- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini PC
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Dell notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
PapaMaci
őstag
Engem sajnos nagyon megköt a VGA, mivel még mindig drága, Nem beszélve arról hogy ugyan ez PCI-X-ben kb kétszer ennyi...
Szóval az AGP-s 939-es választék elég szűk...
Eddig túl vagyok az ABIT AV8 -án, most a K8N neo2 plat, már csak az ASUS A8V marad...
Sajnos több gondot is észleltem ezzel az NF3-as chipkészlettel, és nem váltotta be a hozzá füzött reményeket. Megpróbálom újra a VIA K8T800pro-ját, hátha csak az ABIT nem volt jó......mint az közismert...
-
Peetee(tm)
aktív tag
Az MSI-ért csakis előre...!!!!!!
Az életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz PapaMaci #1252 üzenetére
Hasonló cipőben járok vga-t illetően. De nekm eddig nem volt különösebb bajom leszámítva, hogy a bios időnként nem hajlandó betöltődni és nem segít csak a cmos reset...
Igaz tuning nem erős a gépen (9%-os, alapfeszen hagytam mindent)
Nálad mik voltak a problémák ezzel a lappal?#nincsbennetarcsi
-
Locutus
veterán
Nekem alapvetően semmi gondom ezzel a lappal, csak a k. NB hűtést kéne valahogy értelmesen megoldani rajta.
Most a core centerben levettem 6/8-ra az NB fant, erre azt irja LOW... (számitásaim szerint 4250 körül kell pörögjön még igy is)
Beléptem everest-be, hogy megnézzem az mennyit ir ki rá. Semennyit. Nem is érzékeli. Ellenben a corecenter egyből beriasztott mellette, hogy a cpu fanom lement 172 RPM-re. Ami elég lol, mert minden más mérő (az everest is) még 1750-et ir ki rá. És a corecenter azóta sem tér magához,szal ki is léptem belőle. Viszont az idegesít egy pöttyet most, hogy az NB fan RPM-et semmivel nemtom kiiratni. De a hőmérséklete nem megy felfelé, szal gyanítom rendben van a fordulatszáma...Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Locutus #1255 üzenetére
Igen elég hangos az enyém is (mitől ne lenne az?!). Vmi borda kéne rá, csak nem vok az a barkács-sufnituning mester. Egyszer már tönkrevágtam egy 9800pro-t hűtéscsere közben 1éve, azóta...
Core centerrel ne foglakozz, ha nem melegszik akkor ne aggódj! De azért figyeld, nehogy túlhevüljön a cucc, drága mulatság lenne...#nincsbennetarcsi
-
PapaMaci
őstag
Azt hiszem, korábban mintha leírtam volna, de az a gondom vele, hogy 4 optikai meghajtó van a gépben, és rosszul címzi őket (PLáne, ha a SATA RAID funkcióban van...). Azok meg nem tudnak válaszolni, és nem látszanak, vagy tudnak, de akkor hibásan írnak. Szóval most úgy néz ki a gépem, hogy a SATA vinyók RAID 0 -ban egy PCI kártyán, a 4 optikai meg egy PCI kártyán... Az alaplapi ATA vezérlőn meg lóg a mobilrack...
...mint az közismert...
-
Padawan33
tag
Hali!
Van valaki akinek ezen a lapon egy Zalman CNPS 9500 van?
Megvan már a lapom,a procim,meg a redeon9800pro+zm80d.
Szerintetek el fog férni a proc hűtőtől a passzív zalman a radeonon?
Nem nagyon akarok másik hűtőt nézni rá,mondjuk még nem vettem meg.Az Erő legyen veletek!
-
Gabi[mf]
aktív tag
nah kicsit, haladtam, mert ugyebár ahhoz hogy tunningoljak, jobban szeretem a friss windózt, és ahhoz meg meg kellett mozgatnom pár gigát(liba), viszont, frisítettem bioszt, de most vagy nem változott semmi, vagy az volt már fent eleve, a kérdés: az 1.B biosz az a ballistic?, egyébként majd lehet hogy gyártani fogok nagyobb számban ALCOMP(tm) passzív hűtőt, én mégcsak be sem kapcsoltam a lapot mikor megvettem, mert megláttam rajta azt a tipikusan zajoj nb hűtőt, és azonnal kicseréltem egy passzívra, majd nemsokára nekiállok széthajtani a gépet mielőtt eladnám, hogy azért tudjam hogy mit tudott (volna) mivel eddig alapon használtam.........
üdv.jeeeeee
-
brd
nagyúr
válasz Gabi[mf] #1259 üzenetére
Az 1.B az egy BIOS verzió, az utolsó hivatalos. A ballistic az más, főleg a memóriaidőzítések tekintetében, egy módosított verzió, lásd itt a részletezést: [link]
...majd nemsokára nekiállok széthajtani a gépet mielőtt eladnám...
Szimpatikus hozzáállás , remélem nem szó szerint értetted.
[Szerkesztve]The only real valuable thing is intuition.
-
Gabi[mf]
aktív tag
de, persze nem rossz értelemben, csak megnézem hogy mit tud, mert pl az előző mobil barcimat is kipróbáltam mielőtt eladtam, egészen addig 3200+-on használtam, aztán kiderült hogy 2550mhz-en stabil, és 2605 mhz-en még lehetett vele játszani(de a prime már hibázott), és az meg 3900+ - 4000+ nak felelt meg ......
jah thx a linket
[Szerkesztve]jeeeeee
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Padawan33 #1258 üzenetére
Nálam anno CNPS 7000b mellé nem fért fel csak a gyári amd hűtés mellé.
9500: 85(L) X 112(W) X 125(H) mm
7000:109 (L) x 109 (W) x 62 (H) mm
Sajnos úgy tűnik nem fog rámenni, mert nálam is a széleségével volt a baj. Nem fértek el egymás mellett.
De ha a honlapról megnézed a zm80 métetét, akkor kb kitudod centizni magad is.#nincsbennetarcsi
-
PapaMaci
őstag
válasz Padawan33 #1258 üzenetére
Én felpróbáltam rá anno a 9500-ast. Határeset... Elfér, de a légáram felét eltakarja a a VGA. Nekem is zm80d van. és ezzel elég sok kellemetlenséget átéltem ezem a lapon... (pl.: az nb47 nem fért be alá, csak egy kis mod segítségével , a 7000-et le kellett cserélni. )
Én ajánlanám a procira a Thermalright XP90C hűtőjét. Nekem nagyon bejött!
Ja... és simán elfér a zm80d mellett...mint az közismert...
-
PapaMaci
őstag
válasz Padawan33 #1265 üzenetére
Attól tartok, akkor még dolgoztam itthon javában , tehát 21 órával, és 10 perccel hamarabb született a HSZ-om, mint a Tiéd Amúgy matekkal hogy állsz
Lényeg, hogy még mindíg preferálom az XP90c -t! Jelen pillanatban 29°C -os a procim, ami egy 3200+ Nem húzom, nem játszom, és szerintem ha levenném róla a 700RPM-es ventit, akkor sem lenne semmi gond....mint az közismert...
-
Padawan33
tag
De 14k!!!Valami ócsób kéne.Nézek majd típusokat de most vízszintbe rakom magam.
Jó éjt.Az Erő legyen veletek!
-
Gabi[mf]
aktív tag
najólvan, mindenkitől elnézést kérek, de én most lemaradtam valamiről? mert van ez a CnQ, amit még nemtom h micsoda (lustaságból, viszont az elvileg ezen a lapon alapból be van kapcsolva, és asszongyák hogy ha be van akkor azmiatt nem stabil a gép ha tunningolom.......LEHET HOGY NEKEM EZ VOLT A BAJOM EGÉSZEN EDDIG?l?????, és az jó ha 235-ös fsb-ig stabit cnq-val? mi lenne ha kikapcsolnám?, valaki elmondaná hogy mi az? jah meg olvastam azt is hogy ha az nem megy akkor válasszam inkább az RMClock-ot, az is mi?
üdv...jeeeeee
-
Gabi[mf]
aktív tag
egyébként most adom el ezt a lapot ha kell vkinek fél év garral (pci-e-re váltás miatt)
jeeeeee
-
brd
nagyúr
válasz Gabi[mf] #1272 üzenetére
A C'n'Q miatt lehet, hogy nem volt stabil (amennyiben működött is, tehát visszavette a feszt/szorzót). Mert teszem azt, ha alapbeállítás szerint mondjuk 5-re veszi vissza a szorzót és 1.1V-ra a feszt, az 200-as ''FSB'' mellett 1GHz. Azonban, ha 250 az ''FSB'', akkor ez már 1.250GHz lesz, amely órajelen nem biztos, hogy 1.1V mellett működni fog. Egyébként a jobb alaplapokon pontosan ezért működik csak alapbeállításokkal a C'n'Q, ha a tudatlan júzer okoskodni (tuningolni) akar, akkor is legyen egy többé-kevésbé működő gépe, ahelyett, ami mindig fagy, mert a C'n'Q ''kevés'' feszt ad a procinak.
RMClock: hasonló dolgot csinál, mint a C'n'Q, csak jóval részletesebb a beállítási lehetősége (mikor, milyen szorzót/feszt állítson be), ill. saját maga kezeli le a processzor eme módjának vezérlését (szabadon beállítható a processzor által ismert szorzók/feszek közül bármi), így független pl. az ''FSB''-től, vagy attól, hogy milyen beállítással indult a számítógép.The only real valuable thing is intuition.
-
eketomy
senior tag
Hi all!
Egy kérdésem lenne, most vettem a héten msi k8n neo2 lapot és még nem húztam jelenleg minden alap a C'N'Q be van kapcsolva, nagyon jól műkszik, csak egy a gondom vele, hogy 1x csak fogja magát és totál lefagy csak úgy a semmiből jön és kész, már nemis tudok vele semmit csinálni kb. 1nap 1x v. 2x!
Na ezt szeretném megkérdezni hogy ez mitől lehet, a haverom azt mondta hogy egy driver okozza és az 64 biteseknél azt az egy valamit nem kellene feltelepíteni, lehetséges hogy ez a baja, vagy esetleg más?
nagyon kösz a helpet
[Szerkesztve]Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
brd
nagyúr
válasz eketomy #1277 üzenetére
Ennyi információ alapján ezt nagyon nehéz megmondani. Gyakorlatilag a háttértárolók kezelését végző alaplapi eszközön kívül bármelyik adatbusz hibája (vagy ezzel kapcsolatos driverek) okozhat ilyet. Valahogyan szűkíteni kellene a kört, pl. megnézni, hogy milyen események közben/után jelentkezik sűrűbben, ha van cserehardware, akkor egyenként kicserélni, leterhelni a gép egyes komponenseit (VGA/CPU/RAM/ha van, akkor az extra kártyát is), stb...
The only real valuable thing is intuition.
-
eketomy
senior tag
Mivel csak alaplap és proci csere volt és azelőtt tökéletesen működött minden, nem hinném hogy hardvare hiba, ezért mondtam hogy tuti hogy valami softver v. driver v. akármi!!!! Nemtudom pls help!
Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
eketomy
senior tag
Persze!
Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
Gabi[mf]
aktív tag
hehe, mégsem volt bekapcsolva, szal 230ig bírja ez a xar visszaosztott ramokkal(3-3-3-8 1T) és plussz cpu fesszel (1.475V), kell vkinek? eladó egyébként tényleg fél év garival, de mind1, mert egyébként a piacon megálja a helyét, mert alapon teljesen jó nagyon gyors pl a vinyó kezelése (1-2 vinyó esetében), és működik stabilan, és hát: MSI
üdv...
[Szerkesztve]jeeeeee
-
donsergiooo
senior tag
Legyetekszivesek ránézni és valami tanácsot adni! Please!
http://prohardver.hu/f.php?mod=40&id=330269
Thx!ASUS P5QL, Q6600 (3400mhz), CM HyperTX , 8GB Ram (1060mhz), Ati 4850 512MB, Samsung 750GB + 2x500GB + 120GB HDD, LG DVD-RW, ASUS 550W táp, BENQ 22" TFT (1680x1050)
-
mcwolf79
veterán
Kicsit Off...
MSI K8N Neo2-es lapom van,Geforce 6800 GT-vel.
Most egy AMD64 3000-es (venice magos) proci van benne+ 2*512 MB 500 Mhz-es Kingmax Hardcore memóriával.
Szerintetek melyik dobna többet a teljesitményen:
-ha vennék bele egy gyorsabb procit (3700-est vagy 4000-est?)
-bőviteném a memória mennyiségét 2 GB-ra.
Jelenleg a procit 2160 Mhz-en hajtom(9*240),ennél feljebb nem akarom húzni.A proci és memória szinkronban futnak.
Előre is ThanksXbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
mcwolf79
veterán
JA igen,azt nem irtam mihez kellene.Főleg gém-elek(BF2,CS,és társaik).
Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
Száni
tag
válasz mcwolf79 #1285 üzenetére
Szerintem van még bőven tartalék abban a prociban. Az én 3000+-om alapon 1.07GHz-en jár, de ha kell a kraft akkor klikk és 2.4GHz (9*267), betonstabil, nem melegszik stb...
Más: (brd! Benned bízom )
Ismét van net a gép alatt (ami egyrészt jóhír, másrészt ismét cumi a masinával ), felraktam a legújabb realtek gigabit driver-t működik is szépen a cucc, csak bootolás után mikor már betöltötte a wint, kb. 1-1,5 perc mire minden más progit betölt és aktív lesz a hálózat. Ezen lehet vmit állítani? Bekapcs után felajánl egy pillanatra vmi realtek configot (talán shift+F10 ). Régebben is hol így működött, hol meg normál módon (=nem kell várni). Akkor rájöttem a titok nyitjára, de most az istenért sem megy.
Ja, és mind1 melyik csatiba dugom a hálókábelt?
Asszem ennyi.
Üdv és köszi G.
[Szerkesztve]Ha akarom megvakarom a karom, mert olyanom van amilyenem, na persze nincsen japán jenem és angol nejem sincsen.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz mcwolf79 #1285 üzenetére
Proccal többre mész egyenlőre. Ramtól csak gyorsaabban töltődik be a pálya. Pl: Tesztelték itt a PH!-n: Oblivionnál (aminek szép gép igénye van) ugyan az a konfig csak az egyikben 1Gb a másikban 2Gb ram volt. Semmi különbség nem volt (gyorsulás sem!) csak a pályák gyorsabban töltődtek be. (Ott a vga volt a szűk keresztmetszet)
Vistához már ajánlott a 2Gb, de ahoz a Dx 10-es kártya is, ami AGP-sben valószínűleg már nem lesz...
Szerk: Ha van rá keret akkor X2-es procit vegyél, azok aztán sokat nyomnak a latba!!!
[Szerkesztve]#nincsbennetarcsi
-
brd
nagyúr
Ugye két hálókártya van az alaplapon, egy NF3-ba integrált és egy Realtek cucc. Én az integráltban jobban bízom, de a helyi hálót nálam a Realtek is megfelelően kiszolgálja. A problémát talán az okozza, hogy valamelyik kártyán a kapcsolat úgy van beállítva, hogy DHCP-től kérje a hálózati adatokat és ez néha fennakadást okoz a windows indulása közben. Állítsd be fixre az IP-t (vmi. helyi hálós IP-t adj neki, mondjuk 10.10.10.10, v. 192.168.0.10). Az F10-es menü talán nálam is megjelenik (a monitoron sosem látom, mert TFT és viszonylag lassan vált felbontást), de az nem befolyásol semmit. Próbáld ki, hogy letiltod a BIOS-ban a hálókártyákat és megnézed, hogy úgy is lassan bootol-e!
-
brd
nagyúr
A Vistát még kapni sem lehet (persze betaverzió már letölthető belőle régóta), úgyhogy kár előre ajánlgatni vele kapcsolatban valamit. A CPU pedig egy bizonyos szint felett nem oszt, nem szoroz (inkább az utóbbi ), és ezt egy ilyen Venice is képes hozni kicsit tuningolva (egy alap 3700+ szintjén biztosan el lehet vele érni). Az X2 játéknál egyelőre sokat nem számít, viszont tuning nélkül így egy Venice szintjén van a játékokban...
-
Qru
MODERÁTOR
Ha nem húzza fel a procit akkor kevés. De szerencsére nem bonyolult művelet.
Játékokban hamarosan jönnek a két szálon futók, akkor meg... de ez még nem holnap lesz, ahogy a vista sem. A vistával meg azért példálóztam mert arra akartam kilyukadni, hogy az nem a ram kis mennyisége miatt nemfog futni.
De a vga ügyben igazad van, tekerje meg a mostani procit és akkor ki tud majd hajtani egy 6800GT/7800GS-t. /csak, hogy vmi erőset írjak pl-nek..
Amúgy arra pályázok, hogy egy PCI-E lappal és a meglévő procimmal kihúzom az AM2 érát... Szerinted jó gondolat? Már mint hogy lesz akkora kraft a rendszerben, hogy tudjak majd az akkori játékokkal normálisan játszani? Végülis ddr2 nem gyorsabb még a ddr1-nél, 2Gb ram elég lesz egy darabig és a proc is húzható még... Jövőbeli vga-kat ki lehet majd hajtani ilyen procival?#nincsbennetarcsi
-
brd
nagyúr
Nem vagyok jós, különösebben értelmét sem értem látom a különböző, információhiányban szenvedő feltételezéseknek, de az biztos: egész jó képet lehet alkotni úgy, ha szem előtt tartjuk, hogy az olyan cégeknek, amelyek beleszólhatnak egyes folyamatokba (pl. DDR1/AGP eltűnése), jószerivel egyetlen céljuk van: a profit maximalizálása. A DDR2 egyetlen dologban gyorsabb: az olyan programoknál, amelyek egymás után következő adatokkal foglalkoznak nagyrészben, jókora sebességtöbbletet adhat (ill. a CPU cache-nek megfelelő managelésével is javítható némileg a teljesítmény DDR2 esetén). A normál felhasználás közben az időzítés magas volta komoly hátráltató tényező, a legtöbb program ugyanis nem folyamatosan ír/olvas a memóriá(ba/ból), hanem inkább ''összevissza''.
-
brd
nagyúr
Kissé furán fogalmaztam az első mondatban, mentségemre szolgáljon, hogy siettem. Tehát a 2. ''értem'' nem kell oda. Annyi még pluszban, hogy a VGA-t szerintem még jó ideig ''ki lehet hajtani'' majd az AM2 elterjedése után, hasonlóan pl. egy szinte bármilyen AGP-s karihoz, Socket A-s procival, vagy egy S478-assal.
-
Száni
tag
Üdv!
Ha letiltom a hálókarikat, akkor normál idő alatt áll fel a win ( a bootolási idő igazából nem lett hosszabb, csak mire megtalálja a hálót, az tart 1-2 percig). Az integrált hálókártyához melyik drivert tegyem fel (a gyári nvidia 5.11 asszem utolsó)?
Továbbra is áll a kérdés, h. mind1 melyik lan bemenetet használom?
Este kipróbálom a fix ip-t. A Bios-ban lehet állítani a MAC LAN címet. Azt kell piszkálni vagy automatikus?
Köszi! G.Ha akarom megvakarom a karom, mert olyanom van amilyenem, na persze nincsen japán jenem és angol nejem sincsen.
-
brd
nagyúr
Akkor valószínű, az a baj, amit írtam, ha ADSL-ed van pl., vagy olyan kábelneted, ahol szintén PPPOE-vel van megoldva az authentikáció csatlakozásnál. Az 5.11-es csomagban lévő driver használható.
Bemenet: én az integráltat használom, de nyilván bármelyik megfelel, mindkettő működik hálókártyaként, de én valamiért nem bízom túlzottan a Realtek csodáiban. A BIOS-ban állítható MAC az integrált hálókártyára vonatkozik és pl. akkor jöhet jól, ha az internet-szolgáltató ez alapján azonosít/engedi használni a szolgáltatását. De ezt a win-es driverből is lehet állítani. Elvileg. Gyakorlatilag pedig azonnali kékhalál, ha OK-t nyomok a device managerben az integrált kártya properties-ben.The only real valuable thing is intuition.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Gitáros topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Milyen autót vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Mini PC
- Java programozás
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.