- ZIDOO médialejátszók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
válasz BitRider #100949 üzenetére
Nem feltétlenül kell szétkapni az AP-kat. A jelenlegi helyükön fognak üzemelni? Nem férsz hozzájuk hálózaton keresztül? Mit jelent az, hogy szinkronban kell kezelni őket? Seamless roamingra gondolsz? Megoldható, de a szolgáltatói HGW SSID-ivel nem alkotnak majd homogén hálózatot.
Első körben megpróbálnék SSH-val bejelentkezni az AP-kba. Szükséged lesz egy kontrollerre a beállításukhoz. Ez lehet dedikált hardver, de lehet egy windowsra/linuxra (akár dockerbe) telepített szoftver. Nem kell folyamatosan futnia, csak a beállítás idején.
Miután kiderítetted az AP-k kípusát, ki tudod választani hozzájuk a megfelelő PoE switchet (nálam egy TP-Link switch látja el a két Unifi AP-t).
Ha megfelel a Telekomos HGW tudása számodra, nem kell külön routert venned.[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
letettem a voksom mikrotik mellé itthonra. nem tudom eldönteni, hogy a vodafone szarakodik vagy az archer c7v2 döglött le, folyamatosan elmegy a net. kinéztem a hap ax2-t vagy ax3-t. (nem volt még dolgom mikrotikkel, de kezdő szinten most pakolgatok össze packet tracerben cisco dolgokat, rip, ospf, acl, stb. szerintem el fogok boldogulni vele).
az ax2-t néztem ki, az alábbiak miatt:
- cpu ugyanaz, csak órajel más, nekem a -20-30% teljesítmény is elég.
(1x nas, 1x pc, 2x laptop, 3x telefon az általános. vpn tervben van.)
- usb nem kell
- 40nm a lakás, egy vastag téglafal van, ehhez elég a belső antenna szerintem
- 2.5gb az ax3-on vakításaz utolsó pontot megerősítitek, hogy jól gondolom? mivel csak a wan tud 2.5-t, ezért max annyit érek el, hogy két downstream lan port párhuzamosan tudna 1-1gb elvi maximumot, de sehol nem lenne 2gbit. ez meg nekem teljesem indifferrens, 1gbit net jön, belső hálóm is 1gbit max, nas szintén. csak az egyik pc tud 2.5gbit-et, de az úgysem menne így. párhuzamos sebesség végpontokon kevéssé releváns.
extra kérdés, ez még izgalmas nekem:
a lakásba a közös előtérből be van húzva egy cat5e kábel. jövő héten jön az új net optikával. ezt nem nagyon fogom tudni behozatni a lakásba, csak az előtérbe (ott van most a vodafone elosztó is, meg elvileg oda került a telekom doboz).
a tervem az, hogy az új routert, amit a telekom ad, kint hagyjuk a lépcsőházban elzárva (nincs 230V) és az ax2 wan portjáról kap majd poe-t. így a lakásba már csak egy cat5e jönne a bridge módba rakott poe-n tápolt isp cuccából. elvileg 12V tápja van, szerintem azt tudja adni a mikrotik, de egyelőre azt sem találom, hogy a sagemcom tud-e poe táppal menni. erre valakinek tapasztalat?ha tud a sagemcom f@st 5655v2 poe-t, akkor a forgatókönyv vajon mennyire reális?
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz Essejó #100954 üzenetére
széttúrtam a netet, alig találni róla értelmes infót, nem hogy adatlapot, jól eldugják a franciák... úgy látom én is, hogy a poe nem megy... elvileg a bridge mód legalább megvan... így akkor bajos lesz a második részre nézve.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz hoffman_ #100955 üzenetére
Ha nem tud POE-t, akkor POE splittert kell venned, ami leválasztja a tápot és utána külön LAN kábel, meg külön tápkábel.
Kameráknál szokták használni ilyet, ha a nem POE-s kamrához nem akarnak vagy nem lehet újabb kábelt húzni.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
hoffman_
nagyúr
válasz Patice #100956 üzenetére
most jutottam odáig fejben, hogy biztos van rá valami megoldás, akkor ez lesz az.
az még necces, hogy szerintem hosszú a kábelszakasz, 15m-re tippelem, ez sem segít. mindesetre a technikusnak felajánlom, hátha. az optikát a lakásba nem hiszem, hogy be tudja rángatni. csak coax és utp lett behúzva sajnos anno.
köszönöm!szerk.: ezt és ehhez hasonlókat nézegetek, de ha jól olvasom, akkor ez a poe-t fogadó eszköz irányába továbbít 5V barrel plug + Ethernet kábel pedig a bemenete. esetemben a poe kábelből kell ugye szétszedni - mindkét irányban működik problémamentesen vajon?
[ Szerkesztve ]
-
-
Patice
nagyúr
válasz hoffman_ #100957 üzenetére
Amit linkeltél az POE injektor, azaz ezt akkor lehet használni, ha nincs POE-s switched, ami adná a tápot, hanem ezt közbe kötve egy eszközt meg tudsz táplálni a LAN kábelen keresztül.
Én úgy értelmeztem a te szitudat, hogy ott pont a fordítottja kellene.
POE splitter. Viszont ahogy nézem, ezek mind 12V/1A tudnak (mivel kamerákhoz vannak kitalálva)...
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
hoffman_
nagyúr
válasz Patice #100959 üzenetére
köszi a választ, igen, közben alapszinten próbáltam körbejárni, injector-okat néztem splitter helyett. ezt a tp-link típust néztem én is, teszek vele egy próbát. vagy elég az 1A, vagy nem... ha jól látom a 802.3af szabvány fedi le ezeket, 15.4W-ig, ha pedig 30W kell, akkor 802.3at szabvány. utóbbira splittert egyelőre nem találtam, de mindegy is, mert az ax2 csak 16W-ig tud.
-
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz Essejó #100961 üzenetére
a coax helyére persze, csak az használatban van. plusz ahogy látom a nyomvonalat ide újra nem húznak be semmit már. saját optikára nem is kellene rákötnie. a telekom sfp végpont kint van a szekrényben. oda berakja az isp routert, beköti az sfp csatlakozását, majd az isp routerbe az én a belső hálómat/tápot poe-n és megvan. persze ha elég neki a 12V/1A. akkor szerintem ennél nem lehet egyszerűbben. ahogy néztem 10,8W a max üzemi fogyasztási adat, wifi nélkül talán még kevesebb. bízom benne, hogy elég lehet.
router-t úgyis vennem kell, sok vesztenivalóm nincs.[ Szerkesztve ]
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Telekomos eszközhöz szeretnék egy routert wifi-n keresztül csatlakoztatni jeltovábbítóként wifis kameráknak.
Kinéztem párat melyik lenne a legjobb? (V9-es tp link 841nd volt eddig de elromlott)Mercusys AC12 AC1200
Mercusys AC12G AC1200
Tenda AC6 AC1200
Tenda AC10U
TP-Link Archer C50 AC1200 -
szivacs1987
aktív tag
Sziasztok,
Telekom 1000/1000
Technicolor fag2233 mag (IPV6 letiltva)
1. gép: win 10 x64 (legfrisebb) qbittorrent (legfrisebb) 1300 torrent global kapcsolat 900
2. gép: win 10 x64 (legfrisebb) qbittorrent (legfrisebb) 300 torrent global kapcsolat 900Olyan gondom lenne, hogy ha az 1. gépen 400+ torrent van elindítva, akkor elkezd a net akadozni, gondolok itt arra, hogy pl egy weboldal kb 30-40 mp alatt jön csak be (mindegy milyen eszközön, telefon, laptop, asztali gép, wifi, lan). Gondolom a gyári ONT nem bírhatja a tempót, habár az ONT-on nézve a procijának kihasználtsága max 10%.
Nem vagyok NAT-olva. Port forward: OK
Milyen routert lenne érdemes vennem?
max 20-25eFt (ha esetleg még pár 1000 híján lenne egy sokkal jobb, akkor az is rendben)
1 fenti 2 gép + 1 sima netezős, 5-6 mobil, ebből 2 wifi 6
A legfontosabb, a fenti "hiba" eltűntetése.
Ha jól olvastam utána, akkor az ONT-ban elvileg csak be kell kapcsolni a PPPoPe PT-t, és a saját routerben beállítani a PPPoPe-t?
Ebben az esetben megszűnhet az ONT túlterhelése?Köszönöm a segítséget.
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
Multibit
nagyúr
válasz szivacs1987 #100965 üzenetére
Jó ha tudod, hogy az a Technicolor nem gyenge eszköz. Amennyiben jelentősen erősebb routerre vágysz, az általad belőtt büdzsé kevés lesz.
Igen, PPPoE PT-vel tudod átrakni saját eszközre a router feladatot.[ Szerkesztve ]
-
szivacs1987
aktív tag
válasz Multibit #100966 üzenetére
Köszönöm.
Lehet, hogy erős, de a régi fehér Huawei eszközzel és a Sagemcom F@st 5670 esetén nem volt ilyen gond hasonló felállásban.
A Sagemcom F@st 5655-el volt ugye a vezetéskes telefonvonal eldobás hibám hasonló felállásban.Milyen eszközt ajánlánál akkor? Ha nem jönne be, vagy hozna akkora javulást, akkor visszaküldöm majd.
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
Daywalkerke
aktív tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm keres a tönkrement TP-Link WA850RE jelerősítője helyett egy újat és mivel a routere aminek a jelét szeretné felerősíteni már 5Ghz-es jelet is képes sugározni, így dual band jelerősítőt keres a lehető legolcsóbban.
Árukeresőn ár szerint sorbarakva a dual-os jelerősítőket a Mercusys ME20 eszközt hozta ki legolcsóbbnak, ez ahogy látom a TP-Link-nek egy almárkája, de még sosem volt sem nekem sem ismerőseimnek ilyen márkájú semmilyen eszköze, ezért szeretnék érdeklődni, hogy akinek van bármilyen ilyen márkájú eszköze annak milyenek a tapasztalatai, hasonlóan megbízhatóak ezen eszközök mint a TP-Link márkájúak? -
Multibit
nagyúr
válasz szivacs1987 #100967 üzenetére
Nem tudok ajánlani “egyberoutert” a jelenlegi bolti valasztékból (nálam nem ilyen van a Technicolor után kötve). Biztos van olyan fórumtárs, aki Telekom optikához használ valami bivaly típust. Bár, ha a jelenlegi szolgáltatói HGW csak 10%-ig terhelt, nem hinném, hogy a hw erővel van baj.
-
dethroner
veterán
válasz Multibit #100966 üzenetére
Az a technicolor mint wifi router egy kalap szar. Egy tp-link 841-es nagyságrendekkel nagy jobb lefedettséget biztosít, és megbízhatóbb, semmi fagyás és anomália. Ezzel szemben a tecnicolor csodája eldobja a 2,4-es sávot, gyenge és szakadó wifi jel. És még egy rohadt fw frissítést se adnak ki rá.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
szatocs1981
aktív tag
Sziasztok!
4G/LTE routert keresek (pillanatnyilag) digiNET aktiv 50 - hez.
Az ajánlott listából (használt) tp-link mr400 vagy Asus 4g-ac68u a jobb választás (külső antennával)? Amit még néztem, az egy mikrotik sxt lte.Esetleg valami más ajánlás?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz szatocs1981 #100971 üzenetére
Hi!
Ismerősömnek kerestem idén júliusban 4G routert és itt a fórumban a TP-Link TL-MR100 és a TP-Link MR6400 közül az utóbbit ajánlották, többek közt Capella a #99849 hsz-ében, ezért ismerősöm végül is ezt a TP-Link MR6400 4G routert vette meg és július óta folyamatosan ezen keresztül használja egy Telekom SIM kártya korlátlan mobilnet csomagját, amin keresztül a max. 100Mbit/sec sebesség is megvan az esetek nagy részében WLAN-on keresztül, LAN eléréssel a PC-jén pedig a minimum 90Mbit/sec az átlag, ezért én Capella-hoz hasonlóan ezt a 4G routert tudom ajánlani neked és tekintve, hogy viszonylag új termék, ezért még valószínű, hogy több évig lesznek hozzá frissítések.
Ha viszont az 5Ghz-es frekvenciára mindenképp szükséged van és emiatt hajlandó vagy a kb. +10.000Ft-al magasabb árat megfizetni akkor gondolom, hogy az általad írt TP-Link Archer MR400 jöhet szóba.[ Szerkesztve ]
-
válasz szivacs1987 #100967 üzenetére
Hány kapcsolat van a kliensben engedélyezve?
Nekem kb hasonló mennyiségű torrent van, ezt benéztem, (csak 600 valamennyi) egy HP Gen7 mikroszerveren futó NAS-on a DS-ben, és semmi lassulás, pedig csak 1000/25 a netem.
Közben megvilágosodtam! Ha az a globál 900 kapcsolat a peer-ek száma, akkor vidd le kb 200-ra és úgy próbáld meg, ha még mindig lassú akkor még lejjebb.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
szivacs1987
aktív tag
válasz Essejó #100974 üzenetére
Szia,
A nézet-statisztika alatt a kapcsolódott peerek: 80+50 (2 gép van ugye)
a global az a beállítások-kapcsolat-globális kapcsolatok száma: 900+900
1. gép: 1300 torrent : nagyon régiek és újak, amiket éppen meg akarok / akartam nézni (sok lassabb feltöltések)
2. gép: kb 300 torrent chatzilla auto-dl, 3 napig vannak benne a torrentek (kevesebb gyorsabb feltöltések)
Közben olvasgattam a telekomos topicban is és ott panaszkodtak sokan az 1.1.1.1 dns re. Miért is ne nekem is ez volt beállítva. Most átírtam 8.8.8.8 / 8.8.4.4 -re a 2 gépen(az ONTZ-ban a gyárika maradtak), eddig jobbnak tűnik. Most tegnap este óta megy így fullban minden és nem vettem észre számottevő lassulást. Ahogy a telekomos topicban is írták este 8 körül volt ott "akadozás" a dns miatt, és is ebben az időben foglalkoztam általában ezzel a problémával.
-
mereteycs
csendes tag
Sziasztok!
Router cserét tervezek és segítséget szeretnék kérni:
Gigabites Digi van, e mögé tervezem az eszközt (Gigabites Wan kábellel).
Jelenleg egy Xiaomi 3Gv2 van viszont kell majd sebesség így ezt lecserélem...AC8265 és AC9560-as WiFi kártyák vannak pillanatnyilag azokban az eszközökben, amikre maximalizálnám a (letöltési) sebességet. Tervezem, hogy veszek AX210-es WiFi kártyákat, az valószínűleg sokat dob majd a vételi oldalon...
Asus AX1800U és TUF AX3000 v2-őt (itt tényleg a gamer a javasolt?) is esélyesnek tartom, azonban nem tudom, hogy a fenti, jelenlegi kártyákkal mennyi lehet a gyakorlati (letöltési) sebesség velük? Jelenleg kb300 Mbit-et tud a rendszer, a gigabitet céloznám meg a fejlesztés után... eszközök között nincs / marginális a forgalom, egyéb iOT és TV cucc nem innen megy. Mobilokból 2-3 van, mindegy a sebességük, más kliens nem igen van, nincs torrent. Szomszéd nem zavar, nem túllakott környék.
A fő célpont gép és a router között kb 7 méter a távolság, egy gipszkarton fal van köztük. Kábelezés nem lehetséges sajna, ezt ne is bolygassuk please.
Az 1800U-val az a gondom, hogy nem láttam, hogy tudná a 160Mhz-es sávszélt, akkor pedig nem tudom mennyi a sebesség a 9560-assal vagy éppen a tervezett AX210-el...?
Jól gondolhatom, hogy ez van most?:
Wi-Fi 5, 5 GHz
80 MHz, 2×2: 867 MbpsÉs pl ez lehet majd (Asus 1800U + 9650 és AX210 is):
Wi-Fi 6, 5 GHz
80 MHz, 2×2: 1201 MbpsJól sejtem, hogy ha az elméleti 867-ből jelenleg 300 van meg, akkor az 1200-ből csak kb 5-600 Mbit lesz (ha mákom van)?
Keret 20-40k, amennyi éppen kell, de nem költenék feleslegesen. USB nem létkérdés, de jó ha van...
Köszönöm
Üdv
MCs -
evitiguF
senior tag
Sziasztok,
quest 3 miatt le kellene cserélnem a jelenlegi Asus AC65P routeremet a VR topik ajánlása alapján egy AX-es routerre.
Az összefoglalót végignéztem, 4 router egész közel van árban egymáshoz, ezek között mi a különbség, vagy mi passzolna a legjobban a falhasználásomhoz, ami:
- emeletes ház, 25cm-es falak és beton födém, a router az emeleten lenne
- a router kábelen ad netet PC-nek és PS-nek 2m-en belül
- wifin ad jelet egy tv-nek 2m-en belül
- egy kábel megy az alsó szintre, ami egy switchen keresztül ad netet tv-nek, erősítőnek, media playernek
- wifin lóg 3 telefon és egy tablet
- munkaidőben 2 laptop is wifin kapcsolódikA listából az Asus AX58U / TUF-AX3000 / AX82U / AX86S néztem ki, így a rászánt összeget is ebben a 60k ársávban húznám meg.
Ha számít az előfizetés sebessége is, akkor az Vidanet 100-as.
Segítséget előre is köszi! -
Dr.NX
Topikgazda
válasz mereteycs #100976 üzenetére
Jól sejtem, hogy ha az elméleti 867-ből jelenleg 300 van meg, akkor az 1200-ből csak kb 5-600 Mbit lesz (ha mákom van)?
Azért ennél jobb sebesség is várható, a router mellett 80 MHz-en is meglehet a 900+ Mbps (ax klienssel).
A gipszkarton falon túl feltehetően kevesebb, de szerintem nem sokkal.Elfogadom a sütiket.
-
cOxeR
Ármester
Sziasztok!
Van egy Xiaomi AX3600-as romterem (amivel alapvetően elégedett vagyok), a hatótávját, egy TP-link routerrel egészítetem (TL-WR1043D) ki a ház másik oldalán, de sajnos az elég régi és hiába tettem rá jobb antennát, van pár kültéri eszköz, ami nem kap elég jelet.
Egy AX3200 lehet esetleg jobb ebben? Ami előny lenne, hogy az már dual-band, ami néha jól jön, főleg mivel egyre több eszköz tudja (pl kamera), illetve max 20 ezer Ft körüli összeget szánnék rá. (van egy levásárlási lehetőségem egy üzletben, ott ez elérhető)
Van esetleg ilyen táblázat, ahol össze lehet vetni készülékek wifi sugarát?
Sebesség nem lényeges annyira.
Köszi!
u.i Xiaomi wifi repeaterem van 2 db, na az nem ért egy kalap semmit... jobb ha elpasszolom jelképes áron[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz cOxeR #100980 üzenetére
Van esetleg ilyen táblázat, ahol össze lehet vetni készülékek wifi sugarát?
Minden környezet más, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy az adott eszköz mire képes.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
cOxeR
Ármester
válasz Gubek-Einste #100982 üzenetére
Tp-link
3 x 3 dBi(RP-SMA)
Xiaomi
4 x 4 dBi(MU-MIMO)
Benézek a gyártós topikba, ott ha jól látom openwrt-vel lehet játszani mit enged ki az eszköz, adott régióban. -
dethroner
veterán
válasz cOxeR #100983 üzenetére
Milyen fw van rajta? Én még évekkel ezelőtt rendeltem Kínából, eredeti kínai fw van rajta. A kert végében (kb 80 méterre a háztól, sűrű cseresznyefák mögött) nagyszerűen megy a youtube, szerintem legalább 70 dBi-s jellel.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
-
robag93
aktív tag
válasz vince #100942 üzenetére
Na egy kis helyzetjelentés. Megvettem ezt az ajánlott tesztert. Úgy néz ki 3 érben van csak kontakt. Kicseréltem első körben a rossz sorrendben bekötött RJ45-öket B-s sorrendre. Ettől semmi sem változott. Gyanítom a fali socketek lesznek rosszak, amik elég kókányul vannak egyébként is megcsinálva. Úgyhogy ezeket első körben lecserélem 1-1 ilyenre. Ha így sem lesz jó, akkor valószínűleg muszáj leszek CAT kábelt venni és újra húzni
Más: biztos én voltam figyelmetlen, de létezik, hogy az AX3000 csak 10 eszközt kezel wifin? Az okosizzóim éhezők viadalát játszanak egymással.
-
ggeleven
őstag
válasz robag93 #100986 üzenetére
Biztosan nem csak 10et kezel. Ugyanilyet vettem én is és most éppen 11 eszköz lóg rajta 2,4 GHz-en (pl izzók, kamerák, klímák, termosztát, nyomtató) és 6 db 5GHzen. Viszont én azt vettem észre, hogy nem szerették ezek a kütyük, ha 20/40 volt beállítva és akkor kapcsolódnak, ha csak a 20 MHz van kiválasztva a csatorna sávszélességnél. Valami túrni kell a beállításokban és menni fog az.
[ Szerkesztve ]
Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
vince
őstag
válasz robag93 #100986 üzenetére
A meglévő fali aljzataidat nem tudod újra bekötni? Hátha megoldaná a problémát....
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
válasz robag93 #100990 üzenetére
Így már meg is van, hogy miért mérsz a Digin 💯-at, a 4 ér csak annyit tud. Ha mindenképp 2 aljzat kell, akkor 2 db lankábelt kell behúznod a dobozba. Ha a csövezés karcsú hozzá, akkor marad 1 kábel és arra teszel 1 switch-et.
Ez a fali bekötés a Gányolós topikban aranyérmet érne.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Radnix
senior tag
Sziasztok!
Szeretnek egy wifi routert 2 szintes hazba. A router mindenkepen az also szinten a haz egyik sarkaban lesz, de szeretnem ha az emeleten is gond nelkul menne minden vezetek nelkuli eszkoz. Beton fodem van. A keret 30-40 kozt van. Tudnatok ajanlani eszkozt? -
-
-
Mark85
csendes újonc
Sziasztok!
Jelenleg egy TPLINK 1750 -es routerem van, de egyre sűrűbben kell újraindítani a működéshez és a wifi jel egy kicsit gyenge az egyik szobában.
A kérdésem az lenne, hogy mit ajánlanátok helyette 50-60k árban aminek egy kicsit jobb lehet a jelerőssége?Ezeket nézegettem: TPLINK AX73 és AX80
Árban alig van különbség a kettő között ezért talán az AX80?Esetleg valamelyik ASUS ?
Mindenképpen WIFI6-ot szeretnék és ahogy olvasgattam pont annyival erősebb lehet a wifi jel abban a bizonyos szobában, ami nekem már elegendő lehet.
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Asztalos klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- ZIDOO médialejátszók
- Discord
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Okos Otthon / Smart Home