- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Aktív témák
-
parandroid
félisten
Előzmények:
Milyen notebookot vegyek? - Archívum 1.: [link]
Milyen notebookot vegyek? - Archívum 2.: [link]
Kedves Érdeklődő,
Mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort:
Összefoglalásnak és általános iránymutatónak ajánljuk a következő cikkek átolvasását:
Notebook iránytű: [link],
Notebookot, de milyet: [link],
Érdemes lehet kihagyni a Napát?: [link]
Színpadon a Centrino Duo: [link] (Teszt is!)
Egyes összetevők teljesítményével kapcsolatban hasznos topik a notebook vga teszt eredményekről: [link], és a rendszertesztek eredményeiről: [link]. Notebook merevlemez teszteredmények: [link].
A notebookok fogyasztásáról itt olvashatsz: [link].
Az akkus üzemidővel kapcsolatban néhány tapasztalat: [link].
A notebook alkatrészek cseréjéről egy téma: [link].
Használt notebook vásárlással kapcsolatban a következő témákat ajánljuk:
[link] és [link].
Sulinetes notebook ajánlatok: [link]
Ha konkrét típusra vagy kíváncsi, ajánlom a következő témákat:
ACER: [link]
Albacomp: [link]
ASUS: [link]
Clevo: [link]
Dell: [link]
ECS: [link]
Fujitsu Siemens Amilo sorozat: [link]
HP: [link]
IBM/Lenovo ThinkPad R és Z sorozat: [link]
IBM/Lenovo ThinkPad T és X sorozat: [link]
LG: [link]
MSI: [link]
Sony VAIO: [link]
Toshiba: [link]
További jó társalgást kívánunk,
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
kaare
csendes tag
Sziasztok!
Laptop vásárlásán töröm a fejemet-a maximális ár 200 nettó, tehát 240 bruttó.... elég sok mindent áttanulmányozgattam és végül is két gép maradt a kosárban:
az egyik egy Fujitsu:
[link]
a másik pedig egy Asus:
[link] (ennek az ára az Edigitalnál jobb,ha ezt veszem,akkor ott veszem)
Szóval amire kéne a gép: elsősorban net, vezetékes és vezeték-nélküli, aztán Word,Excel, statisztikai programok (SPSS, Minitab,stb.) filmnézés, és esetleg egy kis játék-na persze arra ott az otthoni gép is, de a laptopon max. Colin 3-at, GTA Vice-t, vagy NFS korábbi verzióit játszanám, ha nagyon nem lenne más dolgom...az egyik kérdésem az lenne hogy ehhez még elég lenne ez az ATI kari?
a másik pedig az lenne, hogy melyik lenne a megfelelőbb gép? őszintén szólva én az ASUS-t választanám, mert arról valahogy jobbat hallottam, meg nekem fontos az aksiidő is,abban meg sztem az ASUS jobb lenne..csak nem tudom, hogy mi a különbség a Sempron meg a Celeron között (aksiidő meg melegedés szempontjából pl.)?
előre is köszi a választTrance>Feeling.Passion.Destiny.
-
-
macilaci78
nagyúr
Én is ASUS-t vennék újra. A 2 év gari sokat ér!
Nekem egy A4000-es szérián Összesen 256Mb memóriával fut a GTA VC, ezzel nem lesz gondod.
De én az akkus üzemidőmmel nem vagyok megelégedve , dehát 2,8GHz-es cerka teker benne , viszont nem melegszik!
Ha jól tudom, a Celeron és a Sempron is asztali gépekbe lett kitalálva ezekkel együtt magasabb fogyasztással is. Ezzel számolni kell...
[Szerkesztve]Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
kaare
csendes tag
kb. három hétig nézelődtem, mire azt mondtam hogy ezért az árért tényleg egy jól összerakott gépet, ráadásul nomrális minőségben kaphatok...emlékszem, mikor december elején elkezdtem nézelődni,micsoda igényeim voltak...háááát....
látszik azért,mit tesz,ha az ember körülnéz és informálódik..remélem jól járok ezzel-mondjuk még csak három hét múlva veszem meg,mert addig vizsgaidőszak van és ismerem magamat, ha most ezt megvenném, akkor onnan nem lenne tanulásTrance>Feeling.Passion.Destiny.
-
Doviziozo
aktív tag
válasz macilaci78 #9 üzenetére
Mindkét proci mobil proci, - szóval a notikba tervezett fajta.
Forza Rossoneri!
-
alorinc
tag
válasz parandroid #1 üzenetére
becksim...Radeon Xpress 200M
peterkeT
(MODERÁTOR) ....Igen, ez at hizsem a mobil x300-at takarja,
Én meg ezt olvastam:ATI XPRESS 200M megosztott VRAM
akkor ez most shared v. saját ramos? -
jakobkacsa
senior tag
válasz parandroid #1 üzenetére
nem akarod bevenni az első hozzászólás bevezetőjébe a ''notebook merevlemez teszteredmények'' hasonló című topicot?
erre gondoltam: [link]
még kis topic, de sztem fel fog futniDyslexia for cure found!
-
LordX
veterán
válasz jakobkacsa #15 üzenetére
Hát, az X300-al ellentétben az Intel vezérlők semmiféle használható 3D-s képessége nincs, így a ''hangyányi''-t úgy kell értelmezni, hogy egyikkel elindul a játék, a másikkal meg nem (vagy ha igen, akkor sincs normális képe)
-
tkazmer
addikt
Az X700-as egy Athlon 64 3200+ al és 512MB rammal mennyire bírja a játékokat?
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
xedos
addikt
Kérdeztétek egy páran...
A winyó alatt megkarcoltam a notimat ... fém!!!!!! Tehát valószínűleg ALMG vázú!
A TFT fedlapja és a gép alja az, a billentyűzet körül meg festett műanyag.
Az a noti pedig az MSI M635 más néven MSI 1029, ebből kifolyólag az MSI 645-ös (intel dothanes) is az. Gyanús volt, hogy hidegebb és merevebb, mintha műanyag lenne. -
rii
nagyúr
Amire szeretném használni
- Linux
- StarCraft
- film, MP3
- internet
amit kinéztem: IBM ThinkPad R50e [link]
Szerintetek......?piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
_cirmos_
őstag
--MINDEN ÉRDEKLŐDŐNEK--
most láttam az office depot katalógusban albacomp activa ecomobil 8089p-t (1.4C-M, 40gb hdd, 256mb ram, dl dvd, 15.1 tft) bruttó 150k-ért. még nem láttam új notit 180k alatt, aki fapados gépet keres az rohanjon a boltba szvsz. az akksiról nem írnak semmit, azt érdemes megnézni, de ez is a szokásos két év alba garival érkezik. no ennyi, gondoltam szólok. -
orbano
félisten
Sziasztok!
Valami infót tudnátok adni erről a notiról?
[link]
minőség, hibák, akármi. nem nagyon szimpi a HP, de egy ilyesmi gép kéne és a mostanit le tudnám lehet cserélni egy ilenre.
előre is kösziA vér nem válik VAZZE!™
-
Boolash
aktív tag
Sziasztok!
Laptopot szeretnék venni viszonylag sürgős lenne.
Hosszabb távra tervezek, tehát most kéne egy kicsit inkább megnyomni,h később ne kelljen vele foglalkozni. Ami kéne: Dvdíró, wifi, visz.nagy vinyó(min60Gb), wifi, a mostani jobb játékok fussanak rajta(ez nemtudom mit jelent vga,cpu,ram tekintetében), filmnézés(kijelző...).
Nemnagyon vagyok otthon a témában, ezért nemigen tudok konkrét adatokat mondani, csak a keretet ami kb 300e, de ez változhat (350...), pl ha van valami jó laptop, megéri többet kiadni érte stb..
Újat szeretnék venni, ha a legjobb választás egy sulinetes gép akkor az is érdekel, de ha nem, akkor is számla mindenképp kéne róla.
Külföldön (Németország) mik az árak?A kezemben van egy újság, de nincs viszonyítási alapom, és a nootebook.hu-n sem találtam ezeket a laptopokat, csak a google-n, de abból nemtom még,h megéri e kinnt venni... Asus z9266va 1300euro, Acer Aspire 1692wlmi 1280euro, Samsung x20 xvm 1730v 1200euro... és még sok más. Az adatait nem gépelném be, meg nem is linkelnék, mert a googleba csak be kell másolni...
Naggyából ennyi, remélem tud valaki segíteni.
Köszi! -
Declare
őstag
1. Sztem nem éri meg külföldön notit venni. Nagyon zavaró lehet a billentyűzet, amíg megszokod, meg a garanciális problémákkal még inkább nem tudom mit kezdenél.
Sajnos amit te írtál ( ár 300-350 ezer , jó minőség, mai játékok fussanak) üti egymást. Kaphatsz gyengébb minőségű gépet 300-350 ért amin futnak a mai játékok ( Acer, Fujitsu...) vagy Komolyabb, jobb minőségű gépet, de az meg nem játékgép, főleg nem az új játékok gépe ( IBM, Lg, Hp ...)
A korzerű játékokhoz kell egy min. 1,6Ghz es Pentium M dothanes proci [de inkább gyorsabb] ( vagy egy vele kb azonos teljesítményű AMD Turion, amit viszont nem ajánlok, jobban melekszik, többet fogyaszt és teljesítményban is alulmarad az Intelhez képest), kell egy min. ATI x700 as vga kártya, és 1Gb rajm, na és pesrze egy 5200Rpm es winyó is csak előny a játék betöltésénél. + kell egy olyan kijelző, hogy ha mondjuk autóverszenyezel, nem mossa össze egy nagy képernyős pacává a játékot a TFT ( wsxga vagy sxga de inkább wsxga+ vayg sxga+) .
* Filmnézésre a wide os kijelső (wsxga wsxga + talán jobb mint a hagyományos sxga)
[Szerkesztve] -
Boolash
aktív tag
A notit haveromnak nézem aki 1 évig kimegy N.o-ba, szóval a garanciális probléma, meg a bill, nem is probléma.Most kinnt volt 3 hónapot, és a bill.-t megszokta, ő hozta nekem az ujságokat, csak én nemtom neki megmondani,h ott vegye meg, vagy itt.
Meg ezt nem is értem, ha egy gépen futnak a jobb játékok (amik nagyobb teljesítményt igényelnek), akkor az a gép miért gyengébb minőségű??Hiszen a proci, ram, vga, adott, konkrét értékek, nem gagyidas vagy hasonló amire ráírják,h 2Ghz, meg hát,h megy rajta a játék is egyfajta teszt. Talán, az aksi+kijelző ami miatt roszabb minőségű?Vagy esetleg hamarabb elromlanak? -
WN31RD
addikt
Ajánlom figyelmedbe az előző notebook-os topicba írt következő hozzászólásom második bekezdését: [link] Ez 100%-ig vonatkozik a te esetedre is.
Declare, #29: ''Nagyon zavaró lehet a billentyűzet''
Eléggé változó, kinek mennyire zavaró. Van, akinek teljesen mindegy, milyen felirat van a billentyűzeten, amit használ, van, akinek ez számít.''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
Boolash
aktív tag
Azt hiszem értem.. már csak az nem világos,h akkor az ''emlegetett'' laptop miért lenne gagyi?(amit az előző hozzászólásomban is felvetettem)Tehát miért jobb a ''jobb minőségű'' laptop??Hisz nem fut rajta a 3d-játék... Gyorsabb a word?Vagy eetleg a gyengébb minőségűnek nem olyan masszív a borítása? Az aksi különbség, az oké, meg talán a kijelző, de mi más?
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
Megbízhatóság, masszivitás, strapabíróság, ergonómia, ilyesmi...
(Olvass vissza ezen topic előzményeiben, sokat szidtuk az ún. ''konzumer'' szar^H^H^H^Hlaptopokat, le is írtuk néhányszor, miért.)''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
Declare
őstag
Egy notebook minőségét nam az határozza meg hogy milyen a processzor... az a teljesítmény. Egy 2Ghz es Mopil P M es proci ugyanazt adja egy 100 e Huf os acerben mint egy 1millás IBM ben természetesen. A minőség az az, hogy ha pl megfogsz egy Acert az nyekereg, behorpad, nyiklik nyeklik, ergonomitás = 0 na és perse az hogy nem egy olyan hozzászólást láttam már, hogy 'húúú tök jö ez az Acer, szuper hogy futnak rajta a játékok, csak most nincs itthon, hanem a szervízben van, mert 2 hónapja amikor szervízben volt nem tudták jól megcsinálni....'
-
atosz
őstag
Egy notinak a minosege (avagy ''gagyisaga'') kb csak 50%ban a beepitett alkatreszek sebessegen, technikajan mulik, vagy meg annyiban sem. A tobbi vagy nagyobb resze a tervezes, az ergonomia, a felhasznalt anyagok minosege, osszeszereles, suly, termektamogatas, es lehetne sorolni...
Hiaba pakoljak bele egy dobozba a leggyorsabb dolgokat, ha az nincs megtervezve jol mondjuk hutesi szempontjabol, akkor az akar fagyhat is, csokken az elettartama, hangos es forro lesz. Persze altalaban nem szelsosegek vannak, hanem fokozatos atmenetek.
Tudnod kell, hogy a kello penz hianyaban miben kotsz komprommissumokat. En pl egy olyan notit szeretnek ami egy A4-es lapnal kisebb, fem, 2 kg alatti, halk, huvos, hosszu akkuido, kb 12''ban a leheto legnagyobb felbontas, sok gar, stb... Persze jo lenne jo 3D is bele, de akkor mar inkabb vmi integralt a hosszabb akkuido miatt. Na most egy ilyan business class sub fel milla felett kezdodik, es mindegyikben van vmi ami nem tetszik, de legfokepp az ara, ezert nem veszek inkabb. Jahh es egy ilyen noti gondolhatod mit csinal 3DMARKban...
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy egy noti megitelesenel soxor elegge hatul foglal helyet a teljesitmeny. -
Boolash
aktív tag
És esetleg az elöbb felsorolt laptopokról (pár hsz-el feljebb) meg tudod mondani, hogy annyiért megéri megvenni/nem? Megnéztem 1-2 oldalt, de magyar lapok között nem találtam róluk semmit, csak 1-1 leírást, az alapján meg nem tudom megmondani (mivel HUF nem volt ott )
Köszi közben a hsz-eket, asszem kezd bennem összeállni egy ''kép'', hogy hogyan is kell egy notira tekinteni...
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
Erre egy dolgot tudok csak mondani: Én ezeket a laptopokat semmiképpen nem venném meg. Nem azért, mert nem találom elég jónak az ár/teljesítmény arányukat, hanem mert képtelenség, hogy ennyi pénzért ilyen tudást bepakoljanak egy hordozható gépbe úgy, hogy annak a minősége elfogadható legyen.
''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
atosz
őstag
Nem fejtettem ki teljesen az igenyeimet. Tenyleg jo noti, es az ara sem rossz, de nekem tapipad kell, ODD se artana, es kicsi a felbontas. Nemreg meg mindenkepp a wideok tetszettek, de most perpill nemtom eldonteni. Mindenesetre igy mar ertheto miert mondtam fel millanal tobbet. Jahh egy tabletet is elfogadnek, barcsak kiforrottab technologiaja lenne.
-
WN31RD
addikt
Nem igazán foglalkozom 3D-s játékokkal, ezért ezt a kérdést inkább passzolom az ilyen téren tapasztaltabb fórumozóknak. (Pl. a Wolfenstein-ről nekem elsőre ez jut eszembe: [link] )
Szerk.: Én főleg a következő gépeket nézném meg, ha komoly 3D teljesítmény kellene: ThinkPad T4xp, HP NW8xxx, Latitude D810. De mivel ezeknek elég húzós áruk van, kétszer is meggondolnám, hogy tényleg kell-e nekem a komoly 3D teljesítmény.''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
LordX
veterán
Egy Sempron 3400+ és egy Celeron M 1.6 hogy viszonyul egymáshoz teljesítményben?
-
orbano
félisten
Azért az IBM-et és az LG-t egymás mellett említeni... khm! A turion tudtommal erősebb mint a dothan és a fogyasztása sem nagyobb, az intelnek csak az energiatakarékos funkciói fejlettebbek
sxga+ valóban kellhet, ezért is ajánlottam a kollégának egy m6v-t priviben. azon lazán csézek itthon (ezért is adom el).
5400-es vinyó bámelyik ilyen konfigban van, nem láttam még dtr gépet 4200-as hdd-velA vér nem válik VAZZE!™
Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest