Módosít a 12VHPWR konnektor ajánlásain az Intel

A gödrös típuscsatlakozó helyett inkább a tolórugóssal érdemes szemezni.

A 12VHPWR tápkonnektor bevezetésével nem kevés gond volt, és ezek persze visszavezethetők nem rendeltetésszerű használatra, de máig problémát jelent az, hogy némelyik csatlakozót egyszerűen extrém nehéz teljesen, azaz szabályosan bekötni.


(forrás: Intel) [+]

Mivel komoly áramerősség folyik át igen kis felületen, az Intel megvizsgálta a 12VHPWR tápkonnektorral kapcsolatos helyzetet, és kiadtak egy frissített ajánlást a partnerek számára. Ebben a vállalat egyértelműen kijelenti, hogy a 3 dimple dizájnú gödrös típuscsatlakozó helyett inkább a tolórugós 4 spring dizájnt ajánlják. Ezzel a kialakítással konkrétan növelhető az érintkezési felület, ami csökkenti a túlhevülésének esélyét. Nem mellesleg a tolórugós összeköttetéssel annak is kisebb a valószínűsége, hogy a kábel élesebb hajlítása meggyengíti a kontaktust.

A változás egyébként nem jelenti azt, hogy a gödrös típuscsatlakozójú 12VHPWR tápkonnektorok rosszak lennének, csak nem számítanak a legjobb alternatívának, és mostantól ezt már az Intel is felvállalja.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés