Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz masoma #49946 üzenetére

    Attól hogy csak USB 3.0 portok vannak a Macen, az még nem zárja ki az USB 3.1 Gen 2 eszköz használatát, hiszen eleve visszafelé kompatibilis a szabvány. Ha később esetleg újabb típusú Macet veszel Thunderbolt 3 portokkal szerelve, akkor Type-C fizikai csatlakozással azon is használható lesz, illetve a Thunderbolt 3 is tud USB 3.1 Gen 2 adatátviteli módban működni.

    A TRIM működésénél jelen esetben nem a belső SSD a lényeg, az nyilván támogatja és SATA-n működni szokott. Itt az USB-n történő működésen és a külső házon van a hangsúly, hogy az utóbbi támogatja-e. Ilyen Kolink külső házam nekem is van, de az a tapasztalatom alapján nem támogatja és még csak nem is UASP-s. Az utóbbi pedig mindenképpen kellene ehhez, mivel az ATA TRIM parancs UASP módban "átfordítható" UNMAP nevű SCSI parancsra, ami lényegében ugyanazt csinálja. A kérdés csak az, hogy ez az adott külső háznál ténylegesen megtörténik-e, támogatott-e vezérlő és firmware szinten.

    Ha mindenképpen USB 3.0-s és egyben egy olcsóbb külső ház kell, akkor inkább a fentebb linkelt modellt lenne célszerűbb választani, aminél a fórumtárs állítása szerint működik a TRIM. Vagy pl. ezt / ezt, amelyeknél maga a gyártó is odaírja a támogatását.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák