-
PROHARDVER!
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Debilon
addikt
válasz Megane2000 #54198 üzenetére
ez adóval együtt van ennyiért?
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
üszök
őstag
Lidlis sisakokat nézte valaki?
"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
üszök
őstag
válasz 30z.Samu #54204 üzenetére
Én vettem egy felnyithatót most. Van hozzá +plexi,arcpárna,meg a tarkó részt is lehet cserélni. 1 db XL-es volt,nem volt szívem ott hagyni.
Kiderül milyen lesz. Kimentem benne az udvarra nem párásodott,a Cabergben meg 2 perc után nem látok semmit."Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
Something_
őstag
válasz szentkuti11 #54206 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
droving
aktív tag
bp 10.ker körül van valahol egy tisztességes szerelő ?
Megfizethető árakon persze.droving felhasználónak 145 pozitív értékelése van a fórumon!
-
üszök
őstag
válasz szentkuti11 #54206 üzenetére
16k ahogy írták. Ez az egy XL-es volt,nem volt szívem otthagyni. Össze vissza voltak dobálva a sisakok,némelyiken a festék is le volt pattogva már itt ott,ez meg ki sem volt bontva. A másik ok a tartalék plexi volt,abba megpróbálom bele mókolni a pinlock-ot.
A Caberg sem túl drága amit nyáron vettem,de jóval jobb minőségű mint ez.Holnap menni akartam egy kört,de esik az eső így a próba szerintem elmarad.
[ Szerkesztve ]
-
-
30z.Samu
félisten
-
szmissz
senior tag
válasz 30z.Samu #54216 üzenetére
Én protektoros kabátban nyomom (egyelőre nyári van, télen csak bőrdzseki), de ezeken a részeken én is ugyanígy néznék ki. A gerincvédő egy fika kis szivacs, le se ér végig, a seggemen pedig csak a farmer van, derékon, vesén pedig semmi.
Tiszteld meg a másik felet azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetekre!
-
Something_
őstag
válasz 30z.Samu #54218 üzenetére
Semmit nem ér az a szivacs a kabátban, max annyit, hogyha lefekszel a Velencei tó partján, akkor puhább, mintha a földön feküdnél.
Valaki cáfoljon már meg, hogy a gerinc részen lévő puha szivacs protektor ér e valamit vagy rendelkezik e CE minősítéssel. Kétlem.
Szóval akinek ilyen kabátja van, az ne ringassa magát álomba, hogy ez protektoros kabát. -
szmissz
senior tag
válasz Something_ #54219 üzenetére
"max annyit, hogyha lefekszel a Velencei tó partján, akkor puhább, mintha a földön feküdnél."
Ezen besírtam.
A semminél egyébként többet ér, mert kipróbáltam, hogy odateszem a falra és ököllel beleütök egy erőset, a kezemnek semmi baja nem lett, ha a sima falba vertem volna ekkorát, tuti eltörik valami. Nem a fal.
-
huszi.gyb
senior tag
Egy fokkal többet ér, mint a semmi. Bár én Dainese kabátot használok, a család többi tagja SMKP-on szivacsosat. Dainese nagyobbat tompít. De azért nem volt mindegy, hogy "simán" könyökkel, vagy kabátban csaptam bele a betonba... Eséssel szerencsére nem teszteltük. (kopp-kopp-kopp)
Mondjuk szivacs és szivacs közt is van különbség. Láttam olyat, ami egy masszívabb polifoam méretre vágva, és láttam olyat, amin van egy külső, keményebb műanyag bevonat.
De egyik sem hasonlítható össze a párnázott, kemény műanyaggal...
www.dongosofor.hu
-
Something_
őstag
válasz szmissz #54220 üzenetére
Hát szerintem ha kiveszed a szivacsot és hátba rúglak, azt pont annyira fogod megérezni, mintha a szivacsos kabátba rúgnék
Amúgy annó próbálgattuk ezeket a hátba ütéseket ismerőssel Nekem forcefield, asszonynak alpinestars protektora van. Elvileg a tesztek alapján a forcefield jobban elnyeli az ütést.
Hátba bsztak tesztből, hát a forcefieldnél sokkal jobban éreztem, viszont jó nagy felületen. A kemény alpinestars-nál pedig nem éreztem szinte semmit.
Szóval ez is érdekes. -
DigitXT
nagyúr
válasz Something_ #54222 üzenetére
A kemény addig jó, amíg a gyenge pontját nem találja el valami.
A FF-nek nincs "gyenge pontja"... Az, hogy nagy felületen érezted,
az pont jó: azért van! Eloszlatja az erőket. Bele se merek gondolni,
hogy ha az elcsúszásomkor nincs az FF a kabát alatt...! A gyári
szivacs betét (egy tenyérnyi felületen) semmit nem ért volna...Persze van a kabátnak is zsebe(!) gerincprotektor számára, szóval
a szivacsot ők sem gondolták komolyan a lapockák közé: dísznek.Jó ez a gatya... Integra is valami ilyesmit szeretett volna a pályára,
miután egyszer kiütötték alóla a motorját, s jól odavágta a csípőjét.[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
"Semmit nem ér az a szivacs a kabátban, max annyit, hogyha lefekszel a Velencei tó partján, akkor puhább, mintha a földön feküdnél."
Ez nagy! Biztos igazad van, nem prémium kategóriás a kabátom, nem volt komolyabb fajta, így viszonyítási alapom nincs. Igaz, tervben van a csere, lehet, hogy komolyabb ruhát veszek- Nem a januári esés miatt, hanem az edzés során kissé megváltozott az alakom, így a nadrágból kisebb, a kabátból nagyobb kell.Sic Parvis Magna
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Something_ #54224 üzenetére
Azért azt áruljátok már el nekem, hogy mondjuk 35 fokos kánikulában, egész nap (mondjuk csak napi 8 órát) motorral túrázgatva hogy a fenébe lehet ezt elviselni magadon? Szerintem fél nap alatt az egész motorozást megutálná tőle az ember... (biztonság ide vagy oda).
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Megane2000
aktív tag
Tegnap nagy örömmel mentem haza az új robogómhoz. Mondom tankolok bele 1-1,5L benzint.
Beletöltöttem. Egy óra múlva megyek le a motorhoz, és alatta volt egy tócsába a benzin..Ilyenkor mi lehet a baj? Amikor elhoztam a motort nem volt vele ilyen gond.
Ja és az akksi is lemerült 1 nap alatt.. -
válasz Megane2000 #54228 üzenetére
Nem mellé töltötted?
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Grillo
őstag
válasz Megane2000 #54228 üzenetére
Én ugyan így jártam a Gulliverrel, nekem a beöntő és a tank közti gumi összekötőcső volt elöregedve, mindössze 35 euro plusz postáért tudtam venni Szicíliából....
-
szmissz
senior tag
Közlekedési helyzet, ma reggeli eset:
Kedves robogós kolléga!
Remélem olvasod üzenetemet,te, aki ma reggel a Hungária körúton jöttél a TTL szőnyeges kereszteződésnél.
Adott ugye 3 sáv az autóknak, ebből fakadóan van két sor autók között. Egymás mellett álltunk, én gyorsabban tudtam indulni, köszönhetően a plusz köbcentiknek, és célba vettem a bal oldali sort az autók között, mert ott szélesebb mindig. Elkezdtem szépen haladni köztük(tudom mikor vált a lámpa, felesleges tépni), amikor azt veszem észre, hogy sorban rántják rám a kormányt az autók... Igen... Azért, mert úgy gondoltad, hogy te majd a másik sávon, üveghangon berregve majd jobban haladsz. Az tuti, ha emiatt engem kinyírsz bazmeg.
SOHA ne menj másik sávon, ha az egyiken már van előtted motoros, mert az előzékenyebb autósok a hátul haladót önkéntelenül is veszélybe sodorják.
[ Szerkesztve ]
-
Grillo
őstag
válasz Megane2000 #54232 üzenetére
Én leszedtem a burkolatokat, aztán meg még sokmindent, mikor kiderült a hiba.
-
_seth_
veterán
Piaggo Liberty 50 2T motor is felmerült mint lehetőség, az ülés alá befér ennél a motornál a sisak?
A scarabeo vagy a liberty a megbízhatóbb/jobb vétel?Esetleg más nagy kerekű 50-es robogó amin kényelmesen el lehet helyezkedni létezik? Yamaha Why-t találtam még de az nem tetszik, eddig a scarabeo a befutó.
[ Szerkesztve ]
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
válasz DigitXT #54237 üzenetére
Van olyan robogó ami nem "budinülős"?
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
DigitXT
nagyúr
válasz _seth_ #54239 üzenetére
Nekem csak olyanjaim vannak/voltak...
- SYM VS 125- Yamaha Majesty 180
- Yamaha Majesty 250
- Malaguti Madison 400
Ha előre rakod a lábad, "féktávon" sokkal-sokkal
stabilabban ülsz, mivel azon (is) támaszkodsz...
A fentiek közül a legkisebb lábtér a SYM-en volt.De OFF, mert nem 50-es. Azokat nem ismerem.Szerk: na igen bogyo112 jól mondja. Ott van
még a legkényelmesebbnek mondottak közt az
összes Burgman, de abból is 125 a legkisebb...[ Szerkesztve ]
-
üszök
őstag
válasz _seth_ #54236 üzenetére
Szerintem nincs olyan 50-es robogó amibe bele fér egy rendes zárt sisak. A Yamaha Cygnus-ba tudtam talán betenni a zárt sisakot utoljára. (az meg tudjuk,hogy 50-es )
Nagy fotelekbe lehet bele tenni zárt sisakot csak.A Scarabeonak meg egyáltalán nincs sisak tartója,a tank van ott.
Csak kisütött a nap,kipróbáltam az új Lidlis sisakot. Csak az 50-esel mentem egy kört,de olyan légáramlás van benne,hogy 60-nál fázott az arcom.Meg zúg is rendesen a szálzajtól. De legalább nem párásodott.
-
Something_
őstag
válasz Bogyó bá' #54227 üzenetére
Sosem volt ilyenem, igy nem tudom azt mondani, hogy rossz vagy jo. Majd lehet beujjitok egyet.
üszök: SR50be es a Sonic50be is bele fert a zart bukom.
Amugy az a lidls sisak nem szelzajos, csak jo a szellozese amugy hova parasodjon ilyen idoben, raadasul ugy, hogy megy be a szel, mint az allat?
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz 30z.Samu #54243 üzenetére
Biztosan azért. FF pózból levenni a lábat max. pihenőre. De egyéni preferencia.
Annak idején abban erősen egyetértettünk, hogy azokat rúgnánk le a robogóról,
akik azt hiszik, sportmotor, és hátra(!!!) rakják a lábukat. A kis szánalmasak.Mondjuk a Burgman 650-en van az a pilóta, aki nagyon eltörpül, akárhova rakja:
-
üszök
őstag
válasz Something_ #54244 üzenetére
Este felé ki derül a párásodás. A caberg abban a pillanatban párásodott ahogy meg kellett állnom.
SR nem volt,(bár most majdnem megvettem azt a rendszámost 150k-ért) meg Sonic sem.
-
Grillo
őstag
válasz Megane2000 #54235 üzenetére
Én sem, de itt egy gumicsövet kellett cserélni, amit két végén 1-1 bilincs tartott.
Meg szétszedni általában nem akkora kihívás, csak jól kell dokumentálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest