- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pc360
addikt
Kicsit nekimentem az általában ajánlgatott fájlszinkronizáló / adatmentő programok ingyenes verzióinak, és nem meglepő módon ezt koronáznám: SyncBackFree
A legjobban beállítható és kezelhető darab, ha adatmentés, szinkronizáció, vagy tükrözés kell. Már a profil beállítása közben szépen látni, hogy a forrás- és célmappákban mik kerülnek összevetésre, és ugyanott mappánként / fájlonként állítható a mentésbe foglalás szabálya, szóval profi cucc. Nagy különbséget jelent a FreeFileSync-hez képest; azt még az oldalról is kinyírtam, annyira béna...
A SyncBackFree az ingyenességéért cserébe inkrementális mentést (és pár finombeállítást, protokollt) nem tud. Azt viszont prímán pótolja a tiszta, egyszerű Iperius Backup Free, ami pont a tükrözés / szinkronizálás képességének kihagyásával van ingyenesítve (céges környezetben is!). Így ez két app le is fedi a témakört.
Az Iperius-ban egyedül a két oldal mappáját volt nehezebb összepárosítani; ki kell kapcsolni azt, hogy a mentés közben a célhelyen a forrás teljes útvonalát újrakreálja.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
kezdosql
tag
válasz Vertigo18 #40085 üzenetére
Inkabb off-ba teszem:
Amolyan "family tracking". Nem értem, hogy miért egyből az illegális kémkedés ugrott be neked, egyáltalán nem akartam ilyesmit.
Korabbi valtozatai ugy neztek ki, hogy az "aggodo" apa/anya felbontotta a csaladtagok osszes leveleit, teteles telefonszamla kivonatot kert es lenyomozott minden telefonhivast, hogy ki es miert hivta, es eljutott odaig, hogy a teljes rokonsagal csakis egyedul o tarthatott kapcsolatot.
Fokozhatod mohuldas nyomkovetessel, sot magannyomozos megfigyelessel is, de akarhogy festegetheted, ugyan azt csinalod.
Azt meg nem is értem, hogy minek írsz ilyeneket, hogy a Rendőrség ne foglalkozna ilyennel, ha "megmutatom az adatokat"... Ez nevetséges!
Nem nevetseges, hanem inkabb szomoru, hogy arra se veszed a faradsagot, hogy elolvasd, amit leirtam.
Megirtam, hogy jo nehany eve vannak ilyen weboldalak az elveszett/ellopott mobilok lenyomozasara. Sokan leirtak a tapasztalatukat, hogy hiaba mentek vele a rendorsegre, kozoltek veluk, hogy majd felveszik a jegyzokonyvet, majd ok kikerik a szolgaltatotol az adatokat, es majd lefolytatjak a nyomozast. Csak azoknak sikerult visszaszerezniuk a mobilt, akik testes segitseggel odamentek az adott hazhoz es mikozben az illeto bizonygatta, hogy fogalma sincs rola, felhivtak a mobilt, ami szepen hangosan csorogni kezdett. Szemelyes rahatasra rendezodott az ugy.
-
kezdosql
tag
You mean MP3Gain normalizes mp3 files?
Yes, but MP3Gain does not use "peak amplitude" normalization as many "normalizers" do. Audio files with very different peak amplitudes can still sound to the human ear as though they're the same volume.
Instead, MP3Gain uses David Robinson's Replay Gain algorithm to calculate how loud the file actually sounds to a human's ears. -
Vertigo18
addikt
válasz kezdosql #40153 üzenetére
Hát persze... Ugyanazt hát!
Ha például én kétnaponta futni járok erdő közepén, akkor az KÉMKEDÉS a részemről, hogy a nejem látja, hogy merre járok a saját telefonján, mert (BELEEGYEZÉSEMMEL) tud követni, igaz? A te és az én verzám között egyetlen különbség van, hogy a te összes, eddig felhozott "segítő jellegű" példádban az egyik személy a másik tudta nélkül szeretné azt követni (lásd: másik tudta nélkül levél felbontogatása). Én pont arról beszélek, hogy a másik tudjon róla, sőőőt, egyezzen bele! Az aztán a szar kém, aki előtte a kémkedés alanyától engedélyt kér!
A Rendőrséges dologhoz nem szólnék hozzá. "Sokan leírták"... "Tapasztalatok"... Te tudod. Te BIZTOS jobban tudod!
És nyugodtan válaszolj, részemről lezártam. A ténylegesen segítő jellegű tippeket köszönöm szépen.
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
pc360
addikt
válasz kezdosql #40155 üzenetére
Hát, amit írtam, azt jelenti. A keresés nem mindenkinek jó barátja... A fogalom meghatározása: incremental backup.
Ilyen mentés tipikusan az operációs rendszer mentése, ami nem fogja minden futtatás alkalmával átmásolni az összes fájlt, ezzel pazarolva a tárhelyet. Azt csak az első alkalommal teszi meg, utána pedig csak a változtatásokat jegyzi meg, minden addigi különbözeti fájlt megtartva. Az ilyen mentésből lehetséges az, hogy egy régebbi kiválasztott állapotot is teljesen visszaállítható, nem csak a legújabb. Ugyanitt van leírva a differential backup magyarázata is. Na, ezeket nem tudja a free változat, viszont a legtöbbeknek nincs is rá szüksége. Ha mégis, akkor ott a másik jelzett program.
Az, hogy mi hiányzik a SyncBackFree-ből, azt az oldalon szépen jelzik.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Tudnátok olyan ingyenes MP3 encoder programot mondani, amivel csoportosan lehet, lehetőleg több szálon (egyszerre mndjuk 8db-ot) kódolni, automatikus hangosítással?
Az csak plusz pont volna, ha egyéb konténerekből (avi, mkv, mp4) automatikusan felismerné a hangsávot. -
ALFA
senior tag
válasz Abrion #40161 üzenetére
Ha megnézed a weboldalukon, láthatók, hogy a 32-esek voltak free-k, illetve 2004-ben az Everest.
Amióta 64 van, azóta csak trial van, Kellett nekik pár év, mire beindult a biznisz, de ezek szerint ez is egy magyar sikertörténet.Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
őstag
válasz Abrion #40161 üzenetére
ingyenes alternatíva a Hardverinfo, amihez van néhány add on-s is, de önmagában is jó. Van belőle portable is és free az egész.
Vagy a Piriform-tól a Speccy... ez egyszerűbb, de sok esetben ez is elég. Elég jól riportol és lehet belőle portable-t is találni.
Ezek messze kevesebbet tudnak, mint az Aida, de ennek ellenére a legtöbb esetben teljesen megfelelnek a mindennapokban, mert rendszeresen fejlesztik is őket.Meliora sunt bono inimica
-
pc360
addikt
válasz bluemirage #40164 üzenetére
*HWiNFO
Nincs más neve.
csferke: Meglesem, mit tud.
[ Szerkesztve ]
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok !
Tudnátok olyan programot mondani, amivel körleveleket tudok írni és nem kell külön külön mindenkit megszólítani ilyesmi. Ami megfelelően működik bevált program ?
-
-
GEPESZ66
veterán
Az Adobe Acrobat DC szoftverek között van ami otthoni használatra ingyenes?
-
ben-ga
tag
Sziasztok!
Hátha itt tudja valaki...
Leginkább laptopon használom a vibert, újra költözés miatt jó lenne átmenteni a w10-ről az eddigi beszélgetéseket.
Vajon honnan tudom átmásolni? -
gyulank
addikt
Ha van egy 2 órás sztereó hang (A), és van ugyanerre rákeverve egy másik (AUB), akkor mivel tudom kivonni A-t AUB-ből, hogy B-t kapjak?
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
GEPESZ66
veterán
Ez ingyenes otthonra?
https://get.adobe.com/hu/reader/ -
mezis
félisten
válasz GEPESZ66 #40180 üzenetére
Igen, ingyenes, de a választható ajánlatokból jobb ha kiveszed a pipát.
(Foxit Reader nem elég ? )mezis
-
pc360
addikt
Vagy még inkább SumatraPDF.
-
őstag
válasz gyulank #40179 üzenetére
Nem biztos, hogy jól értem a kérdés.
Ha ez egy hétköznapi sztereo formátumban van letárolva (mp3, wav, flac stb...) és mindkét forrás sztereóban lett összekeverve... azaz nem úgy, hogy az "A" bal oldalon a másik a jobb oldalon szól... akkor sehogy.
Egy hangfájlból csak a jobb/bal oldalt tudod kivenni. Nem lehet sem hangszereket, sem beszédet, sem semmit utólag rendesen kiszedni, ha már rákeverték... összekeverték' őket.Meliora sunt bono inimica
-
gyulank
addikt
válasz bluemirage #40183 üzenetére
Nem lehet, vagy nem tudod hogy lehetne? Ha tudnám nem keresnék olyat amivel lehet.
Szinkronhangot akarok leszedni. Jelen esetben elvileg Dolby Digital 2.0, vagyis még előbb ebből kéne lehető legjobban kibontani, (ehhez se találtam még jó megoldást) és aztán kivonnám a centerből az angol 5.1 első két csatornájának hangjait összehasonlítással. Valahogy így vonnám ki a csodás videókazettán lévő alámondást is. Én is tudom, mi rajta a szöveg, és mi nem. Le tudom választani, akkor nem lehetetlen. Sőt, én már anélkül is tudom, hogy hallanám ugyanazt szöveg nélkül.ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
dqdb
nagyúr
válasz bluemirage #40183 üzenetére
Fourier-transzformáció után frekvenciatartományban megoldható egyszerűen a két jel egymásból kivonásával, majd egy inverz Fourier transzformáció, és készen is van. És ez volt az elmélet, a gyakorlat azonban sokkal csúnyább. Ha az AUB és A nem tökéletesen ugyanazokkal a beállításokkal készültek ugyanabból a forrásból B rákeverésétől eltekintve, hanem más hangerő, más felvétel, stb. akkor nem kevés játszadozást igényel, és nem biztos, hogy megfelelő minőségű lesz a végeredmény.
#40185: Fourier transformation, FFT, frequency domain a keresési kulcsszó, bár szerintem kész szoftvert nem találsz, ami tudja ezt, vagy ha mégis igen, akkor csak a sok száz dolláros árkategóriában. Először a DD2.0 jelet kell PCM-re átalakítani mindkét forrásnál, majd jön egy Fourier-transzformáció, végül az emberi beszéd frekvenciatartományát kivéve egy jelszintre hozod a két spektrumot, elvégzed a kivonást és zárásként inverz Fourier-transzformáció jön. De hogy ezzel mennyi idegesítő zajt viszel a végeredménybe, és mennyi marad meg a beszédből, azt látatlanban meg nem mondom. Ráadásul szinkronizálásnál sokszor a hangeffektek egy része is változik az eredetihez képest, mert a szinkronstúdió nem tiszta beszédsávból dolgozik.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
gyulank
addikt
-
bajzal
őstag
Létezik valami olyan program amivel be tudom állítani a billentyűzeten, hogy melyik gombbal lehessen állítani a windows hangerejét, mint egy laptopon?
-
pc360
addikt
válasz bajzal #40188 üzenetére
AutoHotkey + az első válasz innen
csodás dolog ez a Google
[ Szerkesztve ]
-
-
gyulank
addikt
Nem olyan, mert ezt direkt azért keverték össze, hogy szétbontsa a lejátszó.
Amúgy, ha lenne eszközöm szétválasztani a piros pigmenteket a zöldtől, akkor szét lehetne választani.
Szóval azt kéne elsősorban megcsinálni, amit a lejátszó, vagyis a dolby digital dekóder.ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
Gallac
senior tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki,honnan lehetne USB-re (pendrive) rámásolni a WIN XP boot lemezét? nem találom sehol, természetesen úgy, hogy induljon is USB-ről
''..Mobiltelefon vonóhoroggal eladó...''
-
Doky586
nagyúr
válasz gyulank #40194 üzenetére
"neked a Dolby Digital 2.0 sztereót jelent"
Pedig a Dolby Digital az kódolási formát jelent, a mögötte levő szám pedig az önálló hangcsatornák számát jelenti, 2db hangcsatorna pedig stereo-t jelent..
Lehet te az analóg kor Dolby Sorround vagy Dolby Pro Logic -ra gondolsz ami analóg stereo csatornán vitt át ~több hangcsatornát..
[ Szerkesztve ]
-
-
gyulank
addikt
válasz Doky586 #40196 üzenetére
Ki mondta, hogy nem? Ha ezt érted, akkor azt is tudnod kell, hogy a témában nem mindegy, hogy milyen sztereó. Nem azon vitázunk, hogy hány csatornát hívunk sztereónak. Ez a 2 csatorna nem egyenlő a sztereó hanggal, mert ez a sztereó hang, plusz másik két csatorna. Nem a csatornaszámtól függ. Te se fogod fel, hogy nem ugyanaz van rajta, vagy csak kötekedsz?
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest