- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Aktív témák
-
tkazmer
addikt
Én is az IBM témához szólnék hozzá
Egy ThinkPad r51 ről van szó, amelyik fél éves használat után bizony alaplap cserére szorult. És akármilyen ''jó'' is az ibm szervíze, csak 1 hónap alatt sikerült megjavítaniuk. Ettől függetlenül, amikor műkszik, igen jó kis gép,(bár a dvd-írója néha nem hajlandó kiadni a lemezt), és ha vkinek megér annyi kockázatot, hogy esetleh egy hónapra elveszti(persze ez már majdnem egy éve volt, nem tom azóta ,mennyit fejlődtek), akkor ajánlani tom csak.úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
jorge04
csendes tag
Üdv!
Múlt héten már kérdezősködtem errefelé, notit vennék. Sajnos mivel 3 hét késés után sem utalták még át a pénzem, még mindig van időm gondolkodni... Mondjuk most már úgy néz ki, h 200k fölé tudom tolni a limitet, de följebb nem Eleinte a HP-val szemztem, 1 napig fusi aztán egyszerűbb IBM-ek masszív, trackpointot szeretem, áll. megbízható. lásd utsó oldal...), gondolkodtam használton is, de használt cuccokkal már sok rossz tapasztalatom volt. Végül az Asusnál (A6U-B002) (2 év gari, ár+minden nekem szükséges benne van) kötöttem ki. Kb. 9 napos a folymamat volt mindez. Közben sokat olvasgattam itt, és más topikokban is. Most már minden létező márkáról hallottam rosszat, fingom nincs, h mit csinálja, tanácstalan vagyok, és már nem is akarok notit. -
jorge04
csendes tag
válasz #95561216 #2105 üzenetére
persze, értem én, csak meglehetősen laikus vagyok, és mivel erősen támaszkodom személyes tapasztalatokra, néha elbizonytalanít a dolog. Hozzáértő ismerőseimet is faggatom, öten ötfélét mondanak... alap IBM, v Asus, asszem... Bár pont tegnap mondta egy haverom, h az R-es IBM-k egy szinten vannak a töbi középkategóriással...
-
törölt tag
válasz jorge04 #2106 üzenetére
Szerintem azért van különbség. Ami viszont nagyon nem mindegy, az a szervíz szinvonala, és ugye IBM arra építette ki a szervízt, hogy kiszolgálja a félmilla körüli vagy drágább üzleti notikat. IBM R szériát is elég strapabírónak csinálta, szemben a legtöbb márkával, amely ebben a kategóriában inkább a jobb, újabb cuccokra gyúrt rá. IBM R maximum árában középkategória, minőségben, strapabírásban kicsit felette, teljesítményben alatta van.
-
alorinc
tag
Nagyon lassan megérett a két versenyző
Asus A6R-B002 notebook
Celeron M-380
1,6 GHz
512 mb ram / 533 MHz
60 gb
Radeon X300
15,4''
Asus A6U-5040 notebook
Sempron
1,8 GHz
256mb ram / 333 MHz
40 gb
m760
15.0''
melyik a jobb képek és videó szerkesztésre? Peterke véleményére is kíváncsi vagyok, mert a táblázata alapján a Sempron nem rosszabb (de az L2 cache a negyede a cel-m.nek, és itt lehet, hogy számít). Hozzáértők válaszoljatok!
árban 32.000 Ft a különbség, tehát a sempront még bővíthetném...
[Szerkesztve] -
Zola_
tag
válasz Sir Pee #2102 üzenetére
Ez egy sima R51-es, annak összes többletével, egyedül a bluetoothot nem látom írva. Egy korábbi modell, így még DDR, és 4200rpm van benne. (R51E később jött ki tudtommal, azért DDR2) Valamint ez ''csak'' combo drive-os, de drágábban van DVD multiburnerrel is.
Keverednek a piacon a régebbi és az újabb készletek...
A 3 év garanciát meg kell tőlük kérdezni, de elképzelhető, mert pl. usanotinál most 42e bruttó a +2 év hosszabbítás, és lehet, hogy ebben az árban már benne van, hisz hasonló konfigot láttam 211-ért és 227ért a bluefish honlapon hírdetve.
[Szerkesztve] -
törölt tag
-
törölt tag
Mindenkinek:
1 ) köszi az Ibm-es hozzászólásokat.
Több infoért átnézek az Ibm topicba (habár ott lehet hogy csak dícsérni fogja mindeki)
2) Lehet, hogy kellene egy topic -- > Milyen notebookot NE vegyél! <-- címmel?
és akkor itt lehetne koncentrálni a felvetett igények alapján tett ajánlásokra....
persze akkor egyszerre két topicot kell olvasni, ezért ezt vessük is el.
üdv, tibor
[Szerkesztve] -
-
jorge04
csendes tag
ez történt! Tapizás után IBM, Asus maradt versenyben, de az Asus azonos árért ugye többet ad. És a gari is több egy évvel, garihosszabbításra már nincs keret. Szóval fix Asus befutó. Erre beleolvasok az Asus topikba. Senki nem tud DVD-t írni, sőt valakinek úgy melegedett, hogy megfogni alig bírja a masinát...
-
Zola_
tag
válasz jorge04 #2113 üzenetére
Hát igen... de amig a gari megvan addig meg kell, hogy oldják a nem írást is! A melegedés más, azt könnyebb hárítani. Egyébként azt hallottam, hogy pár száz lemez után az írók is kiégnek, nem érdekük, hogy sokkal tovább tudd használni. Ki tudja, hogy mi lesz két év múlva, mikor a garid lejár. Vegyél újat. Ez egyre több dologgal így van. Fogyasztói társadalom...
[Szerkesztve] -
chivas
tag
latom vegre egyre bott emberke irogat asus rol nekem az a kerdesem lenne hogy a ASUS A6VA Q034 modelrol valakinek velemenye tapasztalata? jameg azt szeretnem kerdezni h az acereknek a kulso boritasanak minoseget elegge lehurrogtatok ennek az asus nak korrekt borkolata van monosegi holmi vagy nemigazan ?
elore is -
chivas
tag
ott van 2 kerdes nemertem mer kel beszolni..
-
Sipi
addikt
Sajnos, a következőket kell, hogy mondjam:
1. Nem szólt be senki.
2. A hozzászólásodban nincs kérdés, mert az csak szavak egymás után leírva. Nem alkotnak értelmezhető, összefüggő mondatokat.
Légy szíves, próbálj meg összeszedettebben írni, fogalmazni! Nem a haverokkal vagy óra után, mi nem ismerjük a sajátos nyelvezetet, amit használsz.
Üdv,
SipiMont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
-
chivas
tag
1. ASUS A6VA Q034 rol van valakinek valami veleménye?
2. az acer notebookok haza elgge silany anyagbol keszult azt irtatok, AZT SZERETNEM KERDEZNI hogy az asus modelleknek a haza (kulso boritasa) profi anyagbol van e ? vagy az asus nag is acerhez hasonlo silany haza van? -
Johnny Cage
addikt
Fujitsu-Siemens Amilo A1650G-3300 tipusú notebook (3300+ sempron processzorral és ATI Mobility Radeon Xpress 200-as videoval) - arra lennék kiváncsi, hogy ez a gép mennyire alkalmas játékokra? (Mondjuk a Half-Life2-vel mennyire tudna mit kezdeni.. ? .). /Igen, ezt a kérdést a FuSi topikban is feltettem, csak nem nagyon jött rá válasz./
-
Titoo
tag
válasz Johnny Cage #2124 üzenetére
Ha visszaolvasol, elég sok szó volt már az X200-ról, valamint van egy vga topik is.
(half 2 nem fog túl igényesen menni) -
Johnny Cage
addikt
Nincs se kedvem, sem időm 2100 hozzászólást átböngészni, egyébként is külön kérésre érdeklődök. Másrészt nem kizárólag az X200-asra vagyok kiváncsi, mivel nem csak a videokártyán áll vagy bukik az, hogyan teljesit egy játék. De azért köszi a választ.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
válasz Johnny Cage #2124 üzenetére
a proci simán vinné, de a vid.kari felejtős... sz.tem örülj ha a quake3-mal megbírkózik ,max. grafikán...
half-life 2-re a legalkalmasabb a 9600/9700 sorozat nem véletlenül adták anno a 9600xt mellé a haéf-life kupont
[Szerkesztve]"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
zolynet
veterán
Sziasztok!
Mielőtt bekérdeznék, elolvasom a totyikot
Remélem végzek vele a hétvége előtt, és a kifejtett kérdést fel tom tenni.
Megyek olvasni!
ZoeLife is too short to stay stock!
-
Onizuka
tag
Szerintetek megéri ez: [link]
225 pénzért?'am 22 years old and single!
-
d900t
senior tag
válasz Johnny Cage #2127 üzenetére
Nincs kedvünk se időnk olyan embereknek válaszolni, akiknek se kedve se ideje elolvasni, amit írunk.
Ez kérlekszépen nem egy ügyfélszolgálat. Itt senkit nem fizetnek azért, hogy kérdésekre válaszoljon. Próbálj meg beolvadni a társaságba és akkor szívesen fogadunk, az ilyesfajta pökhendi duzzogós stílus nem visz előrébb. -
törölt tag
Kb azonos körítés mellett azonos aksiról egy intel915 + Celeron-M 1.4 vagy egy intel855+1.6os dothan bírja tovább? Ha jól tudom, 855-ös többet eszik, mint 915-ös, és celeron-m is, mint a dothan. Kérdés ebből mi jön ki? Valakinek tapasztalat?
-
Csedit
aktív tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Notebookot készülök cserélni, sajnos újat nem tudok venni, viszont valami használt P-4-re lenne pénzem. Csak sok rosszat hallottam róluk, hogy melegszenek és hangos a ventillátoruk. Szerintetek melyik az a tipus, kb a két évvel ezelőtt kiadott gépek közül, amelyik legkevésbé melegszik és csendes is, mondjuk egy átlagos terhelés mellett? (átlagos terhelés : internet, közben zenehallgatás, és semmi extra)
-
parandroid
félisten
Vannak 2 éves gépek között már Banias magos Pentium M-ek, vagy ha semmi különösebben számításigényes (3D, renderelés, videókódolás, sűrűn tömörítgetés) feladatra nem használnád, akkor a P3-as procik is megfontolandók 1GHz körül. Jó tudni, hogy a Pentium M-eknek több köze van a P3-hoz, mint a P4-hez.
Business class P3-as gépet is lehet már venni 100e körül használtan, a Banias procis gépek pedig olyan 160e körül kezdődnek.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
viki6
csendes tag
x700 jobb vagy go 6600 a jobb laptopba?
-
zolynet
veterán
Sziasztok!
Úgy néz ki kezd letisztulni a kép, kb a fórum 60%-át átolvstam...
Mire használná a delikvens: dvd,mp3,internet,irodai alkalmazások,no game...
Követelmény: (már ugyis unjátok ) jó aksiidő,ne melegedjen, min 2 év garancia, nem árt a jó support sem... erre van 200-250ezer bruttó.
Amik között eddig mazsoláztam:
ibm,toshiba,asus,hp,acer -> ez akár mint prioritásnak is tünne
Eddig hp-m volt rengeteg szopással, ugyhogy ahhoz nem nagyon nyúlnék, ill még itt zárnám ki a FS-t.
IBM mellett a stabilitás, asus mellett a 2 év gari van, viszont hallottam én is ezt a asus dvd-írás bugot...
vmi hasonló conig kellene:
1400Mhz, 512MB ram, inkébb 60GB hdd, 15'' bőséges, sztem még az xga is okés, x300, azaz ahelyett mint láttuk x200 jó volna. Vacillálás a turion és a celeron-m között, habár tudom - mert olvastam - hogy a turion-ba van inteligens energiagazdálkodás.
Szaki vélemény kéretik
Sziasztok
-
parandroid
félisten
válasz zolynet #2142 üzenetére
''Eddig hp-m volt rengeteg szopással, ugyhogy ahhoz nem nagyon nyúlnék...''
Milyen típus? Nx90xx?
Én az Acert zárnám ki sürgősen, a HP-t felhoznám második helyre, és akkor már lehet nézegetni a konkrét gépeket.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
zolynet
veterán
válasz parandroid #2143 üzenetére
de ez még nagyon régen volt úgyhogy igazából sztem ma már meg sem állja a helyét, de azért elmondom/leírom: alanyunk egy Compaq Presario700 (duron 1.1Ghz) usa-ba vettem 2002-ben mert irdatlan olcsó volt, és itt volt a leve megíva! Ugyanis ha nincs haver a Compaq szervízbe akkor.... csak 2x füstölt el úgy a gép hogy alaplap + cpu csere
Aztán a folyamatos fagyások...nem is írom tovább örülök hogy elment vmi kis pénzért is.
Amiket nézegettem konkrétan:
IBM ThinkPad R50e UR0U2HL
IBM ThinkPad R51e 08
Toshiba Satellite L20-183
Toshiba Satellite A100-529
HPQ EVO NX6110 EK114ES
HPQ EVO NX6110 EK116ES
ASUS A6R B002H
ASUS A6R B037
ACER Aspire 5002WLMi - talán, egy kicsit kakukktojás
-
chivas
tag
helo sracok venni akarok meg a laptopomba egy 512MB DDR2-533 ramot ezkb menyibe kerul ?
meg aztis szeretnem kerdezni hogy a latopomba levo dvd iro olvasot szidjak sokan h nemjo hogyha en venni akarok egy laptopot de ami benne van nemkerem es inkabb egy lg dvd irot kernek bele a kulombozet amit fizetnem kell kb menyibe kerul sztetetek ? 10.000 korul vagy ?
elore is koszi mindent -
Zola_
tag
válasz zolynet #2144 üzenetére
Nem vagyok szaki, csak sokat nézelődtem mostanában. Ha már 250e-t kiadsz egy gépre, akkor belefér egy Pentium M-es is, pl ez: [link] vagy ha kicsit hozzáteszel, akkor itt van ez 3év garival!: [link]
Celeronnal pedig ez (épp nemrég ajánlottam): [link]
Semmi közöm ehhez a céghez, de sajnos én is csak későn vettem észre, hogy igen jó áraik vannak. -
chivas
tag
koszi mester es szted egy olyan dvd csere?
Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest