- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Aktív témák
-
sssent
senior tag
válasz parandroid #2600 üzenetére
Hát igen. Nekem mondjuk 400-as dothan van, viszont épp van majd' 700MB RAM-om szabadon, a windows merevlemezre swappolgatos játéka ki van nyírva. Fut egy SQL server manager, Mozilla, TBird, Messenger, meg ilyen sallangok, de egyik sem eszi a cpu-t, csak a memóriát (üresjárat 98-99%). Szerintem valami kodek kérdése kell legyen a dolog.
-
TayRol
nagyúr
válasz #95561216 #2583 üzenetére
Én épp most készülök venni egy dell d510-est, s megkérdeztem, az a 3 év az szervízgarancia. Ez az én szótáramban azt jelenti, hogy a szerelési költséget sem kell fizetnem. Az, ha jól tudom, az alkatrészgarancia.
De pl. itt ki is írják : [link]
Engem a 2. gép érdekel.
[Szerkesztve] -
kovsol
titán
-
baga
tag
sziasztok! a feleségem szeretne egy notebook-ot.Neki nagyon tetszik,amit persze én mutattam neki,az MSI S425 01-es gépe,mert hogy állandóan úton van,kicsi is,könnyű is, erős középkategóriás gép a 14 esek között,deeee szerintem ezt kéne vennie: ASUS A6JC - Q007 jobb a proci meg a vga,nem sokkal nehezebb, bluetooth,wifi mind a kettőbe van , de azért egy 50 es van az asus javára!! kicsit segitsetek !!! köszönöm:baga
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
-
baga
tag
válasz parandroid #2610 üzenetére
megnéztük ma az msi-t a pólusban nagyon komoly!!! deeee a vga-ja lehetne kicsit jobb! nem?
-
baga
tag
válasz parandroid #2614 üzenetére
nem!!!!!!!!!!!!
de én igen -
parandroid
félisten
A notebook nem játékra való. És most nem magadnak veszel gépet.
Hadd ne a te hülyeséged miatt szívjon már.
Egyébként az MSI S270-et is megnézhetnétek.
Légy szíves, használd a MOD gombot, ne minden mondatot külön hozzászólásba postolj.
Ha mégis játszani támad kedve, akkor a nem vadiúj játékok alacsony részletességgel bőven elmennek XGA felbontásban. De nem nagyon fog.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
baga
tag
válasz parandroid #2618 üzenetére
aha az is nagyon komoly!!! de abba méggyengébb vga van integrált!!!............ amugy jaja igazad van ,hogy nem játékra deeeeeeeeeeee ha mégis az ágyban fekve call of duty2 őt akarnék nyomni!!!?????
-
tomcs
őstag
válasz parandroid #2610 üzenetére
ezt csak megerositeni tudom...
utolagos tapasztalataim alapjan (mar fel eve megvan a gepem) vmivel jobban jartam volna ha nem az x700asat hanem az intel extreme graphics valtozatot veszem. (picivel tobb akkuido plusz meg olcsobb is lett volna)
jo, igy ha hazamegyek debrecenbe toltorol tudok jatszogatni is, de annyira azert nem rettenetesen nagy ez az elony.
(btw en ugy valasztottam hogy a leheto legkonnyebb gep amit meg birok fizetni es tud 1400x1050 felbontast. ez igy 2.4 kilo. lett volna kisebb is, nagyobb felbontasu is csak az mar legalabb 2x ennyiert, vagy regebbi chipsettel/procival, esetleg mindketto. tablet meg nem jatszik, szejjeltornem) -
törölt tag
Pls help!
Címzettek:
1.) Expertek
2.) akik nem a ''még nagyon lelkes első notebookomat használó user vagyok'' kategóriába esnek
/ a lelkes első notebookosoktól 1000 bocs, szivesen veszem a tapasztalatokat tőlük is, de gyanítom, hogy gép-összehasonlítási tapasztalatuk kevesebb, mint a Címzetteké/
Gépet kell vennem, és úgy érzem, hogy most estem át a lónak arra a felére, amikor már mindenfélét öszeolvastam innen-onnan és döntésképtelenségi csapdába kerültem (nem tudom, mással fordult-e elő ilyen ...)
Paraméterek/igények:
- 270k - 300k bruttó körül
- 512 Mb Ram (ezt egyből bővíteném 1GB-ra)
- elsősorban munkára, (office, felhasnálói programok), game: nem jellemző
- Wlan
- AMD vs. Intel: nem számít
- Windows : nem számít
- Fontos: ha az aksit kiveszem, akkor ne billegjen !
- súly: nem számít, (ritkán hordozom, akkor is kocsival)
- Fontos: kényelmes billentyűzet
- bírja a készenléti be- és visszakpacsolást
- jó hűtő (ne melegedjen nagyon) (habár ez egy szubjektív jelző, azért remélem írénymutató)
Sajnos a VGA-kkal egyáltalán nem vagyok képben.
Többi paraméter szerintem most annyira nem érdekes, mert azokat nagyjából már mindegyik tudja (pl. dvd író)
Most ezekre szűkíttem a kört:
- HP 6110
- HP 6125
- IBM R50, R51 (asszem ''e''-vel)
- Dell D510 (3 év gar. miatt)
- MSI 1016, L720 (2 év gar miatt)
Mit javasoltok?
Előre is köszi a segítséget!
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
Akkor kiröhögnélek. Akkuról nem fog menni, tehát dugodshatod az adaptert (ami szintén melegszik) a játékhoz egér kell, azt nincs hova tenni, és a takaróra tett fullon hajtott gép negyed óra múlva vészleállást hajtana végre a túlmelegedéstől.
De tudod mit? Azt veszel, amit akarsz. Csak a kedvesedet sajnálom...
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
baga
tag
válasz parandroid #2623 üzenetére
ok akko msi
-
parandroid
félisten
-
baga
tag
válasz parandroid #2626 üzenetére
végül is bejőn de fehér??? és neki ez jőn be fehér bordó.....!!!!
-
Dr. Akula
félisten
válasz parandroid #2614 üzenetére
-
sssent
senior tag
válasz #61275904 #2621 üzenetére
No a kinézett gépekkel a leírt igényeid alapján nagyjából jó helyen jársz, úgyhogy egy kis additív információ a könnyebb döntéshez:
VGA:
Intel Video 8-64M w/DDR, Intel GMA900, X200, X300
A fenti a köztük lévő teljesítménybeli sorrend. Nagyjából a fogyasztás, ill ebből a hőtermelés is ilyen sorrendben alakul. De ezek igazából mind jó kis notebookba való osztott memóriás cuccok, ennek megfelelően játékra csak elég korlátozottan alkalmasak, viszont nem is nagyon melegednek.
Még mindig a melegedéshez: a Turion és a PM ezügyben rendben lesz. Némelyik gép Mobile Sempron ill Celeron M-el is kapható, ezek azért nem az igaziak. Ha kihasználnád a 64 bites támogatását, akkor érdemesebb lehet a Turiont választani. Akkor persze fentiekből csak a hp marad, ha jól rémlik.
Ami azért nagy különbség lehet még a felsorolt gépek között, az a kijelző:
MSI L720 ugye 17-es WSXGA+
nx6125 15-ös, de van SXGA+ felbontással is.
A többi 15'' szimpla XGA.
A kényelmes billentyűzet elég szubjektív, pötyögni kell rajta. MSI L720 viszont helyzeti előnyben van a dedikált numpaddal. Az R50e-ken nincs tapipad. (személyes élmény: én következetes tapipad felhasználóként pár hete egy beállítási nyűg miatt gondoltam megpróbálok átszokni a trackpointra. 2 napig gyűlöltem, de gondoltam csak nem fog ki rajtam. Most azt mondom, hogy tök jó.)
Masszivitásban a HP és az IBM vannak elöl. A latitude tudtommal elég megbízható, de a d510-en azért szerintem érezhető, hogy miért csak 2,3kg az a 15''. Garancia latitude-ra alapból 3 év, MSI-re 2, viszont hp ill ibm-re lehet kiterjesztést venni.
A többi paramétert kisebb-nagyobb eltérésekkel igazából bármelyik teljesíti. Összességében a kilógó 17-es msi-t leszámítva nagyon egykutya gépek ezek. Innentől egyetlen módon tudsz végső döntést hozni. Felkerekedsz és szépen sorban megnézed a felsorolt gépek kijelzőit, megnézegeted, megtapogatod, megszagolgatod mindegyiket, és személyes szimpátia alapján az egyiket megveszed. Szerintem érdemesebb ez alapján dönteni, mint ilyen 100 MHz itt, 20 GB ott dolgokon. -
sssent
senior tag
Pedig egy merő jószándék vagyok. Szerintem mindketten jól járnának, ha baga felülemelkedne önnön kis érdekein, hóna alá csapná asszonyt, és úgy mennének szépen vásárolni. Először meg kell mutatni a hölgynek pár Gericom súlycsoportú szörnyeteget, aztán egy csinos kis subot, és el lesz ájulva, hogy micsoda nagyszerű és jófej pasija van neki, hogy ilyet vesz.
Csak nem árt vigyázni, nehogy észrevegyen egy fusi p7010-et vagy hasonlót, mert jaj a családi kasszának -
TayRol
nagyúr
Szevasztok!
Eddig megrögzött Dell fanatikus voltam, be is jön a gép, de olvasam jópár hozzászólást és véleményt, és most kicst meginogtam.
Szóval választottam egy másik gépet is alternatívaként, szerintetek melyik lenne jobb választás?
Dell D510 : [link]
IBM R50e : [link] , de ezt 3 év garival venném, az plusz 40e.
Így is 20e-rel olcsóbb lenne az IBM.
A lényeg a megbízhatóság, dvd-írás (heti 1 dvd), wifi, jó akksi.
Akinek van vélaménye, szívesen fogadom!
Köszi!
Ciao! TayRol -
WN31RD
addikt
A ThinkPad billentyűzete ergonomikusabb, kényelmesebb, a kijelzőben van billentyűzet megvilágító lámpa (nagyon jól jön, ha időnként éjszaka is használod a gépet), és tapipad helyett pöcökegér van rajta. Szerintem a pöcökegér sokkal jobban használható (csak először meg kell szokni), de ez nagyon szubjektív, szóval próbáld ki. (Ez, ti. tapipad vs. pöcökegér, már önmagában eldöntheti, melyik gép megfelelőbb neked.) Emellett a ThinkPad talán valamivel strapabíróbb felépítésű, és az IBM szervize nagyon korrekt.
A Dell ezzel szemben kicsit erősebb procival, nagyobb vinyóval, gyorsabb DVD íróval rendelkezik, és van benne Bluetooth, Firewire, gigabites ethernet, infra, S-Video, soros port. Ezek simán indokolják a magasabb árat, de persze nem feltétlenül van szükséged az említett pluszokra. Végül, de nem utolsó sorban: A Dell könnyebb, 2.3 vs. 2.9 kg, ez igen sokat számít, ha hurcolni akarod.
Ha a fentiek alapján még nem tudsz dönteni, akkor nézd meg mindkettőt (vagy két hasonló típust) élőben, és válaszd a szimpatikusabbat.
Szerk.:
Heti egy DVD megírása mellett a DVD író sebessége nem különösebben számít, a procik között a különbség elhanyagolható, vinyót cserélni pofonegyszerű (főleg ThinkPadnél), szóval én főleg a következőket venném figyelembe:
- súlykülönbség (akarod-e cipelni)
- tapipad vs. pöcökegér
- Bluetooth, Firewire, stb. szükséges-e
- árkülönbség''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
TayRol
nagyúr
Igazából használtam már IBM-et, még a 40-es szériából, a pöcökegérrel nem volt semmi bajom, jól lehet használni, de a tapipadról is ugyanez a véleményem, szóval nálam nem ezlesz a döntő szempont. Sokkal inkább a szervízháttér, a garancia érvényesítésének nehézsége (tudom, hogy ezek megbízható gépek, de hát nem tudni...), a strapabíróság ill. a súly.
Ha a DELL-nek is olyan, vagy majdnem olyan korrekt a supportja ill. a szervíze, mint az IBM-nek, akkor nem kérdés, meliyket választom, ti. amivel a DELL többet kínál (vezeték nélküli cuccosok tömkelege), azt ki is használnám.
Múlt héten voltam mindkettőt megtapizni, első blikkre nem találtam nagy különbséget, gondolom a sok cipelésnél majd elválik, de nekem külsőre a DELL jobban bejön.
Amúgy köszi a gyors és részletes infót!
TayRol -
WN31RD
addikt
-
WN31RD
addikt
(A ''garancia dologra'' náluk rákérdezni szerintem teljesen fölösleges, erről érdemi infót (mennyire korrektek, stb.) úgyis csak tapasztalatból lehet szerezni.)
A T sorozat nem csak a ''spéci anyag'' miatt jó, hanem, mert viszonylag könnyű (érdemes 14''-osat választani) és igen megbízható gépek. Lehetséges persze, hogy új gépet veszel (miért ne lenne az? ), csak nem biztos, hogy azzal jársz legjobban. Egyik általad kinézett gép sem rossz választás amúgy... végső soron neked kell döntened.''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
TayRol
nagyúr
A garanciánál igazából csak arra vagyok kíváncsi, hogy szervíz,- vagy alkatrészgari-e az a 3 év? Mert vannak ötleteim de nemtudom pontosan...
A T-sorozat nekem most még csak álom marad, mert a keret max 270k bruttó, de ez nagyon a plafon
Majd a következő notim valószínű az lesz, a mostanit meg nem én finanszírozom, szóval ezért szeretnék mindenképp újat. Az meg, hogy az ''új'' mennyire új, én ezekben a márkákban megbízom, másikoldalról ezért fontos a garancia is nekem.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest