- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Hauptmann
addikt
Nem tudja véletlenül fejből valai, hogy a Morini blokkos Habana 50-be milyen súlyú görgő kell? A neten nem találtam egyértelmű leírást, hol 6,9 grammosat, hol 7,5-öset írnak. Gondolom az egyik a Piaggio blokkhoz való, a másik a Morinihez.
-
huszi.gyb
senior tag
Nap hirdetése: komplett első futómű ami nem ereszti a szimeringet
Ezt elképzeltem, ahogy a darabokban lévő, full olajos "szimeringet" apró kezek tartják...
www.dongosofor.hu
-
saw67
újonc
Lenne egy kérdés a piaggio nrg mc2 vízpumpa hol van mert folyik motor alatta a viz ha be kapcsol van a motor . szét kell szedni a blokk . ha cseréni kell . Kérem segítségetek! tomori.zsuzsa@freemail.hu
vagy az ér van mert kevés a viz a tartályba
csuka lászló
-
-
DigitXT
nagyúr
válasz huszi.gyb #43814 üzenetére
Az hagyján, de még ha meg is írja... (Én nagyjából megértettem a kérdést, csak...) Kapcs ford: nem találja a vízpumpát, de valahol csöpög, ha jár a motor. Persze nem is biztos, hogy a vízpumpa a hibás, amúgy is kevés a víz a tartályban. (Mondjuk nem csoda, ha csöpög.) Ja és szét kell szedni a blokkot a javításhoz? Ha most válaszul mutatunk egy robbantott ábrát, hogy ITT VAN a vízpumpa, akkor abból hogyan fogja tudni, hogy mit kell vele csinálni, ha már eleve meg sem találta? Kizárt, hogy bármit megjavítson a motoron, ha ennyi érzéke van hozzá, és ezt NEM bántásból mondom (én is gányoltam ezt azt, tudom). Egyáltalán hol csöpög? Naugye: szerelőhöz kell vinni. Ennyi. Átnézni, megjavítja. Azért van. (Mi van, ha egy bilincs lazult le? Ha azt legalább megtalálná, nem is biztos, hogy kéne szerelő. De ahhoz tudni kéne, hogy hol keresse. Hol van a radiátor, honnan mennek csövek, hova... Amúgy ha ezt lekövetné, már meg is lenne a vízpumpa.)
Szerk: amúgy nem kell aggódni... Úgy néz ki, több fórumba is benyomta ugyanezt.
Valahogy nem hiszem, hogy vissza fog térni valaha is (mivel e-mailben várja a segítséget), de ha mégis, akkor biztos én leszek a helyi bunkó, aki kiosztotta.C'est la vie.
[ Szerkesztve ]
-
huszi.gyb
senior tag
válasz DigitXT #43815 üzenetére
Max megkeres egy moderátort
Egyébként ezért van az, hogy írástudatlantól nem veszünk semmit. Három mondatot nem bír megfogalmazni, de a motorját javítani akarja, természetesen saját kezűleg, mert a szerelő drága. -OFF: Bár néha a szerszám drágább /OFF - Valószínűleg ha megírná neki valaki, hogy a hengerben, a dugattyú fölött találja, akkor lebontaná, és tökéletesen megjavítaná.
Bocs, néha elszáll az agyam, mert EGYRE TÖBB olyan ember van, aki nem tud írni...
A múltkor egy fel is akart jelenteni, mert a csomagból véletlenül kimaradt egy "kar búrátor"... Persze még neki is elküldtem, utólag.
www.dongosofor.hu
-
DigitXT
nagyúr
Az a baj, hogy ha csöpög, akkor hiába fogod feltölteni, továbbra is csöpögni fog:
ha állandóan kevés a víz, akkor meg túlmelegedhet a motor: besülhet a henger,
az meg drága. Szóval: a probléma megoldása. 1) csöpögés lokalizálása, és ha
valami triviális oka van (pl. laza rögzítőbilincs, vagy mondjuk egy repedt vízcső),
annak javítása értelemszerűen (bilincs meghúzásával, vagy a cső cserélésével)
2) ha a csöpögés oka nem triviális mondjuk épp a "blokkból" csöpög -> szerelő
3) ha nincs csöpögés, akkor fel kell tölteni. Lehet után tölteni sima desztvízzel,
ha nem szabad ég alatt alszik a robogó, így nem kritikus, hogy fagyálló legyen.
(Ki tudja, hogy mi volt benne alapon - a hígítással csak romlik a fagyállóság.)Persze ha lábon akarod szerelőhöz vinni, akkor előbb töltsd fel, aztán GO...
(Ha nem kell túl messzire menni, és a csöpögés is kis mértékű, ki kell bírnia.)Szerk: ha megvan a vízpumpa, és konkrétan abból csöpög, akkor is -> szerelő
(Nem hiszem, hogy rentábilis lenne otthon szétkapni, pasztázni összerakni.
Mármint persze, ha tudod mit kell csinálni, és van hozzá szerszám, paszta és
minden egyéb, akkor megoldható (esetleg egy vacsiúj tömítés, vagy vízpumpa
felújító készlet). De a szerelő valszeg nem fog érte horror árat kérni, neki ezek
helyben ott vannak. Nehogy úgy járj, mint én, hogy egy 1K-s munkadíj helyett
megveszel egy 2K-s szerszámot, a végén még nem is sikerül és ~5K a vége.)[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Központozás, kolléga, meg szavak egybe/különírása:
gördülékenyebbé teszi a fórum használatát..."Nem csöpög, ha nem folyik." Kicsit mást jelent így:
Nem csöpög, hanem folyik! Ha ez a helyzet, akkor a
lábon való szerelőhöz gurulás abszolút felejtős, mert
mire odajutsz, elfolyik az összes hűtővíz. (Utánfutó?)Szerk: egyébként így fél kettőkor szereled a motort?
A magam részéről inkább húzok aludni. Sorry.[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Kérdezd meg a szerelőd, hogy mennyiért csinálja meg. De ne úgy, hogy a
vízpumpa cserét! Hanem ezt a víz folyás dolgot. Ki tudja: ha csak tömítést
kell cserélni, az lehet pár ezer forint. Ha az egész pumpát, az sokkal több.
(Ha át akar verni, akkor mindenképpen a drágább megoldást javasolja - és
az olcsóbb munkát fogja elvégezni. Tehát nem árt ha megbízható szerelő.)Amúgy ha most vetted a motort és eleve sz*r volt, az eladót kéne elővenni.
-
qpakcovboy
őstag
Tudnátok ajánlani egy megbízható szervizt Pesten? Guilera nexus 300 on kellene általános karbantartást csinálni. Előre is köszi.
-
SirKero
őstag
válasz horvathkrisz #43826 üzenetére
Nekem is egyből az jutott eszembe,hogy tisztára olyan mintha a translate.google.hu fordította volna
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Rico45
őstag
válasz DigitXT #43813 üzenetére
Háát de azért tanuljon már meg írni/kérdezni .-DD Ha esetleg telefonról is írt akkor is!
arra is gondoltam ,hogy nem magyar .-)
De lehet sok volt az öt ser amikor olvastam a hozzászólását
MindegyUhh :-) Most esett le hogy nem is nekem írtad,hogy kár volt regisztrálni az ilyen Hsz-ért.
[ Szerkesztve ]
"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"
-
kcsa
veterán
De magyar. Ahogy nézem nem az. Mindegy, megoldja.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
kcsa
veterán
válasz DigitXT #43830 üzenetére
Abszolút, néhány kérdés (kérdőjel nélkül is annak számít? ) valódi értelmén én is elgondolkoztam. A tippek jók, de egyszerűbb lett volna kérdezés helyett aláfeküdni, és megnézni hol folyik. Ha vízpumpa, akkor csere / szétszedés / tömítés, ha cső akkor csere, ha hűtő akkor javítás vagy csere. Hirtelen több ötletem nincs
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
gabe_
őstag
"rejtett erőforrás"
[ Szerkesztve ]
Sovány szakácsban sose bízz!
-
DigitXT
nagyúr
Áthozom ide ON-ként hogyaszondja: a Madison ~2 lóval "marad el" a Burgitól...
Elmarad? Én úgy tudtam, menetteljesítményekben előzi, de legalábbis egál...
Jó, azt értem, hogy a Burgi ~32LE, de ahhoz szét kell pörgetni: gyárilag nagyon
nem arra van hangolva (mondjuk nem is kajál 4-6L között, hanem inkább 4 alatt).
Ha megnézed ezt a grafikont (ha nem hibás?), a Madison végig nyomatékosabb.
Az a +2 ló, ismerve a CVT váltó sajátosságait max. végsebességen ébred: késő.
A héten remélem össze tudom rakni a Madisont. A Maja már kész.[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Mit gondoltok, érdemes megvenni egy nyomatékkulcsot, ha csak néha szerelem
a saját motorom, és nem akarnám a dolgokat elb*szarintani? (Tipikus hiba, hogy
túlhúzzák az emberek a csavart, megszakad a menet/elnyíródik a csavar feje stb.
Mondjuk olyat olvastam, hogy öreg autónál/motornál az előírt gyári nyomaték már
kevés lehet, az évek során elkövetett szereléseknek, és az anyagfáradásnak hála.Ha utánamdobnák a nyomatékkulcsot, nem lenne kérdés, de 20K fölött azért...
(Mondjuk csak egyszer kell 20K-nál nagyobb kárt csinálni a hiányában, és...) -
DigitXT
nagyúr
Amit már más elcseszett? Hm... Amúgy jogos... Ez pl. csak 10K,
bár az Ázsia Center nem sok jót ígér: kici kínai occó? Lehet szar?
Szerk: mondjuk egyszer vettem valahol ott egy dugókulcsot, teljesen
jó volt, és nem is néztek rám ferde szemmel a boltosok, meg semmi.[ Szerkesztve ]
-
qpakcovboy
őstag
Tudnátok ajánlani egy megbízható szervizt Pesten? Guilera nexus 300 on kellene általános karbantartást csinálni. Előre is köszi.
-
DigitXT
nagyúr
válasz qpakcovboy #43841 üzenetére
Mit takar az általános karbantartás? Futóműben a Kék Hold nálam bizonyított,
amúgy általában ide szoktam hordani a gépsárkány(okat). Van ára, de korrekt.
(Mondjuk egyik sem Pest, de nem hiszem, hogy ez motorral nagy gond - meg
nem is vagyok benne biztos, hogy nem az egész Budapestet értetted alatta...) -
SzlobiG
félisten
Ma megjött sz ST ülésem kemény 5k volt áthuzatom azt megy is fel a másik helyett.
-
AndrewTdi
addikt
Srácok!
megint előjött nálam ez a telefontartó téma. mosmá tuti veszek egyet szezon elején.
Ilyesmi jó lehet? -
AndrewTdi
addikt
Találtam ilyet is. ez valamivel szimpibb.
Olcsóbban nem nagyon láttam faszát és amit nem kell kókányolni.
-
longwild
aktív tag
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Bogyó bá' #43787 üzenetére
Na, bent is van az új akku, nagyon kulturált lett: az eredeti mindenféle gumituskók helyett 2 mm vastag (vékony) rezgéscsillapító gumilappal van körbe véve minden irányból (kibélelve a doboz), így nagyon szorosan áll a helyén. Kellett volna összesen 15x25 cm, de meg kellett venni teljes tekercsszélességben (130cm), így 480 forintot fizettem érte, meg 700-at egy tubus nyamvadt Palmatexért. Az önindító fürgébben teker, de a moci 8-10 nap állás után, hidegen így is sz*rul indult (5. kísérletre). Lesz valami karburátor gondom szerintem... Melegen első pöccre, gáz nélkül.
szerk.: Ja, meg megjött ez az izé is:[link] Lövésem sincs hogy hová fogom tenni a motoron, de majd hétvégén érek csak rá vele kísérletezni. Lehet, hogy több információ birtokában célszerűbben tudom "beosztani" a villanyt. (LED-esítés, stb.-re gondolok)
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest