- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
-
PROHARDVER!
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tariattila
veterán
Ma jött meg a Fuze...
látszólag teljesen új, tehát a burkolat biztosan cserélve volt
először sokkot kaptam, hogy a kurzorgombok rosszak mert menüben nem lépkedett le-fel
viszont alvó állapotból élesztette a gépet ... így tovább nyomogattam
és egy perc múlva jöttem rá, hogy forog ismost a hangszínszabályzóban nem jutok túl az első csúszkán...
ez a menürendszer ha lehet fogalmazni így : tréééna nyomogatom, hátha megtanulom... a rockbox szerintem borítékolható ha abban változik a beállítás menü struktúrája
-
NOD
senior tag
Kár hogy a Clip+ nem játszik le alapértelmezetten mpeg-4 audiót....
Csak olyan lejátszókat találtam amik egyaránt lejátszák az mpeg-4 videót/audiót de ezeknél már nekem felesleges a jobb kijelzö illetve drágábbak is.
Az a gond hogy a zenéim fele ebben a formátumban van. Érdemes lenne néznem egy mp4 lejátszót vagy konvertáljam át valamivel ezeket? -
tariattila
veterán
rockbox-ban járatos segítőkész/szabadidővel rendelkező embert keresek...
agymosás jeligére itt vagy pü-ben... kalandorok kíméljenek[ Szerkesztve ]
-
bigmasterg
addikt
Jól látom, hogy már nem lehet kapni Nationite S:Flo2 -t ? [link]
(Gondolom Teclast T51 néven lehet, csak úgy macerásabb.) -
themebuilder
senior tag
válasz bigmasterg #13954 üzenetére
Pár hete is már csak a drágább 16GB-os változat volt kapható, úgy emlékszek.
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
Shufny
őstag
válasz bigmasterg #13954 üzenetére
Gondolom a kínai újévnek köszönhetően kiürült a készlet ideiglenesen. Fülesek sincsenek raktáron, csak előrendeléseket fogad.
-
tariattila
veterán
válasz tariattila #13953 üzenetére
köszönöm de közben megoldottam... olvasgattam az összevissza leírásokat és megcsináltam
majd tesztelem[ Szerkesztve ]
-
themebuilder
senior tag
-
tariattila
veterán
válasz themebuilder #13962 üzenetére
a recommended verzióval csináltam meg... (utility tool)
találtam sok videót youtube-on ami ettől jóval egyszerűbb megoldásokat mutat be de egyik sem volt a-z-ig terjedő
volt olyan is ahol csak a kicsomagolt állományt a lejátszó gyökerébe másolja majd települ...
de azt, hogy pontosan mit szed le hozzá az már nem derült ki...amúgy tényleg nem bonyolult ha a megfelelő fájlok megvannak hozzá...
most tele van témával és játékokkal a vas...
[ Szerkesztve ]
-
vili13
őstag
válasz themebuilder #13960 üzenetére
-
akom
őstag
Sziasztok !
Keresek olyan mp3 lejátszót, ami wifis.
Ergo le tudom vele játszatni a samba megosztásomat, internet rádiót tudok vele fogni.
Ha lenne raja USB az se lenne rossz.
Nem lesz cipelve, itthonra kell. Nem kell akkumulátor vagy ilyesmi.
Jack et tudjak bele dugni, nem kell nagy teljesítmény.Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
akom
őstag
válasz bigmasterg #13966 üzenetére
Köszönöm.
Szét is néztem ebben a kategóriában, és egyből észbe kaptam hogy mit felejtettem még el.
A kijelzőt. (Amin tudok majd navigálni, ne kelljen külön monitor vagy tv.Eléggé ritka az ilyen media box.
-
themebuilder
senior tag
Egy ideje próbálgatom a Sandisk Sansa® Fuze+-t. Most jelent meg a napokban egy új Firmware. Gyárilag 24 óra zenelejátszási időt említenek.
Megméregettem kicsit én is, hogy mi igaz ebből (FLAC, Mp3 320kbs, Mp3 vbr).
Maximum üzemidő: (normál hangerőn)
Eredeti FW 21-24 óra (3 hónapja)
Régebbi új FW 17-25 óra (1 hete)
Legújabb FW 25-30 óraAz akkumulátort 5V 500mA PC USB-ről kb 4 óra alatt lehet teljesen feltölteni. 1000mA-s töltőt is beszereztem, hogy ez az idő lerövidüljön, de még nem próbáltam.
Ehhez hasonlóan járattam be: Akkumulátor helyes használata
[ Szerkesztve ]
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
raven12
senior tag
válasz themebuilder #13968 üzenetére
Ez hasznos kis teszt, nekem is kéne egy ilyet csinálnom fuze-al rockbox vs. legújabb eredeti firmware, 320-as mp3-al és FLAC-al külön.
Na az durva lenne, csak lusta vagyok hozzáAmúgy a Fuze+ nem Lithium-polymeres? Mert a Fuze az 100% hogy az, és az kicsit más mint a li-ion.
a li-ion-nak semmi baja sincs ha össze-vissza rátöltesz, csak az nem tesz neki jót, ha kb. 15% alá merül az aksija, egyébként bígan megvan.
Li-polymer kicsit másabb, az nemtom hogy van, de a li-ionnál alapból nem is kel lformázó töltés, li-polymernél asszem kell, na meg ez szerintem nem szereti olyan húdenagyon a folyamatos rátöltéseket. -
forguet
senior tag
Mezei Fuze-ra is rá lehet nyomni az új FW-t?
Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
themebuilder
senior tag
válasz raven12 #13969 üzenetére
Nem tudom, hogy pontosan milyen akkumulátora van (a kézi könyvében se írják pontosan le), mert nem nagyon találni képet róla szétszedve.
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
themebuilder
senior tag
válasz forguet #13971 üzenetére
Sandisk Sansa® Fuze-nál két lehetőséged van:
Ez a legújabb FW elvileg. Arra figyelj, hogy ha v1-ed van akkor v1 FW-t rakd fel, ha v2-d akkor v2 FW-t rakd fel!
RockBox legújabb verziója nem rég jelent meg. Clip+ és Fuze v1 és Fuze v2-re is jó, de Fuze+-hoz nem létezik. Rockbox Alternatív Firmware-nél is hasonlóan működik. Itt egy bővebb leírás hozzá. Ez képzelhető, hogy növeli az üzemidejét a készüléknek (sokak szerint a Clip+ 15 óráját ki tudja tolni akár 20 órára).
[ Szerkesztve ]
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
tariattila
veterán
válasz themebuilder #13972 üzenetére
Apropo szetszedve...
Szerintetek lehet benne cserelni? Szetszedheto? Es persze ha igen akkor kapni lehet hozza?En feltoltottem de eleg osszevissza mutat rockboxon %-osan...
Toltes alatt 99 es OK kozott ugral majd lehuzom es 96
Akar agy jo androidos teloA ZTE Blade toltoje usb-s 700mAh-as... azzal meg toltom es 96% utan hagyom kicsit meg mondom legyen pupos... felora mulva latom 76%... LOL
lehuzom akkor meg 96%...Lehet itt is az akku statisztikat torolni?
-
themebuilder
senior tag
válasz tariattila #13974 üzenetére
Igen több helyen is lehet hozzá kapni külön akkumulátort (utángyártott rosszabb minőségűt is, és bele lehet rakni akár más hasonló paraméterű akkumulátort is) és lehet kapni hozzá külön alkatrészeket is (veszel olcsón például egy rossz lejátszót alkatrésznek).
Külön konnektoros töltőt is lehet hozzá kapni.
Sandisk Sansa Updater programot ajánlom firmware frissítésre: sokféle Sandisk lejátszót támogat, megkeresi, letölti a legújabb szoftvert és belefrissíti az új FW-t egy gombnyomásra, valamit leírja a pontos utána való teendőket is.
[ Szerkesztve ]
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
tariattila
veterán
válasz themebuilder #13975 üzenetére
a rockbox felrakás alkalmával a legújabb firmware is felkerült...
gondolom így akkor más teendő nincs is...
ez a rockbox elképesztő miket nem tud
-
themebuilder
senior tag
válasz tariattila #13976 üzenetére
Örülnék neki, ha a lelkes programozók elkészítenék Fuze+-ra is.
Nekem is nagyon tetszik a személyre szabható mivolta és egyszerűsége. A játékok rá se rosszak.♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
tariattila
veterán
válasz themebuilder #13977 üzenetére
látom én, hogy ilyened lesz...
kíváncsi vagyok raven12 véleményére a gyári és a rocboxolt hangzás különbségére...
talán neki hamarabb lesz erre idejeképeket csináltam ma de nem volt érkezésem felrakni... talán holnap!
[ Szerkesztve ]
-
themebuilder
senior tag
válasz tariattila #13978 üzenetére
Állítólag Rockbox-al eljönnek a szunnyadó basszusok is.
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
Hix3r
csendes tag
Sziasztok!
Most állok új mp3 lejátszó és hozzá füles vásárlás küszöbén. A terv egy Nationite Slo2, hozzá egy Xears TD III BlackWood.
Van bármi észrevétel, hogyan áll most a piac, jön-e valami új szuper masina mostanság amire érdemes lehet várni esetleg?A másik kérdésem pedig, hogy a Nationite csak az mp4nation-oldalon kapható? Jó a 16GB-os amúgy.
Köszönöm!
"It ain’t what you don’t know that gets you into trouble. It’s what you know for sure that just ain’t so."
-
themebuilder
senior tag
Nationite S: Flo2 16GB Touch Screen HiFi Audio Player most $180 körül van. Elég gyakran van mostanában készlethiány, kisebb kapacitású verziókat hónapok óta nem kapni.
Akár egy gyárilag felújított Fuze is nagyon jó vétel lehet olcsón. Amire a feljebb emlegetett Rockbox alternatív firmware szoftver is felmegy.
[ Szerkesztve ]
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
Shufny
őstag
A Nationite az mp4nation saját márkája, szóval nem nagyon. (amazonon is fent vannak egyébként) Egyébként nem tudom, hogy miért akarnál máshonnan rendelni. Mostanában jön a FiiO X3 és az N3 (Cube C60 néven már kapható, és írtak is ide róla véleményt), de egyik sem az SFlo2 ellenfele.
themebuilder: már mondtam, hogy a CNY -nek köszönhetőek a kiürült készletek.
-
themebuilder
senior tag
Mai friss mérés: 24 óra 14 perc lett csak
Kiderült az is, hogy szabványos fali MicroUSB-töltővel nem lehet tölteni, mert a töltést csak USB csatlakozás után kezdi meg a lejátszó. Lehet kár volt előre elszólni magam.[ Szerkesztve ]
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
tariattila
veterán
válasz themebuilder #13983 üzenetére
azt hogy érted, hogy microUSB?
nekem a Blade USB végű falitöltőre dugva a fuze adatkábelét simán feltöltötte...
most akkor nem szabad vagy mi? -
themebuilder
senior tag
válasz tariattila #13985 üzenetére
A Fuze+-on szabványos MicroUSB csatlakozó van:
Here is the micro-USB Charging & Syncing port on the right side of the Sansa Fuze+. You can also clearly see the edge of the device here where both parts of its shell come together.♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
kalló
aktív tag
Szasztok!
Pár órája rendeltem én is ebay-ről ilyen javított fuze-t(halkan megjegyzem pár órája még azt sem tudtam mire jó a paypal ). Annyi kérdésem lenne, hogy kinek mennyi idő alatt szállították? már tűkön ülök.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
kalló
aktív tag
Köszi az infót, bár kicsit nagy a szórás, de türelmes vagyok/leszek.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
tariattila
veterán
válasz themebuilder #13986 üzenetére
Ertem... akkor az egy modern masina.
Tenyleg nem tolti csak PC-rol?
Akkor a sima fuze ezert tolt mert meg butább -
themebuilder
senior tag
válasz tariattila #13991 üzenetére
Rádugom a direkt MicroUSB töltőt, de hiába mert semmit nem csinál vele. Se kép, se hang. Ha a gyári kábelével visszadugom PC-re ott minden rendben.
Én naiv meg még ezt hittem, hogy teljesen szabványos lesz a MicroUSB mindenre.
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
tariattila
veterán
válasz themebuilder #13992 üzenetére
Akkor nekem mákom volt, hogy a sima fuze-t vettem...
Igaz nem szabványos a lejátszó felöli vége viszont az usb felôl mindennel...
így az itthoni töltõmmel is megy szépen -
Lalos
csendes tag
válasz themebuilder #13946 üzenetére
Hali!
JetAudioval sikerült, ki kell választani a zené/ke/t, ID4 tag-ot kell "írni", ott lehet lirycs-t hozzáadni ill. képeket, meg vannak plussz beállítások- egy zenéhez 6db kép ami lehet SlideShow is másodperc kiválasztássalVeszel vagy eladsz
-
tariattila
veterán
nem tudom a rockbox-tól-e vagy mitől de elég bugos a rendszer...
a témáknál pl. a betűtipust állítgatva volt, hogy nem állította át őket, be kellett menjek témát választani majd vissza betűtipushoz és akkor engedte újra...
a töltésnél a %-okat össze vissza jelziraktam fel 2giga mp3-at sd-re... a rockbox egyből látja de az eredeti firm-el indítva csak az előző állapot látszódik... (ezt frissíteni kell? mert eddíg automatikusan csinálta ezt... )
nektek is vannak ilyen tapasztalatok?
3.8 rockbox és az új V01.02.31Fmellesleg tegnap töltődött fel (miközben raktam rá a zenéket) 91%-ra... és most 67%-on áll és (csak 2 albumot hallgattam vele igaz sokat ment a kijelző mert állítgattam)
ez normális? elég gyorsan ugráltak a százalékok lefele[ Szerkesztve ]
-
mrlujoak
veterán
válasz themebuilder #13992 üzenetére
Nincs más microUSB-s töltőd (más mobiltelefon töltő)
A fali töltő milyen típusú, hány mA-es?
Van 3 lehetőség.
1. Vagy a Fuze-od spéci pin-kiosztású, és csak a hozzá adott adat/töltőkábellel használható.
2. a vett töltőd nem szabványos pin osztású, ezért nem tölti
3. mindkettő szaványos pin-el bír, de a Fuze-od intelligens, érzékeli a nem eredeti tartozék töltőt (töltési mérések) és tiltja a töltést.Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
PHM
addikt
válasz mrlujoak #13998 üzenetére
A Motorola telefonomnál tapasztaltam, hogy az nem töltött,
csak az eredeti miniUSB töltőjével, vagy adatkábellal,
de azzal csak PC-hez csatlakoztatva.
Kiderült, hogy egy ellenállás volt a töltő miniUSB csatlakozójába
beépítve a test és egy egyébként nem használt érintkező közé.
Lehet, hogy itt is valami ilyen huncutság van a háttérben.[ Szerkesztve ]
Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
themebuilder
senior tag
válasz mrlujoak #13998 üzenetére
Elképzelhető, hogy csak a hozzáadott MicroUSB kábelével megy a Fuze+.
A fali töltő 5Volt 1000mA-s (sima USB 5volt 450-500mA-jével szemben).Asztali gépre is mikor rácsatlakoztatom nem kezdi el egyből tölteni, csak akkor ha már felismerte a gép az USB eszközt (megjelenik meghajtóként) kiírja, hogy csatlakoztatva és után indul csak meg a töltés. Lehet az FW van így megcsinálva.
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs