Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dbius

    veterán

    válasz BioNiCMaN #3655 üzenetére

    Nem vagyok szaki a témában, ezzel kezdeném.

    Azt mindannyian tudjuk, hogy a számítástechnikában, főleg akinél a tuning elsődleges vagy fő szempont, minden alkatrész hőmérsékletének csökkentése jótékony hatással van/lehet a tuning végső eredményét tekintve.

    A pwm ic-k, és a hozzájuk kapcsolódó tekercsek hűtése pont ezt a célt szolgálja/szolgálhatja, hiszen ha alacsonyabban tartjuk a hőmérsékletét, ezáltal valószínűsítem hogy a lap ezáltal stabilabb feszt - értsd biosban beállított feszt - tud leadni.

    Emellett, mivel tuningnál a hőtermelés a megnövelt feszültségek miatt jelentősen megnő, szerintem nem mindegy, hogy ugyanazt a hőmennyiséget csak maga a tekercs, pwm ic adja le, vagy egy hűtőbordával megspékelt, és ezáltal többszörösére növelt hűthető felület.

    Ezáltal ugyanazt a hőt sokkal eredményesebben lehet elvonni a területről - jó szellőzéssel vagy hűtéssel - és ez mint tudjuk szintén jó hatással van a tuningra.

    Én is készítettem hűtőbordát a lapom tekercseire, amelyeket plusszban egy 12cm-es ventivel hűtök, és ezáltal a lap, pwm hőmérséklete 10-15 fokkal alacsonyabb lett!! [link]

    Ami a lényeg, hogy ártani nem fog ;) Egy dologra figyelj, hogy ne kétkomponensű ragasztóval rakd rá a bordákat a tekercsekre, hanem kétoldalas hővezető ragasztószalaggal (mivel a kétkomponensű ragasztó oldhatatlan kötést eredményez, és nem tudnád később leszedni!)

    Soxerencsét a művelethez!

    dbius

Új hozzászólás Aktív témák