- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rokendrol
senior tag
a face sem jó egyedül a Driver nem szólt bele semmibe eddig .Persze mikor megcsinálok egy műsort próbálom mindenhol,de ahol tilt ott a dríve marad ,csak ott nem lehet képet váltani..Ezt találtam ez jó lenne de itt meg ha elküldöm akkor legalább 5 reklámot indít előtte ,de nem is tudom,hogy mi ez[link]
példa:[link]
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz rokendrol #39901 üzenetére
Jó, hát az ilyet kerülni kell, nemhogy még másokat is rávenni a használatukra.
A licenszeknek pedig azért valamiféle értelmük mégiscsak van. Abban nem tudunk segíteni, hogy egy illegálisan megtartott másolatot hogyan terjessz.
Bármennyi szabad időd is van, nincs az a közönség, amiért megérné ezeket a jogi problémákat megkockáztatni. Vagy pedig neked kell utánajárni, hogy milyen keretek közt használhatod fel az adott anyagokat, és mindezt fehér vizekre terelni. Onnantól fogva már mehetne rendesen, a YouTube-on. Máshol nem hiszem, hogy nagyon értelmet nyerne ez a formátum.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
rokendrol
senior tag
válasz kezdosql #39905 üzenetére
persze hogy nem ,de a vidit azt én ,,értelek Én egy Amerikai nettes kamerás rádiónak készítek műsorokat. Amikor lemegy a műsorban élőben ,másnap szoktam kitenni zenés oldalakra azért kérdeztem,,Driver az jó semmi gondom vele csak néha szeretném változtatni az indexképet..1hétig lehet nézni majd törlöm a Driverről
és csak azokat amiket a youtube nem enged lejátszani
[ Szerkesztve ]
-
kezdosql
tag
Tud valaki letoltheto es szabadon telepitheto alapcsomagot, amivel "webaruhaz"-t, vagy hasonlot lehet csinalni?
-
pc360
addikt
válasz rokendrol #39906 üzenetére
Drive, nem Driver.
Amúgy teljesen mindegy, hogy te mit csinálsz a videón, ha egyszer olyan felvételeket tartalmaz, amiket viszont MÁS csinált. A jogtulajdonosoknál kell utánajérni, hogy mi ennek a menete, ha egyáltalán felhasználhatod őket műsorkészítéshez, és ha mindez megvan, akkor ezeket a licenszekel jelezned is kell a leírásokban. Ha automata letiltják a tartalmat, akor pedig bizonygatni, hogy minden jogod megvan a közzétételre... ez pedig sok esetben nem egyszerű, mert fafejek ülnek a YouTube-nál is. A videózás sajnos ezzel jár.
[ Szerkesztve ]
-
Turist
tag
Sziasztok, tudnátok olyan programot ajánlani ami frissíti a gépen lévő drivereket ?
Olvastam, hogy vannak amik több kárt okoznak mint hasznot. Érdemes ilyen programot használni, vagy sem ?
-
ALFA
senior tag
De ha van még épkézláb alternatíva winre, feltétlen jöhet.
Na, megtaláltam, itt írtad, de már privátban elküldtem, ha érdekes, majd tedd közzé, ha nem, akkor feleslegesen raboltam az idődet, majd megegyezünk a kompenzálásban.
Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
Peterhappy
őstag
Sziasztok!
Nagyvállalatnál (500+ fő) dolgozom és szeretnék egy oktató és/vagy tesztelő-vizsgáztató rendszert bevezetni.
A gond az (ami valahol még jó is), hogy mivel közpénzből gazdálkodunk, erre nincs forrás.Tudnátok javasolni valamilyen programot, alkalmazást? Akár telepíthető, akár webes verzió szóba jöhet. Az eredeti elképzelésem az volt, hogy a hálózaton minden számítógéppel rendelkező kollégához eljusson, de az sem gond, ha csak egy-egy számítógépen lehet a tesztelést-vizsgáztatást megoldani.
Google Drive megoldással próbálkoztam, az oktatóanyagok tárolását még meg tudnám azon keresztül oldani, de a form "tesztírásos" része bár meglepően jó lett, nekem erre sajnos nem nyújt elegendő megoldást.
Még egy kiegészítő információ (hátha számít): a vállalati wikipediát a következő hónapokban építem fel, illetve vezetem/vezetjük be, lehet hogy az oktatási anyagokat célszerűbb lenne azon keresztül a nagyközönségnek eljuttatni? Lehet valahogy ahhoz valamilyen vizsgáztató alkalmazást/modult csatolni?
Vizsgáztatás/tesztelés: többnyire évente egyszer vizsgáznának a Kollégák, illetve az új munkatársak az első munkanapjukon szintén. Többféle témáról beszélünk (munkavédelem, stb.)
Előre is köszönök minden tippet, tanácsot, javaslatot!
Péter -
nagyúr
válasz Peterhappy #39920 üzenetére
nem ismerem, de először ezt próbálnám
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
ALFA
senior tag
Az új évet új szemlélettel kezdem, nem volt kérdés, de itt egy jó megoldás, egy jó összefoglaló a virtuális nyomtatókra, sajnos csak angolul, amit én se nagyon értek:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_virtual_printer_softwareA lényeg számomra első olvasatra:
A 6 virtuaális pdf nyomtatóból az első két programot maximálisan kerülni kell, míg az utolsó multifunkciós, talán érdemes kipróbálni, mi mindent tud.
Jó mulatást.Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
őstag
Ebben Wiki-s cikkben több olyan dolog is van, hogy a hülye felhasználó miatt települ pl. egy adware. A next-next-finish számítógép tudás értő olvasás és beállítás nélkül máshol is visszanyal.
De ami a lényeg, hogy hiányzik a free pdf-es virtuális pdf nyomtató.
Ősrégi, az egyik legnagyobb tudású a freePDF, számos kiegészítővel.
A Ghostscript teljes tudását kihasználja a beállítások, profilok alkalmazása szinte már ijesztő.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
Peterhappy
őstag
válasz Dluinet #39921 üzenetére
Szia,
Köszönöm a gyors választ, próbáltam és nem vált be. Kérdőív készítéshez jó volt, egy-egy tesztíráshoz jó eszköz lehet, de évi 6-700 ember vizsgáztatásához (még ha nem is szimultán) sajnos nem ideális - legalábbis az első próbák után nagyon úgy fest.
De azért köszönöm! Ha van más ötletetek, ne fogjátok vissza magatokat Előre is köszönöm!
Péter -
bajzal
őstag
Nem tudom, lehet off, de nem tudom, hogy milyen topicban kérdezzem.
Mi az a .md fájl? Mivel tudom megnyitni?
-
PotterPrime
csendes tag
Sziasztok.
Tudnátok valami programot mondani, amivel angol nyelvű film alá be tudnám valahogy illeszteni a magyar nyelvű szinkront? -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Olyan lejátszót keresek, ami előtte puffereli a lejátszott média tartalmat. Néha akad a film a belső hálózatról lejatszva. gondoltam ha előre tud olvasni,talán nem akadna a film... -
akaido
addikt
válasz Peterhappy #39920 üzenetére
( Esetleg ismerkedés a moodle rendszerrel)
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
válasz PotterPrime #39927 üzenetére
Ha Avi, akkor pl. a VirtualDub-bal.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Peterhappy
őstag
válasz akaido #39930 üzenetére
Szia!
Nagyon jó a NetVizsga, én hülye magyarul nem is kerestem, egyből az angolra feküdtem rá Ránézek mennyire tudnánk használni, köszönöm!
És a Moodle sem rossz ötlet, beszélek az informatikusokkal, van-e realitása a bevezetésének!
Nagyon köszönöm a segítséget, hasznos volt!
Szép napot!
Péter -
akaido
addikt
válasz Peterhappy #39932 üzenetére
Nincs mit!
A moodle az összetettsége miatt azért kissé nehézkesebb. Továbbképzés nem árt belőle.Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
akaido
addikt
válasz Peterhappy #39934 üzenetére
Elvileg az oktatóknak ingyenes a netvizsga regisztráció, hacsak meg nem változtatták, ennek bevallom nem néztem utána.
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
Peterhappy
őstag
válasz akaido #39936 üzenetére
Igen, a regisztráció díjmentes, a vizsgáztatás már nem.
"A díjszabást meghatározza, hogy az adott vizsgánál hány hallgatót vizsgáztat le. Minél több hallgató vizsgázik egy vizsgánál annál kedvezőbb az egy hallgatóra jutó költség."
De mindenképp futok vele egy kört, mert lehet, hogy piti összegről beszélünk. Tényleg köszönöm, mert az ötlet viszont remek volt!
-
kezdosql
tag
válasz Peterhappy #39937 üzenetére
En ugy hallottam, par egyetemen kiadtak az IT tanszeknak hasznalatra, azutan evekig tarto fejlesztesi program lett a vege, mert nem egyszeru es allandoan modositjak. Plane, hogy felevenkent kell fizetni, es kovetkezo felevtol mas a hatter, nincs sok ido atirni.
-
kezdosql
tag
válasz Peterhappy #39940 üzenetére
A lenyeg az, hogy sajat pc-n, pl. XAMP alatt lehessen jatszadozni vele, nem akarunk webs reklamokbol megelo akarkik altal korlatozott megoldasokat probalgatni, raadasul weben, hogy mindenki lassa.
Majd, ha lesz vegeredmeny, akkor lathatjak masok, de azt ki kell varni. -
tknof1871
őstag
Üdv! Van ingyenes program amivel fájlt lehet törölni végleg, úgy hogy soha senkinek se sikerüljön visszaállítani?
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
pc360
addikt
válasz tknof1871 #39943 üzenetére
A CCleaner-ben van végleges törlés, be tudod állítani komolyabb mértékűre a fájl helyén történő újraírást. Ha bekapcsolod, akkor a rendes tisztítás lefuttatásakor a lomtárban lévő és az egyébként is likvidálára szánt fájlokat így törli. Azért elég sokáig tud futni, ha mindig minden temp-et is így törölsz (és a HDD-t, SSD-t is túlhasználja), ezért inkább csak egyszeri alkalmakra jó.
Közben találtam olyat, ami kicsit több metódust ismer, és be tud épülni erre a célra a jobbklikkes menübe, arra az esetre, ha rendszeresen használnád bizonyos fájlokon / mappákon: WipeFile. Nem mai darab, de működőnek tűnik Win 10 alatt, és portable.
[ Szerkesztve ]
-
HaZsolt
őstag
Egy olyan programra lenne szükségem ami 9 percenként "megnyomja" az F5-öt, vagy 9 percenként kattint egyet.
-
brd
nagyúr
válasz HaZsolt #39946 üzenetére
AutoHotkey. Kicsit bűvészkedni kell hozzá, de nem vészes, ha ráérek, én is szívesen megírom azt a kb. 3 sort benne, ami ehhez kell. Milyen programba szeretnéd küldeni az F5, vagy kattintás lenyomásának eseményét (gondolom, böngésző)? Vagy mindig az aktuális ablakba? Ill. jó olyan formában, ha fut majd exe, ami az óra mellett is megjelenik, hogy lásd, hogy fut és csak akkor küldi? (Te csinálod az exe-t egy rövid művelettel a pár soros AHK scriptből.)
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
akaido
addikt
válasz Peterhappy #39945 üzenetére
[redmenta]
[learning apps]
Mentőövként jelzem ezeket, ha nem jönne össze a netvizsga.[ Szerkesztve ]
-
-
brd
nagyúr
válasz HaZsolt #39949 üzenetére
Kattintani kell, vagy jó az F5 nyomkodása is? Előbbihez kellene koordináta is, ahol kattintson. Ha fel lett telepítve a program és hozzá van rendelve az .ahk file-okhoz, akkor ezeken jobbgomb és Compile Script, erre csinál egy exe-t a script mellé, ezt az exe-t futtatva végrehajtja a scriptet és a trayban megjelenik egy zöld alapon fehér H betű, amire kattintva akár be is tudod zárni (az ikon megjelenítése ki is kapcsolható a scriptben). Ha elég az F5, akkor ebből csinálj egy sima szöveges file-t, .ahk kiterjesztéssel, majd fordíttasd le a Compile Scripttel!:
While true {
Send {F5}
KeyWait, Esc, T540, D
If !ErrorLevel
ExitApp
}Ezt az exe-t kell futtatni, ha a kívánt funkciót szeretnéd. Ez az aktív ablakba F5-öt küldözget 9 percenként, és ha bárhol lenyomod az Esc gombot, bezáródik.
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest