-
PROHARDVER!
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz jim bcs #10297 üzenetére
Majd kiderül, feltéve ha leteszteli a kolléga. Egyébként ezért is célszerű lehetőség szerint több gépet, illetve egy gépen több OS-t használni, mert akkor az ilyen eseteknél kapásból lehet tesztelni és kizárni ezt-azt. Amúgy érdekes a szitu, mert az ilyen mezei USB 2.0-s kütyüknél ez kevésbé szokott előfordulni. De olyan is van, amikor csak USB 3.0 portban csinálja, ellenben USB 2.0-ban stabilan működik az eszköz.
[ Szerkesztve ]
-
pvt.peter
őstag
válasz headhunter #10300 üzenetére
Igen, köszönöm még egyszer.
Kicsit trükközni kellett, hogy NTFS -re formázva olvasni tudja a teló.
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
Norbika88
senior tag
válasz King Unique #10301 üzenetére
A hétvégén majd talán több időm lesz tesztelni.
Az összes usb n végig mentem a logitech g35 7.1 fülesemmel. Egyik se szakadt meg. Kingston pen usb3 muzsikál szépen az összes usb aljzatban. A két pen gyaratasa között azért van pár jo év.
Nem lesz presztízs vesztéig ha corsair t tovább kell adni. -
meci77
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy 128GB-os pendrive-ot vásárolni, USB 3.0-ásat. Már van egy SanDisk Cruzer Ultra 128GB USB 3.0 pendrive-om, és elégedett is vagyok vele, viszont ha jobb ajánlat van, akkor azt venném meg. Szokásos felhasználásra lenne. A legfontosabb persze az írási és olvasási sebesség. Az OTG-t néha használnám, de nem ez a fő szempont amúgy. Főleg filmek és képek lesznek rajta. Magyarországi vásárlással venném. Árban 20 ezer a limit.
Például az alábbiak közül válogatnék:
1. SanDisk Ultra Fit 128GB USB 3.0 SDCZ43-128G-GAM46
2. SanDisk Ultra Dual 128GB USB 3.0 SDDD3-128G-G46előre is köszi a segítséget!
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Ajánlott ebay eladótól véve mikor kell jogdíjat, áfát fizetni?
Pl 4-5db 8-16gb-ost külön rendelve nem akad fent a gépezeten, vagy 22€ alatt nincs jogdíj, vagy áfa fizetési közelezettség?Podium Hub + Cluster Pack és váltófül Kormányos topiklakók részére 40K, QR2-vel 63,5K, vagy külön a kormányváltó is akár.... keress PM
-
selenge
tag
sziasztok,
mac os futtatására keresek micro pendriveot (64gb),mit ajűnlanátok ami legjobb r/w tulajdonságokkal rendelkezik?
SZIASZTOK, ÚJ VAGYOK ITT! HOGY VAGYTOK? - Nyomd meg a CapsLock-ot!! - HUUUUU, KÖSZI, MOST MÁR NEM KELL TARTANOM A SHIFTET!
-
envagyok
veterán
8 v 16GB-os USB3 pent szeretnék venni.
Lehetőleg 40-60MB írási sebességre lenne szükségem.
Mit ajánlotok, amit legolcsóbban meg lehet venni? -
Gomezz
senior tag
Sziasztok!
Van egy Adata 64Gb-s pendrivom és egy asus maximus 8 formula alaplapom, win 10 64.
Az usb 3 folyamatosan ledobja, miközben egy nagyobb adatott próbálok rátölteni a pendrivra.
Az usb 2 -ben semmi gond. A külső 2,5"-os usb 3 mas Samsung 2TB hdd pl. jó az usb3 ban is!
Alaplapot és pendrivot is cseréltem (előtte maximus 7 formula volt és ilyen pendrive csak 32gb-s, win 7 64) ott is ez volt a gond!Mi lehet a gond?
Köszi előre is a válaszokat!
-
King Unique
titán
válasz Gomezz #10312 üzenetére
1 | 2 | 3...tehát sikerült triplázni...
Egyazon kérdést elég 1 topikban feltenni, nem kell több helyen szétszórni! Az első eleve offos volt, nem is oda való a kérdés stb. A második a megfelelő, de erre berakni ugyanazt még egy harmadikba is, na mindegy...
[ Szerkesztve ]
-
pvt.peter
őstag
válasz King Unique #10313 üzenetére
Biztos fontos neki
Meg több szem többet lát, de ettől függetlenül egyetértek veledEz egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
Gomezz
senior tag
válasz King Unique #10315 üzenetére
Nem kapásból! Az elsőre nem jött semmi válasz!
-
jim bcs
nagyúr
válasz szacsee #10309 üzenetére
(#10309) szacsee
Van aki rendelt már 7 db-ot is, nem kellett utána semmit fizetni.(#10310) selenge
Op. futtatásra egyik minit sem ajánlom, csak normál és abból is a komolyabbak, de jobb lenne egy ssd.
Corsair Flash Voyager GTX / GT / GS
Mushkin Ventura Plus / Pro / Ultra
Patriot Supersonic Magnum
Sandisk Extreme / Extreme Pro(#10311) envagyok
Adata UE700
Transcend JF790
Kingston DataTraveler R3.0 G2(#10316) Gomezz
A Külső merevlemezek USB 3.0-val topikban mégis mit vártál egy pendriveos kérdéssel? Nem mellesleg az előtted lévő hsz. 2014-07-29-es.
"Van egy Adata 64Gb-s pendrivom"
Nekem meg egy kocsim, van alatta 4 kerék. Kicsit bővebben, esetleg pontos típus? Bónuszként rossz topikban vagy, a Pendrive probléma a megfelelő![ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
envagyok
veterán
válasz headhunter #10317 üzenetére
Jó az ebay/ali is.
-
salytmasztor
aktív tag
Nagyjából átolvastam az összefoglalót, de azért rákérdezek...
Általános használatra 64Gb-osból, ami nagyon jó árban van és gyors olvasásban / írásban is, kb talán ez lenne a legjobb? :
SanDisk USB 3.0 64 GB Ultra 100 MB/sec New ct[ Szerkesztve ]
-
salytmasztor
aktív tag
válasz salytmasztor #10320 üzenetére
Hmm, közben ez az On-The-Go funkciós lehet meg jobbnak tűnik, ha már árban / teljesítményben is hasonló, mint az előző.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
sziasztok!
tanácsot szeretnék kérni.
alapszitu: van egy régi fujitsu amilo a1630-as laptopom, nemrég kerestem elő és tettem rá win10-et. teljesen vállalhatóan fut a rendszer 1GB ddr1 333 mhz-es rammal, viszont bőven lehetne rajta még mit gyorsítani.sajna érdemi infót már nem találni róla a neten, hogy mekkora a max memória befogadóképessége, illetve régi csatolóval ellátott ssd-k ilyen 40-50 ezr forintokba kerülnek, szóval az is offos.
így maradt a readyboost lehetősége.
ezzel kapcsolatban érdeklődnék, hogy melyik usb 2.0 márkát/típust ajánljátok erre a célra??
jelenleg van egy kingston datatraveler 100 g3 16gb-os pendriveom exfat fájlrendszerrel és egy 2 gb-os fájlt 1066 kb/s sebességgel másol a pendrive-ról a merevlemezre. gondoltam h kipróbálom vele a readyboostot de ilyen sebességgel nincs értelme. mi lehet a gond?
-
King Unique
titán
válasz #21180672 #10322 üzenetére
Szóval ilyen megoldást akarsz. Hát nem tudom esetedben mennyi fog gyorsítani, de ez a laptop alapból harmatgyenge...Ha már egyéb hardveres bővítést nem akarsz (pedig azt kéne), akkor az ilyenekre pl. a netbookokra optimalizált W7 Starter kiadást célszerű felrakni, vagy egy kis erőforrás-igényű Linuxot.
[ Szerkesztve ]
-
SteadyMan
aktív tag
válasz salytmasztor #10321 üzenetére
Az OTG jobban kihaszálható, csak nézd meg, hogy Micro USB, vagy C-Type kell!
-
headhunter
addikt
válasz envagyok #10319 üzenetére
40-60MByte/s írási sebesség igény, szűkíti a választékot...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
jim bcs(#10311) envagyok
Adata UE700
Transcend JF790
Kingston DataTraveler R3.0 G2Transcend JF790-ről sehol nem találtam írási sebesség adatokat.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
16GB-tól érdemes nézelődni ár/érték miatt.
Írási sebességben "lutri":
pl.: Transcend White USB 16GB JetFlash 790 (US $9.09 2,536.98 HUF)...
SanDisk USB 32GB 32G Ultra Flair USB 3.0 (US $12.93 3,608.71 HUF)...
Írási sebesség 40MByte/s felett:
Lexar USB 32GB JumpDrive S45 Blue USB3.0 150MB/s Read 45MB/s Write ( US $13.99 3,904.55 HUF)...
Adata USB 32GB 32G UE700 USB3.0 (US $24.19 6,751.33 HUF)...
"Legjobb" ár/érték:
SanDisk USB 128GB Extreme 3.0 245MB/s Read 190MB/s Write (US $55.39 15,459.11 HUF)...
Flash Drive User Benchmark (Írási sebesség szerint is rendezhető!)...
[ Szerkesztve ]
-
szabi325
tag
Van valakinek kuponja sinceritytrading / courtesytrading - ebay vásárláshoz? "SAVE5" már sajna nem működik
-
selenge
tag
válasz jim bcs #10318 üzenetére
Sajnos az ssd nem jatszik, nem tudom betenni pluszba a gepbe (macbook air) es nem szeretnem ha kulon logna egy usbs rack. Emiatt a pendrive vagy sd kartya
KosziSZIASZTOK, ÚJ VAGYOK ITT! HOGY VAGYTOK? - Nyomd meg a CapsLock-ot!! - HUUUUU, KÖSZI, MOST MÁR NEM KELL TARTANOM A SHIFTET!
-
meci77
tag
Sziasztok!
Megvettem ezt a SanDisk USB 128GB Ultra Dual-t, de úgy döntöttem hogy visszaküldöm, mivel elég gyatra az írási sebessége (12MB/s). Ezt a fantasztikus "teljesítményt" elegánsan elrejtik, csak a szépen mutató 150MB/s adatot látni mindenhol... Néhány filmet rámásoltam, és olyan meleg lett, hogy alig tudtam megfogni a fém részt. Az ergonómia-kidolgozás jó, a csúszka remekül működik. Az olvasás is rendben van amúgy, ez 133MB/s. Érdekes módon 8GB-os filmet nem is tudtam rá másolni, de ez már a legkisebb gondom lenne...
Szóval olyat választanék, ami ezt jóval meglépi, ha már kicseréltetem. Csak a magas írási-olvasási sebesség érdekel, meg az ár. 30 ezer a keretem, efölé nem szívesen megyek. Csak számlás vásárlás jön szóba. Az OTG-ről már lemondtam. Ha muszáj, inkább rendelek ebayről átalakítót fillérekért.Most egy Patriot Supersonic Rage 2 Pendrive-ot nézegetek, szintén 128GB-osat. Azt írják, hogy 400MB/s olvasási és 300MB/s írási sebességet tud. Túl szép ahhoz hogy igaz legyen.
Illetve a Kingston HyperX Savage 256 is tetszene, az még árban belefér.
Van valakinek tapasztalata ezekkel a típusokkal?előre is köszi!
-
King Unique
titán
válasz meci77 #10328 üzenetére
Nem mese az ekkora adatátviteli sebesség USB 3.0-n, mert a szabvány maximuma eleve kb. 450 MB/s. Illetve vannak ilyen gyors pendrive-ok
—►
teszt.Viszont egyrészt olyan modern OS kell hozzá, amely natívan támogatja az UASP adatátviteli módot. Ez Windows esetében a 8.1/10 alatt teljesül, míg a 7-esnél nem. Másrészt másolásnál eleve fontos a forrás- és a célmeghajtó sebessége is. Tehát hiába hipergyors a pendrive USB 3.0-n, ha pl. egy lassú HDD-ről másolod rá az adatokat. Ez esetben nyilván a HDD sebességére fog korlátozódni az adatátvitel. Másrészt a fájlméret stb. is számíthat.
[ Szerkesztve ]
-
meci77
tag
válasz King Unique #10329 üzenetére
Szuper, így most már tisztábban látom a dolgokat.
Akkor a Kingston HyperX Savage 256GB lesz (250MB/s írás, 350MB/s olvasás).
Köszi az infókat! -
Tertius
tag
Ha valakit érdekelne: Sony USM8GXB 8GB-os USB 3-as pendrive teszt.
A gyakorlatban 42-43 Mbyte/seccel lehet rá másolni.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok,
Le szeretném cserélni az A-DATA S102 Pro 16GB-os pendriveom egy minimum 64Gb-osra. A sebesség fontos lenne, és ahogy látom a Sandisk elég jó ezen a téren.
A gari miatt inkább itthonról venném. A topic elején ezt látom"Gyors
Corsair Flash Voyager GTX / GT / GS
Mushkin Ventura Plus / Pro / Ultra
Patriot Supersonic Magnum
Sandisk Extreme / Extreme Pro"Na most akárhol kerestem ezt a Sandisk Extreme típusnévvel rendelkezőt, nem találtam itthon meg, helyette csak a Sandisk Extreme Go van. Ez a sima Extreme nevű régebbi széria úgymond, azért nem árulják már itthon?
Az ebayen fent van még ez a nevű, de jó lenne itthonról az esetleges gari miatt..Szóval ez a Extreme Go ugyanúgy jó választás lehet?
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz headhunter #10334 üzenetére
Köszi!
Láttam ezeket, csak azt hittem hogy a Cruzer név miatt az már egy megint más verzió, de akkor ezek szerint nem.
Hát igen több mint 10k-val olcsóbb az ebay-es.A courtesytrading-el volt már valakinek garis ügyintézése, ha igen akkor mennyire együttműködőek?
Érdemes amúgy mert Cruzer Extreme név alatt sincs fent a Sandisk oldalán ez a pendrive, gondolom kifutó széria.. viszont a GO ami van helyette az meg lassabb, így akkor ezt a Cruzer Extremet érdemes megvásárolni mindenképpen.
Amúgy az normális hogy a 64 meg 128GB-os verzióra is ugyanúgy 245/190MB-s olvasás írást írnak? Vagy azért a 128GB-os verzió gyorsabb?
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
salytmasztor
aktív tag
válasz salytmasztor #10332 üzenetére
Ennyire nincs tipp ebben az árban egy jó 64Gb-os pendrive-ra vagy rosszul kérdeztem (vagy hülyeséget)?
[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
válasz jim bcs #10337 üzenetére
Oksa köszönöm neked is a segítséget.
Lenne még egy kérdésem. Mégpedig hogy kellene vennem USB hosszabbítót. Van olyan minőségi amit érdemes ebből megvenni? Vagy a noname márkáknál sem lassabb az írás sebessége a toldás miatt? Max 1 méteres darab kellene.
iPhone 13 Pro Max
-
moti07
tag
Sziasztok! Vettem egy 64 gb-os Sandisk Ultra Otg-s Usb 3.0-ás pendrive-ot, de nagyon lassúnak tünik a fájlok másolása. Nem tudom ennél mi az elvárható sebesség, de a csomagoláson 150 MB/s van írva.
-
King Unique
titán
válasz moti07 #10340 üzenetére
Ha erről van szó, akkor a gyártó oldala alapján az olvasási sebesség 150 MB/s, nem pedig az írás...Ezt a másik topik tesztjei is megerősítik. Tehát esetedben kb. ugyanaz a helyzet, mint nemrég egy másik illetőnél: kérdés | válasz.
Továbbá fájlmásolásnál az adatátviteli sebesség függhet a cél- és forrásmeghajtó sebességétől, a fájlmérettől, a meghajtókon lévő szabad helytől, esetleg a fájlrendszertől és annak töredezettségétől (pl. NTFS) stb. Tehát, ha ezek kevésbé ideálisak, akkor nem meglepő a lassúság USB 3.0-n sem.
[ Szerkesztve ]
-
moti07
tag
válasz King Unique #10341 üzenetére
Igen erről a pendrive-ról van szó. Akkor ezek szerint ez ennyit tud. Azt hittem hogy egy kicsit gyorsabb ennél egy 10 gb-os filmet kb. 11 perc alatt másol fel.
-
Fifi
őstag
Sziasztok!
Keresem Kingstone DataTraveler Ultimate 3.0 G3 64GB-os pendrive-om utódját. Az eszköz több éve remekül működik, de kinőttem.
Ahogy nézem ebből a fajtából a max. a 128GB nekem pedig 256GB-os példány kellene.Szempontok:
- a fenti konstrukció (széthúzható) nekem bevált, ez lenne a legjobb, de ilyet nem találok csak pöcökkel kinyomósakat
- kupakos, szétnyithatós nem játszik
- fém ház
- karabinerre akasztható legyen
- visszafele kompatibilis legyen USB 2.0- val és Windows XP-vel is
- sebesség annyira nem lényeges, min. a jelenlegi tudását hozza, azzal már beérem, inkább az adatvesztés nélküli, hosszú távú megbízhatóság fontosabbSajnos a fenti összes kritériumnak megfelelőt nem találtam.
Amit néztem kompromisszumokkal:
1.) Ez jönne be legjobban, mert nem kicsi a pöcök és fém a háza: VERBATIM VX400 256GB, viszont a 2év garanciát karcsúnak tartom. Mivel ennyit vállalnak csak rá, nem lehet túl megbízható2.) A másik kiszemelt SANDISK Ultra USB 3.0 256GB. Igaz műanyag, de lényegesen olcsóbb és az 5év garancia bizalomgerjesztőbb, viszont papíron ez a jelenlegimnél lassabb
Néztem az ajánlott pendrive-okat és még a Adata UE700 áll a legközelebb hozzám, de abból sincs 256GB-os.
Ti bevállalnátok a verbatimot? Esetleg más javaslat a fenti kritériumok alapján?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Bye, Fifi
-
Fifi
őstag
Lejjebb adtam a méretet, így beérném 128 GB-os példánnyal is, viszont lenne még egy kritérium: legyen rajta visszajelző LED.
Ahogy nézem így is csak ADATA DashDrive Elite UE700 128GB felel meg több kritériumnak a kívántakból.
Más hasonló ajánlat?
-
vond
MODERÁTOR
Ennél nem nagyon van jobb választás. Talán ennyit még én is kiadnék egy nagyobb pendrive-ért, de 35-40-et már nem. Akkor inkább 2,5"-es HDD, vagy SSD külső házban.
UE700-asból két 64-est nyüstölök egy ideje. Masszív jószágok, mennek gond nélkül, gyorsan, plusz elég mutatósak is.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Márton
nagyúr
üdv,
jóideje használok egy Kingston DT Rubber 3.0 64GB pendrive-ot w7 alatt, minden gond nélkül, gyors mint a villám.
Most rendeltem egy Kingston DT Micro 64GB-ot. Nem hamisítvány, tudok írni-olvasni a teljes területre, de olyan gondom mégis van vele, hogy minden fájlműveletkor megáll gondolkodni 2-3mp-re. Rettentő bosszantó, hátráltatja a munkát. NTFS-re van formázva (muszáj), de nem hiszem hogy ez a gond, mivel a másik is olyan, és ott semmi akadás. 20MB-ot olvas, minden rendben, csak sokszor a Total commanderben is mikor frissítem a meghajtót kiiírja, hogy "kapcsolódás" és 3mp múlva megy mintha mi sem történt volna. Ezt az üzenetet pl. sosem láttam a másik pendrive-val.Átdugtam egy totál másik gépbe, azon még XP van, ott is előjön a jelenség.
Van még 16 és 32 gigás dt microm is, ott sem emlékszem ilyesmire.Találkoztatok már a jelenséggel? Mi lehet a megoldás?
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
tom570
aktív tag
3-4 ezer körül milyen pendrive-ot ajánlanátok? Lehetőleg gyors írási sebesség és főként megbízható legyen.
Most mekkent meg egy 1,5 éves Sandisk ultra usb3 32gb-os, egyszer csak összekuszálódtak a film címek betűi, helyettük csak százalék, per és egyéb karakterek lettek. Formáztam, működik is, de nagyon lassan írható rá bármi is. Egy sorozatrész(350mb) kb 10 perc, sokszor nulla írási sebességgel! Az olvasással még el van.
Ebay-es rendelés, gondolom semmi garancia./Give them nothing! But take from them everything!/
-
jim bcs
nagyúr
válasz Márton #10348 üzenetére
(#10348) Márton
Van amelyik szeret gondolkodni. A Transcend JF 710 pl. elég gyors, meglepően és nem gondolkodik.(#10349) tom570
Ebay-ről te intézed a gyártóval a garit ha van valami. A SanDisk Ultra 5 év garis, ha még időben vagy akkor küldd el nekik, ha nem akkor szemezgess az Összefoglalóból.[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
Új hozzászólás Aktív témák
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant
- További aktív témák...
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Seagate ST10000VE0008-2P SATA3 10TB
- WD RED SA500 SATA 2TB
- BESZÁMÍTÁS! 2TB WD Black Gen4 NVMe SN850X SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest