- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
detroitrw
addikt
válasz wwenigma #61700 üzenetére
ehhez nem lehet mint mondani
(#61701) Gus
Miért kellett volna Téged vagy bárki mást meggyőzni?(#61702) Gus
Szerint Te se vagy messze az elektronikától, hogy ne tudd hogy bármilyen alkatrésznek a cseréje változással jár, mivel más az anyagminőség
s az se mindegy hogy egy kábel egyenes szálakból áll vagy csavart vagy csavart szálas s az erek is keresztezve vannak az erek burkolata, s az egésznek a külső köpenye, külső árnyékoló erek, és mi van ha nem szál hanem fém lap fut végig ... már ezeknek a variálása is különböző értékeket fog produkálni azonos anyagminőség mellett legyen az 85 vagy 10milliós/méter kábel
szerintem azzal is tisztába vagy hogyha a kábelt egyenesen vezetve vagy feltekercselve mérsz más értéket fogsz kapni (feszkó alatt)ha csak ezek közül bármelyik is érvényes honnan tudod hogy nincs e a hangra + vagy - hatással?
[ Szerkesztve ]
-
bnorci71
addikt
válasz detroitrw #61699 üzenetére
HD Audio Master pontosabban
nem tudom mennyire tömörített, meg mekkora kódolású ennyire nem érdekelt
egy biztos nem kellett semmit tekergetni a hangszíneken
ara az évi 4-5 alkalomra amikor meg rendesen padlórengetően tudom hallgatni megfelel, családiházban ez ugye nem gond
ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
anorche1
őstag
Ha valaki talált ma (vagy találni fog holnap) Bánkút-Nagymező-Jávorkút útvobalon egy decathlonos sport napszemüveget, akkor van számára eladó 3db lencsém, tokkal, kendővel és dobozzal.
(Sajnos kiesett a szemuveg a mezzsebemből )"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
detroitrw
addikt
válasz bnorci71 #61709 üzenetére
A suttogás és a padlórengető között azért van különbség!
Nem, de egy zene nem attól szól jól hogy hangos!
(az más dolog hogy valaki úgy élvezi igazán, de akkor már rég nem azt a minőséget hallod)kb. olyan mint amikor valaki pl. 5.1-be hallgatja a zenét s azt mondja úgy az igazi
(nem tudom a színpad közepén ülve hányan hallgattak már koncertet )ilyenkor szokták mondani hogy van olyan aki a rendszer hangját szereti hallani s van aki a zenét
[ Szerkesztve ]
-
PLaci58
addikt
válasz detroitrw #61710 üzenetére
Nem kekeckedés képpen, de milyen zenét hallgatsz ilyen cuccon?
1x voltam egy ilyen audiofil emberkénél, aki maga gyártott mindent, még a CD lejátszót is átalakította.
Majd leesett az állam amikor megszólalt, olyan szép tiszta volt minden.
Akusztikus hangszerek, ének.
Aztán szóltam neki, hogy van nálam egy CD, hallgassunk már egy kis disco zenét.
Na annyi volt a rendszernek, összeomlott ott minden hangzáskép ami csak létezik.
Lemásoltattam a lemezét, itthon is szépen szól, nem annyira mint ott, de jó."Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
detroitrw
addikt
válasz PLaci58 #61712 üzenetére
Metal, rock, alter, klasszikus, jazz
Ez nem olyan egyszeru, hogy van egy 10millas cuccod s akkor minden gyonyoruen fog szolni!
roviden: az ilyen rendszerek altalaba a gazdinak a zeneire van hangolva.Nekem is volt nem egyszer hogy azert kellett komponenst valtoztatni mert par kedvenc nem az altalam elvart szinten szolt.
Ez egy ilyen jatek.Ja s akiknek erdekuk van abbol, hogy meghallgasd a rendszeret ott "manipulalnak" a zenevel. Nem egy olyat fog valoszinuleg berakni ami csak nala jo hanem ami altalanossagba mindenkinel jobban szol a tobbinel.
Ilyenek az akusztikus gitaros eneklos szamok ...
Ritka az aki zongora, hegedu muvekkel demozik, nyilvan azert mert ezeket kb. egy cucc se tudja tokeletesen visszaadni.Nem jelent az se semmit hogy valakinel valami (zene, hangfal, kabel ...) jol muzsikalt, mert a sajat rendszeredbe valoszinuleg nem ugy fog szolni.
-
Gus
aktív tag
válasz detroitrw #61713 üzenetére
Hiába van 10 millás cuccod, ha az akusztikus környezet nem jó. Egy bútorokkal berendezett lakásban nem lehet ideális a környezet. Egy stúdió vagy egy koncert terem nem véletlenül van hangelnyelő felületekkel, hangolt rezonátorokkal kialakítva. Ezekhez a tényezőkhöz képest a hangfalkábel szálszövése elhanyagolható tényező.Ezért tartom parasztvakításnak, és optikai tuningnak ezt az egész audiofil témát. Neked mekkora az akusztikai tered?
Ha egy hangrendszer csak egy bizonyos zenével szól jól, az mire jó?
Ki akarja mindig ugyanazt hallgatni? -
PLaci58
addikt
válasz detroitrw #61713 üzenetére
Igen, nekem is ez a véleményem, hogy ezek a szuper rendszerek egy frekvenciát tudnak szépen átvinni.
Amint széles frekvenciasávval találkoznak, behal az egész hangzás.
Azért kell hangolgatni.
A HIFI nálam nem erről szól
Oda tudom adni a CD-t egy másolás erejéig.
Ha jól emlékszem a Leventevezér utcán volt egy számítógépes cég, annak a tulaja foglalkozott ilyen cuccokkal."Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
detroitrw
addikt
Ki mondta hogy nem fontos az hallgatási tér akusztikája?
Páran a ház építésénél olyanokat is figyelembe vesznek hogy már az alapba benne legyen a tüske amire a készülékeket pakolja ... vagy akár csak a zene szekcióhoz külön kábel vezessen a villanyórától ... itt is orbitális pénzeket lehet költeni szinte bármire
A szövegedből arra következtetek, hogy ezek szerint mégis hatással lehet a kábel a zenére?Az hogy mi a jó az szubjektív!
A kocsi volt itt az ellen példa ... ha "10milláért" vesszel egy kocsit akkor azzal mész az erdőbe is?
Akkor mi értelme van a drága kocsinak ha kevesebb helyen élvezhető?
Mert ott is úgy van minél drágább annál specifikusabb a használata. (persze nagy általánosságba)
Pont ugyan ez van a hifi-be is ... olyat ugyse lehet építeni ami mindenhova jó és lényegtelen mennyi pénzt tolsz bele. Kocsiba is lehet pénzt beletolni, de attól még nem tudod több környezetbe is használni!Ezért hobby a hobby! (szvsz)
(#61715) kicsitrash
Az egy másik műfaj ...(#61716) PLaci58
Tudom kire gondolsz (bár a cég neve nem ugrik be)
ha jól tudom megrendelésre most is készit kütyüket[ Szerkesztve ]
-
Diokhan
addikt
Eredeti iPhone töltöt keresek mai atvetellel sürgősen! Akinek van, kérem privátban írjon! Köszönöm!
Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
Gus
aktív tag
válasz detroitrw #61717 üzenetére
Már vártam a tüskét amire a cuccot kell tenni.
Az akusztikai tér kérdéskörét csak azért hoztam föl, mivel tipikusan elhanyagolják, és hogy érthető legyen, mennyire szőrszál hasogatás ez a hangszóró kábel téma.Természetesen a kábelnek hatása van a zenére, de csak a jel oldalon!!! Egy 20-30V-os feszültségen 2-4A áramerősségen 4-8 ohm terhelésnél a rendszer NEM zavarérzékeny. Semmit nem jelent a kábel minősége, szálvastagsága, sodrása, kivitele, csak az ohmos ellenállása, vagy a vezető képessége számít (nézőpont kérdése), meg ha föltekered esetleg vasmagra akkor az induktivitása, ha meg 2 négyzetméteres lemeztáblákat használsz vezetéknek egymás után hegesztve 1 mm-es hézaggal, akkor a kapacitása fog kis mértékben belejátszani a hangzásba, mint frekvencia szűrő. Lássuk be ezek meglehetősen extrém esetek. Természetesen esztétikai vagy presztizs okai lehetnek, a kábel választásnak, de nem kell a hangzással megideologizálni.
Mindegy... mindenki arra költ, amire akar. -
Lolipop
csendes tag
sziasztok!
keresek ismimnek olyan 5-10-k körül komplett gépet, priviben várom az ajanlatokat. netre filmezésre kell neki.
Üdv.: Lajos
-
Lolipop
csendes tag
Xperia Sola üzletből ram maradt tökéletesen teszi a dolgat aprobb karcok vannak rajta kinek mit érne meg. priviben várom az ajanlatokat.
Üdv.: Lajos
-
nézzbe
aktív tag
-
PLaci58
addikt
Kipróbáltam a töltőt.
Terheletlenül: 5,07V
0,5A : 5,07 V
0,99A : 5,03 V
1,46A : 5,00 V
1,96A : 4,97 VElvileg 0,5 ; 1 ; 1,5 ; 2 A-nek kellene lennie.
Nekem tetszik. Rövid ideig terheltem (20 másodperc max) 1,96A-el, nem néztem mennyire melegszik.[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
satomee
senior tag
Üdv,
Q6600 eladó.
Idióták most már kíméljenek..[ Szerkesztve ]
...villámcsapás keltette indukciós hatás...
-
Diokhan
addikt
Üdv. Valaki nem megy ma Pestre délután ahova be férnék mint utas? Természetesen nem ingyen. Csak jo lenne ha olcsóbb lenne, mint vonattal.
Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
bnorci71
addikt
válasz WildBoarTeam #61721 üzenetére
főnököm mondta amikor a buliba elkezdődött az éneklés
nem baj ha hamis csak qrva hangos legyen
detroitrw
Nem, de egy zene nem attól szól jól hogy hangos!ez egyértelmű
de ha hangos az nem baj, csak ne legyen torzolyan mint amikor valaki pl. 5.1-be hallgatja a zenét s azt mondja úgy az igazi
(nem tudom a színpad közepén ülve hányan hallgattak már koncerteta koncert nem a hangmérnöki pult előtt szól a legjobban?
ja és tényleg csak kötekedés a sztereo is már mű dolog,
5.1 be azt hallod amit a hangmérnök a zenéből ki akart hozni attól abba hallod még a hangszert és igen attól nem fogsz szebb hangja lenni a rendszernekigazi hangot csak klasszikus zenei koncerten hangosítás nélkül élvezhetsz, szigorúan véve minden más már 'mesterkélt'
viszont még mindig kíváncsi maradtam
szívesen meghallgatnék 1 rendszert 2 kábellel[ Szerkesztve ]
ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
detroitrw
addikt
válasz bnorci71 #61729 üzenetére
Nekem erről teljesen más a véleményem
"Sajnos" én már nem Miskolcon nyomom a hétköznapjaim s hétvégéim nagy részét
De mindig van "kábeltesztelés", csak szét kell nézni a hifis fórumokon, hogy épp merre van ilyen
Pesten több "bolt" is van ahol lehet saját komponenseket is vinni, s akár a bolti (minta) cuccokat is elvinni saját környezetbe kipróbálni ...Régen volt ilyen lehetőség Miskolcon is a már említett Computer Art-ba, a batóba volt a Clarus, meg az infobox (onnan is simán el lehetett vinni a cuccokat kipróbálni), ja meg a kazetta centerbe is (az se ma volt )
[ Szerkesztve ]
-
Depression
veterán
sziasztok
Keresek 3db legalább 1A-es telefontöltőt.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
mycso
veterán
HDD-t keresnék 1TB, ami remek lenne. Hibátlan érdekelne. (sata, 3,5")
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
üszök
őstag
Nincs valakinek véletlenül 3.0.3 előtti időkép appja? Ez a legfrissebb elzabált 300 Mega netemet 3 hét alatt az 500 ból.
"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
Oly
őstag
Sziasztok
Keresek olyan media playert, amibe az 500Gb-os 3,5"-os SATA vinyóm bele tudom tenni.
Az se baj, ha "okosítja" is a buta "TV"-met.Mit ajánlanátok az alsó-közép kategóriában?
Valamint keresek megbízható, olcsó, gyors, stb Közjegyzőt.
Köszi
olySonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
nézzbe
aktív tag
HAMEG HM-203 kétcsatornás 20MHz-es oszcilloszkóp eladó 8000FT-ért , teljesen hibátlan .
-
Red_Bull
aktív tag
Sziasztok!
Gipszkartonozással foglalkozik valaki esetleg közületek? -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Keresek Acer AO756 tipusú netbookba kijelzőt. Ha valakinek van akkor az lenne a legjobb ha ki is cserélné.
Mennyibe fájhat egy ilyen kijelző?
Ajánlatot pü-ben
[ Szerkesztve ]
-
Ronyman
aktív tag
Kiadó albérletet nem tud valaki korrekt áron? Egyelőre érdeklődés szintjén, de szívesen megnézném. Nem kell túl nagy max 2 szobás, de 1,5-es is jó.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle
- Kés topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Interactive Brokers társalgó
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest