- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Philips LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- SSD kibeszélő
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
rakal
senior tag
That's what I call magic:
[Window G89]
És csak 79 USD...
Minden napra jut egy meglepetés... -
kenand
veterán
Készítetettem egy tokot a Cube H900HD-hez az autóba, az Ainol V9000HDA-nak meg a saját tartóját heckeltem meg egy kicsit.
Cube:
-
azbest
félisten
ramos t13fhd, megjött a hdmi kábelem [link]
néhány dolog:
megy full hd 1080p kimenet, a betűtípusok kicsit darabosak (nem truetype hanem bitmap valószínűleg). A képarány beállítás kicsit macerásabb, mint érintőképernyőn. EGyik sd videótál nem sikerül arányosan teljes képernyőre venni. Szerintem teljesen külön firmware felel a tv kimenetes lejátszásért, hisz saját kijelzőn teljesen jól megy és több választási lehetőség van (felirat esetén meg a videó kimenetes módban lehet több mindent állítani).Fontos pozitívum: hdmi kimenetet használva, miközben a monitoron szól a hang (laptopos hang"minőség") a fejhallgató hangkimenet is működik, így ráköthető hagyományos analóg hangkábel is, s nem kötelező a monitor belső hangszóróját használni.
Negatívum: 1080p-ben mintha meg-meg akadt volna olyan film, ami a saját kijezőn jól ment, lehet hogy 1080i jobban tetszik neki. A felírat betűkészlete kiválasztható (utf8/utf16/western...) de eddig nem vettem észre ettől jobb magyar ékezetkezelést.
Képnézegetés is korrekt, kicsit lassúak az áttűnés effektek, de 1080p felbontás azért nem kispálya
-
kenand
veterán
Ramos T13fhd-val és SUB.idx-xel jók a magyar feliratok
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Lehetséges, hogy bár fullhd a kimenet (monitor kiírja, de a képet kisebb felbontásban rendereli és azt nagyítja... ez butaságnak tűnik, lehet firmware bug... phillips teszt videónál látszik, hogy nem tökéletesen élesek a részletek, hanem pixeles kicsit).
Lehet hogy 720p-ben renderel és azt nagyítja ki 1080p-re, ez magyarázná a fontok darabosságát. 1080i kimenetre véve nem szaggat be.igen sub.idx felírat jó (hisz bitmapes), csak hdmi kiementnél van külön karakterkódolás beállítás, amit megnéztem hogy változtat e bármin.. de nem vettem észre semmi különbséget a különféle lehetőségei közt.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
a roosz képarányúnak tűnő sd videónál most jó a képarány lehet csak pillanatnyi bug volt.
a 3.5ös lehet nem a legbugmentesebb.szerk:
kenand:
nem általában szaggat, hanem csak ha 1080p-re veszem a hdmi kimenetet.
erről a 130 megás ph! tesztvideóról van szó: [link]A philips feliratnak teljesen élesnek kellene lennie, a nagynak is és a sarokban feltűnő kicsiknek is. Van lehetőséged 1080p natív felbontású kijelzőre kötni a playereket hdmi kapcsolaton át? Lehet, hogy csak egy bug, ami a hdmi kimenetet érinti és csak szólni kéne nekik, hogy tudjanak róla. Így is elfogadható a működése, de ugye ha már elvileg képes rá, akkor tényleg a maximumot hozza
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
-
azbest
félisten
a pixelesség valsz 1080i-nél is látszik, sőt, szerintem 720p-nél is... A szaggatást ezek szerint nem tudod majd reprodukálni, mert 1080i-nél nem jön elő. Az is lehet, hogy a hangátvitel miatt kevés lenen a sávszélesség 1080p-ben (ha a kábelem nem felelne meg teljesen a követleményeknek)... szóval nem biztos, hogy lajátszó hibája... amúgy 3.4-es fw-vel is pont ugyanolyan minden mint 3.5-ttel.
-
kenand
veterán
Néztem a Ramosnak 2200mAH-s aksija van, az Ainol V9000HDA-nak 1750, bár a képernyője egy kicsit kisebb, valószínűleg a Sochip jóval kevesebbet fogyaszt (amellett hogy erősebb), mert több, mint 5 órát bírt, a Ramost nem teszteltem még de használgattam és merül rendesen, meglepődnék ha 3 óránál tovább bírná az mkv lejátszást.
Összességében a Ramos még mindig jobban tetszik.
-
kenand
veterán
Szerinted USB-n keresztül tölt a Ramos. Nekem nem tűnt fel. Au Ainolon és a Cube-on egyből látom
-
azbest
félisten
Igen tölt, de csak akkor ha az adattárát leválasztottad. Kétféleképp lehet win alatt is leválasztani: csak a meghajtót vagy magát az eszközt. Ha csak a meghajtót választod le, akkor az eszköz attól még a géphez lesz kapcsolódva, de úgy már töltés módra vált át és közben lehet akár használni is.
Érdeklődöm náluk a teljes utf8 támogatás felől (amúgy valsz csak normálisabb fontokat kéne használniuk a beágyazott linux rendszeren, ami rajta fut) és a flash videók játszásával kapcsolatos nehézségekről is.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Ramos t13fhd a star trek full hd mintát 3 órán keresztül játszotta teljes akkuról merülésig, 3as (0-5 skálán) fokozatú fényerővel.
-
kenand
veterán
Írtam egy Ainol V9000HDA tesztet
Logoutra tettem ki, ott többen olvassák.
teszt link -
kenand
veterán
Szardán fog megjelenni
-
kenand
veterán
Big Ramos.
Hamarosan megjelenik a Ramos T13FHD nagyterstvére, speifikációból és a képről itélve Amlogic chippes lesz. És remélhetőleg érintő képernyős. Aksi 3000mAh, talán bírja addig vele, mint az 5" kistestvér (annak 2200-as van)
[link][ Szerkesztve ]
-
ZsHUki
csendes tag
A HoDon is megjelent valami.
Gadmei PMP900 és 8.9 colos képernyő
Ez hatalmas. Kenand tudsz valamit erről az új jövevényről?
-
kenand
veterán
Igen.
Digital8-on van valami róla és pár szót váltottam Sunnyval.
Szóval a gyártó Kínában ismert márka főleg a digitális képkeretek területén.
Chipset Amlogic de talán nem ugyan az Mint a t13FHD-ben. HDMI nincs (T13FHD-ben is külön Silicon Image chip gondoskodik a HDMI-ről) Sub.idx felirat támogatás van. De nem látok mkv-t de lehet, hogy csak lemaradt. Ára meg egy kicsit drága lesz úgy 170-80 USD.Szóval a Big Ramos a T18 csak 7" de szerintem érintő képernyős lesz és az biztosan támogat mkv-t és szerintem 140 USD alatt lesz
-
rakal
senior tag
-
azbest
félisten
Óvatosan az olcsó microSD kártyával az ebay-en...
hamis kártyát kaptam... 1GB-os átszitázva 16-ra
http://www.youtube.com/watch?v=E3A60VUKTm4
Kíváncsi vagyok mit reagál az eladó a megkeresésemre. -
kenand
veterán
B.... akkor én is meg. sz...tam, mert nekem is úton van 2db linkeden keresztül nyerem 2 db-t.
És a kapacitása is 1gb? Ha igen írok a paypalnak és visszahajtom tőle a pénzt.Ha csak noname átfeliratozva az nem gond, attól még jó lehet, nekem is van 8gb-s olcsó noname és tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Végre él az Ainol teszt link
-
kenand
veterán
Ramos T13 FHD nem támogatja az exFAT-ot ugyan a windows alól látod, de a Ramos nem látja. NTFS az működik (de az meg nem túl jó flash drive esetén) de nagy 4gb-snél nagyobb fileok esetén nincs alternatíva.
-
azbest
félisten
Nekem is úgy ajánlották, hogy olcsón lehet.
Nem biztos, hogy te is így jársz... nem hiszem, hogy ugyanaz az eladó, de ha mégis, akkor első körben az eladónak írj, lehet visszaadja a pénzedet (láttam több példát is az értékeléseknél erre), aztán meg ott van még az ebay buyers protection ha jól láttam.
Tünet: nem tudja ntfs-re formázni a win, csak fat32 (exfat) formátumra.
Kisebb fájlokat rámásolva még jó, de ha több mindent másolsz akkor hibás fájlokat kapsz.Van egy jó progi amivel letesztelhető, hogy tényleg valós e a kapacitása:
http://www.heise.de/software/download/h2testw/50539
--Ramos T13fhd tényleg nem látja az exfatot, ezt meg tudom erősíteni a mostani próbálgatásaim alapján.
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Kedves azbest,
Nem tudok rájönni a Ramos bal oldalán található le -fel gomb mit csinál...
-
-
kenand
veterán
Köszi!
Egyébként nekem tetszik a TV-s firmware is. Nagyon jól néz ki és kokkal jobb, mint a Sochip playerek egyszerűen kivetített menüje.
Csak a central european karakter készlet hiányzik. De a sub.idx azt is pótolja.
1080p-t nem tudom tesztelni mert a TVm 1080i-t tud csak az meg rosszabb, mint a 720p feliratok eseténA Flash az egy kicsit csalódás kerestem érintős kis játékokat de azoknál sem működik az érintő képernyő, össze vissza ugrálnak az ktív területek, használhatatlan.
-
azbest
félisten
hdmi kimeneten szerintem a ramos ugyanazt a 800x480 képet adja ki felnagyítva, mint a saját kijelzőjén... talán bug, de lehet hogy ennyit tud... maga a jel 1080p de az információtartalma kisebb felbontású. A ph tesztvideók közt a philips-esnél nagyon szépen létszik hogy nem tűéles a philips szöveg széle... pedig pc-n játszva fullhd-ben teljesen íves és lépcsőmentes. Amúgy tényleg szép, meg minden... annyira nem is érdekes, nem feltűnő távolról, de azért remélem ha van rá mód javítják ezt.
a ramosnak külső hdmi chipje van tudtommal, lehet emiatt van ez a dolog... más chipsetnél meg integrált a hdmi rész is.. lehet ott nem jelentkezik ilyen probléma.
Igazából arra vagyok kíváncsi, hogy lászt e kép élesség / felbontés különbséget a két player hdmi kimenete közt... a menü olyan amilyen... de a videó a lényeg
egyébként win7 úgy láttam érzékeli a masina belső fájlrendszerét is a lemezkezelőben, nem csak azt amire másolni lehet... betűjelet nem kap mert nem ismeri a formátumát, de lemezkezelőben feldobja az ablakoz hogy formázza -e, ami nem lenne túl szerencsés (gondolom törölné a player szoftverét úgy hogy nem indulna el többet)
Ha linux alól be lehetne csatolni, akkor talán olyasmit is lehetne piszkálni, amit alapból nem tudunk.[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Szerintem nincs igazad a HDMI-ban.
Full HD TV-d van?720p kép tű éles, az integrált HDMI chip éppen sokkal jobb, mint ami a többiben van.
1080P-t sajnos nem tudom tesztelni. de 108i rosszabb a váltott sor miatt szövegek tekintetében, mint a 720p.Kinai pconlineon van HDMI kimenet teszt ott sem írtak ilyen bugot
A bajom inkább az, hogy az USB sebessége látványosan rosszabb, mint a Sochipes playereké. a 1080p-s időnkénti döccenés is emiatt van. és az NTFS sebessége még rosszabb. Ráadásul a belső Flash memória max class 2-es mert lassebb mint a Class 4-es MicroSD
Szóval a Fat32 egészen tűrhető a MicroSD-n de ott meg a 4 giga korlát zavaró.
A rejtett partíciót majd megnézem hátha Linux partíció
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Kínai Ebay-es haverunk válaszolt válaszolt valamit a leveledre?
Ha nekem is hamis kacatot küld biztosan írok a paypalnak és az Ebaynek is és kiverem belőle a pénzt. De sajna legalább 30-40 napot szokott igénybe venni.
Ezért inkább szívesebben vásárolok shopokból....Dealextremen találtam jó noname (8 gigást)
és amit A HOD ról küldtek az meg tényleg genuine kinai Kingston teljesen rendben van még sorozatszáma is van (utóbbiaktól még lehetne hamis is de nem az)[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
A belső lemezt üres területnek látja (majdnem 1GB), nem piszkálgattam, nehogy kinyírjam.
Ramos esetén írtam a hdmi dolgot, hogy annak azt hiszem külső hdmi chipje van.
Ezzel a videóval nagyon szépen látszik, hogy számítógépen játszva 1080p felbontású monitoron teljesen éles és lépcsőmentes a philips felírat széle, míg ramos rákötve hdmi-n át ugyanarra a monitorra (1080p, de kisebb felbontáson is) lépcsős a philips betűinek íves széle. Egyébként ugyanilyen lépcsősnek néz ki a saját 800x480as kijelzőjén is - ebből gondolom hogy azt a jelet nagyítja fel a hdmi kimenet. Látsz különbséget a két player képe közt?
A menüben a betűk széle darabos, vagy olyan íves, mint a számítógépeken a fontok? Szerintem a betűk darabossága is ettől van.Nem csinál véletlen overscan-t az lcd tévéd? Nekem a monitoron van ilyen tv mód, amikor ránagyít a képre - ez lehet elsimítja a lépcsős képet (de nem olyan éles, mint a valós natív kép).
Előbb írt az eladó és új küldését / visszatérítést ajánlott, a visszatérítést választottam... de majd ha meg is történik, akkor lesz rendben minden.
Dealextremet én is jobban szeretem mint ebay-t, csak a hd filmek miatt 16GB lenne jobb.. valsz érdemesebb egy szintel drágább és gyorsabb fajtát próbálni... ha visszakaptam a pénzt, akkor lehet megpróbálkozok egy másik eladónál.
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Sajna ma 24 órát dolgozom, majd honap vagy szombaton tudom megnézni.
Van 2 Sochippes és 2 db WD HDD playerem majd mindegyikről megmézem.
Nem értem miért szórakoznak ezek az Ebayes Kínaiak. Gondolják, hogy a hülye vásárlól nem veszik észre, hogy rosssz? Vagy hagyják annyiban. Bár ha 10-ből csak 2-nek kell visszavizetni akkor megéri. Nem értem az Ebay miért nem tiltja le ezeket a szélhámosokat.
Rockchippes firmware megnyitható winimage progival. És buherálható, az Amlogic viszont nem sajna valószínűleg kódolt
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
-
azbest
félisten
asztali gép, 24"os hannsg monitorral, 1080p felbontással.
Erre kötöttem a playert isA monitornak van tv módja is, akkor ránagyít pár százalékkal a képre (a széle nem látszik, gondolom a tv kép szélén látható zavarok levágására). Ilyenkor nem olyan tűéles a kép (ez elfedhet sokmindent), hisz 1080p belsejéből vág ki egy részt amit aztán kinagyít 1080p-re.
Természetesen pc módban használom a monitort, mert nem sok értelme van a nagyítós módjának -
azbest
félisten
Azt hiszem egy kép felér ezer szóval.. tehát csináltam fotót a normál számítógépes lejátszásról és a ramos lejátszó által adott képről is:
Katt a nagyításhoz, mindkét eszközzel 1080p 60Hz -en ment a monitor.
Ezen szerintem egyértelmű a különbség, igyekeztem kb egyforma méretben csinálni, hogy jó legyen az összehasonlítás. 720p felbontásról külön nem csináltam, de ott is egyértelmű, hogy van lépcsősség... valamint a tv módban, mikor rázoomol a képre is látni, hogy van lépcső csak homályosabbak az élek.
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
A te linkedről licitáltam én is, biztosan ugyan az az eladó.
Majd kiverem belőle én is.Neked mi volt az eladó Ebayes neve?
A szövegek sokkal szebbek a WD TV-men sőt még az Ainolon is
Külsőleg nagyon tetszik a Ramos, de egyre több dologban rosszabb.
Az USB és flash memória sebessége is alig fele az Ainol/Cube nak (azaz a Sochipes gépeknek) Ráadásul a sok chippes felépítésnek köszönhetően legalább 2x annyit fogyaszt, hamarabb lemerül.
Nekem a legboszantóbb, hogy időnként kikapcsol.A felhasználói felület, a gép külseje a sub.idx támogatás nagyon tetszik, a Flash viszont semmire sem jó sajnos
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
A link nem konkrét eladóra vonatkozott, hanem a "micro sdhc 16GB -reader" kifejezésre keresés. proactionsales a neve akitől én rendeltem.
Kellemes lejátszónak tartom a ramos-t, de a firmware-jén még van sok kisebb-nagyobb csiszolni való. Szerencsére gyakori a frissítés, pl 5-én jött ki a t17fhd-hez is új.
Választ nem kaptam a levelemre, szerintem megkapták, mert hibajelzés sem jött vissza.Közben írtam a webshop fórumba még egy bugról: érintőkijelzőn kiválasztva a kimenet módot rosszul állítja be a képarányt hdmi kimenetre. Az ottani menüben át kell váltani valami más módra, majd vissza az általad preferált felbontásra és akkor már helyes lesz a képarány. Gondolom az lcd kijelzős menüvel 4:3 arányúnak állít be valami változót, ami alapján a képet állítja.
A lekapcsolásra ezek szerint nem megoldás, ha minden kijelző kikapcs és alvó mód beállítást off-ra teszel a settingsnél? Olyankor is tapasztaltad, amikor éppen néztél valami videót? Zenehallgatás közben nekem is kapcsolt már ki, ha nem a rendes zenejátszó felületen voltam, hanem csak a főképernyős részen szólt, de azt hiszem az off beállítások megoldották. Ha kikapcsolt kijelző mellett lefagyasztja valami, akkor is azt hiheted, hogy teljesen kikapcsolódott (háttérvilágítás nem ég).
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Másiktól vettem , de írtam, neki hoyg ha megjön és fake visszakérem a pénzt.
És több, mint valószínű fake lesz.megnézhettem volna előre:
" Had to remove listing cause seller screwed up seller suck donkey balls Buyer:
661lopez26rh ( 14 [Feedback score is 10 to 49] )
May-06-10 23:36
16GB TF Memory Card 16G Micro SD SDHC MicroSDHC MicroSD (#290429375729)" -
kenand
veterán
Leteszteltem sajnos az USB és a Flash memória sebesség fele mint a Sochippes lejátszóké úgy tűnik az időnként 1080p-s döccenés is emiatt van, pem a proci nem bírja erővel, hanem az olvasási sebesség kevés.
Egy CheckFlash nevő progit használtam)
Ainol :
NAND
Read: 11.90 MB/s
Write: 10.93 MB/sEXFAT 8 GB SDHC Class 4 (access physical drive)
Read: 12.54 MB/s
Write: 11.52 MB/sNTFS 8 GB SDHC Class 4 (access physical drive)
Read : 12.58 MB/s
Read: 11.52 MB/sT13FHD(access physical drive)
Read: 5.4 Mbyte/s
Write: 5.4 Mbyte/sNTFS 8 GB SDHC Class 4 (access physical drive)
Read: 5.9 MB/s
Write: 5.8 MB/sÉrdekes dolog van még nálam, Azbest megnéznéd te is?
HD Tune és a Flash memory toolkit is csak 1 Gigásnak látja a Ramos belső memóriáját és nem teszteli, I/O errort ír.
A check flash meg simán kezeli...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Philips LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Hálózati / IP kamera
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- PayPal
- Politika
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest