Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pakriksz

    őstag

    Hello

    Tavasszal elkezdenék egy motoros jogsit, és szeretnék tanácsot kérni.
    Bár a "B125" árban hívogató lenne mivel már pár éve autózom, de az a 2 órányi kötelező forgalom egy rossz vicc, nem hiszem hogy ennyi idő alatt egy kezdő motoros meg tudja tanulni rendesen a motor kezelését(ha pedig plusz órákat kell venni akkor már nem is annyira olcsó mint amennyire látszik, és sajnos haver sincs akinek a motorjával a "kertek alatt" ingyé gyakorolhatnék), na meg a céljaimra sem hiszem hogy elegendőek az A1 korlátai.
    A céljaim a motorozással a következőek lennének. A-ból B-be jutni olcsón, 3 liter körüli fogyasztással, felvenni a forgalom ritmusát, akár autópályán is (nem a 180-al száguldozó audis bunkókét, hanem csak a szabályokat betartva, megelégedve az engedélyezett 130-al), úgy hogy közben nem pörög szét a motor, és nem tart percekig elérni ezt a sebességet. Állatkodni, 500 méteres utcán 200-ra gyorsulgatni, 300-al repeszteni nem akarok (a nem szeretnék csekkeket kapni, sem jogsit veszteni, sem meghalni). Esetleg időnként egy hosszabb túrázás, de inkább csak a környező országokba.
    Én nekem úgy tűnik hogy erre egy A2-es jogosítvány, és az ebbe beleférő motor már bőven elég lenne, a + 20 ezer forint a korlátlanra fölösleges pénzkidobás lenne.
    És valahogy nem érzem hogy valaha előjönne az ész nélküli száguldozás utáni vágyam, úgy érzem azt a biciklivel pár éve 80-100 km/h-vel lejtőn száguldozásaimmal kiéltem.

    Szóval a tapasztaltabbak szerint elég lesz, vagy jobb lenne rászánnom azt a plusz 20 ezrest a korlátlanra, mert talán még jó lehet valamire? (ugye kategóriaváltás már nincs)

    [ Szerkesztve ]

    Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"

Új hozzászólás Aktív témák