- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
Kevés tapasztalatom van csupán PDF formátummal. Elég reménytelenek látszik az, amit szeretnél. Objektumokat kellene vágólapra varázsolnod. Én csak Űrlapot akartam kitölteni, amihez találtam ingyenes PDF szerkesztő programot (Linux). Sikerült is, de nagyon nehézkes volt.
Amit kipróbálnék: elegendően nagy felbontásban képet az adatokról, aztán karakter felismerő program.
(Lesz ezután is még "kézi munka" bőven)mezis
-
dqdb
nagyúr
PDF fájloknál lehetőség van olyanra, hogy bizonyos műveleteket letiltson a dokumentum létrehozója, ilyen például a tartalom másolása (például az ASUS idióta módon ezt alkalmazza az alaplapjaihoz adott kézikönyveknél). Adobe Readerben nyisd meg a dokumentumot, ott Ctrl+D és a megjelenő ablakban az aktív fül alsó részén ott lesznek ezek korlátozások felsorolva.
Ha ez a helyzet, és a tartalom másolását tiltják, akkor valamilyen PDF unlocker alkalmazás vagy weboldal kell neked (a kulcsszó a PDF restrictions).
Ha nem ez, akkor szívás van, mert valószínűleg a szöveg nem szövegként, hanem minden betű vektoros képként szerepel a dokumentumban, ekkor tényleg csak az OCR lehet megoldás.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
ALFA
senior tag
Sajnos bad sectoros lett a hdd-m.
Tud valaki olyan ingyenes partíciómentő programot, amivel át tudom menteni egy másik hdd-re úgy, hogy attól kezdve arról induljon a win7-es gép?Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
Gallac
senior tag
Sziasztok!
Ha adott 2 user egy Windows 7 Prof. oprendszer alatt, hogyan tudom beállítani, hogy az egyikek pl USER1,
ne legyen internethozzáférése, regisztriben??köszi
''..Mobiltelefon vonóhoroggal eladó...''
-
kispx
addikt
válasz Gallac #39206 üzenetére
Az egyik legyen rendszergazdai fiók, a másik meg egy sima felhasználói jogú. A felhasználói fiókban letiltod a hálózati adaptereket. (vezérlőpult -> hálózati és megosztási központ -> adapterbeállítások módosítása -> jobb egérgomb mindegyikre -> letiltás) Így a rendszergazdai jelszó nélkül nem tud csatlakozni a netre.
-
pc360
addikt
Ha bad sectoros, akkor pont ugyanolyan hibás lesz a róla készült másolat.
Itt az egyetlen esélyed az, hogy menteni tudj fájlokat, a rendszert úgyis újra kell húznod, és az adatmentéshez is erre lesz szükséged. A hibás HDD másodlagosként kerül a gépbe. A Recuva-val rá tudsz nézni.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
ALFA
senior tag
Az adatok lementve, napi mentésem van.
A rendszert kell lementeni, mert most nem lehet újratelepiteni egy ideig.
Azt a visszajelzést kaptam, hogy a mentés elakadt kb. a felénél, valószinüleg a bad sectornál és nem volt hajlandó továbblépni a program. Olyan progi kell, ami átlépi a bad sectort és megcsinálja a mentést.
A bad sector egy nem használt helyen van, tehát fájlokat nem érint, csak át kéne lépni rajta.A recuva-t ismerem, pendrájvokhoz bizonyos korlátokkal jó, de hdd-vel gondban volt már korábban is. Inkább csak törölt fájlok visszaállitására jó, ha megtalálja öket, bár többnyire azt mondja rájuk, hogy már nem lehet visszaállitani.
[ Szerkesztve ]
Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
C. s.
addikt
Szia!
Előre szólok, nem tudom, hogy a hibás szektorra mit reagál, de a Macrium Reflect Free-vel készítem a mentéseket már vagy 2 éve, és eddig remekül szerepel. Tud olyan mentést is, ami egy az egyben másolja a HDD-n kijelölt partíciót. Ha nem kapsz jobb ötletet, talán kipróbálhatod. Pendrájvról is szépen dolgozik. Egy kis segítség a használatához, ha kell. Itt Fire/SOUL/CD leírásában linket is találsz a penes verzióhoz. Rendszeresen frissíti.
-
pc360
addikt
Egyébként egyszerű, az a lényeg, hogy partícióktól mentes legyen a cél HDD, és simán átkopírozható a win 2 partíciója. Viszont a szektorhibán szerintem ugyanúgy el fog akadni. Ha tovább is lép, de a rendszer egy fontos eleme sérült, akkor ugyanolyan használhatatlan lesz a klón is.
ALFA: Azt megkérdezhetem, hogy miért időhöz kötött az újratelepítés? (Nyilvám időbe kerül, de már meglennél vele, ha nem más indokolná a dolgot.)
[ Szerkesztve ]
-
C. s.
addikt
Úgy tűnik, nem ő szenved vele, bár az övé. Ezt én sem értem.
Vagy elakad rajta ez is vagy nem, magam sem tudom, mert nem voltam még ilyen helyzetben. Ha tényleg nincs más megoldás, egy próbát megérhet. Bár gyorsabb volna újrahúzni, aztán miután belakta, menteni, hogy bármikor elő lehessen kapni.Úgy tudja, egy használatlan területre esik a hibás szektor. Egyébként, ha mégsem, akkor nem lehet bevetni a Win öngyógyító (hibajavító) tudását? Ahhoz is kell a telepítő. Lehet, hogy itt van az eb elhantolva?
-
choco01
addikt
Hali.
Tud valaki olyan JPEG to PDF konvertálót amibe ha beteszek 50 képet akkor nem 1 nagy PDF-et hanem egyenként megcsinálja az 50 PDF-et?
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
Lacc
aktív tag
Köszi mindenkinek. Szerencsém van, mert sikerült a beszámoló PDF-eknek egy másik letöltésit lehetőségét is megtalálnom, ahol nincs ilyen Copy + C korlátozás.
Egyébként itt van az egyik példa pdf.
Tanár adott egy Excel fájlt, ahova be kell másolni az adott összeget a cég által közétett mérlegből. -
dqdb
nagyúr
-
terencehIII
tag
sziasztok, sikerült egy csomó képet bescannelnem úgy hogy egy db TIF fájl kaptam eredményül. Milyen programmal tudnám szétválasztani külön jpg fájlokra?
-
pc360
addikt
válasz terencehIII #39223 üzenetére
Újraszkenneléssel - ez alkalommal korrekt beállításokkal.
A TIF (TIFF) ugyanúgy raszteres képi fájl, mint a JPG. Nem több képet jelent egyben, hanem egy darabot. Ott valamit elronthattál. Egyébként FastStone képnézegetővel vagy IrfanView-val átalakítható JPG-be. Ha megnyitottad volna a fájlt valamelyikkel, már tudnád, hogy miről van szó.
Ha valamiért mozaikot csináltál belőlük abban az egy TIF fájlban (mondjuk kétlem), akkor az képszerkesztővel lenne szétszedhető, szóval arra amúgy se lenne egyklikkes program.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
A TIFF a legtöbb képformátummal ellentétben nem konkrét formátum, hanem konténerformátum, ami többféle kódolású adatot is tartalmazhat. Van olyan lehetőség is, amikor egy fájl több képet tartalmaz, faxok esetében előszeretettel használják ezt a feature-t.
terencehIII: az ImageMagick képes rá, itt oldalanként külön fájlba szétszedik a fájlt, ez jó kiindulási pont lehet neked.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
ALFA
senior tag
válasz terencehIII #39223 üzenetére
irfanview-ban (javaslom a portable valtozatot kiprobalasra) megnyitod a fajlt, majd egyesevel elmented a kepeket akarmilyen formatumban.
-
ALFA
senior tag
Nekem még a hiren-en volt egy progi, de soha nem használtam, csak felírtam, hogy időközben új nevet kapott.
Most megnéztem, File Hippo app a neve, és ezek szerint valóban a weboldal aktív használatára ösztönöz.
Az általad írtak alapján azt gyanítom, az emberkék eladták a weboldalt egy befektetőnek, és a szakmai tartalom lecsökkent. Most megnéztem a weboldalt, amennyit értek angolul, panaszok voltak, hogy egy ideig nem működött, de egy hete úgy tűnik, ismét mennek a frissítések.
-
pc360
addikt
Áh, le kell tojni az ilyen értéktelen vackot. Régebben küldtem nekik újabb ikonokat, meg egy csomó hibajavítást, de megköszöni nem bírták, és a kérdéses ikonokat is csak hetekkel később cserélték ki. Máshol szívesen fogadják a user reakciókat, mert attól is fejlődik az oldal - hát, a filehippon semmi ilyesmi nincs.
-
ALFA
senior tag
áttettem off-ba:
igen, amennyit megértettem a panaszokból, ugyan ezt írták.
Van egy érdekes köszönő üzenet is, hogy örül, hogy végre ismét működik a weboldalon valami szolgáltatás, de undorítónak tartja, hogy senkit válaszra se méltattak semmilyen csatornán.Ma hallottam hasonlót, hirtelen százával jelennek meg valamilyen új mobil kütyüket használók kérései, hogy használtan vették a kütyüt és az előző tulaj elfelejtte törölni a webes kódot, ami nélkül használhatatlan a kütyü, kódólják ki neki.
Erre ráindult valami hasonló weboldal, nagyon sikeres volt, az emberkék fizettek és másnap haszbálható volt a kütyüjük. Majd új tulaj vette át a weboldalt, az emberek ettől kezdve hiába fizettek (fizetnek), nem lett (lesz) kikódolva a kütyüjük.Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
Soja
aktív tag
Sziasztok!
Biztos van 1001 olyan program, amit keresek, de én a legegyszerűbbet szeretném kérdezni, ami gond nélkül működne is.
Olyan programot keresnék, amivel egy bootolható pendrive-ot lehetne csinálni, indító boot menüvel, ami mögé pedig isokat lehetne bepakolgatni.
Mondjuk
1-es menüpont: win7 iso telepítő
2-es menüpont: hirens iso
3-as menüpont: linux iso
.
.
stbMit ajánlanátok?
Az lenne a jó, ha az iso érintetlen maradna, nem kéne belenyúlni.
Köszönöm.
-
Soja
aktív tag
válasz dellfanboy #39235 üzenetére
Így van most is, de gondoltam, nem csak nekem lehet igényem ilyenre és már létezik erre valami user friendly megoldás.
-
dellfanboy
őstag
válasz dellfanboy #39237 üzenetére
amugy en XBoot es multibootusb-vel probalkoztam. hatha neked szerencset hoz.
(aztan majd szamolj be )eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
Rimuru
veterán
Linuxohoz ertesz?
Ha igen akkor egy bootloader ami tud iso-rol bootolni: Grub/syslinux/stb.
ArchWiki mindenre jo, Multiboot USB drive.[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
C. s.
addikt
Szia!
Ha Windows alá kell, akkor egyértelműen a WinSetupFromUSB. Többet kipróbáltam már, de csak ezzel sikerült multibootos pent és memókártyát csinálni. Ne tévesszen meg a neve, a Linuxot is épp úgy fölrakja, meg amit csak akarsz. Itt találsz a programhoz egy jó leírást.
-
C. s.
addikt
Szívesen!
pc360:
Próbáltam korábban azt is, de azzal csak 1 darab bootolható oprendszer vagy akármi lett a vége. Multibootos eszközt nem sikerült készítenem vele, pedig többször is próbáltam, különböző eszközökkel (2-3 pen és még legalább 1 memókártya), több leírás alapján, mert nagyon akartam. Több verzióját is kipróbáltam a siker érdekében. Mindenhol azt olvastam, hogy képes rá. Nekem nem jött össze, ezért tovább keresgéltem. A Lilut is kipróbáltam, meg volt még valami, de annak a nevére már nem emlékszem. A Lilura ráugrott az Avast. (Na, ez eléggé félreérthetően hangzik! )
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
Nekem sikerült, igaz, én viszont nem most próbáltam, hanem 1-2 éve.
A YUMI testvére a Universal USB Installer, amivel főleg Linuxokat lehet penre tolni, és eddig egyszer se hibázott, pedig jó sokféle disztróval próbáltam már. Ilyen szempontból legalábbis mondhatjuk, hogy megbízható.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Hello!
MKV splittert keresnek, ami egyszeru. Konvertalni nem kell, sot, nem szabad, hogy barmit is modositson rajta, csak kivagni, darabolni kellene. Probaltam a freemake konvertert, azonban a mediainfo szerint valtoztat az adatfolyamon.
Koszonom szepen!
-
alapz@j
tag
Sziasztok! Fotótárolásra az Amazon Cloud-ot használjuk, és a család nagy kedvence az a feature, hogy a főoldalon mindig feldob pár fotót azzal, hogy This day 5 years ago..., This week 8 years ago... és hozzá a vonatkozó néhány képet. Sajnos a Photo Unlimited előfizetésük megszűnt, a teljes tárhelyükre pedig nem akarok $60-at kifizetni (van jobb felhős tárhely), ezért érdeklődöm, hogy tud-e valaki olyan offline fotókezelő alkalmazást, ami ezt tudja a merevlemezen lévő képekből?
-
Gabás
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Milyen switch-et vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ukrajnai háború
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest