- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dealerman
aktív tag
Sziasztok
erről
mi a véleményetek ? valaki használ ilyet ? első ssd -met vásárolnám rendszernek
aprón használtak is max 1-2 ezerrel olcsóbbak igaz azok samuk vagy kingstonok stb....underground techno will never die
-
alfiboy
aktív tag
válasz pestisz #22199 üzenetére
Szia!
Erre a kérdésedre itt:
[Flash SSD]
előbb kaphatsz választ, túl vagy a vásárláson is.(#22200) UnSkilleD:
Közben meg is válaszolta.[ Szerkesztve ]
...
-
dorika87
őstag
válasz UnSkilleD #22200 üzenetére
Én is szemezek a HyperX fury-val. Ezeket az adatokat Sata 3 alatt mérted gondolom. Az én notim csak Sata2-es, de feltételezem úgy is piszok gyors lesz a mostani hdd-mhez képest.
Jelenleg nálam most az a helyzet, hogy: HyperX fury 240gb VS. Intel 520 120gb.
Előszőr 120gb-set akartam venni, és nagyon ajánlott az intel ezért úgy döntöttem, hogy azt fogom venni, aztán elkezdtem nézelődni 240gb-sek között is, mondván lehet jobban járnék hosszútávon ha nagyobb ssd-t veszek, és közben lement a HyperX fury ára pl. az iponnál nagyon és gondolkodóba estem.
Gondolom átlagfelhasználóként nagy különbség úgy sem észlelhető a két ssd-t tekintve, legalább is amit én észrevennék.
A HyperX mellett a nagyobb tárolókapacíitás szól, az Intel mellett pedig az 5 év gari.
De így lehet, hogy a 240gb mellett fogok dönteni. -
djculture
félisten
válasz dealerman #22201 üzenetére
Windows gyorsításra tökéletesek ezek is, divatmajomkodásra (tesztek készítése és kiposztolása dicsekedés a haveroknak hogy ekkora halat fotam izé ennyivel olvasok irok) nem alkalmasak mert nem olvasnak csak 200 körül meg irásuk is csak egy sima vinyó 60-70 megáját tudják.
De kisebb fájlok olvasása irási igy is 50-100 szorosa egy normál hdd-hez képest, igy minden rendszer szintű művelet ennyiszer gyorsabban hajtódik végre.[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz dealerman #22205 üzenetére
Kínai cég itthon egy kft forgalmazza oda kell visszajuttatni ha meghibásodik, feltéve hogy direktbe onnan veszed ha nem akkor a kisker küldi el a nagykerbe ahonnan származik. Nem rosszabb mint a többi ssd szerintem csak itt nincs hype meg bazi marketing ráköltés.
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
Sziasztok, szépen lassan fejleszteném a gépem, és egy SSD-vel kezdeném. Kinéztem hármat, ebből a samsung szerepel az első oldalon az ajánlott SSD-k között, de hátha...
Windows 7, 8.1-gyel használnám, 120gb elég lesz bőven, alaplapot nem tudom megmondani, mert valószínűleg úgyis lecserélem csak nem tudom milyenre. (még a platformot sem...) De most egy ilyen van: Asus M4A785TD-M EVO. Átlagos használatra lenne, tehát csak oprendszer + néhány program. Játszani nem szoktam.SSD-k amiket nézegettem:
Samsung EVO 840 17700.-
Kingston V300 16500.-
OCZ Agility 3 19900Odaírtam melyiket mennyiért tudnám megvenni, a keret szűkös, szóval minél olcsóbb...
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
IvI88
tag
Sziasztok!
Lenovo T410 típusú laptopmba szeretnék venni egy SSD-t, hogy kicsit felpörögjön.
A kérdésem az lenne, hogy milyet is vegyek?1: Milyen felhasználásra lesz az SSD ( általános, vagyis oprendszer és
programok alá, vagy nagyobb írási terhelést jelentő videóvágásra,
vállalati szerverbe, stb.. )
- Windows 7, Firefox, AutoCAD; Inventor; Solid Edge
2. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
- 20e Ft.
3. Mekkora SSD-re van szükség?
- szerintem 64GB elég lehet bár lehet egy 120-as kellene
4. Milyen operációs rendszerhez lesz az SSD?
- Windows 7 prof.
5. Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII , SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
- Laptop
6. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD?Üdv.: Tomi
üdv: Tomi
-
worxland
addikt
válasz lsebestyen #22209 üzenetére
intel 520, mivel
Agility 3 konkrétan sz@r, nagyon sok a hibás
V300 aszinkronosra váltott úgy, hogy a Kingston nem szólt róla, így jóval lassabb lett - az ilyen alávaló húzásokat pedig az ember ne tolerálja
840 EVOnál pár napja találtak egy lassulási hibát, addig nem érdemes ezt venni, amíg nincs rá javítás[ Szerkesztve ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
razero
csendes tag
Sziasztok!
Én is SSD-t szeretnék vásárolni, ebben kérném a segítségeteket
120/128 GB-at szeretnék...így kapásból mit mondanátok?
Én is nézegettem őket, ugye ott a Samsung 840 EVO, csak hát most van ez az olvasási sebesség csökkenés mizéria...mert alapból csak jót hallottam róla,de ez azért most elbizonytalanított:/Amúgy a hibától eltekintve egy TLC és egy MLC mennyire nagy a különbség, mert árban majd 5k, de ez meglátszik élettartamban meg sebességben is, tényleg ennyivel jobban bírja az MLC?
Ha pedig nem EVO, akkor még Inteleket néztem:
Intel 520
Intel 530
Intelről meg azt olvastam, h nem olyan gyorsak mint a Samsung...Ezekről mi a vélemény? Vagy van valami más amit ajánlanátok?
Előre is köszi -
-
-
dorika87
őstag
válasz Ze4lOtx #22214 üzenetére
Na, de legalább nem vagyok egyedül a dilemmámmal...
Szerintem használat során nem venném észre a kettő között a különbséget, ha jobb is az intel leírás alapján, de nekem hosszútávon jobbnak tűnik a nagyobb tárhely és használat során, mivel első SSD-m, úgy is sokkal gyorsabb lesz a HDD-hez képest még SATA2-n is.
Te SATA3-al használnád? -
scott_free
senior tag
e kettő közül melyik a jobb választás, ha nagyjából egy árban vannak:
HyperX FURY SHFS37A/240G vagy Crucial MX100 256GB?
ill. a Fury leírásában miért szerepel 2 különböző sebességérték az írásra?
"Baseline Performance2:
Compressible Data Transfer (ATTO) All capacities:
500MB/s Read and 500MB/s Write
Incompressible Data Transfer (AS-SSD and CrystalDiskMark)
120GB — 420MB/s Read and 120MB/s Write
240GB — 470MB/s Read and 220MB/s Write"vagy esetleg van más, jobb választás 30e alatt/körül?
-
AzŐsgén
tag
Üdv!
Na végül is a HyperX 240GB FURY vettem a notimba, itt vannak a teszteredmények. A jobboldali egy kb 5 éves Kingston 64Gb-os SSD, csak összehasonlításképpen raktam oda.
Viszont nem hozza a gyári értékeket, gondolom hogy a notimban csak sata2-es csatoló van. (ASUS K56CB)
Sehol sem találtam erről infót, de erre következtetek ezekből az értékekből.
Szerintetek?Már nagyon várom a Mars-expedíciót. Honvágyam van...
-
UnSkilleD
senior tag
válasz scott_free #22216 üzenetére
ha egy árban vannak akkor az mx100, iponban majdnem 7ezerrel drágább az mx100 annyit már sztem nem ér meg a +2év gari
AzŐsgén:
ha sata 2 lenne akkor nem lenne a szekvenciális olvasás 470kicsivel feljebb betettem a crystal diskmarkkal képet róla
[ Szerkesztve ]
"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz AzŐsgén #22217 üzenetére
Amennyiben már túl is vagy a vásárláson és kérdésed, észrevételed lenne, az alábbi topik a legmegfelelőbb ehhez: Flash SSD topik!
Amúgy meg (rossz programmal nézed, stb):
Gyorstalpaló SSD sebesség problémásoknak⭐ Stella
-
dorika87
őstag
válasz AzŐsgén #22217 üzenetére
Örülnék ha a SATA2-mön nekem is ennyi lenne a sebesség. Szerintem SATA3 van a notidban, mert 2-nél sokkal kevesebbek lennének az értékek.
Bár én is kiváncsi lennék egy olyanra ahol sata2-vel próbálták ki a HyperX fury 240gb-ot ill.az intel 520 120gb-t, de pusztán csak kíváncsiságból mert az értékek lényegtelenek a valóságban használat során észre sem fogom venni szerintem.
-
warezxts
senior tag
Sziasztok!
Mint kezdő SSD-s elolvastam az összes fellelhető linket az összefoglalóból.
Itt a fórumot visszanézve látom az intel 520-asa a nyerő mostanság.
Meg is rendelném, DE nem tudom van-e különbség a különböző verziók között.
A 3-5év gart és a boltot figyelembe véve melyiket vennétek?
http://www.aqua.hu/120gb-intel-ssd-sataiii-25-520-series-meghajto-ssdsc2cw120a310-199949.html
és
http://www.pcland.hu/shop+Intel-520-SERIES-120GB-9-5MM-2-5IN-SATA-6GB-S-MLC-OEM-25NM-SSDSC2CW120A310_114793_20067
típusra ugyanaz a SSDSC2CW120A310 bár a pcland csak 3 évet ad garnak
ellenben típusra ez más SSDSC2CW120A3K5 mégis ugyanaz:
http://www.pcland.hu/shop+Intel-SSD-520-SERIES-120GB-9-5MM-2-5IN-SATA-6GB-S-MLC-RESELL-25NM-SSDSC2CW120A3K5_116459_20067[ Szerkesztve ]
-
prof.hardver
csendes tag
üdv mindenkinek!
ti melyik ssd-t vennétek oprendszernek?
- adata asx900s3-256gm-c
- adata asp920s3-256gm-c
mind a két ssd elég jó árban van 32-33k.
oprendszer,programok esetleg 1-2 játék menne rá vagy játék inkább a hdd-re menjen.
szerintetek? -
djculture
félisten
válasz prof.hardver #22226 üzenetére
Laptopba a 920-ast amugy a 900-as is jó csap pár gramm plusz súlya van ami egy hordozható eszköznél számít.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz prof.hardver #22228 üzenetére
920:
Capacity 128GB/256GB/512GB/1TB
Form Factor 2.5"
NAND Flash Synchronous MLC
Controller Marvell
Dimensions (L x W x H) 100 x 69.85 x 7.0mm
Weight 70g (2.5oz)
Interface SATA 6Gb/sec
Performance(Max)128GB Performance (ATTO) :
Read : Up to 560MB/s
Write : Up to 180MB/s
Maximum 4K read/write IOPS up to 80K/45K256GB Performance (ATTO) :
Write : Up to 360MB/s
Maximum 4K read/write IOPS up to 96K/80K512GB Performance (ATTO) :
Write : Up to 500MB/s
Maximum 4K read/write IOPS up to 98K/88K1TB Performance (ATTO) :
Write : Up to 500MB/s
Maximum 4K read/write IOPS up to 98K/88KPower Consumption 0.067W ldle / 0.15W Active
Operating temperature 0~70 °C / -40~85°C
Storage temperature 5 ~ 95% RH (0 ~ 55°C)
Shock resistance 1500G / 0.5ms
MTBF 1,200,000 hours
Accessories
2.5” to 3.5” Bracket7mm to 9.5mm holder
Acronis ATI HD 2013
ECC Recovery
900:
Capacity 64GB /128GB /256GB /512GB
NAND Flash Multi-Level Cell (MLC) NAND Flash Memory
Interface SATA 6Gb/s
Form Factor 2.5 inch
Dimensions (L x W x T) 100 x 69.85 x 7mm
Weight 68g
Feature TRIM COMMAND SUPPORT
MAX 4K WRITE IOPS
RAID SUPPORT
Performance64GB Performance (ATTO) :
Read: Up to 555MB/S
Write: Up to 520MB/S
Multimedia Data Transfer (AS-SSD)
Read : Up to 350MB/S
Write : Up to 90MB/S
MAX 4K write IOPS up to 80K128GB Performance (ATTO) :
Write: Up to 530MB/S
Read : Up to 470MB/S
Write : Up to 180MB/S
MAX 4K write IOPS up to 90K256GB Performance (ATTO) :
Write: Up to 535MB/S
Read : Up to 500MB/S
Write : Up to 320MB/S
MAX 4K write IOPS up to 91K512GB Performance (ATTO) :
Read: Up to 550MB/S
Write: Up to 520MB/S
Read : Up to 480MB/S
Write : Up to 260MB/S
MAX 4K write IOPS up to 30KOperating Temp 0°C ~ 70°C
Storage Temp -40°C ~ 85°C
Shock Resistance 1500G
Power Consumption 1.2W Active; 0.5W Idle
MTBF 1,000,000hrs
Warranty 3 years
Accessories
2.5 to 3.5 Bracket
7mm to 9.5mm holder
Acronis ATI HD 2013920-as papiron több üzemórát bír
[ Szerkesztve ]
-
Franklin
addikt
Sziasztok,
Mi most az ár/érték arányban best buy SSD otthoni felhasználásra?
Ugye Kingston V300 kiesett, Samsung 840 EVO kiesett... esetleg Hyper-X Fury? A 240GB-os most 28e iponnál... vagy ez is ugyanaz mint a V300 csak más néven?
-
Molk
tag
Sziasztok.
Milyen programot ajánlanátok egy használt Samsung PM830 mSata-s SSD teszteléséhez vásárláskor?
Köszi a válaszaitokat előre is.
-
Baxo89
tag
Sziasztok!
Szerintetek ez jó SSD?
http://ipon.hu/webshop/product/kingston_120gb_m.2_sata_2280_sm2280s3_120g/684336
-
oszkarfincs
aktív tag
Az mit jelent pontosan, hogy az Intel 520-at "Marvell vezérlős SATA3-as portra nem ajánlatos dugni, mert nem szereti az Intel 520 Sandforce vezérlője"? Honnan tudom hogy melyik sata port milyen vezérlős? Egy Gigabyte B85M-D3H lappal például kompatibilis lenne? Érdemes most felvásárolni ebből az öt év garis példányokat vagy azért lesz még belőlük pár hónap múlva is?
Azért kérdezem, mert év végén tervezem frissíteni a pcmet az említett alaplappal és ssdvel, de ha szerintetek most érdemes lecsapni rá az 5 év gari miatt, akkor lehet hogy előrébb hozom.Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
djculture
félisten
válasz oszkarfincs #22239 üzenetére
az 520-as az kifutó cucc, tehát nemsokára ebböl egy darab se lesz kereskedelmi forgalomban.
-
-
djculture
félisten
válasz oszkarfincs #22241 üzenetére
Elég ha utána olvasol és megtudod hogy most csak a gyártás árának csökkentése számit, ezáltal csökkentik a csíkszélességet és egyre nagyobb tárhelyű chipeket hoznak be amelyek azonban egyre kevesebb élettartammal bírnak. Már a qlc-vel kisérleteznek és már az elődje a tlc is gyenge minőségű de olcsó.
[ Szerkesztve ]
-
Lolman
csendes tag
Üdvözletem!
240-256 GB-os SSD-t keresek a laptopomba.Az intel 520 tetszett is,viszont sajnos csak 7mm hely van. Így az lenne a kérdésem,hogy mit ajánlanátok? Én az INTEL 240GB 530 , ADATA 256GB XPG SX900 , SAMSUNG 250GB 840 EVO , ADATA 256GB Premier Pro SP920 ssd-ket nézegettem.
Ezek közül az Intel tetszik a legjobban az 5 év garanciája miatt.Viszont,ha a többi se rosszabb,akkor azok 5000-6000 forinttal olcsóbban kaphatók,ami jót tenne a pénztárcámnak.
Előre is köszi a segítséget. -
Teaway
veterán
válasz oszkarfincs #22239 üzenetére
" Honnan tudom hogy melyik sata port milyen vezérlős? Egy Gigabyte B85M-D3H lappal például kompatibilis lenne?"
4db SATA3 port van rajta. Mindegyik Intel® DH82B85 vezérlős.Nincs itthon csokid??
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz Teaway #22244 üzenetére
Köszi az infót djculture és Teaway, akkor lehet hogy ma-holnap lecsapok egy öt év garos intel 520ra. Ha csak fél év múlva kezdem el használni, még úgyis jobban járok majd. :-)
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
warezxts
senior tag
erre vki?
-
laslie92
senior tag
Sziasztok van egy dell 3537 laptopom abba jó lenne a Intel 520 SSD? És tényleg mellé lehet tenni a jelenlegi 1TB-os vinyómat a DVD helyére?
Galaxy A33 5G , Asus Tuf Gaming FX505DU, Volkswagen Passat B6 3C
-
Blindfish
tag
Hello!
Modellezésre szeretnék gépet venni, eddig a gépem így néz ki:intel i7 4790k
auss z97-pro
VGA és Ram után is már érdeklődtem
Van egy barracuda 7200-as 1tbos vinyóm (tehát az nem kell)
Csak egy ssd kell a windowshoz meg esetleg a 3ds maxhoz.
Mit ajánlotok?
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
- Hibátlan - Western Digital WD Red SA500 1TB 2.5" SATA SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest