- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Aktív témák
-
Louis Gara
tag
Nem hinném, mivel oldalról kis szögben az Asusén sem látsz semmit, átlagos a kijelzője akár a többié, bár személyes tapasztalatom a 6110 sorozatról van, sztem nincs különbség.
Az utóbbi tipusról még annyit, hogy pl az usb kialakítás a következőképpen alakul ha jól emlékszem, bal oldal 2, jobb oldalon 2 (a gép eleje felé), Az asus A6 széria, meg a hátra egykupacban pakol 4-et, hát elég béna, ezt kevesen nézik, de napos használat mellett, nagyon jó, ha oldalán van az usb. Asszem webcamos az asus, ami jól jövet, viszont ez a dj konzol egy röhej, kikapcsolt állapotban is tudsz hallgatni cd-t, viszont körkörösen játsza le, hangosan olvas, és a venti is megy mellé, tehát alváshoz nem jó, másra meg minek kéne?
[Szerkesztve]'' Az egyik legrosszabb dolog, ha a hülyeség szorgalommal párosul''
-
Louis Gara
tag
válasz Louis Gara #1501 üzenetére
A 6125ös usb kiosztás a következőképpen alakul bal oldalon 2, hátul 1. [link] A termékjellemzőknél
Kicsit laposabb is az Asusnál
[Szerkesztve]'' Az egyik legrosszabb dolog, ha a hülyeség szorgalommal párosul''
-
Louis Gara
tag
válasz Dr. Akula #1498 üzenetére
Kicsit figyelmesebben olvasd el sztem amit irtam, én erre gondoltam [link]
Ebben gf kari van, mármit GeForce ami majdnem annyit tud mint az X700,
az hogy 256k caches, az enyémben 2mega van, és mégsem megy jobban mint az asztali A64-em aminek meg 512van, pedig konvertálgatok, grafikázok, játszom, én nem látom értelmét, a 64 bit előnyeit még nem ismerem.'' Az egyik legrosszabb dolog, ha a hülyeség szorgalommal párosul''
-
Louis Gara
tag
válasz Louis Gara #1502 üzenetére
A Toshiba-ról nem sokat tudok, nemrég próbáltam 2 régebbit a kijelző tökéletesenek mondható, jó a design, és abszolut ésszerű a kiépítés,
de ha képen megnézem a Toshiba L20-100, akkor úgy érzem, hogy komolyabb kinézetű a HP. Hardware-t tekintve közel azonos, 1,7 vs 1,6, x200 kontra x300 tehát u.a. Van win, wifi, hp nagyobb vinyóval, bár lehet, hogy más forrást nézünk az MM-es konfigot nem ismerem'' Az egyik legrosszabb dolog, ha a hülyeség szorgalommal párosul''
-
Wander01
csendes tag
hali mindenki. egy kérdésem lenne, szerintetek milyen laptopot érdemes venni kint az usában? megyek ki nyáron melozni és akarok hozni pár ilyen müszaki cuccot mert sokkal olcsobbak...
EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 2x300+400gb Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash
-
Dr. Akula
félisten
válasz Louis Gara #1503 üzenetére
A cache nem is arra való hogy MHz-ben tuningolja a procit! Hanem arra hogy ne lassuljon be nagyobb terhelésnél is.
-
Wander01
csendes tag
válasz Dr. Akula #1508 üzenetére
hideg. nekem legalábbis. de ez 100 % és ha 8 éve meg tudtam állni hogy ne fürödjek benne ezek után se fog gondot okozni ezekután meg tökmindegy hány fokos lesz
EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 2x300+400gb Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash
-
Wander01
csendes tag
válasz Dr. Akula #1510 üzenetére
nna, ezuton is köszönöm az intelligens, épitö jellegü kritikát, akkor térjünk a tárgyra. Dell laptopokrol pl milyen tapasztalatok vannak? illetve ottkint milyen oem márkák vannak? ötlet? mert asus-hp-hasonlo neves cumokkal nincs kedvem foglalkozni hacsak nem valami überbrutál modon olcsot nem találok...
-
Dr. Akula
félisten
válasz Wander01 #1511 üzenetére
Látom nem tűnt fel hogy ezzel a kérdésed komolytalanságára hívtam fel a figyelmedet. Honnan tudjuk innen hogy amcsiban egy x város y üzletében mi mennyibe kerül, levámolva / becsempészve mekkora haszonnal lehet továbbpasszolni? Lehetett volna még azt is tanácsolni hogy olcsót és jót vegyél, ez is olyan jótanács amire nem jöttél volna rá. Nem akarsz márkással foglalkozni? Akkor mivel, a gagyin nincs nagy haszon. A fröccsöntött vietnami hamisítványból van konkurrencia rengeteg.
-
Louis Gara
tag
válasz Dr. Akula #1507 üzenetére
Én sem úgy gondoltam, a noti elég keményen be tud lassulni nagyobb terhelésnél a 2megájával, akkor most hogy is van ez?
De ha nem akarom, hogy annyira belassuljon, akkor veszek bele plusz memóriát, meg talán gyorsabb vinyót, most, hogy 1 vagy 2 mega vagy 512 sztem elég keveset tesz hozzá.
Kb 4-5 éve amikor a pentiumoknak a cerkához, és az amd-hez képest duplája vagy triplája volt a cashe, de így is max 256 bár most nem néztem utánna, akkor érezhető volt a különbség, sztem mostanság az efféle fejlesztés nem túl eredményes, vagyis látszatos, ahogy néztem az amd-nél is 512 kontra 1 mega, elég azonos teljesítményt hozott, és ha többet is tudott 2 százalékkal az 1 megás azt az átlag, de még a 3d modellező sem nagyon veszi észre. Ezzel azt akartam mondani, hogy 512 abból bőven elég, és ezt is inkább Pentiumos tévútnak tekintem, vagy egy dolog amivel lehet etetni a népet, ha látszat kell akkor ott a 2 mag, és már jön is az eredmény és az igazi különbség.
-
Dr. Akula
félisten
válasz Louis Gara #1513 üzenetére
Olyan gép nincs amit ne lehetne megfektetni, de nem mindegy hogy egy internet explorertől hasravágja vagát, vagy csak 2 dvd kódolástól.
-
Louis Gara
tag
válasz Dr. Akula #1514 üzenetére
Bocs, közben módosítottam.
Viszont az explorerel már a 400mhz cerkám is elég jól elboldogult, tehát nem jó példa, biztos van hatás, de nem érezhető, mert konkrétan nem tudod kimutatni, hogy az most azón múlik, gondolok a proci+ram+vinyo trióra, főleg mostanság
[Szerkesztve]
-
Dr. Akula
félisten
válasz Louis Gara #1515 üzenetére
Aki használt már cerka után kötvetlenül rendes pentiumot, az tudja mennyit számít a cache. Én anno az Ultima9 alatt cseréltem 600-as cerkáról 600-as p3-ra, egyből megszűnt a szaggatás, azóta ingyen se kell celeron. (Celeron-M-et leszámítva, az csak az energiatakarékosság hiánya miatt nem kéne.)
-
Dr. Akula
félisten
válasz Louis Gara #1517 üzenetére
Ezt ugye viccnek szántad? Szted mindegy hogy 256k vagy 2 MB cache van egy prociban?
[Szerkesztve] -
Louis Gara
tag
válasz Dr. Akula #1518 üzenetére
Úgy érzem, hogy ne észrevehető, az átlag felhasználó ne ez alapján döntsön sztem, a kevesebb több elméletből kiindulva, és persze a saját tapasztalataimból.
A sempron nagyon jó kis proci, sztem jobb mint a celeron M, és ha tovább folytatnám a gondolatom oda jutnánk, hogy jobb mint a Pentium M, de ez utóbbit nem szeretném megtudni A régi legendás stabilitás már a múlté a pentiumokat tekintve, hiszen az amd is produkálja azt a szintet, ezt a lemaradást is behozta, kevesebb cashe-el dolgozik, és mégis.
-
Dr. Akula
félisten
válasz Louis Gara #1519 üzenetére
De, észrevehető. Többet számít mint sokszáz MHz.
jobb mint a Pentium M, de ez utóbbit nem szeretném megtudni
Ne aggódj, ilyet sose fogsz megtapasztalni. Nekem van / volt amd / intel asztaliban és notiban is, én tudom melyik mit tud. De nem kell elhinni, ki kell próbálni, az az igazi megdöbbentő eredmény. Utána csak azt fogod kérdezni magadtól miért voltál eddig megelégedve a celeronnal. -
Louis Gara
tag
válasz Dr. Akula #1520 üzenetére
Jó sztem fölösleges folytatni, én is tapasztaltam ezt-azt, ahogy írtam, és mostanság nem olyan könnyen hiszek el dolgokat, főleg, hogy most megint a celeronra hivatkozol, ami u.a. mint a pentium csak fele cashe, és speedstep nélküli az utóbbi a teljesítményét, stabilitását nem befolyásolja, persze ha az M-re gondolták, viszont ennél az említett celeronnál jobb a sempron, lehet az órajelre fogni, vagy bármire, de hogy nem a cashe miatt az biztos, hiszen tudod...
'' Az egyik legrosszabb dolog, ha a hülyeség szorgalommal párosul''
-
Wander01
csendes tag
hehe ez nagyon jo kis diskurzus a cache nagyon joo dolog dupla cache szokszor többet ér mint dupla memoria. pl ez az én álláspontom. mondjuk én csak hülyeségeket kérdezek és szakbarbár is vagyok ugyhogy nem szoltam
-
Dr. Akula
félisten
válasz Louis Gara #1521 üzenetére
Nem jobb, csak energiatakarékosabb. 256k cache az elég gáz, főleg notiban ahol nem jó ha állandóan swappelni kell, tekeri a vinyót, az aztán jól leszopja az aksit. A cerka-m erősebb de energiapazarlóbb, a sempron meg fordítva. Mondjuk notinál az energiatakarékosság fontosabb mint a teljesítmény, de a tény attól még tény marad.
-
jakobkacsa
senior tag
válasz Dr. Akula #1523 üzenetére
már ne is haragudj, honnan veszed, hogy a CPU L2 cache méretnek milyen köze van a swappeléshez? ha jól értem a gépek működését, a CPU cache a RAMból olvas adatokat, illetve a proci futószalagjából tárol adatdarabokat, de jellemzően nem közvetelenül a HDD-ről olvas be oda adatot (javítson ki valaki, ha tévedek)
magadnak mondasz ellent az érvelésedben, hogy a Sempronnak van kisebb cache memóriája, ezért többet fogyaszt, de a C-M az energiapazarlóbb
értsük már meg, nem lehet cache méretet különböző architektúráknál így összehasonlítani
hol olvastál pl. Sempron - C-M teljesítmény-összehasonlítást? pláne olyat, ami az L2 cache alapján hasonlítja a teljesítményt...
ha volt is mindkét CPUval szerelt gép a kezeid között, akkor sem állíthatod, hogy a cache méret miatt lenne jelentős telejesítmény-különbség a 2 procicsalád közöttDyslexia for cure found!
-
Dr. Akula
félisten
válasz jakobkacsa #1524 üzenetére
Jó, rosszul fogalmaztam, nemcsak a vinyóra gondolok, hanem a ramra is, az is nagyságrenddel lassabb a cache-nél.
magadnak mondasz ellent az érvelésedben, hogy a Sempronnak van kisebb cache memóriája, ezért többet fogyaszt, de a C-M az energiapazarlóbb
??? Ezt nemtom honnan vetted, én eddig is azt mondtam amit írtam, tehát a c-m energiapazarlóbb (nincs speedstep), viszont a cache miatt erősebb, a sempron meg powernow-val energiatakarékosabb, a kis cache miatt gyengébb. Nyilván kis tesztrutinoknál, ahol a cache-t se tölti meg a progi (inkább régen volt divat) nem jön elő a különbség, de valós alkalmazásokban igen.
értsük már meg, nem lehet cache méretet különböző architektúráknál így összehasonlítani
De lehet. Természetesen 1MB cache nem ugyanakkora előny amd és intel proci esetén, de 1 MB vs 256k-t már az integrált memóriavezérlő se tud ellensúlyozni.
hol olvastál pl. Sempron - C-M teljesítmény-összehasonlítást? pláne olyat, ami az L2 cache alapján hasonlítja a teljesítményt
Nem olvasni kell, hanem kipróbálni és megtapasztalni.
ha volt is mindkét CPUval szerelt gép a kezeid között, akkor sem állíthatod, hogy a cache méret miatt lenne jelentős telejesítmény-különbség a 2 procicsalád között
Ez olyan rikvestes érvelés, miszerint (5 programból 5 kékhalál után) ''nem lehet kijelenteni a gépről hogy hibás, mert elképzelhető olyan program amivel nem fagy ki''. -
jakobkacsa
senior tag
válasz Dr. Akula #1525 üzenetére
ha volt is mindkét CPUval szerelt gép a kezeid között, akkor sem állíthatod, hogy a cache méret miatt lenne jelentős telejesítmény-különbség a 2 procicsalád között
Ez olyan rikvestes érvelés, miszerint (5 programból 5 kékhalál után) ''nem lehet kijelenteni a gépről hogy hibás, mert elképzelhető olyan program amivel nem fagy ki''.
valójában, ha jobban meggondolod, tényleg nem tehetsz ilyen kijelentést - már szigorúan logikai alapon sem
ha lenne 1MB és 256k L2 cache-ű Sempronod, és ugyanígy 2 C-M-ed, akkor is csak azt állíthatod, hogy a Sempronnál vagy a C-M-nél ennyit és ennyit számít a több/kevesebb cache - külön-külön
esetleg olyan következtetést vonhatsz le, hogy a Sempron vagy a C-M teljesítménye így és így függ a cache méretétől, és kiderülhet, hogy vmelyik procicsalád teljesítménye kevésbé függ a cache méretétől
de azt nem mondhatod, hogy azért, mert kevesebb cache van egy Sempronban, ezért gyengébb - egész egyszerűen nem tudsz így elvonatkoztatni a többi paramétertől
amit megtapasztaltál különbséget, az nem csak a cache méretbeli különbségből ered - ugye ez egyértelmű, hiszen a cachemérettől eltekintve sem egyforma a két procicsalád
ps: a rikvest meg monnyon le [az ASUS már hál'istennek megszabadult tőlük]Dyslexia for cure found!
-
Dr. Akula
félisten
válasz jakobkacsa #1526 üzenetére
Dehogynem, simán egy valós alkalmazást futtatva kiderül a különbség. Amikor szaggat, sokat vár adatra, az nem aMHz-től van, hanem a cache hiényától.
-
jakobkacsa
senior tag
válasz Dr. Akula #1527 üzenetére
nem vitatom, hogy amennyiben vannak, akkor egyes cache-igényes alaklamzásokban a nagyobb cache jobban teljesít
de általánosságban ilyen következtetést biztos, hogy nem lehet levonni - egész egyszerűen nem tudsz egy rendes, ceteris paribus kísérletet/tesztet elvégezni csak a cache méretére vonatkozólag
2 különböző architektúra nem ugyanúgy használja a cache-t sem
ennyi erővel nyugodtan állíthatnánk, hogy a Sempronnak adott esetben gyorsabbnak kell lennie, mert 2x annyi L1 cache van benne...Dyslexia for cure found!
-
Louis Gara
tag
válasz Dr. Akula #1523 üzenetére
''256k cache az elég gáz, főleg notiban ahol nem jó ha állandóan swappelni kell, tekeri a vinyót, az aztán jól leszopja az aksit''
Az én notim elég sokat swappel, és 2 MB az L2, nem sok köze van a kettőnek egymáshoz, a swappelésen könnyen segítene estemben mondjuk +512MB, vagy több memória.'' Az egyik legrosszabb dolog, ha a hülyeség szorgalommal párosul''
-
Louis Gara
tag
válasz Wander01 #1522 üzenetére
Vicces lenne, próbálj ki két 1,6 os gépet, az egyik pentium M a másik celeron M, 1 giga rammal,
A pentiumbol vegyél ki 512 mega ramot, és hasonlítsd össze a két gép használhatóságát, programok betöltése, bootolás, alkalmazások leállítása, egyszerre több alkalmazás, stb. Véleményed szerint a pentium még mindig jobban fog teljesíteni? Elvileg ezt írtad, sztem nem, sőt biztos hogy nem, a memória (RAM) növelése, csökkentése igen nagy hatással van a használhatóságra, nem így a cache mérete.
-
Zola_
tag
Sziasztok!
Nálam a topicban lévő kérdés az aktuális...
Igen, elolvastam sok hozzászólást és az elejét is, amennyire tudtam.
Érdeklődöm, hogy ár/érték arányban egyetértetek-e azzal, hogy ez jó vétel most:[link]
Először IBM R50e-n gondolkodtam mert nagyon jó minőség és tetszik, illetve a Toshiba L20-182-n, de azokat 182e, ill 185e-ért láttam hasonló paraméterekkel.
Kérdéseim hozzátok továbbá:
S-video fontos-e még valamire a TV használaton kívül? mert csak aToshinak van...
Alapban csak az IBM-ben van WLAN, ha PCMCIA-n teszem hozzá másikhoz, ugyanolyan jó lesz-e mint a beépített? Firewire a videocamon kívü jó-e még valamire? (ez csak a HP-ban van)
Valamint ha nem annyira fontos az aksi idő, mert elég sokat vagyok áramforrás közelben, akkor ugye nem kell félnem a Celeron M-től, és számít-e, hogy 1,4 1,5 vagy 1,6-os?
(netre, office-ra és filmezésre használnám)
Végül érdeklődöm, hogy a HP 915GM-mel és 256DDR-rel van szerelve, lehet-e ebbe DDR2-t tenni? (van-e értelme) Vagy már egy 400-as DDR is jobb mint a 333-as, ami benne van?
NAGYON KÖSZÖNÖM ha valaki időt szán rá, hogy válaszoljon! -
Longeye
tag
A cache memória szerepe, hogy a processzor gyorsabban hozzájusson a leggyakrabban használt adatokhoz/kódhoz, mintha a RAM-ból olvasná. Különböző cache-lési stratégiák léteznek. Az egyik legegyszerűbb pl. hogy amikor a procinak szüksége van egy adatra vagy kódra, akkor előbb benyal egy teljes szegmenst (64K) a cache-be és onnan veszi át az adatokat a regisztereibe. Nomár most mivel egy program általában szorosan egymást követő byte-okvól áll, így a következő utasítás és a hozzá tartozó adatok nagy valószínűséggel már a cache-ben vannak, így nem kell ismét az operatív tárból olvasni, hanem a gyors cache-ből kapja azokat. Ez alól akkor lehet kivétel, ha az utasítás valamilyen vezérlésátadó utasítás (pl. ugró-JMP vagy ciklus-LOOP, stb.) és emiatt átlépi a program az adott szegmenshatárt. Ekkor újabb szegmenst kell betölteni a cache-be. Ez azonban igen ritka, mert pl. egy ciklus általában bőven befér egy szegmensbe. Akkor is újabb szegmenst kell betölteni a cache-be, ha az utasítás nem abból a szegmensből dolgoz fel adatot, amelyik éppen a cache-ben van. Így kerülget szépen lassan egyre több szegmens a cache-be.
Ez azonban csak egy programra vonatkozik és a mai rendszerek (pl. Windows/Linux) ''egyszerre'' több szálat is futtatnak, így több processznek, több cache-re van szüksége.
Remélem a fenti leírásból egyértelműen kiderül, hogy a swap-eléshez (azaz a virtuális memóriakezeléshez) a processzor-cache-nek semmi köze nincs. Igaz ugyan, hogy a több cache gyorsít a gépen, de ha csak egy Word-öt vagy Excel-t használsz, akkor nem sokat profitálsz belőle. Szerintem nem is lehet észrevenni. Az 1,7-es Dothanom annyira sem méltatja ezeket az alkalmazásokat, hogy 800MHz-nél nagyobbb sebességre kapcsoljon a kedvükért.
Ps.: Mielőtt még belekötne valaki: a fenti cache-lési stratégia a legegyszerűbb amit ismerek (igazság szerint elképzelni sem tudok egyszerűbbet), a mai Intel és AMD procik fejletteb algoritmus alapján működnek, de sajnos nem vagyok egyik fejlesztőcsapatnak sem a tagja, így részletekkel nem tudok szolgálni. De ha az lennék akkor sem mondhatnám el amit tudok
Ipari kémeknek lehet próbálkozni pl. google-ban a ''cache algorithm'' kifejezéssel, sose lehet tudni (találat lesz bőven)/* Egy lelkes kontár */
-
Longeye
tag
Szia!
Szerintem netre, office-ra és filmnézésre tökéletes.
Ha filmet akarsz rajta szerkeszteni, akkor roppant gyenge.
Nekem is nx6110-es van, csak EK128ES. Az enyémbe nem lehet DDR2-t tenni, mert a foglalatba nem megy bele. A winchi-t sem lehet SATA-sra cserélni, mert PATA csatoló van benne. Gondolom ez a többi nx6110-nél is így van.
Ha arra akarod használni amire írtad, ez teljesen megfelelő neked.
Szerintem jó kis gép. Elégedett vagyok a kialakításával is. Jó kiosztású a billentyűzete és jól használható az érintőpadja.
Van a családban egy IBM T40 is. Az strapabíróbbnak tűnik. Keményebb a külső burkolata, de ez minden.
Ismerősömnek van hasonló paraméterekkel rendelkező Siemens Amilo Pro-ja (1,4-es Cerka-M, 40GB, ...) Ő is arra használja, amire Te fogod. Meg van vele elégedve, ami a teljesítményt illeti. Annak a bilentyűzete nagyon kényelmetlen kialakítású és az érintőpadhoz is egy ''vaskos német kéz'' kell.
A Firewire gyakorlatilag tényleg csak a videkamerákhoz kell, bár vannak olyan kamerák már, amik USB2.0-is át tudják vinni a mozgóképet. Esetleg külső winchi-t is tudsz rá csatlakoztatni./* Egy lelkes kontár */
-
Dr. Akula
félisten
válasz jakobkacsa #1528 üzenetére
Itt nem pár % eltérésről van szó, hanem nagyságrendbeliről. Ez azért akárhogy nézzük is meglátszik a teljesítményen. A turionnak, ami az amd teljes értékű mobilprocija, 1 MB cache van, ez áll kb. párban a 2 MB-os dothannal. Lehet viszonyítani. Mégegyszer hangsúlyozom: nem az fps-ed lesz több quakeben, hanem kevesebbet fog beszaggatni.
Az amd 128k L1 cache valóban előny, viszont az L1 és L2 cache manapság már ugyanazon az órajelen megy, ez régen számított inkább, amikor az L2 a procin kívül foglalt helyet, és feleakkora, vagy annyi se órajelen üzemelt.
[Szerkesztve] -
Dr. Akula
félisten
válasz Louis Gara #1529 üzenetére
Mint mondtam mindent meg lehet fektetni, de nem mindegy hol.
-
Dr. Akula
félisten
Maga a cucc jó, csak ne cerkásat, hanem pentiumosat vegyél, akkor még aksiról is örömmel fogod használni.
Működésben a PCMCIA wlan is ugyanazt tudja, de többet fogyaszt, és az usb-hez hasonlóan erre is hallottam olyat hogy ''elfelejti'' energiatakarékba kapcsolni ha nem használod >> jobban merül az aksi.
Sztem az 1.4 - 1.6 GHz nem jelentős különbség. Viszont ha most nem is, de a későbbiekben aksiról is akarod használni, akkor sokkal olcsóbb most pentiummal venni, mint később külön procit venni hozzá.
DDR foglalaltba nem megy a DDR2. Fizikailag lehet hogy belegyömöszölhető, de kezelni nem fogja. 400-as DDR-nek csak akkor veszed hasznát ha tud is annyiról üzemelni a gép, különben csak 333-on fogja használni. Persze venni célszerűbb a 400-asat, árbeli különbség minimális, eladni meg jobban lehet. -
parandroid
félisten
válasz Dr. Akula #1536 üzenetére
Érdemesebb magasabb működési frekvenciájú RAM-ot venni, késleltetésben sokkal jobbak alacsonyabb frkevenciákon. Ezért ver az AMD Everest Latency tesztben mindig utcahosszal az Intelre. Előbbi 266MHz-en (jó esetben 333-on) dolgoztatja a RAM-okat, utóbbi 400-on, vagy a DDR2-t még feljebb.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
bbazsy
őstag
sziasztok.
notebookot szeretnék venni valamikor a nyáron, és elkezdtem körbenézegetni, h hol mi van. ballagási cash, asztali gépemből, amit kapok, meg nyári munka menne bele, szóval összejön egy jelentősebb összeg.
ha valaki esetleg tudna kijelzőkről valami anyagot adni, h melyik milyen, azt megköszönném, az nem teljesen világos.
milyet érdemes nézegetni, itthon/kf. -ön megvenni?
és mégvalami: esetleg alienware notikkal van valakinek tapasztalata? (gondolom nem lesz tuljelentkezés, de proba).
hol lehet beszerezni(csak USA?!), elküldik-e, gari, stb..
köszi..
-
bbazsy
őstag
2x..
[Szerkesztve]..
-
Zola_
tag
válasz Dr. Akula #1536 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Sokat gondolkodtam a Pentium vs. Cerka dolgon, és arra jutottam, hogy amire most kell a gép, azt egy cerkának is ki kell tudni szolgálnia. Inkább veszek még RAM-ot bele.
Tudom, hogy az más, de mire odajutok, hogy ez így lassú és kevés, addigra már újabb gépek lesznek a piacon, és nekem is remélhetőleg újabb keretem a vásárlásra.
Ez az év már nem a TFT monitirokról, hanem a notikról fog szólni... Úgysem lehet elég jó áron vásárolni.
Ráadásul a munkahelyemen töltöm a nap nagy részét, oda nem is viszem, így csak a ''szabadidőmben'' kell szolgálnia, mikor házi és szakdolgozattal szenvedek, vagy a netet böngészem. Egyedül a WLANt sajnálom, mert az jól jönne még itthon is, hisz 10e körül már van wireless router. Viszont az IBM 27-e forinttal több, és csak ezt és 10% aksi időt tud pluszba.
Szóval ezért választottam így, sietni is kell, mert az ilyen akciós gépeket szeretik elkapkodni az ilyenek mint én.
Remélem a HP nem hoz csalódást, a munkában már 5 éve nyúzok egy HP desktopot, és semmi baja.
Van valami javaslatotok, hogy mire figyeljek majd az XP telepítésnél? (tudom, hogy inkább Linux legyen...), mert DOS-sal veszem, és máshonnan veszek XP-t és Office-t hozzá. Vagy adjam majd oda inkább egy IT-s kollégának, hogy csinálja meg? -
Shadowfax
addikt
Bár nem kérdezted, de javaslom, hogy bármelyik gépet veszed is meg, garanciabővítést mindenképpen vegyél hozzá! Az 1 év hamar elmegy, s bármi meghibásodik utána, rámegy a gatyád is a javításra - notebookokban elég horror alkatrész árak vannak. Ráadásul ha később el akarod adni, akkor könnyebben és többért el tudod passzolni, ha van még rá gari.
-
Zola_
tag
válasz Shadowfax #1543 üzenetére
hááát.... amennyivel több az IBM, kb. annyiért kapnék+1 év garanciát, az 30e, 40ért meg kettőt... tényleg ennyire fontos lenne? és már ott is vagyunk 200 környékén.
215-220-ért már DELL D510-et kapok 3 év garral, de csak combo-val
most akkor ismét gondolkodóba estem
lemondok a Pentium M-ről, erre jön a gari...
mondom, hogy nem lehet jó áron vásárolni, nekem most 170-180 a max... -
csabors
tag
Sziasztok.
http://prohardver.hu/e.php?mod=74&id=9712
Venném ezt a notit. X700 64mb. Játékra is használnám, pl NFSU... Mit várhatok ettöl a vga.tól?
Üdv:Nikon
-
Dr. Akula
félisten
Dell 510-est láttam előben, az is vmi ''olcsított'' sorozat lehet, gagyiműanyag háza van. A D600 - 610 ami jó Dellben. Én az 510 helyett inkább egy IBM R-et vennék, vagy HP nx-et.
Hidd el érdemes a 180-hoz azt a 40-est hozzátolni, jóval jobbat kapsz a pénzedért.
[Szerkesztve] -
Joe_Black7
tag
Sziasztok!
Notebook vásárlás előtt állok, átnyálaztam már kb mindent ami létezik a témában, mégse sikerült teljesen döntésre jutnom.
Az egyik választottam az MSI S270-es, a Turionos változat. Ami viszont kicsit aggaszt, hogy msi notebookoknak semmilyen hírük nincs, még saját topicjuk sincs itt a ph!-n, ami lehet hogy jelent valamit, viszont ilyen áron, ilyen teljesítmény, ráadásul állítólag még a háza is egész jó...szóval tanácstalan vagyok. Másik kérdés: x200-as vidkari teljesítményileg milyen? Csak warcraft3-ra kéne. Jajj mégvalami: az 1280*800 mennyire apróbetűs a 12,1'' monitoron (egy 17-es 1280*1024-röl váltok)?
Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest