Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • atala

    Topikgazda

    Pár napja már tesztelgetem az új Brother MFC-T910DW nyomtatót. Megosztom veletek a tapasztalatomat.
    Elődje egy Epson WorkForce Pro WF-5620-as nyomtató volt. A leírásomban ezzel hasonlítom össze a T910-est, de hozzá teszem, hogy az 5620-as egy komolyabb, nagyobb terhelésre készített nyomtató.

    Anyaghasználat terén rendben van a gép. Erős, nem törékeny anyagokból van megépítve. Erősebb anyagokból van, mint az Epson L szériás nyomtatói, megközelíti az Epson 5620-ast.
    A csatlakozókat a legrosszabb helyre tették. A hálózati csatlakozó bal oldalt van. Tehát, ha egy szűkebb helyre tennéd be, 15 cm-rel több hely kell. Az usb, és a hálózati csatlakozó a nyomtató fedele alatt található, így kb 50 cm-rel rövidül a kábel, mint ha a hátulján lenne a csatlakozó.
    Van hátsó lapadagoló, ami fontos lehet, ha fotókat, vagy borítékokat akarunk nyomtatni. Ha nem akarjuk használni, akkor egy mozdulattal lehajtható a fedele.

    Meglepően csendesen nyomtat, de ha valaki még ezt is sokallja, be lehet állítani csendes módot is. Ilyenkor kicsit lassabb, de még halkabb a nyomtató.
    Van kétoldalas nyomtatás, de a lap fordásánál elég sokat piszmog . Normál nyomtatási módban, két egyoldalas dokumentum 12 mp alatt jött ki, ugyan ez kétoldalasban 28 mp.
    A nyomat minősége megfelelő. Annak ellenére, hogy nem pigmentes a fekete tinta, jó minőségű a szöveges nyomtatás is.
    Kipróbáltam a fotó nyomtatást, szép fotókat készít, és nem is kell a legjobb minőséget beállítani.
    Az USB meghajtóról csak jpeg képeket lehet nyomtatni, más formátumot nem. Ez negatívum.
    Papírbetöltéskor rákérdez, hogy milyen formátumú a papír, de ezt ki is lehet kapcsolni.

    A nyomtató menüje magyar nyelven is kommunikál. Az LCD kijelző nem érintős, de a nyilakkal, és a szám gombokkal könnyen lehet navigálni. Ha valaki nem akar itt piszmogni, akkor lehetőség van táv beállításra is, kicsit kevesebb beállítási lehetőséggel. Ilyenkor a számítógépről tudjuk elvégezni a nyomtató beállításait, amit azután rá küld a nyomtatóra. Ezeket a beállításokat el is lehet menteni, így ha esetleg szerviz után törlik a beállításokat, vissza lehet tölteni.

    ADF-ből kétoldalas dokumentumot nem lehet másolni, szkennelni. Kétoldalas másoláskor, a szkenner üvegre kell tenni a lapot, és közben megfordítani. ADF-ből, és az üveglapról is egyaránt szép másolatokat lehet készíteni. Az üveglapról talán egy nagyon kicsit jobb a minőség.
    Ha több lapot teszünk az ADF-be, érdekes módon az alsó lapot kezdi el behúzni, és a kimenetnél is alulra teszi a lapokat. Ilyenkor jól jön a végén található ütköző, hogy ne essenek le a lapok.
    Külön pozitívum, hogy másoláskor nem kell várni a szkenner bemelegedésére, szinte azonnal elindul a másolás.

    Van fax benne, de ezt nem teszteltem.

    Indulásként adnak hozzá két flakon fekete tintát, (13 ezer oldalra) és 1-1 flakont a színesekből. (5000 oldalra). A fekete tintát 2500 Ft-ért, a színeseket 2000 Ft-ért lehet beszerezni. Ezzel egy mono lap költsége 0,4 Ft, színes lap költsége pedig 1,2 Ft.

    Összességében nagyon elégedett vagyon a nyomtatóval. Majdnem hozza egy profi nyomtató tudását, és minőségét. Ha lenne benne automatikus kétoldalas ADF, akkor ár/érték arányban 10/10 lenne, így csak 9/10

Új hozzászólás Aktív témák