Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz Norbi46 #27871 üzenetére

    Felfűtés azért érdemes, mert a hőtágulás is bejátszik ilyen finom távolságoknál már. Szóval érdemes úgy csinálni. Az asztalt szerintem mindenképp. A nozzlet elég csak olyankor, amikor kifejezetten a nozzlehez képest nézel valamit. Túl sokáig nem érdemes magas hőfokon üresben járatni a nozzlet, mert megéghet benne a maradék műanyagszál anyag.

    A z home után látod azt, hogy a nozzle túl messze van-e az asztalhoz képest. Ha túl messze van, akkor negatív irányba kell még tovább állítani a z offsetet az adjustment képernyőn.
    De úgy is lehet ezt, hogy valami teszt ábrát vagy valamit elkezdessz nyomtatni és látod, hogy nem jó még, akkor még közelebbre állítod. Nem az a cél, hogy beleütközzön az asztalba, hanem hogy pont olyan távolságra legyen, hogy jó legyen az első réteg. Pici lépésekben, 0.05-tel csökkenti egy próbánál.

    Itt egy videó is, a közepe táján van az, hogy állít az offseten [link]
    A videó végén ő is írja, hogy szívott az eco móddal :D Neki is felvált, mert lehűlt az asztal. A rossz példáit nem kell utánozni a ragasztópiszollyal :D

    Hogy mi a jó távolság, az függ a szeletelőben megadott beállításoktól is. Ezért lehet jobb, ha teszt nyomtatással próbálod megtalálni, mi a neked jó. De ha elállítod a szeletelőben, akkor lehet már más lesz a jó. Én péládul tudom, hogy teljesen más beállításokat használok, mint a többség, mert sima üveglapra máshogy nyomtatok, mint a textúrás felületekre lehet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák