Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz zsolti_20 #27093 üzenetére

    No és próbáltál már szoftvert cserélni rajta? Friss marlint megfelelően felkonfigolva? Szerintem érdemes ezt akkor is megcsinálni, ha cserélni akarod, jól jöhet még tartalékként.

    Csak mert az skr esetén is az első dolog az, hogy kell hozzá való szoftvert rátenni. Amit valsz megintcsak neked érdemes fordítani.
    Egyébként a mostani board milyen a gépben? Integrált driveres vagy vagy át tudod tenni új boardba mert foglalatos? Csak mert, ha integrált, akkor driverek is kellenek, ha például skr1.3 -at választanál. Bár ha cserélhető változat, akkor is lehet csak hr4988 filléres és nem csendes driverek. Mondjuk egy időben olyat is használtam, nem panaszkodom nagyon rájuk, a célnak megfeleltek éppen.

    Egyébként lehet eredeti skr 1.3-at már nem is kapni, nem láttam múltkor. Már az utódját, az skr 1.4-et árulja a bigtreetech. Csak valami gyengébb minőségű másolatból akadt aliexpressen.

    Egyébként talán a legköltséghatékonyabb - szerintem - egy skr mini e3 v1.2 most is - akár integrált tmc 2209-es driverekkel, akár a foglalatos másik változata. Ha cserélhető tmc stepperek lennének esetleg a tarantulában, akkor azt át lehet tenni, bár a lábkiosztás eltérő lehet más gyártók esetén.

    Btw, most próbálom ki az új motorokat és hát a hanpose-nek persze, hogy más a lábkiosztása, mint a régi tarantulához kapott motoroké. Most nézhetek utána és cserélgethetem a dugóban a lábakat :D Csak azért variálok, hogy mindkét Z-re egyforma motort tegyek. Pár miliméterrel hosszabb a tengelye is. És közben kiderült, hogy a csapágyas oldham X tengely támasz nem lesz jó, nem fér el az alsó motoros hajtás felett a régi tarantula dupla vastag X profilja alatt. X profil tetejére meg nem csavarozhatom, mert úgy meg a csapágy miatt nem fér oda.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák