- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
gedikart
aktív tag
Tomato Fw-ben miért van az, hogy a
Device list menüben ezt látom:
RSSI: -72dBm
Quality: 22
Noise Floor: -94 dBm
Ezzel egyidőben a Wireless Site Survey menüben:
RSSI: -56 dBm
Noise: -94 dBm
Quality: 38
Miért mutat ennyivel többet a SS menüben? -
MODERÁTOR
válasz hruodnand #1303 üzenetére
ha torrentezni akarsz ezzel a routerrel (ugynézki mindeféleképpen kell a 3rd party fw). az tuti ,hogy akármelyiket teszed fel (fw) a torrent menni fog. hogy a kapcsolatok max száma ezt hogy befolyásolja arrol naon nemtok mint mondani neked (nemtudom)
wan to lan az mi?
énis csak most tanulgatom a ''szakmát''"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Rommel6600
őstag
válasz hruodnand #1298 üzenetére
Ezt is te állíthatod, nálam spec 2048-ra van állítva a max kapcsolatok száma.
De érdemes a TCP Timeout-ot is átállítgatni, mert alapból ez úgy működik, hogy pl.:
Kívülről kapcsolódik valaki a routerhez és mondjuk torrenten küldi az adatot.
Erre a router nyit egy kapcsolatot a Te géped felé és oda lapátolja át az adatokat.
Nos az alapértelmezés szerint a router 5 napig meghagyja ezt a kapcsolatot(!) ami ugye hülyeség, mert ha minden egyes kapcsolatot 5 napig fenntart nagyon hamar el fog fogyni még akár 2048 létesíthető kapcsolat is. Ezért érdemes kb 5 perc körüli értéket beállítani, így ha nem aktív egy kapcsolat, eldobja és kész. -
hruodnand
senior tag
Jólvan, köszönöm a válaszokat. Remélem a hétvégén összejön a vásár.
-
Rommel6600
őstag
A router log-ját megnézve, pár napja volt néhány ilyen bejegyzés:
Jun 12 19:53:02 user.warn kernel: ip_conntrack: table full, dropping packet.
Jun 12 19:53:06 user.warn kernel: NET: 178 messages suppressed.
Jun 12 19:53:06 user.warn kernel: ip_conntrack: table full, dropping packet.
Már csak az a kérdés mi a rák volt képes több mint 2048 kapcsolatot létrehozni
A hiba nem a készülékben lehet, előbb gyanakodnék mondjuk a µTorrent-re ami nem törekszik a beállított maximum kapcsolatok számát betartani.
De ha nem a torrent a hibás akkor gőzöm nincs, de az tuti hogy az ip tábla magától nem telik meg. -
ngabor2
nagyúr
megnéztem melóhelyen ezt a scriptgenerátort. sajnos olyat nem találtam benne, hogy lan-portra lehetne szűrni, úgyhogy egy statikus dhcp-s ip-re beállítottam a high priorityt, és majd meglátom.
ilyenkor szoktam irigyelni azt, aki kisujjból vágja az iptables-t oda-vissza, és arcból beszól egy működő szabályt -
Rommel6600
őstag
válasz ngabor2 #1310 üzenetére
Húúú feltétlen számolj be az eredményről!
Mondjuk engem inkább a letöltési sebesség korlátozása érdekelne.
Jaja, azon csodálkoztam én is, hogy nem lehet portra szűrni, pedig mintha a gyári firmware-ben lett volna ilyen opció, de ott ennyivel ki is merült a QoS
De gondolom nálad is statikus dhcp van, így nem gond beállítani egy ip-t vagy ip tartományt. -
ngabor2
nagyúr
válasz Rommel6600 #1311 üzenetére
erőteljesen gondolkodom, hogy a korlátozandó gépnek is megszerzem a mac addressét, és azt is stat dhcp-re teszem, és azt korlátozom.
jelenleg 1 gép van a stst dhcp-ben, wlanon, mert az A szerver, amit dyndns-en keresztül lehet elérni. van egy másik gép is wlanon, azt igen ritkán használom, de nem árt, ha fel lehet lépni róla. ennek a 2-nek a mac addresse benne van a mac filterben, csak ezek tudnak wlanon csatlakozni. meg van kábelen egy ap (fon), és egy másik gép, amit korlátozni szeretnék.
mod: no, nem szkripttel oldottam meg. dd-wrt, applications and gaming, QoS. ennél lehet portonként szabályozni. az 1. portba van dugva a korlátozandó cucc, adtam neki normál priorityt és 2M sávot (a bejövő 8-ból). majd kiderül... -
biokill1
tag
válasz ngabor2 #1296 üzenetére
hát ez az sd-cf átalakítás vonal szerintem felejtős. Mert amennyire tudom sd kártyát tud átalakítani cf-re, fordítva nem tudom működne-e. Valaki szerezze be és próbáljuk ki
Kártya olvasónak meg én nem ilyen frankesz 5in1 szétberhelését gondoltam, hanem pár 100 ftos sd-usb-sét. De a sörös megoldás még olcsóbb
USBnek meg utánna kéne járni, de szerintem nem nagyon lehet megoldani. Már biztos tele lenne vele a net Na meg a sebesség is elég gyér lenne szvszrejtett up! :D
-
MODERÁTOR
sziasztok. a karomvastag antenna nem fekszik mert irányított másik kérdés alapból 0db -s antenna van a cumóhóz? érdemes venni 5db -st? ( <nagyobb jel) másik lehet kapni 5db+ os antennát is?
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
szeva000
addikt
Ha veszek egy WRT54GL típusú toutert és a haverommal tervezem a net megosztását kb2-300m-re amibe lehet belóg 1tető+fa is...,szerintetek ide milyen antenna kellene amivel igen nagy biztonsággal lesz az adatátvitel stabil??
-
ZCoyote
őstag
Sziasztok!
Van egy wrt54gl v1.1-es routerem és szeretnék vnc-vel rácsatlakozni a belső hálón lévő gépemre. Dyndns címet csináltam. A port forwardingban beállítottam a portot és a célgép ip-jét. De vmiért nem enged csatlakozni.
A router menüjében mit kell beállítani ahhoz hogy működjön?
Software verzió 4.30.x.
Előre is köszi!Romani ite domum.
-
moczo
csendes tag
Hali!
Ha a WRT54GL gyári fw-je nem jó torrentezésre, akkor melyiket ajánljátok hejette?
köszi -
ngabor2
nagyúr
válasz Rommel6600 #1321 üzenetére
ha viszont engem, akkor alternatívaként dd-wrt. ha meg az 1. hsz-t megnézi, akkor még válogathat is
-
bigdigit
addikt
nos végül is megrendeltem ma a wrt54gl-t.
megköszönném ha valaki szájbarágósan magyarul leírná akkor végül is melyik frimware lenne a jobb rá illetve hogy kell felrakni és mik lennének a főbb beállításai.
mit hol mire
invitel adsl 8mb...utorrent...és ésszerűsség határára emelt wifi adóteljesítmény.
asszem ezek amik fontossak..
köszönöm
ez a dd-wrt frimware abszolutt nemtiszta számomra viszont.a linkelt oldalon egész más router van és még downloadot se találtam.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
MODERÁTOR
válasz bigdigit #1323 üzenetére
szia! dd-wrt sok routerrel megy ezért láthattál más képet ott.
itt a letöltés: [link]
dd-wrt v23 SP2 standard generic (általános tehát jó lesz gl -hez is)
itt a wiki: [link]
itt van sokszáz cikk - leírás ,hogy hogyan kell telepíteni...
remélem tudtam segíteni neked!"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
bigdigit
addikt
köszi a válaszokat.este lehet még kérdezek...
a frimware mérete számít valamit?mert tomato ha jól láttam csak 2.3mb a másik meg több mint 3mb..
régebbi wrt54-nél volt olyan felkellett tenni valami korábbi vagy mittom én milyen frimware-t és csak utána mehetett a nagyobb.most nincs ilyen játék már?wrt54gl
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
válasz ngabor2 #1326 üzenetére
Az upnp windows alatt sp2-től tiltva van, nem? Mellesleg nem értem miért javasolod, elég nagy biztonsági rés, portforward lenne a jó megoldás, bár kétségtelen hogy bepipálni az upnp-t egyszerűbb.
Én úgy tudom 70mW-ig meg lehet emelni hűtés nélkül is, de ennél jobban már tényleg nem mert ettől nagyobb teljesítményen már sokkal több hőt termel a chip.
Még egy kérdés mert Neked is ugye, lóg egy Fonera a cuccon. Mióta ezt a routert használom a Fonera középső ledje (internet) folyamatosan (kb. 3 másodpercenként) villog. Kap állandó ip-t, pingelni tudom, meg is van a két háló amit sugároz, de most jön a bibi: Felcsatlakozni egyikre sem tudok Ott elakad a folyamat, hogy kiosztaná az ip-t. Akármeddig várok nem oszt ip-t, így pedig nem lehet felkapcsolódni. Így nincs sok értelme a cuccnak, teljesen kiábrándultam belőle, már megfordult az is a fejemben, hogy átflashelem a Fonerát -
xabolcs
őstag
talan tenyleg az a megoldas lenne a legegyszerubb, ha kicsereltetned
zsebbenyulasod es igenyeidhez megfeleloen valaszthatnal esetleg akar teljesen mas gyartotol is
volt itt szo mar wifin jobban teljesito atheros chippel szerelt routerekrol (pl d-link?),
linux + usb-vel szerelt kicsit dragabbrol (asus), es persze leginkabb az sdmoddolhato LINKSYS WRT54GL-rol, arra az esetre, ha megis maradnal linksyseknel
sok sikert!
@Rommel6600
már megfordult az is a fejemben, hogy átflashelem a Fonerát
openwrt, dd-wrt mar tud menni rajta
bar egyik sem egy kimondott tomato de legalabb linux
[Szerkesztve]aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
MODERÁTOR
költői kérdés : tomato vs dd-wrt? pro és kontra? (dilemma...)
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
biokill1
tag
válasz Rommel6600 #1330 üzenetére
Nekem is lóg rajt egy fonera, dhcpn kap mindent. Én simán fel tudok csatlakozni bármelyikre... A gond csak az hogy a fonerán csak net van ( a priváton is) de a belső hálót én se érem el... Szóval én is gondolkozok az átflashelésen
Még sd mod is van hozzárejtett up! :D
-
ngabor2
nagyúr
válasz biokill1 #1333 üzenetére
mármint a fonerán van sdmod?
nekem is villog a középső led, de fel lehetett rá lépni, legalábbis whaskes csak arra tudott fellépni (a másikat nem engedtem neki büntiből ), ment az ingyenes oldal (ami természetesen a ph...).
bár a fonos topikba való, de a fon beállításánál ott van a forward lehetősége.
az upnp nálam megy rendesen, persze lehetne 1-1 portot kiengedni, úgy is ment. -
kisherczeg
csendes tag
Hello!
A routerem eddig tökéletesen működött. Aztán egy költöztetést követően teljesen bekrepált.
Egy új PChez csatlakoztattam. Hiába dugom be viszont az UTP kábelt a gépbe az azt írja, hogy ''egy hálózati kábel nincs bedugva''. Ellenőriztem a kábelt, azzal nincs semmi baj.
A wireless funckció sem működik, mert a laptommal sem látok semmilyen hálózatot.
Arra gondoltam, hogy esetleg megsérült a router a költözésnél. Bár ennek kicsi a valószínűsége ,mert óvatosan bántam vele.
Ha valakinek van ötlete, kérem segítsen!
Köszi
Gábor -
ngabor2
nagyúr
válasz kisherczeg #1337 üzenetére
a ledek világítanak rajta? reset volt?
-
ngabor2
nagyúr
válasz kisherczeg #1339 üzenetére
a power villog... az nem jelent jót. nekem akkor villogott, mikor egyszer félreflasheltem.
(ha e-mailben is te kerestél, akkor lehet, hogy egy kicsit macerás lesz a gyógyítása... semmi hálózati elérhetőség, se ping, se egyéb életjel... )
nem tudom, hogy ennél van-e master reset, azaz kb. 30mp-ig nyomni kell a resetet, és akkor minden teljesen alapra visszaáll. ha ez megvan, meg lehet próbálkozni ismét valahogy elérni. ha nem megy, akkor marad a soros portos móka, amit nem tudom, csinált-e már valaki. -
xabolcs
őstag
oooo
az mar telleg gaz, ha egy ''kabel nincs bedugva'' van
ott inkabb mar hardveres hiba lesz ...
amugy ha megiscsak lenne link, akkor static ip cim 192.168.1.10 , mask 255.255.255.0
es tftp meg mindenfele kacat ....
jahh
vki itt a forumon egy delutan alatt osszerakott egy jtag kabelt, ha tudod, kerdd el tole
vagy inkabb csinalj egyet magadnak, s azzal probald meg visszahozni az eletbe ...
de sztem hw hiba
szerintem
jaaaa, ha garis, akkor vidd vissza ki fogjak cserelni
ha meg nem, akkor meg vki szakihozaláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
klambi
addikt
ha a power villog akkor az a router hardveres hibája tapasztalat!(esetleg szar az agya de az ritka mert tesztelve jönnek ki az ''összerakóból'')
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
ngabor2
nagyúr
válasz Rommel6600 #1345 üzenetére
és elárulod, hogy hogyan? sose lehet tudni, mikor kinek jön jól.
-
ngabor2
nagyúr
válasz Rommel6600 #1347 üzenetére
ja, hogy a gyárival volt a probléma... nekem akkor már dd-wrt volt a linksys-en, mikor megkaptam a fon-t.
megnézem, hogy fonero marad-e, aki ezt megcsinálja. ha nem, akkor teljesen érthető lenne kapcs-ford dühöngése. valszeg én is dühöngenék.
mod: hirtelen átfutva... inkább ne tedd be, mert erősen úgy tűnik, hogy ezzel nem lehet fon-ként használni az eszközt. nekem meg speciel úgy kell -
Rommel6600
őstag
válasz ngabor2 #1348 üzenetére
Hát nézd, az én La Fonerám nem működött azzal a fw-el ami rajta volt, így tettem rá egyet amivel legalább működik. Innentől kezdve nem tud érdekelni a Fon, ha egyszer szar Fonerát küldtek (vagy elcseszték a firmware-t) amire nem lehet felcsatlakozni akár foneró vagy akár nem. Így ha üzemeltetem tovább csak adok egy pofont a szarnak. De mivel szét nem szedtem, ill vissza is lehet flashelni a fon féle firmware-t, így gondolom nem gáz a dolog, hacsak le nem tiltják egy idő után.
A topicba meg nem értem miért ne lehete betenni, aki meg akarja csinálni úgyis megcsinálja, nem ettől fogja valaki átflashelni a Foneráját. Vagy fordítva: Nem azért nem fogja valaki átflashelni mert nem talál hozzá leírást a Fon topicban. Viszont ez egy értelmes, szájbarágós, nehezen elrontható útmutató, szóval még mindig azt mondom, hogy aki flashelni akar flasheljen, még mindig jobb mitha félreflasheli vmi gagyi leírás alapján.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz Rommel6600 #1349 üzenetére
letiltják egy idő után. ráadásul utána nem tudsz más netjéhez csatlakozni, csatlakozás előtt ellenőrzi, hogy akkor épp osztod el-a netet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ukrajnai háború
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest