- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Telda
addikt
Tegnap a blokkfelekbe beraktam a csapágyakat.
Felmelegítettem a blokkfelet, addig beraktam kicsit hűlni a csapágyat és nagyon szépen a helyükre mentek.
Már csak a főtengelyt kellene berakni.
Most melegítsem a csapágyat és "fagyasszam" a főtengelyt? Mert a kolléga azt mondta hogy a csapágyat nem szabad melegíteni, bár nem értem miért. -
canniball
nagyúr
válasz runner 125 #44800 üzenetére
Hittérítő!
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
runner 125
nagyúr
válasz horvathkrisz #44782 üzenetére
Gyertya jól bent van, nem kapattad félre?
Emlékeim szerint az NRG belső vízpumpás, meg lehet nézni h mi a helyzet ott is, de lehet szakemberre kellene bízni, mert próbálkozások mindig ide vezetnek. Veszel mindenféle alkatrészt, és kiderül h nem is ott kellett volna keresni a hibát.
canniball
Jah.
Persze rendszámos, gyárit keresünk.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
horvathkrisz
addikt
válasz runner 125 #44804 üzenetére
Gyertya biztosan jól van benne. Szakemberre nem akarom bízni, már voltam egy szerelőnél, aztán meghallotta hogy injektoros és elküldött. Profik...
De gondolom víz lehet, mert csak bemelegedés után füstöl. Hideg motorral semmi füst nem látható a kipufogóból (katalizátoros 2T), aztán miután bemelegedett, rettentően sok fehér füst jön. Emiatt gondoltam arra, hogy a hőtágulás miatt valahol vizet kap.
Lehet még a blokk-összeeresztésnél szerinted?Szerk.: gondolom a tankban nem lehet víz (igaz fél tankkal állt egy évet kb) mert akkor egyszerre füstölne, ugye?
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Maja vagy Runner lesz?
(#44807) DigitXT: 2T?! Broáf...
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
DigitXT
nagyúr
válasz Bogyó bá' #44806 üzenetére
Én se szeretem a szagát, de jobban megy... Ma is valami 2T 50/70-es robi
"kepesztett", hogy tartsa a tempót a Majával: nem nagyon sikerült neki, de
amikor én a kanyar előtt húztam egy "nagy féket", ő "bedobta" a belső ívre,
és "lapon" befordult nálam gyorsabban. Szégyen! Mondanám is, hogy
"ügyes". Csak az a baj, hogy ez nem verseny volt (pl. 70-nél többet nem
mentem előtte se, ráadásul zenét is hallgattam a 4Road mellett), s amikor
beszitált a robijának a hátulja, akkor kisebb csoda volt, hogy nem dobta el.
Mondjuk az nagyon szép lett volna, ha a záróvonalon megcsúszva azonnal
lenyom egy high-side-ot egyenesen a Dunába... Én meg hívhattam volna a
mentőket hozzá. (Épp ma reggel forrasztottam össze egy headset kábelt.)Szóval emberek: közúton azért ha lehet, ésszel. Annyit nem ér az egész...
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Ausztrál Maja. Mondjuk ennyiért, ha még megy is... (Alkatrésznek sem rossz.)
-
huszi.gyb
senior tag
válasz DigitXT #44809 üzenetére
A döntés közben beszitálás ismerős... Mint ahogy a hét elején mondtam, ezért nem döntöm a Tactot szívesen... Vagy már lóg ez-az a futóműben, vagy gyárilag nem arra tervezték, hogy lapon forduljak.
Azért a Dunában való csattanásnál jót röhögtem. (Még ha nem is vicces).
[ Szerkesztve ]
www.dongosofor.hu
-
DigitXT
nagyúr
válasz huszi.gyb #44810 üzenetére
True story, bro'! Amúgy a térképet nézve a Dunáig nem lett volna elég a lendület,
a rakpart meg valamivel nagyobbat üt, szóval szerencse, hogy megúszta...Szerk: lehet, hogy bepakolok egy szivargyújtó adaptert a Majába, mert már elég
régi a kamerám akkuja, nem nagyon bírja a kiképzést. Úgy viszont fel lehetne
venni ezeket a vicces jeleneteket... Kár, hogy elqrták a jogi szabályozást, s már
a felvétel sem teljesen legális, nem csak a felismerhető közzététel, mint eddig...
(Rendszám nem volt rajta, szóval kitakarni nem lett volna mit, de mindegy is.)[ Szerkesztve ]
-
huszi.gyb
senior tag
válasz DigitXT #44811 üzenetére
Ugyan már... Budapesten szerintem a robogók 50%-a "50-es". Már-már meglepő, ha egy rendszám nélküli 4T-t ott tudok hagyni Bukóban amúgy sem felismerhető... Mondjuk a jogszabályt nem értem... Kéne venni olyan "smartphotomachine"-t, ami automatikusan kitakarja a fejeket, és a rendszámokat? És akkor lennének ilyen vicces helyzetek, mint a Google streetview-n.
Szerk.: Bár a múltkor egy srác el akart adni nekem egy 70-es robogót (futár gép). Közölte, hogy 70ccm, de úgy megy, hogy haverjának a 250-esét lehagyta... Igen, meg az 5-6literrel elmenő Golf III benzinesek. Lol.
[ Szerkesztve ]
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz DigitXT #44813 üzenetére
Naja... Csak amikor végig kell hallgatni (érdeklődő, lehet, hogy vevő is lesz belőle), úgyhogy úgy kell tenni, mintha el is hinném, és nem küldhetem el, hogy vetíccséé' otthon.
Mondjuk a best of, amikor az egyik ismerősöm előadta, hogy 1,5-2L-t eszik a Runnerje (50ccm 2T), és terepen is tudja a 120km/h-t:
-Persze, gondolom az olajat is csak 2000km után eszi meg.
-Olajat? Áhh, ez nem eszi, nincs agyon hajtva, egy gramm se fogy.Ez volt az a pont, amikor nem tudtam mit mondani, pofán röhögtem.
www.dongosofor.hu
-
SzlobiG
félisten
De ugye 4T-ért?
-
balazs1011
aktív tag
Ha most vennék motort akkor megpróbálnám.
Egyre jobban tetszik.
http://www.kepesmotor.hu/kymco-nagyrobogo/p1345589---Kawasaki VN 800---Huawei Media Pad M3----Piaggio Beverly 500----Oneplus 2 4/64----ZTE Nubia Z7 Max 2/32----JiayuG3 és Jiayu G4S 2/16 fehér----e-mail:balazs1011@freemail.hu---- mobil:20/405-2490 ----
-
DigitXT
nagyúr
válasz balazs1011 #44817 üzenetére
Valóban pofás masinák ezek, de ez a konkrét példány nem gyanúsan olcsó?
Oké, friss import, így erre még rájön egy rakat pénz a rendszámhoz, de... -
balazs1011
aktív tag
válasz DigitXT #44818 üzenetére
Lehet hogy gyanúsan olcsó,de ki tudja.
Használat közben derül csak ki.
Viszont félek hogy nem érne le a lábam teljesen.
kb.80-100e a magyar papír.---Kawasaki VN 800---Huawei Media Pad M3----Piaggio Beverly 500----Oneplus 2 4/64----ZTE Nubia Z7 Max 2/32----JiayuG3 és Jiayu G4S 2/16 fehér----e-mail:balazs1011@freemail.hu---- mobil:20/405-2490 ----
-
DigitXT
nagyúr
válasz balazs1011 #44819 üzenetére
Azért ahhoz nem kell megvenni, hogy üléspróbát csinálj...
Sőt, ha lesz topik tali, felülni - szvsz - bármelyik vasra lehet.
Menni meg más motorjával: kinek vérmérséklete szerint...A 250-es Majára írtam, hogy hihetetlen alacsony: teli talppal
lent voltam mindkét oldalon. Mintha valami fotelban ülnék.
Az én Majámon ez bőven nincs, annyival magasabb az ülés. -
runner 125
nagyúr
-
Tothgera30
Ármester
válasz runner 125 #44822 üzenetére
Beszéld rá egy 200-as Liberty-re, áldani fogja.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
A fűtött lambdaszonda csak hideg motornál fűt. Ha a fűtőszál szakadt akkor is működik melegen. Az elején nem volt fűtés. Csak a kipu melegítette. Így relatíve hosszú ideig szabályozatlan a motor. A fűtés célja az üzemi hőmérséklet minnél gyorsabb elérése. Ettől a rizsától független azért én azt várnám, hogy csökkeni fog a fogyasztásod, de Te ezt hamarabb megtudod. Kíváncsi is vagyok mi lesz az eredmény.
-
balazs1011
aktív tag
válasz DigitXT #44820 üzenetére
Tavaly megvettem már a Beverly 500-at,így ez a vásárlás most felejtős.
Szívesen elmennék egy ilyen talira csak k..v@ messze vagyok mindenkitől.
De itt a fórumon szívesen olvasom a tapasztalatokat,véleményeket.---Kawasaki VN 800---Huawei Media Pad M3----Piaggio Beverly 500----Oneplus 2 4/64----ZTE Nubia Z7 Max 2/32----JiayuG3 és Jiayu G4S 2/16 fehér----e-mail:balazs1011@freemail.hu---- mobil:20/405-2490 ----
-
csongi
veterán
válasz balazs1011 #44826 üzenetére
Mennyire messze az a messze?
Én Csongrád megye. -
-Mosquito-
őstag
Ezek nagy távolságok ám,leküzdhetetlenek.
Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz -Mosquito- #44828 üzenetére
Hát egy 50-es géppel kb. az örökkévalóság lenne. Nem is értem.
De akinek egy nullával több van csak elpöfög 100-at óránként.
Egyébként egy topiktalit mintha a Balaton környékére szervezne
huszi.gyb: oda nem távolság Nagykanizsa. (Kalocsa. Budapest.) -
SzlobiG
félisten
Végre kész lett az ülésem ma hoztam el. Fel is tettem a régi helyére, egy helyen van ahol nem lett vmi jó túl sok anyag lett ráhagyva. Végülis nem zavaró mert kényelmes csak szebb lett volna ha ott is feszes.
Árak:
Ülés 4.5k
Anyag 1.5m 5k
Munkadíj 2k.Ha azt nézem elég olcsón megúsztam azt maradt is anyag. Ha most vmi direkt motor ülés karpitoshoz viszem ennek a duplája lett volna igaz az biztos precízebb is, de teljesen jó lett így is szvsz.
Ha már most g lett az ülés ma lecseréltem az olajat kapott új gyertyát, levegő szűrőt el is indítottam, de nem mentem vele majd holnap. Már el is felejtettem milyen jó hangja van a 4roadal.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz balazs1011 #44830 üzenetére
Igen, én szervezkedem... Révfülöp a pontos cél, aztán ott a környéken kisebb gurulások, jó kajálás, strand, és iszogatás Vagy valami hasonló lenne a terv. Persze az nem kap piát, aki még aznap vasra pattan.
www.dongosofor.hu
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
Ezt nem lehet kihagyni, hátha valakit érdekel:
[link]Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
huszi.gyb
senior tag
válasz balazs1011 #44835 üzenetére
A mikort még nem tudom, szerintem június végét kéne megcélozni, de még egyeztetnem kell a családdal (hogy mikor szabad a nyaraló)
bogyo: Ezt még 2 nullával kevesebbért is csak meggondolnám...
[ Szerkesztve ]
www.dongosofor.hu
-
AndrewTdi
addikt
Talira én is vevő vagyok. Mikorra is tervezed?
Más: tegnap elvittem műanyagoshoz a haspajzsot. Nagyon faszán megcsinálta az ember. Na de hatalmas szopás volt összeralni a mocit... soha többet. Ráaádsul nem is volt bent minden csavar ott ahol keellett volna még lennie, így a könnyen elérhető helyekről elvettem és betettem oda ahova összerakás után már nem.érek be. Úgyhogy kéne vennem.lemezanyát.meg tipikus robogó csavarokat.
nemtod vééetlenül milyen csavaroknak hívják ezeket? Hogy kérjem a boltban? Vagy vigyek mintát mi?, az a legjobb.
-
Rotor82
aktív tag
Sziasztok!
A karbin a keverék állítással kapcsolatos csavarral lenne egy kérdésem.
Az óramutató járásának mely irányába kell forgatni a csavart, hogy kömnyebben beinduljon és induláskor ne dadogjon annyira? Tehát nyárira szeretném állítani.
Peugeot xfight 50cc LC. -
-
AndrewTdi
addikt
Nincs kedve ma gurulni valakinek egyet?
Brogyi: köszi. Nem tuod pontosabbsn merre?
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz SzlobiG #44832 üzenetére
Ez egy forum, én meg mindig őszinte vagyok és frontális. Ha, rászánsz pár órát szerintem így te is megcsináltad volna.
Így elég tré, ennél ezerszer szebb kivitelezést látni, persze te tudod, de az 2k munkadíj leve látszik a végeredményen.
Kár érte.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
SzlobiG
félisten
válasz runner 125 #44846 üzenetére
Pedig szintén egy motoros ajánlotta, hogy neki jól megcsinálta meg már csinált pl burgamnnak is.
Mind1 jó lesz ez majd húzódik kicsit, de igazad van nem vitatom lehetett volna sokkal jobb is.
Ma mentem egy karikát amúgy kényelmes az ülés tetszik, rengeteg motorost látni az utakon.
-
kcsa
veterán
válasz AndrewTdi #44844 üzenetére
Szerintem erre gondolt. Jártam már én is ott, bár nehéz volt eldönteni hogy szimpatikus a banda vagy sem...
Amúgy ma befeküdtem a kétkerekű alá - kinéztem a benne lévő lambdaszonda típusát. Gondolom mondanom sem kell hogy a drágábbak közül való
Kértem árajánlatot USA alkatrészdisztribútortól is - már csak azért se fogok onnan rendelni, mert a válaszában a következő mondat szerepelt:
"Shipping to hungry xx$"[ Szerkesztve ]
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
huszi.gyb
senior tag
Na ma elvittem a Tactot a szerelőmhöz. Megnézte, a szíj elmegy még pár km-t, de be kell szereznem az újat a héten. Görgők már felvették az és kapu formáját, szóval azt ki is cseréltük (abból volt jó, normális). korábban említettem a csörgő hangot... Kiderítettük, hogy a kuplungból jön, de amikor kicseréltük a donoréra a kuplungot, ugyanúgy szólt... Egyelőre ezt a kérdést jegeltük, mert eléggé húzós az új ára. Valamit ki fogunk találni.
www.dongosofor.hu
-
AndrewTdi
addikt
nézz rá ebayen.
más: Ma elfogyott a fékem. pontosabban fékolajat kell cserélni. Elmelegedett, beesett a kar. Visszahült, megint jó egy ideig. Innen jön a következő kérdés. DOT4-et ír a tartályom, hoyg olyat enne. mi történik ha DOT 5.1-et adok neki? (azon kívül, hogy Surroundba fogok fékezni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest