- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Steam Deck
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kína-baráttá teszi legcombosabb gyorsítóját az NVIDIA
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Asztrofotózás
Új hozzászólás Aktív témák
-
icp1970
senior tag
válasz
Dragon3000 #39 üzenetére
Én nekem is volt ilyen ismerősőm.
-
Predatorr
őstag
Hát, aki nem képes rendesen bedugni a tápkábelt, attól tényleg nem várható el, hogy a kártyát rendesen helyére illessze, és meghúzza azt a 3-4 csavart.
A többit kicsit erőltetettnek érzem.
Pikari: Akkor nem a routert dugta saját magába, hanem a kábelt vezette vissza a routerbe.
Healbacsi: Akkor csak mondd, de ne nekem.
[ Szerkesztve ]
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
icp1970
senior tag
Mondjuk én a mai napig nem értem hogy lehetett megizhatatlan konnektor csatit kiadni.
-
fanti
addikt
Milyen jó, hogy nem ugrottam bele ilyen tápba...most cserélhetném is...
"Igen, tudom, mindenki videót vág, miközben a háttérben webszervert futtat és sokmilliós rekordszámú adatbázisokban keres, és nem akarja, hogy a Crysis futtatása közben szaggasson a 8K stream" - bteebi
-
slmSIG
tag
"#35Reggie0
Ja, olyan lehetetlen javitani, hogy konkretan szabvanyok vannak arra, hogyan kell elvegezni a javitast"
Sehol egy szóval, sem én, sem más nem írta, hogy lehetetlen.
Azt írtam, szinte!
Az ember azt gondolná, hogy ennyi idősen megy az olvasás és szöveg-értelmezés.
....vagy csak triggered, mert jaj, nVidia?
A szabvány sokakon nem segít...
________________________________________#36Rowon
#41Dragon3000
Pontosan, ennyi, erről van szó.
Én elvárnám, hogy a nehezebb kártyákhoz, eleve járna egy támasz is a dobozba.
-de ebbe is megint beleszól, hogy az utolsó kis csavart is külön kell vásárolni, mert ha felszámolják, de már eleve ott van a dobozban mellékelve, már az is valami. -
tibaimp
veterán
Én most vettem, de eszem ágában sincs cserélni, majd 10 év múlva...
slmSIG: A mostani 4000-es nv-khez, ahogy néztem kb. mindhez adják már az alátámasztót is. Szóval, igen, az ekkora dög VGA-kat már alá kell támasztani, erősen javallott.
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Reggie0
félisten
Sehol sem irtam, hogy azt irtad volna, hogy teljesen lehetetlen lenne. En azt valaszoltam, hogy "...olyan lehetetlen...". Felhivnam a figyelmedet az "olyan" szora, ami a lehetetlenseg mertekere utal, mint ahogy a "szinte" is, tehat azt is magaban foglalja, mint mertekhatarozora mutato nevmas...
Az ember azt gondolna, hogy mielott valaki beszol az olvasasert legalabb sajat maga megtanulja[ Szerkesztve ]
-
flexxx2
őstag
válasz
Dragon3000 #64 üzenetére
nem kell 5k, lego kocka, az ötletet PHról vettem
-
Rowon
őstag
De ha van valakinek egy 3D printelője (azt hiszem Haprón is csinálja vki), akkor baromi jó cuccokat lehet vele készíteni, pl.: [link] [link] [link] [link] [link]
Amit el tudnék még képzelni, az az Űrodisszeiából a fekete monolit, mint VGA támasz.
"Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
-
flexxx2
őstag
nagyon jó az a szobor,
kerestem is az embert, de se google se a ph keresője nem találta meg ("vga támasz")Dragon3000: eladó? ... csak viccelek
[ Szerkesztve ]
-
Rowon
őstag
Úgy keresd, hogy "GPU support". Ezek a galád angolszászok nem tudnak magyarul.
Itt van az Atlasz szobor és a tervek, elvileg 3D-vel tudod nyomtatni: [link] [link]
Viszont, ha jól látom, akkor a második link fizetős. :S
"Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
-
Puma K
veterán
"A 12VHPWR tápkonnektor bevezetésével nem kevés gond volt, és ezek persze visszavezethetők nem rendeltetésszerű használatra, de máig problémát jelent az, hogy némelyik csatlakozót egyszerűen extrém nehéz teljesen, azaz szabályosan bekötni."
Mi az hogy "némelyik csatlakozót"?
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Rowon
őstag
Szerintem arra gondol, hogy ugyanazon típusú, szabványosan legyártott kábelek között is van különbség, bár nem igazán kellene, hogy legyen. Azért szabvány, hogy mindegyik kábel, bizonyos tűréshatárokon belül egyforma dimenziókkal rendelkezzen.
De ez a kábel egy sz
r.
-
Top cat
őstag
Nem egyforma a gyártók csatlakozó kialakítása. Van amelyik nagyobb felületen érintkezik, így nehezebb rátenni.
-
Adelich
csendes tag
válasz
Healbacsi #19 üzenetére
mint sok évet szervizesként melózott és nem kevés dolgot látott ember mondom azt, hogy igen lehet neked magas lónak tűnik, de akkora hülyék vannak, hogy a világ nem látott még olyat...max a mesében. ép ésszel a környéken rendelkező ember megölte volna kb...ha meglátja mit csinál.
-
Predatorr
őstag
-
slmSIG
tag
válasz
Predatorr #79 üzenetére
#79Predatorr
"Miért lenne megbízhatatlan?Genetikai probléma okozza a meghibásodásokat. Nem a kábeleké.
"
Már ne is haragudj, de ha annyira rendben volna ezzel a csatlakozóval ill. kábellel minden, akkor nem foglalkozna vele az nVidia, az Intel, a PCI-SIG és a fél világsajtó sem.
Márpedig egyáltalán nem ez a helyzet!
Tehát, neked tetszik vagy sem, igen is, megbízhatatlan, sőt tovább megyek, gagyi, hulladék!
...de ha már ott IS tartunk, hogy szerinted nem is ember, hanem genetikai selejt, netalán mozgási rendellenességei volnának, esetleg hiányos végtaggal rendelkező, vagy retardált, rendszeres orvosi ellátásra szorul...
- akkor én egyébként, tőlük mind elnézésüket kérve kijelentem, hogy leginkább kezdve veled, annál van probléma, aki mindezen TÉNYEK ellenére egy ilyen csatlakozót használ és egyáltalán olyan kártyát vesz, amihez ilyen csatlakozó van.
Pláne, ha ezen a szinten is erősködik valaki, hogy a világon mindenki más, akinél kertigrillt csinált a gépéből a csati, az a vakegér és egyedül Ő a sajt! -
Dragon3000
veterán
Az intel azért foglalkozik vele, mert az ő szabványuk az egész. Az nvidia azért, mert a 4090-et mint leégő kártyát cikkeztek mindenhol, ami nem igazán tesz jót a legdrágább termék eladások esetében, de akkor is csak 25 esetről volt szó és állításuk szerint egyik esetben sem volt teljesen rádugva a kábel, tovább nem is foglalkoztak vele. PCI-SIG eddig annyival rendezte a dolgokat, hogy semmi gond a szabvánnyal. Világsajtó mindent lehoz, amire sokan kattintanak, ezt még tetézik a cikkek/hírek címadásával is, illetve amíg konkrét dolgokat nem tudnak, addig megy a találgatás, ami sokszor teljesen ellentétes a vizsgálati eredményekkel. Ez mellett, hogy melyik cégről van szó sokat nyom a latba, hogy ki írja az adott cikket és itt nem csak a ph-ra gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz
Dragon3000 #81 üzenetére
Ezek a trukkozesek eleve ott kezdodnek, hogy csak 25 esetet ismernek el, a valos esetszam tobb is lehet. Az autogyarak ugyanigy toljak, aztan egyszer csak rajonnek, hogy tobbe kerulnek a perek, mint a visszahivas es csinalnak egy visszahivast. Amugy multis videken nem ujdonsag az el nem ismert hibak tomege.
[ Szerkesztve ]
-
Predatorr
őstag
Egy rendes cég a hülye vásárlókkal is foglalkozik, mert neki bolondbiztosra kellene terveznie, de arra nincs nagy ráhatása, ha össze sem dugja valaki a kábelt. Ja, jól megszívattam magam.
A világsajtónak kattintás kell, a youtube-ereknek nézettség (ill. AMD támogatás, ahogy rárepültek a tré 7900-asokkal), a birkák meg nem tudhatják meg, hogy birkák. Sajnálom, ha neked nem tetszenek a tények, én jól elröhögök ezen az egész „problémán” (meg azon, ha a birkák bégetnek, h nem is birkák), mert tudom, h csak marketing.
Gondolom, normálisnak tartasz valakit, ha nem dugja be rendesen a hálózat kábelt konnektorba, ezért egy szikra miatt leég a háza, és nekiállsz szidni az áramszolgáltatót, és az eszköz meg a konnektor gyártóját.Dragon3000: Ezt eddig is tudtuk, hiába mondod neki, rákattant a villanypásztorra.
Reggie0: Hol a többi károsult? Csak telekiabálnák a netet egyAMD cucc rrményében...
[ Szerkesztve ]
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Az első két szál ami üresen bekötetlen marad a 12VHPWR csatin az mit szabályoz?
Vagyis annak hiánya mivel lesz hátrányban az ATX 2.0 tápegységnél az ATX 3.0 direkt bekötéshez mérten?
Így ha hátrányban is ,akár biztonsági működését figyelembe véve akkor gondolom nem is érdemes adapterezni az ATX 2.0-t ,inkább venni kell egy ATX 3.0 tápegységet a probléma elkerülése végett.
Corsair
[ Szerkesztve ]
-
Elmör
senior tag
válasz
Predatorr #49 üzenetére
Betettem a 4080-at a gépbe, egy mm-t sem hajlott vagy húzta a lapot.
Akkor nem tudom neked milyen lapod van meg mennyi a 4080-as súlya, de nekem az MSI X570 Gaming Plusban elkezdett pár másodperc után lógni a kártya a tartó nélkül, tehát van létjogosultsága, hogy kell oda tartó, közel 2kg a kártya, az nem kevés.
RYZEN 7+ RTX Powa@1440p 240Hz hétvégén nem biztos, hogy elérsz
-
Reggie0
félisten
PINS SIGNAL COLOR
1-6 +12V3/V4 YELLOW
7-12 COM BLACK
S1 CARD_PWR_STABLE BLUE
S2 CARD_CBL_PRES# BLUE
S3 SENSE0 BLUE
S4 SENSE1 BLUENeked az S1 es S2 hianyzik. Az S1 a taptol a kartya fele meno jelzes, hogy a tapfeszultseg stabilizalodott, rendben van. Az S2 pedig a kartyatol a tap fele meno jelzes, ami a kartya jelenletet jelzik(ra lett duga a csati egy kartyara).
-
devast
addikt
Ezért van az, hogy már kkv-hez sem szabad unmanaged dumb switch-eket engedni. Anno egy jóképességű képes volt 3 épületben kinyírni a hálózatot azzal, hogy az egyik végponton levő 5 portos dumb switch-be visszadugta a kábelt. Managed switch, rstp, és az ilyeneket ki lehet védeni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph A gödrös típuscsatlakozó helyett inkább a tolórugóssal érdemes szemezni.
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest