-
PROHARDVER!
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fifi
őstag
Sziasztok!
Valaki lenne olyan kedves és közszemlére tudna tenni egy USB 2.0 porton készült sebességtesztet az ADATA DashDrive Elite UE700 128GB-ról?
Előre is köszönöm!
-
Fifi
őstag
válasz King Unique #10353 üzenetére
Köszönöm szépen, nekem ez már elég infó.
-
LJ.
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy szeretnék egy külső, biztonságos adathordozót (lehet pendrive vagy hdd/ssd is) ami ujjlenyomat olvasóval van ellátva. Az eszköz sebessége nem lényeges, viszont mindenképp a biztonságot és megbízhatóságot tartanám kiemelkedően fontosnak.Tudnátok ilyet ajánlani?
Egyáltalán érdemes ilyen eszközön fontos adatot tárolni? Gondolok itt a meghibásodásra, megbízhatóságra.
Én kis googlezás után találtam egy ilyet, azonban nem tudom mennyire kell félni ezektől a kínai márkáktól, kissé óckodom ezektől...
Köszönöm a válaszokat
Üdv -
Fifi
őstag
Szia!
Én ódzkodnék az ilyen megoldástól. Mi van akkor, ha az ujjlenyomat olvasó száll el benne, akkor hogyan férsz hozzá az adatokhoz?
Ez csak mentésre kell vagy ezen lenne az éles adat? Ha az utóbbi, akkor ebből több példányt is tartanék és az ujjlenyomat által adandó biztonság helyett inkább titkosított file-rendszert használnék.
Bye, Fifi
-
King Unique
titán
Üdv!
Azért az ilyen hardveres titkosítást használó megoldásoknál nem árt odafigyelni arra, amit a kolléga is mondott! Mert, ha az ujjlenyomat-olvasó, illetve a szenzor elszáll, akkor cseszheted... Persze ez sem törvényszerű, de azért nem árt számolni vele! Egyébként egy másik topikban említett valaki egy szintén érdekes megoldást.
Egyébként, ha már adatbiztonság, akkor a népszerű desktop OS-ekben ott vannak a beépített szoftveres titkosítások, amelyek használatával ugyanúgy kivédhető az illetéktelen hozzáférés. Például: BitLocker To Go | LUKS | FileVault. De, ha multiplatformos megoldás kell, akkor ott van pl. a VeraCrypt.
Egyébként a 100%-os megbízhatóság egyik mainstream fizikai tárolónál sem igazán garantálható. Tehát alap a biztonsági másolatok készítése, illetve a több fizikai eszközön való tárolás. Továbbá korábban ez ügyben volt itt a topikban némi diskurzus: [link], [link].
[ Szerkesztve ]
-
moriak
tag
Sziasztok! 10-15k között milyen megbízható pendrive-ot ajánlatok 32GB-64GB méretekben. Megbízhatóság elsődleges szempont. Előre is köszönöm. Üdv,
-
M107
addikt
Üdv
Verbatim VX400 128 GB pendrive-ot vásároltam 2 év gari-val.
23000 Ft
400/200 read/ write
Alap Asmedia vezérlő USB3 286/150 értéket hozottUSB 3.0 MLC chip-pel megérte ?
Gyors, stabil már 4 napja használom.
Mi a véleményetek róla ?A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
M107
addikt
Nincs semmi led.
Idáig stabil.
MLC SSD chip lehet benne, 128 GB a saját 840 Evo ssd-m TLC 4,85 TB írás után 98 % kondició és az MLC jobb mint a TLC mármint a chipUI:
Írás átlag stabil 131000-160000 kb/s total commander szerint
[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
M107
addikt
válasz jim bcs #10367 üzenetére
Azért többet vártam mint topik gazdától tőled jóval többet, egy egyszerű ha már megvetted dugd fel magadnak válasznál.
Nem arra voltam kíváncsi belekerült e az ajánlottak közé, hanem egy két pozítiv agy negatív véleményre.[Moderálva!]
[ Módosította: jim bcs ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
jim bcs
nagyúr
Mert most ha azt írom küldd vissza és kérd vissza a pénzed akkor jobb? Az összefoglaló dugig van ajánlott példányokkal, előtte nem kérdeztél hanem jöttél, hogy megvetted, mégis mit vártál?
"az összefoglalóban nem lesz benne az tuti" -> Ez így elég egyértelmű nem?
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
M107
addikt
válasz jim bcs #10369 üzenetére
Csupán véleményekre voltam kíváncsi.
Elég jó áron jutottam hozzá 28000 helyett 23000 Ft-ért 2 év garival.
Ahhoz képes elég jól hozza a beígért adatokat 400/200 az max ahogy a terméken is rajta áll.
3.1 csatin lehet hogy hoznáA fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
jim bcs
nagyúr
Ez -> 23000 Ft és ez -> 2 év gari itt a gond, na meg hogy reméljük nem száll el ahogy lejár a gari róla, ha előtte az a jobbik eset gari szempontjából. Fontos adatot azért ne tárolj rajta.
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
válasz jim bcs #10371 üzenetére
Reméljük és köszönöm.
UI:
Pesten Verbatim shop Westend pláza vettem garti levelem van a 2 év-ről de itt Szolnok Tesco-ban is 23000 Ft sőt asszony Kecskemét is 23000 Ft Tesco-ban.
Szintén 2 év gari[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
Nézd, nem akarlak felidegesíteni, de nem volt jó vétel ha erre vagy kíváncsi. Hazánkban 23k-ért 5 év garival lettek volna sokkal jobbak és gyorsabbak ->
SanDisk Extreme Go 128GB (5 év gari + gyári élettartam)
SanDisk Ultra 128GB (5 év gari)
Patriot Supersonic Boost XT 128GB (5 év gari)
Corsair Flash Voyager Slider X1 (5 év gari)
Transcend JF 790 128GB (2 év gari + gyári élettartam)[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
válasz King Unique #10374 üzenetére
Köszönöm de nekem nincs olyan az eszközkezelőben, mármint az átalad leírt tárolóvezérlő
-
King Unique
titán
Nyilván akkor lesz, ha maga a pendrive, az OS stb. támogatja. Egyébként USB 3.0-n BOT módban a 400 MB/s adatátviteli sebesség általában nem nagyon szokott összejönni és ahhoz már eleve UASP kell. De egyébként majdnem mindegy is, mert ezen típusnál az írás úgyis csak a fele, annyit meg az előbbi adatátviteli mód is tud.
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
válasz King Unique #10377 üzenetére
Rendszer win 10 pro x 64 és a pendrive Verba VX400, ennek elméletileg támogatni kellene az elöző hozzászólásod alapján.
-
forguet
senior tag
Sziasztok!
Az összefoglalóból belőttem a jelzett Ebay shopot illetve a sandisk extreme pro 128gb-ot.
Viszont az van feltüntetve a terméknél h may not ship to Hungary
illetve a detailsnél Shipping to: Worldwide Excludes: ...Hungary...
Ezzel ne foglalkozzak, elküldik ettől függetlenül?
kösziMundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
flash-
veterán
ADATA DashDrive UV128 32gb jó vételnek számít ? (courtesytrading..)
-
ranlomadi
tag
Sziasztok!
Kinéztem 2 db 32 GB-os pendrivo-t.
Főként adatok tárolására, filmezés (nem 4K) lenne használva.Szerintetek melyik a jobb, illetve ha ebben az árkategóriában van jobb, kérlek írjátok meg:
[ Szerkesztve ]
-
-szabi-
őstag
Hi
Gondoltam egy 64gb pendrive beszerzésére.
Kupakosság jó lenne, de olyat alig találni.
Olvasás | írás: 90 | 40MB/s körül vagy felette.
Kis olvasgatás után ezeket néztem:
SanDisk USB 64GB Ultra Dual
SanDisk USB 64GB Ultra Dual OTG
SanDisk USB 64GB 64G Ultra Flair
Adata USB 64GB S102 Pro, ilyen van 16GB kivitelben elég jó.
SanDisk USB 64 GB Ultra Dual Type-C
TRANSCEND JETFLASH 700 USB 64GB
TRANSCEND JETFLASH 790 USB 64GBKis tanácsot szívesen vennék.
üdv
szabi -
lacos001
senior tag
válasz -szabi- #10387 üzenetére
Hi
Most vásárolnék én is.
Kb. 64GB elég lenne a dolgaimhoz.
Összefoglalót elolvastam...de megláttam azt a rengeteg ajánlott példányt...
Ezek közül válasszak valamit. Hogyan?Ki hogyan dönt? Külalak? Szin? Vélemények? Ár?
Corsair Flash Voyager Slider 64GB ....ezt most találtam, árban jó. (tehát ránéztem, hmmmm...nem drága....)
Na leskelődöm még kicsit........
(#10387) -szabi- bocs, nem válasznak szántam....
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
(#10387) -szabi-
Összefoglaló -> normál-közepes méret, kupakos menüpont alatt azért van egy jó pár darab.(#10388) lacos001
Ha extra gyors kell arra is van opció, ha nem akkor az alapok elegek.
Adata UE700
Transcend JF790
Kingston DataTraveler R3.0 G2Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
vond
MODERÁTOR
Kupakosból az Adata S102 Pro egész jó. Az utóbbi 7-8 évben volt már nálam 8/16/32/64 méretekben, és a mai napig mind tökéletesen üzemel. Ahogy nő a tárhely, kb. úgy nő a sebesség is, úgyhogy a 64-es már egész gyors, kb. 200/100-as. Masszív fémház, hűvös működés. Az egyetlen hátránya, hogy ha kellene visszajelző fény, az nincs benne.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
jim bcs
nagyúr
Az Adata S102 Pro jó volt, de elég sok panasz jött rá több tagtól is, így kivettem az összefoglalóból. Emellett nálunk és ismerősi körben is van belőle jó pár darab amik gond nélkül üzemelnek a mai napig.
-
Lallerboy85
tag
Sziasztok!
Gyors, megbízható pendriveot keresek(16-max 32 gb)!
Kinéztem egyet, kérdés h ajánlott kategória e?!
Kingston Data Traveler
[link]
Köszi!Üdv
Lall[ Szerkesztve ]
-
savior
őstag
Usb 2.0n mi a max olvasasi sebesseg? Asrock xfast usbs alaplapom van.
https://sites.google.com/view/saviorweboldala/home
Új hozzászólás Aktív témák
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- BESZÁMÍTÁS! 2TB WD Black Gen4 NVMe SN850X SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 250gb / 1TB SSD-k / 3TB Red HDD
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Eladó használt Seagate SkyHawk 10TB héliumos hdd
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest