Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lukaszokni

    aktív tag

    válasz Algol #15159 üzenetére

    Helyesen értelmezted a kérdést. :)

    "Ha a sárga vezetékeket egymás között felcseréljük, az nem okoz semmiféle problémát feltéve, hogy a vezetékek túlsó vége helyesen van bekötve (ami a tápegységbe megy)."

    És én ezt feltételezhetem is, ugyanis a kábeleknek mindegyik csatlakozója ugyan úgy néz ki, ergo fizikailag semmi nem gátol abban, hogy a kábeleket vagy csatlakozóvégeket felcserélhessem.
    Mert ha!, a gyártónak célja lenne mondjuk a 2-es pinnel akkor úgy alakítaná ki a csatlakozókat, hogy a 2-es pin mindig a kettes pinre essen, mind a tápban, mind a vga-ban, huje júzer ne tudja felcserélni.
    Na most, mivel a citrom oldalon fel vannak cserélve a szálak, ezért a tápból jövő 2-es pin már nem is a "rendeltetési helyére" érkezik meg vga oldalon, hanem mondjuk 3-as pontra.

    Táp oldalának képe:

    A csatlakozó képe:

    És akkor a kérdés vonatkozik a fekete oldalra is: felcserélhetőek? :U

    A probléma gyökere csak annyi amúgy, hogy harisnyáznám három színűre a kábelt, de mivel szálfelcserélések vannak, ezért a táp és vga oldalon különböző sorrendben jönnének, az pedig hülyén nézne ki. Ezért szeretném az adott színoldalon levő szálfelcseréléseket megszüntetni, a túloldali csatlakozón lévő szimmetrikus párjához juttatni a szálakat. :) Ha műszakilag megengedett.

    Közben tornas kollégával is egyeztetek a dologról, de minél többen mondjátok, hogy cserélhetem, annyival biztosabb vagyok benne. :D Magamban már töbször lezongoráztam, hogy miért tartom lehetségesnek a cserét, csak mivel még nem csináltam ilyet, illetve nem vagyok a tápok nagy szakértője, ezért várok megerősítéseket hozzáértőbbektől. :)

    [ Szerkesztve ]

    mAtx4ever!

Új hozzászólás Aktív témák