- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr-Pamacs
senior tag
-
fiATHaLON
őstag
Itt ilyen nagyobbacska, hdtv-re köthető file lejátszókról is lehet kérdezni?
Ha igen:Azoknál a lejátszóknál, amik lejátsszák az .mkv file-okat, odaírják, hogy
'ogg vorbis' kódolású filmnek nem lesz hangja. Pl. ennél is:
TViX HD M-4100SHNamármost én megnéztem, amit tudtam a filmjeimen, és ilyesmit látok, hogy
liba52 , meg libdts...
Ez azt jelenti, hogy nem ogg vorbis kódolásúak, vagy ez teljesen mást jelent és ettől
még lehetnek azok?Ha nem:
Akkor mindenkinek további kellemes napot !
-
Macilaci457
őstag
válasz fiATHaLON #353 üzenetére
Amire te gondolsz, az már PMP (portable mobile player).
Két topicot tudnék javasolni, ahol sok infóhoz juthatsz: az egyik az a PMP-s topic, a másik a VirtualDub-os, ahol a codecekkel kapcsolatban kérdezhetsz. Konkrét topic címekez keresd a multimédia alatt.
Amiről te beszélsz, az MVIX az nem éppen Portable, de a kódolásokkal talán tudnak segíteni a másik topicban is.
-
senior tag
válasz Mr-Pamacs #352 üzenetére
nagyon szívesen
Egyébként tesztelgettem még egy kicsit és egyre jobban kezdem megszeretni. Mindent tud amit elvártam tőle. Tény hogy nem egy csúcskategóriás lejátszó mint pl. a cowon d2 de valljuk meg azért az ára több mint baráti. Ár/értékben sztem nagyon jó kis masina.
Még az érintőképernyő is egészen jól reagál nem hittem volna hogy ennyire meg leszek vele elégedve. Közel sem tökéletes dehát ennyiért sztem maga csoda.Youth hides the key to salvation
-
fiATHaLON
őstag
válasz Macilaci457 #355 üzenetére
Ogg, köszi !
-
Mr-Pamacs
senior tag
Szerintetek PDA/PNA milyen lenne mp4 lejátszónak? Vannak nem sokkal drágábban és jóval nagyobb kijelzővel+windows CE-vel.
-
Mr-Pamacs
senior tag
válasz Macilaci457 #359 üzenetére
Amit kinéztem az ez: BluePanther V350 és Akkumulátor: 1450 mAh, Li-Ion ami jóval nagyobb mint a PTI pmp-22-ese igaz nagyobb is a kijelző.Ha 2 filmet + 1-2 óra zenét kibír akkor bőven elég nekem.
-
joc-cod
tag
Hali
Mi a különbség a Sony NWZ S615F és a Sony NWZ S615FB, az a B betü mit jelent mögötte? Meg amugy milyen szerintettek a lejátszó? Előre is kössz a válaszokat! -
Macilaci457
őstag
válasz Mr-Pamacs #360 üzenetére
Nem tudom mire van szükséged. Én HP PDA-n néztem filmet, és hallgattam zenét is.
kb 2 film (nem túl hosszúak) amit bír akksiból, csak zenét olyan 5-6 órát kikapcsolt háttérvilágítással. Úgyhogy az egy film és még 1-2 óra zene az reális egy feltöltéssel.Abban is kb 1500 mAh-s volt az akksi.
-
joc-cod
tag
válasz Macilaci457 #363 üzenetére
Oh, kösszi a gyors választ akkor szerintem megvan mit kapok karácsonyra... Amugy van tapasztalat a lejátszóval kapcsolatba?
-
Mr-Pamacs
senior tag
válasz Macilaci457 #362 üzenetére
Még az aksija az még nem gond viszont amiket írnak róla, hááát,inkább nem.
-
válasz Mr-Pamacs #358 üzenetére
en is pda-t hasznalok, kb 4 orat bir filmmel. nagyon meg vagyok elegedve vele . a merete kicsit nagyobb, de lehet jegyzetelni, jatszani, netezni, stb, ha olyan kedve van az embernek. mp4 lejatszokban mind csak olyat latok, amelyiknek max a felet takarja le a kijelzo, az meg pici, foleg felirattal.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Cleo
tag
válasz Mr-Pamacs #358 üzenetére
PDA nem kifejzetten MP3/MP4 játszó, bár megfelelő szoftverrel szinte bármelyik formatumot tudsz játszni rajtuk és több más (nem multimédiai) funkcióik is vannak.
Hátránya viszont az, hogy nem kifejezetten a multimédiára fejlesztették: középszerű hangzás, legtöbbnél nincs FM, általában nem a legideálisabb a mérete és a vezérlő gombok helyzése, használhatósága. Multitask miatt az aksi hiába nagy, gyorsabban is merül, mint átlagos MP4/PMP, nem beszélve a "feeling"ről
A PDA-k közül, ha csak az audió/videó játszó képességet nézzük, a Sharp PDA-k a legjobbak, főleg a későbbi linusos Zaurusok, de ritkák és drágák: pehely könnyű, befordítható, tökéletes képernyő, nagyon jó hangzású, kontroll gombok ki vannak helyezve megfelelő helyen és válaszhatod azt is, hogy csak a multimédia modulokat futatod, mplayerrel szinte mindent tudsz játszani vele és megfelelő aksival (2200mAh) akár 6-7 filmet is egyfolytában.
Ha mindenképen windows CE PDA-t szeretnéd játszóként használni, MDA PRO az egyik jelöltem (aksi / képernyő), a másik a Dellesek (szép képernyő, könnyű, nagyobb videókat is tökéletesen kezeli konvertálgatás nélkül megfelelő CPU sebesség kiválasztásával, de itt azért csipelni kell pár tartalék aksit , ha akarod használni egész nap újratöltés nélkül) -
Cleo
tag
Hordozhatóság: Irtam valamit a MDA PRo hordozhatóságról? Sőt...( MDA PRO: aksi/képernyő).
Hangminőség:
Bár nem(csak) ebben a topicban forduló kinai készülékekre vonatkozik a véleményem, de ott van a Meizu vagykeresd meg olyan kinai játszókat, amelyik wofson wm 8xxx chipset van benne, pl inovx) .... Sok PDA nem tudja azt hangzást megadni és egy PDA nem 15000-25000-be kerül. -
Macilaci457
őstag
De majd megint beleveszünk a hozzáadott értékekbe, hogy "mert hát nem is 25000, de nem is csak annyit tud". Bár ettől őrülök meg, mikor ilyen kérdést hallok, hogy melyik tud többet?, meg mennyit tud?... mint ha ez valami jellemző lenne.
A lényeg az lenne, hogy azt a feladatot lássa el tökéletesen, amire kell. Ha zene lejátszó, akkor azt hajtsa végre jól, mese nincs, és nem érdekel, hogy mennyit tud! Ha internetezni kell, akkor meg más kell.
Részemről, ha a Casio órám hápogni is tudna, akkor is csak a pontos időt nézném meg rajta.
-
Cleo
tag
válasz Macilaci457 #372 üzenetére
A 22-es csapda, mi
Szvsz,
-Ha elég valakinek egy jó-közepes-gyengéb (de mindenképpen bizonytalanabb) minőségű zene játszóra és tanulmányozni is akarja , akkor akár egy olyan kinai játszó is megfelelne. Kis szerencsével és türelemmel, nem kizárt, hogy megtalálhatja magának megfelelő darabot (árban és minőségben)
- Ha egy standard-közepes zenejátszó mellé kell a többi funkció + valamilyen bizalom, akkor PDA.
- Ha meg nagyon jó minőségű A/V és márka iránt bizalom, akkor érdemesebb mélyebben belenyúlni a zsebbe egy nevesebb játszóért.
- Ha meg hibrid és nagyon jó minőségű A/V is kell, akkor akár csúcs hibrid is kapható.Innnen már csak az ár, idő, szerencse és akarat határozza meg. Minden dolognak van saját vevőköre és létjogosultsága. A piac kereslet-kinálat működési elven alapszik, ha nem lenne kereslet, nem is gyártanának. MO meg soha nem is volt/lesz a kisérleti telep ezen a téren. Mire jön ide egy kütyű kereskedelembe, máshol biztos már bizonyította a létjogosultságát.
Az mindenképpen igaz, hogy az ember addig nyújtózkodik, ameddig hosszú a takarója (pénztárcája). Így bár nem mindig mondjuk ki sokan, általában mindig a takarótól kezdődik a mérlegelés, akkor is ha nem ismerünk minden lehetőséget ( vagy nincs is lehetőségünk).
Így a legjobb, ha ki-ki maga írja le a saját véleményét, tapasztalatát, ha van. A kérdezőnek szűrje le, amiket olvas , végső döntést úgyis neki kell hoznia. Erre vannak a fórumok és igy jó. Vagy nem?[ Szerkesztve ]
-
Neptunfű
tag
Üdv!
A barátnő egy Motorola L7-et használ mp3 lejátszóként (jobb híján)...
Volt hogy egy hosszabb buszozás során lemerült az E3-am és belehallgattam a motorolába (elkeserítő hangja volt) Neki mégis teljes mértékben megfelelt elütni az időtDe most hogy mindjárt itt a Karácsony gondoltam meglepem őt egy mp4 el amivel már egy két kedvenc filmjét és sorozatát is meg tudja nézni.
Mivel hallani nem hallottam, csak remélni tudom hogy a kiszemelt ejátszó, (jelen esetben egy 2,8colos kínai ) valamivel jobban fog szólni mint a motorolája.
A videó lejátszására meg azt mondják, árkategóriájában a legjobb. (majd kiderül)[ Szerkesztve ]
as long as you don't choose everything remains possible
-
rumos14
nagyúr
tudod én sz.rok a hangcsipre, hogy ha a pda-mon tökéleteseb tudok zenét hallgatni, egy akármilyen csipszes kínai csoda meg sistereg, lefagy, a memóriája elhal, szétesik, stb. továbbá te ajánlottad az mda pro-t, ha mindenképpen pda kell lejátszóként. hát erre írtam, hogy az nem igazán hordozható kényelmesen.
-
Cleo
tag
Kinek a pap, kinek a papné. /re:chipset
- A meizu is kinai és se véletlenül ilyen jó a hangzása
- Ha tartósabb aksi és védett képernyő kell , MDA PRO a legalkalmasabb PDA erre, szerintem.
- Creative, Sandisk cuccok között is van jó pár típus, amelyik 1-2 hónap múltán sistereg és lefagy. Szoftveres hibák, manipulációk és egyéb hanyagság vezetnek vissza azok a hibákra, amelyeket említetted. Ha ki tudja küszöbölni az ember (nem könnyű a kinai cuccoknál, elismerem), akkor már nem vészesek.
Végül is Prohardver a neve ennek a fórumnak, nem? Nem preferálom a kinai MP4-eseket semmiképpen, de nem ellenezem se. Ha meg te eleve ellene vagy minden kinai MP4-nek akkor írjal kerec-perecen 1x és kész. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
lenior
csendes tag
Sziasztok!!!!!!!
Kellene egy kis segítség, mert nem tudok dönteni két mp4 között.
Az egyik a Sony NWZ-S615F, a másik pedig a Philips SA3325.
Tehát: a Sony mellett szól, hogy kétség kívül a legjobb hangzást mondhatja magáénak és nagyon -nagyon jó(nak tűnik) az akksija: 33 óra folyamatos zenehallgatást ígérnek.
A Philips mellett szól a nagyobb képátló (1,8" helyett 2,4"), a diktafon funkció. Emellett nekem kinézetre is jobban tetszik.Ennek is elég jó (lehet) az akksija, az általános 10 helyett 20 órát írnak. A képfelbontásuk egyforma, a Sony viszont 20 helyett 30 kép/mp-et tud.
Szóval jön a kérdés:
Melyik lehet a jobb, melyik lehet a megbízhatóbb??? Sajna nem találtam infókat egyik termékről sem, milyen is élőben....
Ha valaki hozzá tud szólni, előre is köszi!!!
-
rumos14
nagyúr
az mda pro pda-nak igen jó, ez tény. mondjuk telónak (is) kicsit nagy.
amúgy ez a topik úgy jött létre, hogy vala a nagy mp3-as topik, ahol az ipod nano klónok megjelenését követően ijesztően és reménytelenül nevenincs, igénytelen lejátszók kapcsán jöttek a kérdések, amikre nem tudtunk válaszolni, ezért némi rosszindulattal vezérelve TexT-BoY barátunk létrehozott egy empénégyes topikot. a lejátszók nagyszerűségét már a topik neve is jelzi: mi az, ohgy mp4? egy video formátum, nem egyértelmű, hogy milyen codec-ket tartalmaz, és az "mp4 lejátszók" nagy része amúgy is csak ilyen nagyon durván obskurus kiterjesztésű, kódolású, bitrátájú, felbontású "videót" játszik le. hogy miért írok ide néha mégis? mert a sors fintoraként a minőségibb, pl. creative, Sony, videót is lejátszani képes mp3 lejátszókról is esik itt szó.
-
Mr-Pamacs
senior tag
Ha nekem kéne választani a kettő közül én a Sony-t választanám,mégpedig azért mert szerintem a Philips cég elég gagyi.Tudom "nagy" a neve de már nem egy termékükkel megszívtam.
Ha nem philips lenne akkor viszont azt választanám,márcsak a kijelző miatt is mert az a 0,6" ~1,5 cm + átló.A 20 fps meg sztem elég egy mp4 lejátszónak,talán ki lehet belőle csikarni egyébként 22-24-et.PDA-ról letettem, mert drága már nekem egy "normális".Viszont jött egy kis plusz cash így beruházok egy Nokia 5700-ra,így lesz uj telóm is és még zene+film is.
[ Szerkesztve ]
-
mediclips
csendes tag
Sziasztok! Nemrég vettem egy Creative ZEN MP4et és amikor nézek egy videót és egy fekete rész jön akkor ronda lesz a kép. Ez mitől lehet? Legújabb fimrware van fenn. Semmit nem buheráltam rajta. Ha valakinek van ilyne lejátszója akkor írjon létszi hogy nála mi a helyzet. Köszi
-
mediclips
csendes tag
Hát igazából ilyen szürkés is. Elég nagy pixelekben de csak a fekete színben. Az X-Fi reklámnál ami alapból rajtavan ott nagyon ronda viszont például a creative termékek végén amikor a creative feliratot kiírja ott is mindíg fekete a háttér és ott nem csinálja. A hozzá adott cd progivalo is konvertáltam meg mással is de csak wmv fileokat tudok viszont amik fennvannak azok avi fileok. Nemrég jött meg egyébként a szilikon tok pack meg az usb töltő Nagyon faja a tok. Aszittem tök nehéz lesz nyomkodni a gombokat hogy rajta van ez a cucc de szerintem még könnyebb lett. Profin megcsinálták. Te miylen progival konvertálsz? Vagy mondj egy videót ami neked tökéletes és én is megnézem hogy nálam miylen. Ez már a 2. ZENem mert az első betojt..frissítettem és nem kapcsolt be utána. Mindjárt belinkelem a képet amit cisnáltam. Az X-Fi videóból van. Köszi a segítséget.
http://img107.imageshack.us/my.php?image=pict1053ri3.jpg -
Mr-Pamacs
senior tag
válasz mediclips #383 üzenetére
Mint írtam nekem nincs csak nagyon bele ástam magam a témába az elmúlt időben, de sztem a wmv miatt lesz, annak van ilyen b*zi kódolása.Próbálj ki más videó kodolót/kiterjesztést. Millió+1 ilyen kódoló progi van, de ne ilyen egy kattintásos varázslós gyors kódolót nézz hanem amiben be lehet állítani a bitrate-et,fps-t,videó méretet x-y,...
-
Rambovits
senior tag
Sziasztok!
Kaptam karácsonyra egy concorde x942-es mp4 lejátszot!Nos első benyomásra hu8 de tetszik szép, csillivlii, stb
De ami belül rejlik azzal vannak gondjaim... mégpedig 2! Az egyik hogy 60-70 kb/secel másol fel a lejátszora, a másik ami jobban bosszant, hogy hibáa konvertáolm átt a filmet a gyári progival, fájl formátum hibát ir :S Probálkoztam másik konvertálo progival, más-más felbontásokkal, és semmi különbség:/
Most vagy én vok a balf@sz, vagy az mp4-el van a gond :/
Tudom hogy nem nagy márka, de nagybátyámnak is concorde van és ő meg van vele elégedve :/A hardver az, amivel ha elég sokáig játszol eltörik. A szoftver az, amivel ha elég sokáig játszol működni kezd.
-
joc-cod
tag
Hali
Megkaptam a Sony S615F lejátszot karira. Sztem nagyon ütös, hang minöségileg naon szépen szol, a kijelzn a filmek is gyönyörüek(persze a kijelzö méret nöhetne... ) De szerintem nagyon jó lejátszó -
-
Neptunfű
tag
Szia próbáld meg a konvertálást kisebb fps el, mondjuk 22 és 550kbites videóval 128as mp2 hanggal.
Általában akkor csúszik a hang (legalábbis nálam) ha vagy nagyobb fps-t akrok kisajtolni vagy ugyanolyan videó bitráta mellett de jobb hangminőséget szeretnék.as long as you don't choose everything remains possible
-
ádí
csendes tag
Hi all!
Lenne pár kérdésem.Karácsonyra kaptam egy [link] ilyen mp4 lejásztót.Nah most nekem az a gondom van vele h a videot már millio formátumba convertáltam de se h se akarta lejátszani.
Amikor leakartam játszani a lejátszó jobb oldaláb bejött egy kicsi fekete rész de utána semmi.Ha valakinek van valami ötlete azt kérem segítsen,meg h milyen formátumba kell convertálni a videot,estleg vmi jó converter programot is ha tudtok jó lenne.Köszi[ Szerkesztve ]
-
Neptunfű
tag
Idézet:
"Nekem is ilyen kütyüm van pár napja. Próbáltam vele mindenféle módon a konvertálást. Bár lehet tenni rá 25fps-es videót, de az csak akkor fog rendesen játszani a hang csúszása nélkül, ha a videó elég rövid, vagy nem túlságosan mozgásos.
Viszont 22fps-el atomstabil.Amit tapasztaltam, hogy szinte bármelyik aviconverttel lehet videót csinálni, csak egy kicsit meg kell trükközni őket. Az aviconvert könyvtárában van egy rejtett file aviconverter.ini. Abban a fájlban vannak bene a tömörítési paraméterek. Akinek csak 20 fps-sel konvergál a cucc ott az .ini fájlban lát egy 20-as számot. Egyszerűen át kell írni 22-re. Amit már kitapasztaltam az, hogy a cucc 22fps-nél max 550kbites videót bír el max 128as mp2-es hanggal és a motion estimation az max 4 (ez az xvid kodek mozgás követése értéke 0-6 lehet).
Ami nekem még működött az a 450-es videó és a 192es audio bitráta. Ezzel a beállítással a videók hangja vmivel jobban szól.A mozgás követést levéve 1-re (az a minimális, mert 0-nál már ki van kapcsolva), és 400-450-es videó bitrátával és 128-as hanggal a 25 fps-es videó is megy. De ha nagyon sok a mozgás, akkor az hoszabb filmnél szintúgy hang csúszást eredményezhet és azt nem is teszem hozzá, hogy 1-es értéknél ocsmányul néz ki az xvid.
Más:
Az én kütyüm nem csak a wma-t (bár a wma veszteség nélkülit nem), az mp3-at és a wav-ot viszi, hanem viszi az ape-t (normal tömörítésig) és a flac-ot (akár maximális tömörítésig) is.
Amúgy az a vidrop progi nem rossz. Mivel ugyanazt a mencodert használja, ki lehet belőle szedni a kódolás paramétereket és azokat berakva az aviconverter converter.ini fájljába az is képes simán lefuttatni őket."[/I]"
ahhoz meg ohgy ékezetes karakterkészleted legyen vidropban ahhoz a settigsben alul a feliratos résznél a cp1251-et írd át cp1250-re. még nem próbáltam de azt mondják működik vele"Remélem segít... amúgy megpróbálhatod atotal video convertert vagy az említette vidrop programot is. Nekem mindegyikkel működött!
A lényeg hogy xvid-be konvertáljÜdv!
[ Szerkesztve ]
as long as you don't choose everything remains possible
-
beci
őstag
Sziasztok.
Keresztlány kapott egy mp4 lejátszót karácsonyra.De az istennek sem játsza le a videókat.Az adott konvertert használom hozzá,ékezetes betü sincsen benne.Mi lehet a baj? Egy PTI AM868C készülékröl van szó.
Thx.Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
senior tag
nézd meg az elötted lévő hszt. a vidrop nevű progira van szükséged.
"Amúgy az a vidrop progi nem rossz. Mivel ugyanazt a mencodert használja, ki lehet belőle szedni a kódolás paramétereket és azokat berakva az aviconverter converter.ini fájljába az is képes simán lefuttatni őket."[/I]"
ahhoz meg ohgy ékezetes karakterkészleted legyen vidropban ahhoz a settigsben alul a feliratos résznél a cp1251-et írd át cp1250-re. még nem próbáltam de azt mondják működik vele"
azzal kell 320*240-be konvertálni 22fps-el és menni fog elvileg.Youth hides the key to salvation
-
Shadows
senior tag
van ez a concord csoda EZ
és nem tok konvertálni ugyanis a gyári progi nem jó, az oldalon levő szintén ötlet??
Csak a cabriozás ad erőt és mindent elsöprő lendületet
-
attyspocak
aktív tag
Valaki ismeri ezt a Brando Watch II készüléket? Engem igazából a szövegfájl kezelése érdekelne. E-book funkciója milyen fájlokat és mekkora méretúeket eszik meg? Hogy kezeli az ékezetes betűket?
[ Szerkesztve ]
-
Csipané
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék magam venni egy jó mp4 lejátszót de nem merek egyből bele vágni a vételbe.
Szeretném ha segitenétek nekem,ezt a készülekét néztem ki mondjatok már róla egy pár dolgot ha valakinek van ilyen.
Előre is köszi mindenkinek![ Szerkesztve ]
Ha valamit keresek akkor azt szerertném itt megtalálni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest