Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz stigma #7646 üzenetére

    a 108-as wifi router csak akkor jelent többletet, ha az adott router által kezelt kiterjesztést (például super-g) az ellenoldal is kezeli, ellenkező esetben mondhatni mindegy, hogy sima 54-es vagy 108-as router veszel! de, hogy még mással is befolyásoljam a döntésedet; sebesség szempontjából csak néhány megabit/sec eltérés van a két router között, mivel a 108-as jelölésű is g szabványt használ wifi szempontjából, csak bizonyos kiterjesztés segítségével gyorsít némileg az átvitelen - ezért kell, hogy az ellenoldal is kezelje adott kiterjesztést, ne csak a router! számszerűsítve; a sima g szabvány megfelelő környezetben ~ 20 - 22 megabit/sec sebességet visz át, egy kiterjesztést használó átvitel mellett ez ~ 26 - 28 megabit/sec sebességre tornázható fel, de ott a vége!
    amúgy nem rossz router a tl-wr642g de ha az ellenoldal nem kezeli a router által használt kiterjesztést, akkor wifi kapcsolaton még csak megközelíteni sem fogja a 30/20 net maximális sebességét!
    30 megabit/sec sebesség maximális átviteléhez amúgy is mind a két oldalon (router és ellenoldali wifi modul) n szabványos eszköz kell!

Új hozzászólás Aktív témák