Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kovaccss

    tag

    1-- A CSS kódos többsorosítás (+a színezés) után testre kéne szabnom a firefoxot, hogy hasonlítson a Tab mix plus és Classic theme restorer kinézetre, mert a mostani fos.

    2-- A Gmail notifier se úgy működik, mint a régebbi az 56-os firefoxszal, mert nincs jelzés a tálca jobb oldalán. Alvó módból visszatérve minden profil gmailját végig kell néznem jött-e levél, mert nem jelzi, csak a profilonkénti levél jellel csendben.

    3-- Az 57-es sokkal több RAM-ot is használ, kb. dupla annyit, hogy kevés lett a 16 GB RAM (most 13,5 GB foglalt, és már ugat a Win7, hogy kevés a RAM), pedig nem használok több lapot, mint eddig. Az 56-ossal 8-9 GB volt a RAM használat. Pont a kevesebb RAM használat, és a kevésbé elszabaduló RAM fogyasztás volt az egyik fő oka, hogy 10 éve nem Operát, Chrome-ot, vagy mást használok. A sok külön firefox folyamat és az ezzel járó sokkal több RAM használat a fő oka a gyorsabb működésnek. Ilyen áron nem kell a sebességnövekedés. 100+ lapos netezéshez min. 32 GB RAM kéne??? Nevetséges. Ez a max., amit a gépem kezel.

    4-- Egyik problémámat sem sikerült megoldani, és még új problémák is lettek, amik eddig nem voltak. Az 57-re váltás miatt élvezhetetlen és kínszenvedés lett a netezés, csúnyák a tabok, túl magasak a tabsorok, túl sok helyet foglal már 3 sor is, nem tetszik a tabok ikonja, se a weboldal neve (halványulás), nem látszik jól melyik tab melyik oldalé. Az 57-es zabálja a RAM-ot (nem vehetek még használtan se 4×8 GB DDR3 1600 CL9-et, mert 50e-be kerül, újan meg 85e-be, nincs értelme csak 2×8-at venni, és 2×4-gyel használni, hogy 24 GB legyen), a mailérkezés jelzés nem teljesen jó, pedig alapvető fontosságú, hogy mindig tudjam melyik mailomra mikor ki írt. A mailokra válaszolás sebessége befolyásolja hogy mit tudok elérni, és a megélhetésemet is. A bezárt lapok listája se létezik, a lapbezárás visszavonása se. Semmi értelme nem volt az 57-re váltásnak, de nem lehet 56-ra visszafrissíteni.

    5-- Nagyon megszoktam a jó kiegészítőket, stb.. Vagy megoldást találok ezekre a problémákra (mindre) még ezen a hétvégén, vagy kell egy mód hogy 56-ra térhessek vissza nagy munka nélkül, azaz ne kelljen teljesen újraraknom az 56-ot (vagy ESR 52-t, vagy a Cyberfoxot használnom), ne kelljen minden profilt újra megcsinálnom, ne kelljen minden lapot újra kinyitnom, a kiegészítőket felraknom, és mindent beállítani. Ennyit nem ér az, hogy talán aug-ig úgy-ahogy tudjam jól használni az 56-ost, és hogy talán aug-tól vissza lehet váltani 57-60-ra, mert addigra a kedvenc kiegészítőim elkészülnek.
    Az egész probléma abból indult, hogy 2 ebay oldal rosszul működött az Ublock origin miatt, mert az Ublock nem tudott jól működni az 56-os firefoxszal, és mert az Ublockot nem tilthattam le. Senki nem mondta előre, hogy az 57-re váltásnak ennyi hátránya lesz.

Új hozzászólás Aktív témák