- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz biokill1 #1647 üzenetére
lehet, hogy csak én vagyok a linux-megszállott, de nekem jó volt az mmc-re az ext2 is. külön előny, hogy nem vfat van rajta, mivel az sokkal kevesebbet tud, pl. nem igazán lehet rajta symlinkeket csinálni, ami az /opt esetén nagyon nem árt. win alá meg van progi, amivel az ext2-t tudod írni/olvasni, talán nem véletlen, hogy alapból kihagyták ezt a feature-t a cuccból.
viszont ha sikerül az sd-t is életre keltened, szólj, mert eddig nekem csak mmc-vel ment, sd-vel be se bootolt. igaz, nem cseréltem le az mmc.o-t. ha valakinek van sd-hez való mmc.o-ja dd-wrt v23sp2-höz, az üvöltsön. -
Fboy
aktív tag
Hi!
nekem gs-em van azonban 6-os verzió. Ezen lehet valahogy növelni a hatótávolságot/teljesítményt? úgy láttam a custom firmware-k csak 4-es verzióig vannak, szóval bocs ha hülyeséget kérdezek -
-
ngabor2
nagyúr
válasz FireLord #1656 üzenetére
- ha van irc-progi forrásba,
- és le is tudod forgatni erre a proccra
- és tudod is futtatni, ill. beállítani,
akkor megoldható. és mivel legjobb tudomásom szerint ez megoldható, ezért csak linuxos kézügyességeden, vagy megfelelő keresésen múlik.
biokill1: én is erre tippelek, csak időm nem volt még a sejtést bizonyítani. -
GBRDVD
tag
Beüzemeltem a WRT54GL-emet, tettem rá friss paradicsomot.
Mivel utcán, közvilágításon, trolivezetékeken keresztül kell neki a jelet az ablakomba tennie, ezért felnyomtam a Transmit Powert 150 mW-ra, a default 42-ről. (range: 1 - 251; default: 42)
Az lenne a kérdésem, hogy nem lesz semmi baja az eszköznek, hogy folyamatosan (pl. évekig) 150-en használom? Használhatom mondjuk 200-on is, nem fog megsülni, vagy ilyenek?
(és a fejem nem fog megsülni? ) -
Rommel6600
őstag
Én úgy tudom 70mW-nél feljebb nem igen célszerű tenni hűtés nélkül, mert ennél nagyobb teljesítményen már nagyon melegszik a chip ami a károsodásához vezethet.
De 150mW-on már biztos kell rá hűtés, kivéve ha arra vársz hogy egyszer leég
Ha pedig tényleg nagyobb hatótávot akarsz, a gyári antennákat is cseréld le valami durvábbra, úgy jobban meg fog érződni a megnövelt adóteljesítmény is. -
biokill1
tag
így van. irányított antenna, vagy hűtés kell neked!
Ma este megjön az mmc kártyám,remélem ezzel menni fogrejtett up! :D
-
blise
tag
Sziasztok!
Egy oylan problémában kérném a hozzáértő segitségeteket, hogy adott egy wrt54G-eu router, amit pár napja vettem, miután a dlink routerem egy áramszünet következtében jobblétre szenderült, és az istennek nem bírok vele ftp kapcsolatot létrehozni, egy adott szerverrel, ami nem a szabványos ftp 110 es portot használ, hanem egy teljessen mást. a szokásos ftp portot használó helyeket elérem vele, pl tárhelyszolgáltatómat, stb.
probáltam port forwardot, probáltam az adott gépet dmz be kirakni a netre, de ugysem megy
sajnos, az eddigi 1600 hozzászolás végigolvaására nem nagyon van időm, ha esetleg volt már róla szó, akkor egy hozzávetőleges hozzászolásszámot adjatok meg lécci
előre is köszi''A katona, ha vki mozog annak szalutál,ha valami nem mozog, azt odébb viszi, ha nem lehet odébb vinni, akkor lefesti...''
-
anonym1s
őstag
Sziasztok.
Van nekem is egy ilyen routerem (v2.2) es 2 napja beletoltottem egy openwrt firmware-t ami valoszinuleg nem ment bele rendesen mert azota nem mukodik.
A tunetek a kovetkezok:
Bekapcsolom routert, a power led elkezd villogni, majd 5 masodperc mulva elkezd vilagitani a DMZ led is folyamatosan 20 masodpercig (a power led ekozben is villog), majd 20 masodperc utan a DMZ led kialszik (amugy mi ez a DMZ?), a power led abbahagyja a villogast es folyamatosan vilagit, es ennyi. Nem vilagit semmi mas led, es nincs se vezetekes, se vezeteknelkuli kapcsolat. Vissza akarnam rakni a gyari firmwaret de emiatt nem tudok belepni a routerbe. Probaltam tftp-t is de az is leall azzal a hibaval hogy a router nem valaszol. Viszont ha pingelem a routert, akkor van valasz.
Talaltam egy oldalt ahol ezzel a problemaval foglalkoznak, (csak sajna nem wrt54g tipusuval) es ott azt irjak, hogy ha a router ping-re valaszol de tftp-re nem akkor ''failsafe'' modba kell rakni a routert, amit a flash chip 17-18 labainak osszezarasaval lehet elerni. Ilyenkor a ping-re nem valaszol, de a tftp-re igen, es lehet flashelni. Mar probaltam ezt is hogy osszezartam a 17-18 labakat az en routeremben, de mivel mas tipusu chip van benne, nem mukodott. Gondolom nem a 17-18 labakat kell osszezarni, hanem mast, amit sajna nem tudok.
Itt az emlitett oldal: http://ag241.ickz.com/node/2
Ja, a tunetekhez meg annyit, hogy amikor bekapcsolom a routert es kivillan a DMZ led, megnyomom a reset gombot es nyomva tartom nehany masodpercig akkor elkezd villogni a DMZ led is es ugy is marad. Itt hagytam masfel orara es mikor visszajottem ugyanugy villogott a power meg DMZ led mint amikor itt hagytam.
Szoval a kerdesem az hogy hogyan lehet ebbe eletet lehelni/visszarakni a gyari firmwaret? -
kiskakas
senior tag
válasz FireLord #1669 üzenetére
nekem másfél éve megy 100mW-on (előzőleg hyperwrt, majd tomato) mindenféle hűtés nélkül. 1 évig közvetlen az ablakban volt, délutántól tűző napfényben, semmi baja nem volt.
Ettől független, ha már nem garos a cucc, egy passziv bordát érdemes a procira és a végfokra ragasztani. -
-
ALI_G
veterán
magyar cikket tudtok nekem linkelni erről a cuccról? ilyen vételén gondolkozom.
-
ngabor2
nagyúr
mit szeretnél róla tudni? nem igazán tudok cikket, de eddig a legtöbbeknek bevált. amire figyelj oda:
- ha valóban komolyan akarod használni, akkor keress GL-t. ha alapabb dolgokra, akkor G-t, de lehetőleg 5.0, vagy előtti verziót vegyél (ez a macerásabb, mindenfele csak v7 van, az emg egy rakás nemjó.) -
ngabor2
nagyúr
-
PrinczA
őstag
válasz ngabor2 #1678 üzenetére
Ma vettem egyet amin a lenti dolgok vannak, de innen hogy derül ki az, hogy 5.0 vagy x.y ?
Version 1.1
CPU speed 200 MHz
RAM 16 MB
Flash memory 4 M
S/N Prefix CL7B
In June 2007, this version was shipping with firmware revision 4.30.7, while the latest available firmware for the 1.0 version was 4.30.9. This pre-loaded firmware allows the user to upload a 4MB firmware image, whereas the pre-loaded firmware on version 1.0 limited the image to 3MB.
[Szerkesztve] -
_Petya_
őstag
Üdv!
OpenWrt firmware-rel működő routert szeretnél venni. Bármelyik WRT54GL router jó hozzá, vagy csak bizonyos verziók? (Azt tudom, hogy a sima WRT54-ből csaj az 5-ös előtti verziók jók)
PetyaFontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
ngabor2
nagyúr
válasz PrinczA #1679 üzenetére
ez GL, ugye? mert az 1.1-nél tart, az nagyon jó. a sima G-nél kell nézni, hogy a Version 5.1-nél ne legyen nagyobb.
ALI_G: ha megnézed az 1. hsz-ban linkelt összehasonlítást, rájössz, miért jobbak a régebbiek. az újabbakban felezték a memet és a flash-t, új chip, amit a 3rd party fw-k nem támogatnak, stb. -
_Petya_
őstag
Üdv!
Akkor ha jól értem a GL bármelyik verziója használható openwrt-vel?
Más: AP-ként használnám, az lenne a feladat, hogy a klienseket MAC address alapján azonosítsa (adatbázisból), és az adatbázisban a MAC-hez rendelt IP-t kapja meg az illető kliens DHCP-n. Ez megoldható openwrt alatt? (gondolom)
A WRT54GL-en ha jól tudom az antennák leszerelhetők, TNC csatlakozó van az eszközön. Lehetséges az, hogy az eszközt egy helyiségben a falra szerelem, az egyin antennát meghagyom, a másikat kb 10 méterre, egy másik helyiségben helyezem el? Vagy esetleg megbízhatóan tudnak kapcsolódni hozzá a kliensek 15 méter távolságból, jó vastag falakon keresztül (felül vasbeton a födém, és a falak sarkainál is)?
PetyaFontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
And
veterán
válasz _Petya_ #1684 üzenetére
1.) Jól érted.
2.) Szerintem megoldható OpenWRT alatt is, nálam DD-WRT alatt működik ez a DHCP-s 'fix' IP-kiosztás.
3.) Igen, a Wikipedia-s oldal szerint egyedül a v8.0-ás WRT54G rendelkezik fix antennával, ill a GC-n opcionális a külső antenna. Viszont nem 'sima', hanem RP-TNC aljzat van rajtuk.
''Lehetséges az, hogy az eszközt egy helyiségben a falra szerelem, az egyin antennát meghagyom, a másikat kb 10 méterre, egy másik helyiségben helyezem el?''
Nem. Pontosabban megteheted, de nincs értelme, mert egyidőben csak az egyik működhet.
''Vagy esetleg megbízhatóan tudnak kapcsolódni hozzá a kliensek 15 méter távolságból, jó vastag falakon keresztül (felül vasbeton a födém, és a falak sarkainál is)?''
Előre megjósolhatatlan, a belső körülményektől is erősen függ. Nálam tömbházban, (irányított) tetőantennával nincs gond a lakáson belül sem, mások meg már egy sima téglaházban is vételi problémákba ütköztek. -
-FreaK-
veterán
Létezik már valami megoldás trafic shaping-re? Mintha olvastam volna it vhol hogy scriptel lehet csinálni ilyesmit. A torrent nagyon behúzza most már a böngészést és minden egyebet, érdekes hogy korábban jó volt és most egyre roszabb a helyzet... kéne egy korrekt priorizálás ahol mindent a torrent elé tudok engedni. GL1.1-em van egyébként tomato fw-vel.
-
-FreaK-
veterán
Cfos-speed-nek hívják, de ez nekem nem oldja meg a problémát mert a routeren kéne megoldani a több rácsatlakoztatott gép miatt.
FireLord:
Írták itt korábban hogy az nem igazán működik jól, a tomato fw-nek pl ez az egyik nagy hiányossága. Na msot nem tudom h a dd-wrt-ben van-e ilyen működő lehetőség. Egyébként néztem korábban a qos beállításokat de több probléma is felmerült úgyhogy hagytam.. ez a script viszont érdekelne...
Jah mégvalami: a wifi-t lehet úgy használni a routerrel hogy kliens módban menjen? tehát meg szeretném nézni h a közelben van-e fogható wifi jel. Gondolom ehez valami win-es progi is kéne már ha megoldható egyáltalán az ilyesmi.
[Szerkesztve] -
FireLord
aktív tag
válasz -FreaK- #1690 üzenetére
a legujabb cfosspeedet ha felrakod minden gépre elvileg segit, mert ha jol emlékszem van egy olyan opció benne hogy a hálózaton minden gépen fel van téve akkor aszerint fog működni. na ezt jol leirtam remélem érted
én használom a tomato priort de nem azt pont nem olvastam hogy nem működik engem is érdekel hogy ddwrt-ben müxik-e -
-FreaK-
veterán
válasz FireLord #1691 üzenetére
Jah értem, csak nem szeretnék +1 progit futtatni folyamatosan ha nem muszály, főleg mert az anyámék gépe amúgy is tetülassú(p2, csak netezésre meg skype-ra van) és ha routerrel is meg lehet oldani akkor aza legjobb megoldás. Melleseleg ez volt egy szempont amiért megvettem a routert, igaz akkor nem sikerült megodlani a qos-al, de egy jódarabígnem is volt ez probléma, csak mostanában kezd bedurvulni a helyzet. Meg ha jól rémlik akkor egy fw frissítés után megjavult egy kis időre, jólenne tudni h mi állhat emögött.
Ennek a scriptnek viszont mindenképpen utánanézek... -
Quent1n
senior tag
Hi!
Egy ilyen routert (GL) szeretnék venni itthonra lakásba. Annyi lenne a kérdésem, hogy mennyire könnyen konfigurálható illetve mit jelet az h Linuxos (tudom mi az a linux, csak h ez gyakorlatban mit jelent) ? Nem igen szeretnék vele mostanság komolyabban foglalkozni, tehát nem flashelnék bele más firmware -t meg ilyesmi, csak szeretném ha lenne egy megbizható routerem, ami képes két gépnek vezetéken keresztül adni a netet, egy notinak meg levegőn keresztül. Fontos h egyszerüen be lehessen löni, h rendesen menjen, illetve h ne dobálja el a kapcsolatot wireless -en. Esetleg ha még korlátozni is lehetne a sávszéleket az se lenne hátrány bár ezannyira nem fontos. Vki tudna segíteni?
Ne haragudjatok, h nem böngészem át a topikot rendesen de mivel notit is veszek mostanság, így főként arról olvastam rengeteget, és h öszinte legyek már majd kifolyik a szemem.
Válaszaitokért előre is köszönet!
ChaoHa a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...
-
hobizoli
nagyúr
Linksys router-t a sajat tapasztaltaim -es pl a Linksys oldalan olvashato forumban irottak- alapjan marpedig ne vegytek. A 3. doglott be az utobbi napokban.
Az 1. (BEFW11S4) azt csinalta, hogy ~5perc mulva csontra lefagy meg a sajat oldala sem jott be, PWROFF 30sec es jo...ujabb 3-4-5percre.
A 2. (BEFSR41) a switch reszere dugott kabelekre mindre kiengedte a netet, csak azok egymast nem lattak...persze tegyek moge switch-t....tettem aztan ez is kezdte ezt a lefagyogatast
A 3. (WRT45G ver.7) ha 2 gepnel tobb log rajta egyszerre -mar kettoszazotvenharom helyett-, akkor folyamatosan dobalja el a netet, lefagy, nem jon be a oldala se, ha be is jon LCP negotication failed vagy Can't get IP address from PPPoe server hibauziket dobalgatja Ha fel is csatizik nagy nehezen, egy index.hu-s oldalfrissites mar nem toltodik be, visszavaltva a router web oldalara, mar disconnected-t ir. Klikk Connect-re, aztan van, hogy 15-20.-ra elkapja es megy akar fel oraig is. Aztan kezdodik az egesz elorol ujra. Nagy nehezen elvergodtem a Linksys oldalara, hatha van egy ujabb, javitott firmware, nos a WRT54G ver.7 meg a listaban sincs, csak 4, 5, 6, 8....teccikerteni??? Nincs hozza semmi. Se firmware se leiras se semmi, mintha nem is Linksys gyartotta volna.
Jah es afkorz ''veletlenul'' mind a garo lejarata utan reccsent meg
Most vettem egy SMC-t 2 ev garral, bar a gyarto 5-t ir ra. Ez muxik (egyelore)
hobizolitöbb drón kell ;P
-
ALI_G
veterán
válasz Quent1n #1698 üzenetére
hát nekem nincs még ilyenem, csak akarok venni, de eddig ahány normál routerrel találkoztam, egyet se volt nehéz beállítani, ha egy kicsit is értesz a témához és angolul is. A legtöbben van még súgó is, persze csak ilyen kezdetleges, de elég szokott lenni.
laptop vásárlásban segítettem volna, te meg cserébe átböngészhetted volna ezt a topicot
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz Quent1n #1698 üzenetére
nekem gl v 1.1 van. első dolgom volt dd-wrt firmware-t feltenni, azóta szinte gond nélkül használom. 3-4 fele osztja a netet, 2 helyre vezeték nélkül, egy wlan ap-nek, és egy vezetékesnek. torrent, ftp, net megy rajta. a router tárcsáz, tud dyndns-t, ezáltal pl. ide is linkelgettem cuccokat a saját gépemről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ukrajnai háború
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Farming Simulator 25
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest