- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DBAtti
aktív tag
válasz bigmasterg #14347 üzenetére
Na, adtam neki még egy esélyt, és valóban...
1.: Teracopy tényleg felgyorsítja kicsit, így nem 4MB/s a max, hanem 5-5.5, és 4 a minimum, ami nem rossz, de még mindig messze elmarad a kártya képességeitől.
2.: SD kártyát ne formázz NTFS-re. A PC felismerte, de a lejátszó nem. Ezt 16Gb zene felmásolása után konstatáltam. XD
3.: A cowon honlapon található legfrisseb firmware ez a 2.13-as, bár D2+-hoz való, az enyém sima D2... Szerintem ez már nem számít igazán.Egyszer kibírom, hogy fel kell tankolni 16GB-vel, de jó lett volna néha pendriveként használni. Azt hiszem erről inkább lemondok.
Tapasztalatokat továbbra is várok a rockboxolt D2-vel kapcsolatban."A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
themebuilder
senior tag
-
themebuilder
senior tag
válasz Stephan89 #14349 üzenetére
Vegyes véleményeket olvastam róla, hangzás és hosszabb távú használattal kapcsolatban is. Hol olvastál te ilyet?
Hangminőség rendben, hosszútávú használattal kapcsolatban annyi: "hogy ki, hogy vigyáz rá...".
A Samsung is nagyon jó választás. Egyébként ha visszaolvasol akkor több minden is kiderül számodra.
Amit kinéztél az 12553Ft+804Ft összesen legolcsóbban. Nagyon megéri az árát.
[ Szerkesztve ]
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
Stephan89
aktív tag
Köszönöm az infókat! Megrendeltem ma délelőtt a Samsungot, nem tudtam kivárni az áment. Szerencsére utólag azért csak pozitív dolgokat mondtatok róla. Én is jövő hétfő környékén számítok rá, hogy kezembe foghatom, a "pick pack pont" lehetőséget választottam, ez a legkedvezőbb, 490 huf, inmedio üzletben vehetem majd át.
Üdv.
-
Stephan89
aktív tag
válasz themebuilder #14353 üzenetére
Igen, először azon az áron néztem ki, majd módosították 17000 huf-ra. Szóval úgy már nem érte volna meg, másik üzlet webshopjából kellett rendelnem.
Sandisk Sansa Clip+ review-t már korábban is olvastam. A fórumon mégis azt írták páran, hogy nem igazán van basszus. Szóval ezért nem értem. Meg olvastam olyasmit is, hogy garancia idő letelte után a Sandisk nem működött megfelelően, meg már a vásárlás után sem töltött rendesen, vagy random szerűen nem játszott le zenéket. Most, hogy ezeket ki és mikor írta már nem tudom, mivel egy egész délelőttöt töltöttem a keresgéléssel, már nem tudom merre jártam, mit olvastam.
Mégegyszer köszönöm a hozzászólásokat. Már csak várok és reménykedem, hogy jó lesz ez a Samsung.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
themebuilder
senior tag
válasz Stephan89 #14354 üzenetére
13700Ft-ért igencsak jó vétel szerintem a Samsung YP-Q3 a Technika adatok is figyelemre méltóak.
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
Stephan89
aktív tag
válasz themebuilder #14356 üzenetére
Igen, pont ezért döntöttem mellette. Mondjuk remélem majd feketét küldenek, valahogy az a rózsaszín nem illene a stílusomhoz.
[ Szerkesztve ]
-
themebuilder
senior tag
válasz Stephan89 #14355 üzenetére
Igen, először azon az áron néztem ki, majd módosították 17000 huf-ra.
Nem módosították, csak elfelejtetted kikapcsolni a "Gondtalan vásárlási szerződést".
Jó ötlet a Pick Pack átvételi Pont.
[ Szerkesztve ]
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
addikt
Na megérkezett az A828. Tetszik, komolynak tűnik, de van egy gond. Belehallgattam a zenékbe, és...hát egyszerűen... semmi mély nincs benne. A hangminőség nagyon gyengus.
Nem tudom, miért. Ugye a gyári fülhallgató ilyen gagyi? Mert hamarosan lesz egy AKG K518 fejhallgatóm, szóval nem a fejhallgató fog határt szabni a hangminőségnek... de ha a lejátszó nem tud többet, akkor nagy gond van.[ Szerkesztve ]
-
maláj
addikt
emailt kaptam de izibe
"Tisztelt Megrendelő!
Az Ön által webáruházunkban megrendelt eszköz jelenleg hiánycikk!
A keresett termék várható érkezéséről egyenlőre nincs információnk.
Kérésére megrendelését töröljük, vagy tovább figyeljük a termék érkezését, esetleg javasolunk hasonló eszközt.Tisztelettel:
Electrobox Webáruház csapata"várunk aztán nyárra hátha akad 1 db
-
Stephan89
aktív tag
Nekem is ezt írták. Jól értelmezem, ha nem csinálok semmit, akkor nem fogják küldeni a lejátszót, legalábbis kérdés nélkül nem?
Most felmerül a kérdés, hogy mi legyen helyette. Pixmanian valóban 12e, csak a kiszállítás elég húzós, ha futárszolgálatot választok. A másik lehetőség csak 800 Ft, de a postaládába tennék, ahol nem igazán fér el. Szóval ez a lehetőség nem annyira jó megoldás.
Nézem még a Sony-t, 2 gb-osat: Sony NWZ-B152FB, 9857 Ft, elég korrekt ár. Tárhelye kevés ugyan, de szerintem elég lesz nekem. Véleményetek? Érdemes ezt venni?
Üdv.
-
addikt
válasz bigmasterg #14360 üzenetére
Akkor jó...megnyugodtam. Különben ha ennyit tudott volna a lejátszó, már ma felraktam volna eladásra.
-
addikt
FM Rádió nincs benne, vagy csak én nem találok most? Eddig abban a tudatban voltam, hogy van benne.
-
macera2
aktív tag
Üdvözlet minden fórumozónak!
Megjött a Sandisk Sansa Clip+-om. Gyári felújított. Minden OK! De annyit olvastam itt a Fórumon a RokBoxról, hogy letöltöttem. Kaptam egy „.rockbox” nevü mappát. Átmásoltam a Sansán lévő „Internal Memory” mappába. Aztán stop. Sehol nem találok olyat, hogy setup, v. install. Valamit nem látok, v. nem a megfelelőt töltöttem le, v. automatikus a telepítés? Ha valaki adna egy kis eligazítást, azt előre is nagyon megköszönném.A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
Stephan89
aktív tag
válasz themebuilder #14365 üzenetére
Hm, akkor lemondjam a rendelést? Mert voltam olyan hülye, hogy megrendeltem, már lehet, hogy nem mondhatom le.
Erről: [link] mi a vélemény? Most már tényleg nem tudom, mi legyen. Azon túl, hogy érdemes-e a kis ipodot megvenni, érdekelne, hogy csak az itunes-szal vásárolt mp3 fájlt játsza le, vagy az egyéb forrásból származót is? Ezenkívül, mennyire mutatna hülyén egy pasinál az ezüst színű, fehér fülessel?
Vagy nem veszek semmit, lassan már ott tartok. Vagy a pixmania-tól érdemes a Samsungot?
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
mrlujoak
veterán
válasz themebuilder #14365 üzenetére
Ez ám az informatív ellenérv... Csak gáz, hogy folyamatosan ezt halljuk tőled...
Stephan89:
Tudod, mit? Mondd le!
Nehogy meg vedd a Sony-t, mert sz@r, hallgathatatlan vacak, hiszen themebuilder megmondta a tuti-t...(#14359) Citroghost
Clear Bass on...
Egyébként ha olyannyira nincs mélyed, akkor valami gond lesz azzal. Nekem is volt A828-asom, semmi gond nem volt a gyönyörű mélyeket nyomó hanggal.[ Szerkesztve ]
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
Stephan89
aktív tag
-
mrlujoak
veterán
válasz Stephan89 #14369 üzenetére
...persze, amolyan ironikus - bár inkább szarkasztikus - volt...
A Clear Bass és Stereo technika a felsőbb kategóriás Sony Walkman-ek kiváltsága, a MegaBass és Groove továbbfejlesztett verziója. Nem csak szoftveresen, hanem hardveresen fejlesztett technológia...
A B széria ezt nem kapja meg, ezért láthatod ott a "nem" szót.
Az alsós Sony-kban a Bass Boost mélykiemelés van."Az EU-s korlátozás" a Sony által már évtizedek óta alkalmazott AVLS (amit alapesetben kikapcsolva kell találnod), egyéb plusz hangerő-korlátozó dologról nem tudok Sony-k esetében.
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
Stephan89
aktív tag
válasz mrlujoak #14370 üzenetére
Köszi! Gondoltam, hogy a clear a dárágábbak kiváltsága, pont ezért kérdeztem, hogy ettől függetlenül ugye szépen szól a B kategória is, nem gagyi színvonal?
Azt hittem, mélyebben bele kell nyúlni a lejátszó "lelki világába" ahhoz, hogy a hangerő korlátozást kikapcsoljam. De ha alapból nincs bekapcsolva, akkor oké.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
Sziasztok.
Az új melóm megköveteli egy lejátszó beszerzését, úgyhogy szeretnék érdeklődni.
Mikor legutóbb itt jártam, a SanDisk volt a sláger, és a cím alapján most is az.
Nézelődtem ÁrGépen, és Clip+ lenne 13-ér, Fuze+ pedig 16,5-ért. Melyiket érdemes megvenni?
Strapabíróság fontos, mert mocskos melót végzek.
Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
mrlujoak
veterán
válasz TESCO-Zsömle #14372 üzenetére
-
mrlujoak
veterán
válasz TESCO-Zsömle #14374 üzenetére
...behatoló, beszivárgó szennyeződéssel szembeni ellenállóságról nem nagyon van információm.
Több, mint valószínű, hogy nem igazán tolerálják a lejátszók, pláne, ha a fedetlen adatcsatlakozókat, és memkari bővítési helyeket vesszük alapul...Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
csyo
senior tag
nah, srácok pár hete meg is jött a neten rendelt
8GB-os SanDisc Clip+ amit vettemNos, a menü nagyon tetszik, mert tudok játszani albumokat is, meg vegyesen az egészet is.
Hangos könyvek sem okoznak fennakadást.
a véletlenszerű lejátszás is frankó.
Sőt, hangszinszabályzó is van benne, ami tetszik.
A rádió is megfelelő, és pluszban még saját rádiója is van, amin valami reklám megy:-)Ami NEM tetszik, és ami miatt nagyon kivagyok:
baromira halk!
Full maxra tettem a hangot, és még a hangszínszabályzót is maxra kellett tennem, hogy legyen hangja...
Nem vagyok olyan aki bömbölteti a zenét a fülébe süketülésig, és nem a mellettem állóknak akarok zenélni a buszon, de ez rettentően halk!
Persze ha a fülest (amit adtak hozzá) az agyamig nyomom a fülembe, akkor félhangerőn is nagyon szépen szól, és a külső zajokat frankón lezárja.
De mozgás közben kimozog a fülemből, és ujra be kell erőltetnem a fülembe...Az iPhone-om kb 2-szer hangosabb, nem is szoktam full hangerore tenni, mert leurgik a fejem. Fél hangerőn szól ugy, mint a SanDisc full maxon.
----
Kérdésem:
van-e valami megoldás arra, hogy hangosabb legyen?
Másik füles?
Vagy valami trükkel fel lehetne turbózni?[ Szerkesztve ]
Legyen szép a napod!
-
themebuilder
senior tag
válasz mrlujoak #14368 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy a Sony rossz lenne, hanem, hogy NWZ-E453 alatti kategóriát érdemes elkerülni. Ezt páran írták már itt a topicban nem is egyszer, nem a levegőből szedtem. A Sony legolcsóbb lejátszói helyett lehet érdemesebb venni egy Sandisk Sansa Clip+-ot.
Nem kell sokat visszaolvasni: [link] pedig itt is írtam...
Én csupán elmondtam a véleményem. Ne vedd zokon!
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
Shufny
őstag
Ettől függetlenül érdemes lecserélni a fülest, de nem közvetlenül a hangerő miatt, hanem inkább a hangminőség, és nem utolsósorban az szigetelés miatt. (ami közvetetten azt is jelenti, hogy alcsonyabb hangerő is elég) Javaslatom egy Brainwavz M1, de mivel sokan írtóznak a külföldről rendeléstől, akkor marad az apró. Kérdezz rá themebuilder -nél, hogy mennyiért tud Resonance -et. (elvileg olcsóbb, mint a TD meg az XR)
Én inkább javasolnám a passzív szűrést, mint a hangerő feltekerését.
-
mrlujoak
veterán
válasz themebuilder #14378 üzenetére
...úgy ragaszkodsz ehhez az én megmondtam szöveghez...
A srácnak ketten is segítettünk - tapasztalatok megosztása ugyebár - és bizony azon kívül, hogy a normális vételi sajátosságok meg az akkuidő beállási tényezők voltak az általa felhozott furcsa dolgok, semmi egyéb kivetnivalója nem volt...
...másnak meg az agyon istenesített gagyi hanggal rendelkező Sansákkal vannak gondjaik... Most menjek én is oda mindegyik után, hogy hehe én ... Nem, inkább segítek.
-
themebuilder
senior tag
válasz mrlujoak #14380 üzenetére
Én is segíteni próbálok, nem csak tapasztalatok alapján lehetséges ez.
Itt a topicban jelentősen többen (akár 10-15x annyian) vásárolnak a 15 ezer Ft alatti kategóriában Sandisk lejátszókat (pl Sansa Clip+), mint bármilyen Sony-t.
Az árukhoz képest remek hangzásuk van, hozzák a minimum elvárható szintet (alapminőség). A támogatottságuk is sokkal jobb és átlagban több mindent is támogatnak. (FLAC, RockBox FW, stb.). Az akkumulátor üzemideje itt közelít a gyári értékekhez, alternatív FW-vel akár túl is szárnyalhatja.
Annak ellenére, hogy rengeteg PH tagnak van ilyen Sansa player-je, viszonylag kevés velük a gond. Legutoljára valaki azt írta például, hogy halk a lejátszója, ami a "nem megfelelő" beállítások következménye (Euro - USA).
Sony-ból én továbbra is NWZ-E453-at ajánlom.
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
Tim82
félisten
válasz Shufny #14379 üzenetére
de mivel sokan írtóznak a külföldről rendeléstől, akkor marad az apró.
Néha nem árt rákattintani adatlapra, még mielőtt "külföldi rendelésről" és annak nehézségeiről beszélnénk!
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
andorra
őstag
Clip+ - hoz szükségem lenne hálózati töltőre, egy ilyen biztosan alkalmas lenne rá?
http://cgi.ebay.de/KFZ-NETZ-LADEGERAT-USB-LG-P970-Optimus-Black-/230624025626?pt=Handy_Zubeh%C3%B6r&hash=item35b2435c1a
-
Shufny
őstag
válasz kessudio #14391 üzenetére
Hibátlan gondolatmenet, elvégre a többi funkció biztosan ingyen van a Touch -ban, és az Apple mindig a kiemelkedően jó ár/érték arányáról volt híres. Meg miféle power dac? (mielőtt nekiállnál kioktatni: Cirrus Logic DAC -ot használnak. Tudod, mint egy Xonar DG. Nem mintha számítana, csak ha már erre alapozol...)
-
Dottore
addikt
válasz kessudio #14391 üzenetére
Na, az a helyzet, hogy félreolvastam. Úgy értettem iPhone vs Clip.
Azért ezt olvasd el, igen hasznos lesz.
Bónusz:
Azt pedig nem elfelejteni, hogy veszel 10 rugóért egy ilyen kis műanyag vackot aminek a hangja keményen szorongatja a drága lejátszókat, megfejeled egy jó fülessel és van egy igen nem gyenge cuccod viszonylag olcsón.[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
Sziasztok!
Ipod-om haldoklik, úgy érzem.
Mostanság azt csinálja a 2g shuffle-öm, hogy ha elkezdek rá másolni zenét, egy darabig csinálja, aztán totál befagy a program. Itunes-al, és sharepod-dal is ezt produkálja. Itunes-al már csak restore-olni lehet ezután, az rendben végig is megy, aztán újból előjön.
A cucc olyan 3 év körüli. Olvastam olyat, hogy lehet meghalt a memóriája?Szóval helyette néznék valamit. Látom itt sokan ajánlják a clip+-t. Ahogy értelmezem, jobb hangja van, mint az apple cuccoknak. Árban jó, kintről (ebay) 10k lenne. Mi lenne ezután a következő lépcsőfok hangzásban mondjuk 15-20k-ig? (A fülesem egy Sennheiser cx-55.) Mindenképp gombosat szeretnék, szeretem, ha a zsebemben csak rábökök a gombra, és számot vált, hangerőt állít. Jó lenne valami kisebb darab. Videó egyáltalán nem számít, csak zenét hallgatok rajta.
Szerintetek lehet még valahogy életet lehelni a régi cuccomba, vagy menjek rá inkább egy új lejátszóra?
Válaszokat előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
themebuilder
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Politika
- Xbox tulajok OFF topicja
- Automata kávégépek