztó beállítást.
Végigolvastam a topicot, a biost, a manualt, de csak nem bukkantam rá.
Úgy látszik béna vagyok, pedig már nem ma kezdtem.Bármely egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető, ha eleget töprengünk rajta.
-
Senki_Alfonz
tag
Akarom mondani CPU : RAM, nem tudom az a szmájli hogy került oda.
Bármely egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető, ha eleget töprengünk rajta.
-
brd
nagyúr
válasz Senki_Alfonz #1687 üzenetére
Ha jól emlékszem, Cell Menu, DRAM valami (talán config), itt lesz egy olyan, ahol ilyesmit tudsz választani, hogy 200MHz, 166MHz, stb. Egyébként ez sajnos nem a konkrét osztó/órajel, itt csak egy viszonyszámot tudsz beállítani (csak a félreértések elkerülése érdekében mondom, hogy ez nem konkrét órajelet fog jelenteni), amely csak az alap, vagyis 200MHz-es HTT (''FSB'') és egész processzorszorzó esetén lesz valós. Ha nem tudod, hogy hogyan lesz ebből konkrét osztó, akkor írj! Vagy olvasd el az A64-es topic #1-es hozzászólását, abban van egy link, ahol leírják; na, ha az nem világos, akkor írj inkább!
-
Senki_Alfonz
tag
Utána olvastam a dolognak, nagyrészt világos is.
Amiket írtál, azokat én is megtaláltam.
Most ismerkedem a lappal, nem talátam az osztóállítást, de akkor ezek szerint nincs is, jól sejtettem, hogy csak a MHz-ekkel lehet játszani.
Akkor igazából ddr400-nál nincs is értelme nagyobbat belerakni, mivel 200-nál úgysem lehet feljebb beállítani.
Köszi a segítségetBármely egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető, ha eleget töprengünk rajta.
-
Senki_Alfonz
tag
válasz Senki_Alfonz #1690 üzenetére
Ha már segítséget kapok, megpróbálok én is megosztani valamit, hátha még nem ismert.
BIOS frissítésnél nekem is átírta a MAC címet (inter-nyet volt), aztán egy külföldi fórumon megtaláltam, hogyan lehet a biosban átírni:
A BIOS-ban Shift+F2 aztán Alt+F3, ezzel rejtett beállítási lehetőségeket lehet előcsalni.
Aztán ''Integrated Peripherials''
MAC Lan (Nvidia)=Auto
Mac Media interface=RGMII
Machine Mac Adress=Enabled
MAC Adress Input= Na ide kell írni az alaplap párhuzamos portján található matricán lévő alaplapi MAC Adresst, szóköz nélkül.
Save+Exit, nálam tökéletesen működött.
Az előző hsz.-emhez annyit, hogy ''nem találtam'' természetesen, még mielőtt az a gyanú felmerül, hogy nem tudok helyesen írniBármely egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető, ha eleget töprengünk rajta.
-
brd
nagyúr
válasz Senki_Alfonz #1690 üzenetére
Nem is igazán lenne értelme 200 fölé állítani, mert a CPU kb. ahhoz van készítve. Azonban, ha emeled az FSB-t, akkor természetesen érdemes (lehet) magasabb órajelű memóriát az alaplapba tenni.
-
Harang
tag
Abban tudna nekem segíteni valaki, hogy az alaplapon lévő 2 hálókártyát hogyan lehetne egyszerre hasznosítani?
Kollégiumba kéne, hálózatba van kötve 2 gép, router költséges kiadás, és egy laptopot szeretnénk még csatlakoztatni.
Amikor a két gép össze volt kötve és csatlakoztattuk a laptopot a laptop oldaláról érzékelt valamit ( a kábel ki-/behúzására figyelmeztetett, hogy kábel nincs bedugva/hálózatban van a gép ), de az én gépem semmit nem észlelt ebből.
A laptopon nem lehetett TCP/IPt állítani, egyszerűen nem volt.
Amikor a két hálókártyában lévő kábeleket megcseréltem a másik asztali PCt ne mlátta, a laptopot meg igen.
Ebből gondolom, hogy a hálókártyával van gond(mámint a másodikkal, ezt kéne feléleszteni). -
brd
nagyúr
Két gép közvetlen összekötéséhez egy ún. cross-kábel szükséges, amelyben meg vannak fordítva páronként az adatot átvivő jelek, ilyet használtál? A BIOS-ban le lehet tiltani hálókártyát, nézz be oda (Integrated Peripherals menü talán). A driver felkerült rendesen a gépre, melyik hálókártya nem látszik az eszközkezelőben, a Realtek, vagy az Nvidia?
-
Latsza
aktív tag
sziasztok! bocsi az offért, de kéne nekem nagyon gyorsan egy ilyen lap, aprókban nem találtam, gondoltam közöttetek van vkinek ilyen eladó..akinek van és elpasszolná, az dobjon egy privátot! köszi és elnézést..
-
Lacpac
őstag
Sziasztok! Nem tudja valaki, hogyan lehet kikapcsolni a memóriaellenőrzést boot közben. Köszi.
Mod: Bios: W7025NMS V1.DB1 Mod by Sideeffect
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Vezetékes FEJhallgatók
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- ASUS PRIME X570-P
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs