- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anderas
csendes tag
Próbáltam már azt is, hogy reset rúter.. reset modem.. de mindegy neki.. ez kínai biztos akkor is ezt csinálja..
-
dr.bubo
őstag
válasz Anderas #7756 üzenetére
A modem és arouter között szakad meg a kapcsolat vagy a wifin a router és a géped között? Vagy kábállel összekötve is előjön a probléma?
DHCP server cliens lease time max-ra van állitva?
Wifi beállitásnál: Váltsál csatornát, a mod-nál pedig, ha g-s a kliens eszközöd válassszál g-t.Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
mAtech
aktív tag
-
Anderas
csendes tag
-
BBéci
legenda
"A 615 helyett vegyél 941ND-t."
Az árán kívül még mi szól a TP mellett a D-vel szemben?
Azért a 11 év cseregarancia nem elhanyagolható, bár kizártnak tartom, hogy 4-5 év múlva ne számítson elavultnak, ami miatt úgyis cserérlni fogom.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
legenda
igaz, a tp-link csak 5 év garanciát ad, de az sem rossz azért!
amúgy jobb ár/érték arány, erősebb hardver - jobban bírja a terhelést, nagyobb sebességet képes valósan és tartósan átvinni, wifi esetében 3 * 3 mimo a 2 * 2 mimo ellenében, és még lehetne sorolni...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Malachi
addikt
üdv,
itthoni wifi laptopra, plusz kábel az asztali gépre
olvastam az ajánlatokat, TP-LINK WR1043, vagy Linksys WRT-320N, ezek jók is lennének, de én korábban egy Netgear WNR-2000-et néztem ki.
melyiket ajánljátok?
A net tegnap óta Fiber 120 és most szembesültem a keserű valósággal, hogy a WPN824-nek ez már nagyon sok.
-
Bdanyy
addikt
Szia!
Megpróbáltam megcsinálni, wrt320n-nél nem kap rendes ipt az a gép, ami a wanra van csatlakoztatva, hanem valami totál random 169.-el kezdődőt, így bárhogy cserélgetem őket, nem tudom lefuttatni De kell szereznem egy másik gépet a próbálgatáshoz úgyis, mivel 1043nd-nél le tudtam futtatni, de nagy hülyeségek jöttek ki 35-45 mbit volt a max annál viszont sokkal többet bír.
(mindkét gép gigabites)
[ Szerkesztve ]
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
veterán
Sziasztok
Max. 25-30k-ig milye routert ajánlanátok, amin megy pl. az oleg firmware (más is jó), van rajta USB, és N-es wifi-t is tud, és legfőképpen STABIL mint az atom
Üdv. core2
-
törölt tag
én még nem kezdtem hozzá az enyémhez... maj' ha ideér a zoptika...
bár a qos lehetne jobb is, de most elég sokat ültem asztali előtt, érdekes ott viszont frankón működött, csak a wifi-n hagy némi kívánnivalót maga után.
ámbátor 3ghz core2 + raptor meg 1.4 ghz kóró szóló + laptopvinya között használatban is szakadék van.[ Szerkesztve ]
-
Regen valaki panaszkodott a DIR655-re hogy belassul. Van uj firmware with DNS relay issue-val.
Leellenorizni nem tudom, mert nem ilyen boldogit -
Bdanyy
addikt
Jah oké az nem jutott eszembe sem mert a másikkal meg állítás nélkül ment Meg fogom majd próbálni valamikor, és leírom a tapasztalatokat.
[ Szerkesztve ]
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
Dot
őstag
válasz llacee. #7325 üzenetére
Tudom picit régi hsz, de megakadt rajt a szemem mikor unlmamba olvasgattam. Ráadásul bunkó magyar létemre kommentálnom kell:
"jelenleg nincs olyan net ,amihez egy 100-as wan-os router kevés lenne..."
dlink di 524 router 50/25megás digi/akkormég/ 1 gépet meg ki tudott szolgálni rendesen 2-nél már komoly gondok adódtak!
belkin n1 vision: megláttam háh mondom 1G wan, kijelző, gondoltam csak van benne akkora hw hogy kiszolgálja a 2 gépet még mindíg 50megás nettel. Erősen tévedtem!
1 gépet is nyögvenyelősen/max letöltés:/ 1perc után a kijelző ~30másodpercekre nem reagált 20perc után lefagyással jelezte, hogy ennyi volt számára. Aztán jött a 80Mbit..
és ez csak 1 gép!!Most már 3 hete várom az n16-osomat.... csak elég lesz neki..
élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
Tudos tagok kozul valaki gondolkodhatna egy teszt metoduson ami PPOE-t hasznal.Linux, win mindegy csak mukodjon.
Az iperf-es adat ua mint a netbuilderes.Az mar kiderult ,hogy a digi jobban megterheli a routerokat.
Hozzaszolas, velemeny? -
törölt tag
és jó magyar módra, elfeledkeztél a szövegértelmezés csodás képességéről . bár ez csak abból a postból derül ki, amire válaszolt.
neki nem volt olyan nete, amin ki tudta volna próbálni a WRT320N képességeit.
ellenben legalább 2 routerről kapott a topik hasznos infót.[ Szerkesztve ]
-
Malachi
addikt
leírom én is mit tapasztaltam, ha már ezt kiemelted
szóval 120-as UPC Fiber, router nélkül általában 80/10 fölött produkál. netgear WPN824-el meg nem hittem a szememnek - ez egy 10/100-as b/g wifi router - szóval kábelen 12/7-et, wifin pedig 7/5-öt enged át.
felhívtam a UPC-t, mert a wifi csomagjukban véletlenül éppen ilyen WPN 824-et adnak havi 1500-ért, hogy akkor ez most hogy. annyit tudtak mondani, a router már elavult, nem is ajánlják nagy Fiber csomagokhoz.
egyébként létezik olyan, hogy egy router "elfárad"? mert ez 2 éve még bírta a 15/15-öt, akkoriban olyan netem volt, Comunique volt a szolgáltató.
ja, most látom, hogy Dot félreértett valamit. na mindegy, azért hagyom a hsz-t, hátha hasznos lesz valakinek.
[ Szerkesztve ]
-
havefun
csendes tag
Hi!
Milyen wifi routert ajánlanátok 10-20.000 Ft közötti sávban, ami megbízhatóan működik, nem tömődik el a hálózati forgalomtól? A mostani szolgáltatóm a Digi és a jelenlegi routerem nem bírja huzamosabb időn keresztül használhatóan kezelni.
Kettő routert is kellene vennem, mert a másik szüleimnek kellene Győrbe (szolgálató: Vidanet), nem szeretnék mellényúlni. Nem tudok naponta hazarohanni Pestről, hogy karban tartsam.
[ Szerkesztve ]
-
Jazz
veterán
Sziasztok!
Van egy Corega WLBAR-AB Wifi Router+ADSL modem egyben eszköz.
Kérdés: Lehet növelni valahogy a jelerősségét a wifi-nek? Néhány fal gondot okoz neki. Köszifree your mind
-
legenda
válasz havefun #7784 üzenetére
ha semmi extra igény nincs, csak annyi kell, hogy stabil legyen és bírja a terhelést, akkor még 10 e ft-ot sem kell kiadni, olcsóbban is kivitelezhető a dolog!
ha kell egyáltalán és elég g szabványos wifi - a sebesség miatt bőven elég -, akkor; tp-link tl-wr542g ; tp-link tl-wr543g ; asus rt-g32 ; asus wl-520gc
illetve majdnem n szabványos router; tp-link tl-wr741nd
végül n szabványos router; tp-link tl-wr841nd ; tp-link tl-wr941nd
ár/érték arányban az utolsó verhetetlen, kimondottan ajánlott, de esetedben tényleg elég az olcsóbb is, elég stabilak és fogják bírni a terhelést is!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Beri
addikt
Az iperf-es adat ua mint a netbuilderes
Ezzel azért vitatkoznék.Másrészt vindóz alatt raspppoe-vel megoldható a pppoe teszt, aki meg linuxot használ napi szinten, valszeg meg tudja oldani.
Jazz: Nekem a coregáról a műfogsortisztító pezsitabi ugrik be (sorry, nem hagyhattam ki ). Ha levehető az antennája, rá tudsz tekerni egy nagyobbat. Más módszer nem nagyon van (hacsak a plusz ap vásárlást nem számítjuk).
kali: Az 543-ra semmi szükség, helyette inkább 642.
eladó Aromamizer RDTA V1
-
legenda
azt is akartam/szoktam linkelni - bár akkor meg mindeki azt veszi, mert a super-g sebessége sokat nyom a látszati latban, annak ellenére is, hogy sokan nem is tudják a kihasználási feltételeket, meg, hogy adott esetben az ellenoldala nem is tudja - de a webshop most nem akarta az igazságot, máshol meg pont nem néztem...
mellesleg én nem az esetlegesen ki nem használt funkciókat nézem - amivel az 543 többet tud -, hanem azt, hogy árban jelentéktelen a különbség a 542 és az 543 között, ezért pont mindegy...
ja, a WLBAR-AB antennája levehető![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
havefun
csendes tag
Linksys, és D-link routerek ár/érték arányban hol vannak az általad felsoroltakhoz képest? Úgy látom valamivel talán drágábbak ugyan, de nem akarok "olcsó húsnak híg a levét" játszani.
TP-LINK-et tudom problémamentesen használni szolgálatatótól függetlenül? Nem olvastam még rúlok, viszont próbáltam már több routert is, és nagyon nehéz megtalálni az ideálisat (igaz a legutolsót már 1 éve vettem).
-
tiggi
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg a következő van:
- Digi 80/25ös net
- két linksys wrt54gl -el van a két ház között, a távolság kb 5-800m házibarkács biquad antennával átlőve
- mind a két lakásban két gép megy róla, de jelen felállásban 1,5mbyte a max amit ki lehet hozni belöle és ez elég kevésMilyen routert javasoltok hozzá és az ajnánlott routerrel milyen átviteli sebességre számíthatok?
A stabil kapcsolat is fontos, mert netes játék is megy róla mindkét oldalon.üdv,
tiggi -
ecaddict
senior tag
válasz havefun #7789 üzenetére
Ha kis sebességhez kell jó router akkor a stabilitás az egyik fontos szempont.
Ez meg sok esetben csak alternatív firmware-el érhető el (lévén, hogy egyik gyártó sem fejleszt SW-t komolyan az ilyen kis értékü cuccokra, bár a TP-Link-ről ismerősi körben jó véleménnyel vannak).Azaz, ha a kérdéses router rajta van pl. a DD-WRT támogatott routerek listáján az jó jel.
DD-WRT támogatott lista.Ha OpenWRT-n is rajta van akkor az is jó jel.
OpenWRT támogatott listaHa a nem támogatott listán van rajta az rossz jel.
OpenWRT nem támogatottAsus router esetén jó még, ha az Oleg támogatja:
Oleg firmware (csak Asus)
Vagy fogja támogatni.
Oleg RT-N tervezett routerek### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Milyen router ajánlatok 4-5K környékén? Csak arra kellene (egyenlőre), hogy mikor kiszorulok a géptől, tudjak telón is netezni, persze később lehet hogy másra is kelleni fog, de jelenleg ennyi
Mik a szempontok router vásárláskor, mit érdemes megfigyelni, miről érdemes megbizonyosodni?
mod:
Újonnan TP-LINK-ek az olcsóbbak, használtan pedig ilyen Edimax-okat látok, ezek jók? Mármint ezek a márkák...[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
Beri
addikt
válasz RootRulez #7795 üzenetére
Annyiért semmilyet (talán az R460-at kivéve, de az csak drótos), az 542G vagy a 642G közül válaszd az egyiket, ezalá ne akarj menni árban. És igen, mindegyik gyártója az a bizonyos t-vel kezdődő p-link-kel végződő
Mod.: Írd ki, milyen olyan edimaxokat láttál, hátha valakinek volt már velük dolga. Egyértelműen kijelenteni, hogy x gyártó termékeit vedd bármelyiket, vagy y-tól semmit, nem lehet.
[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
RootRulez
félisten
SMC-ről mik a tapasztalatok? Konkrétan ez a típus érdekelne: SMC WBR14-G2
A korábban belinkelt TP-LINK TL-WR542G-nél csak drágább vagy jobb is?
mod:
Ja ezeknek kell még külön ADSL modem vagy mér bele lehet dugni egyből a telefonvonalat és tudok vele csatlakozni?Vagy az már nem az 5-6K-s kategória, ahol van benne modem is?
[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.