Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz akarnokd #65599 üzenetére

    Belevau on:
    Mivel a mindennapos használathoz szükséges paraméterek, amiken a programok "folyékonysága" múlik érdemben nem változnak olyan mértékben hogy az megérződjön a PC használata során (értsd: hiába sikerül feltornászniuk az R/W sebességet a gen4 határáig, a programok a munkafolyamatok során nem ezen paramétert használják ki), így 5 évre tervezve sem éri meg megvárni ezt a technológiai lépcsőt.

    A nagy kapacitás viszont lényeges kérdés ilyen időtávon ha a cél hogy ne nagyon kelljen a rendszer meghajtó bővítés miatt kinyitni a gépházat meg újratelepíteni a rendszert.
    Ilyen időtávon a rendszer alá is már megéri az 1TB nvme.

    Ami még kérdés az a IOPS, 4K r/w sebességek, amely paraméterekkel kapcsolatban a topic összefoglalóban azt hangsúlyozzák hogy átlagos munkafelhasználás során sem érződnek meg a különbségek bizonyos árktegória felett.
    Ennek ellenére az én belevaum hogy ilyen időtávban változhatnak annyira a programok hogy idővel kijöhet a különbség. Persze ezen értékeket amúgy sem reklámozzák annyira a gyártók így összehasonlító reviewkat érdemes nézni az adott kinézett típussal kapcsolatban.
    Mivel a felvetésed alapján nem spórolós, hanem aktuálisan minél jobb konfigra lősz valszeg az a 60k-s 1TB-s nvme terén valamelyik bár bizonyított felső kategóriás típust nézted ki.

    A +2tb SATA SSD-k teljesen jók a többi adat és az olyan programok számára amiknek nem kritikus hogy a rendszer meghajtón legyenek.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák