Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Localmatador

    tag

    Sziasztok!

    Meglévő rendszert szeretnék upgrade-elni, ebben kérek tanácsot. Bejövő net 150/15 Mb.
    Jelenleg egy Asus RT-AC66U_B1 üzemel a kétszintes lakásban az emeleten. A földszinti igen gyengusz térerő miatt lehúztam egy UTP kábelt az egyik LAN portjáról. Az gigabit switch-en lát el 3 db vezetékes fogyasztót és egy Asus RP-AC52 dobozkát, ami Acces point- ként működik, wifi jele erősebb, mint ami lejut a fenti Asusból. Csak sajna 2,4- en ~70 Mb, 5GHz-en pedig ~90 Mb a legnagyobb sebesség, és a kicsi AP átlag 5-6 csatlakoztatott eszközzel is erősen melegszik (ráadsául eltérő SSID, mint az emeleten, a roaming assist-ot nem tudtam normálisan beállítani, kikapcsoltam). Fent 5GHz-en jön a maxi 150 Mb szépen.

    Elegánsabb és stabilabb megoldásként keresek Ai-Mesh képes második routert a földszintre. Kérdéseim:
    - jól gondolom, hogy akkor a repeater és a switch is felesleges lesz? Vezetékes fogyasztók mehetnek az új router LAN portjaira?
    - ugye így azonos SSID- ket használhatok ezentúl? Eddig némely mobilteló igencsak izzadt a fenti és lenti hálózat között, az istennek sem akarták elengedni a gyengébbet, sokszor kézzel kellett megtenni
    - a legfontosabb: legolcsóbb kompatibilis Ai-Mesh node szerintem az AC58_V3. Jó lesz nekem erre a célra? Stabil, jó vas?
    - van még, amire nem gondoltam?

    Köszi előre is

Új hozzászólás Aktív témák