- Steam Deck
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Dehogy akarok itt vitatkozni , azért kérdezek, mert én csak a benchmarkokat látom, amúgy annyira nem értek hozzá.
közben megtaláltam a hsz-t (forrás: [link]) Igaz ez 6770m, de a benchmark program szerint a hybrid cf-es 6755g2 hasonló (kicsit talán még jobb) eredményt produkál. De hát akkor jöhet a gt640m, nincs vita. Köszi szépen a segítséget!
"
Using notebookcheck's game benchmarks.Star Wars: The Old Republic (high)
6770- 40fps
640M-33fpsThe Elder Scrolls V: Skyrim (high)
6770- 30fps
640M-31fpsBattlefield 3 (high)
6770- 22fps
640M- 26fpsCrysis 2 (high)
6770- 40fps
640M- 40fpsThere are games that favor 640M in F1 2011 640M wins (51 vs 27) and Deus Ex HR (61 vs 42) but most are very close.
Overall 640M is the winner since it either draws with 6770 or wins but I wouldn't go for an average 25% increase as more like double or nothing
""Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
nagyúr
válasz Dhampir #8352 üzenetére
Nagyon a Vostro fele húzok, annak ellenére, hogy hallottam a benyomódó billentyűzetről és a gyengébb kijelzőről. Nemtudom ez utóbbi mennyire érezhető.
Ennyivel jobb lenne a Latitude? A régebbi konfigja ellenére is?Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Borote
addikt
válasz Dhampir #8334 üzenetére
Ott Neked valószínűleg az iHD3000 ment akkor
(#8344) Tsebacsi: az E6320 nagyságrendekkel jobb minőségű a többinél
Ja, hogy nem kell játék, akkor E6320(#8341) megalover: mivel C2D processzorról van szó, így nem sokat számít, hogy T, P, vagy éppen SL darab, ugyanis RMClock-kal olyan Te is tudod egyaránt a feszültséget és a maximális szorzót állítani, így csak abban különböznek egymástól, hogy a nagyobb órajelűben nagyobb a tartalék
Amúgy T500, T400-ak ennyiért mennek(#8351) Seraph 16: csak nem bechmark programmal fogsz játszani Én megnéztem még jópár játékot, de szerintem láthatóan erősebb a GT640M, plusz emellé társul az alacsonyabb fogyasztás, illetve több lehetőség rejlik az újabb driverekben, továbbá ha mondjuk kikapcsolod a gépben a turbo-t, akkor még simán húzhatsz egy kicsit a GPU-n is
-
Atikusz
senior tag
A Dell Vostro és a Latitude termékcsalád között mi a különbség? Melyik a jobb, vagy melyik az üzleti kategória?
-
Borote
addikt
válasz Atikusz #8356 üzenetére
Vostro belépő üzleti jellegű gépek.
Latitude E5xxx és E6xxx a Dell üzleti közép, és üzleti felső kategóriája, ezeknél már nem csak matt kijelző, és vékony fémborítás van, hanem maga a gép váza is fémből van, van trackstick, dokkolhatóak, meg még egy sokcsomó apróság, de az általános minőségben egyre jobbak. -
megalover
tag
De gondolom RMClock az nem minden esetben működik, például én már kísérleteztem vele egy HP NC8430-ason de nem nagyon jött valahogy össze. Tehát van olyan laptop, ahol hardveresen ez nem műkszik, de ezt miből lehet kideríteni??
És köszi a tippet amúgy!!
[ Szerkesztve ]
Miként randizik a vérbeli programozópalánta?! - Helóó szia... lenne kedved velem lefuttatni egy hátultesztelős ciklust, vagy az elöltesztelőset akarnád inkább????
-
kovadam1
tag
sziasztok Laptop vásárlás előtt állok és úgy látszik szeptemberre végre összejön a pénz rá
mostnéztem ki még bele is fér a keretbe kb 170 ezer max
mi a véleményetek erről a gépről? van már valakinek tapasztalata vele?(photoshopra és sok renderelésre lenne használva + némi játék is) ha van más ajánlat is azt is meghallgatom előre is köszönöm a válaszokat
-
methosz
csendes tag
Sziasztok
Szeretnem kikerni a velemenyeteket, hogy szerintetek max 90 ezer Ft ert melyik notebookot eri meg megvenni. Sima irodai munkara, 15"os kepernyovel.
Valaszokat elore is koszonom
-
B-L-A-C-K
titán
Azért vagy Asus párti mert volt egy K50C-d? Ez elég buta felfogás, de nem szólok bele, mondjuk 100 ezer alatt amúgy se olyan sok variáció közül tudnál választani.
methosz: Teljesen mind1, 120 körül kezdenek indulni az ajánlott gépek ahol már van némi válogatás is, 90 ezerért mind1 mit veszel...
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
Pár hete már egyszer kérdeztem alábbi ügyben:
- 3 db notebookot vennénk, nem asztali gép helyett, inkább kiegészítő "terepmunkára", így valami kisebb méret kellene
- 12-13,3 collos kijelző; matt preferált
- könnyű (2 kilónál nem sokkal nehezebb), vékony kialakítás
- tartós, masszív ház; fém borítás előny
- min. 4-5 óra akksiidő
- win7 (64 bites preferált), magyar bill.
- min. i3 ill. teljesítményben hasonló, 2GB (bővíthető) RAM, egyébként a teljesítmény nem kulcsszempont, a tartósság fontosabb
- optikai meghajtó nem kell
- új, számlás, garanciás, nem sufnibolt (pályázatból veszi a hivatal, muszáj így beszerezni)
- ár max. 700 euró/db, ami most kb. 200eAkkor oda lyukadtunk ki, hogy az általam kinézett HP ProBook 4330s megfelelő, túl sok alternatívája nincs. Azóta mi a helyzet, van esetleg más ötletetek?
-
kovadam1
tag
sziasztok Laptop vásárlás előtt állok és úgy látszik szeptemberre végre összejön a pénz rá
most
Toshiba Satellite L850-13Q
néztem ki még bele is fér a keretbe kb 170 ezer max
mi a véleményetek erről a gépről? van már valakinek tapasztalata vele?
(photoshopra és sok renderelésre lenne használva + némi játék is) ha van más ajánlat is azt is meghallgatom előre is köszönöm a válaszokat -
kisjuhi
csendes tag
Sziasztok!
Milyen masszív laptopot tudtok br.140e-ért? Játék nem lesz, viszont azért i3 kellene minimum.
amit néztem, ez a max árban:
http://www.laptopszalon.hu/webshop/notebook/HP_ProBook_4535s_AMD_A-Series_A4-3305M_4GB_640GB_AMD_Linux_Ezust_138937_3271.htm
Illetve az A4-es proci jó-e?
http://www.laptopszalon.hu/webshop/notebook/Dell_Inspiron_n5050_Intel_Core_i5_2450M_4GB_500GB_Intel_Windows_7_Fekete_INSPN5050-4_4606.htmKöszi!
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz methosz #8365 üzenetére
Ha rám hallgatsz, akkor egy használt gépet fogsz venni, ennyiért ugyanis a leggyengébb belépő kategóriás gépeket kapod újonnan, ha muszáj az új, akkor Lenovo B570-t ajánlom.
Egyébiránt pl alfa kollégától használt ThinkPad-et, T400, T500 képében.(#8368) Dhampir: a HD6490M közelebb áll az iHD3000-hez, mint a GT555M-hez. Ha csak nem driverhiba volt az utóbbi részéről, akkor szinte lehetetlen, hogy gyengébb legyen.
(#8373) kisjuhi: HP ProBook 4530s - memóriát tetszés szerint olcsóért bővíthetsz!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz spyduck #8336 üzenetére
Láttam, a szalonban már kapható az A532. Teszt/bemutató várható róla?
Illetve még runner 125 írhatna az A532-ővel kapcsolatos benyomásairól, véleményéről néhány sort...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Borote
addikt
válasz AxBattler #8375 üzenetére
Azám, ráadásul ahogy nézem, a 2 év garanciát leszámítva ez a gép kifejezetten jónak tűnik!
Garanciabővítést valahol egy tízes környékén lehet rá venni... -
Dhampir
félisten
Nem gyengébb, de szebb a grafika.
Azért az i3000 messzire van a 6490M-től, köszönőviszonyban sincsen vele.
A Fujitsuban kevés a 320GB HDD.
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz Dhampir #8383 üzenetére
Ugye tudod, hogy ez nettó hülyeség, amit mondasz?
De ha nekem nem hiszel, akkor idézek az NBC-ről:
"The 160 Stream processors should be still based on the "old" 5D architecture similar to the 5000 series. Therefore, the number of shaders is not comparable to the 1D cores of current Nvidia GPUs."
(Csak a 120-at 160-ra javítottam).De még ha össze is lehetne hasonlítani, akkor is böszmeség, amit mondasz, mert a Fermi-nél hot-clock-ot a shader, ha megnézed, jóval magasabb órajelen is üzemel!
-
B-L-A-C-K
titán
Dhampir: Nem nagyon akarok ebbe belszolni, de szerintem ebbe inkább tényleg ne menj bele, mert köze sincs a GT555M-hez a 6490-esnek...
-
Éne
tag
Sziasztok!
Laptop elhalálozás miatt szükség volna egy újra. Alap felhasználásra kellene (böngészés, film, zene, iroda munka), nem ártana egy masszívabb darab, és ami nagyon fontos, hogy anyagi problémák miatt "ingyenhiteles" részlet fizetéses megoldással kellene...
A segítségeket előre is köszönöm! -
Éne
tag
Bocsánat, az összeget kifelejtettem.
Mivel nem csúcskategóriás gépet vadászok, jó lenne 100e környékén kijönni (nagyon max. 120e). Természetesen minél olcsóbb annál jobb, de nem akarok a spórolással a minőség rovására menni. MM-ben vasárnapig van valami iskolakezdési akció. -
s4tch
veterán
válasz Bandris80 #8371 üzenetére
Köszi, ezt is néztem. Egyedül a négy cellás akku nem tetszik benne, a Probook 4330-ban hatcellás van. A dizájnja sem a szívem csücske, de nem a legszebb laptopot keressük, úgyhogy ez nem gáz.
Ezeket tartom talonban:
- HP Probook 4330
- HP Probook 5330 (ez is négycellás; picit drágább, de lehet, hogy a forgalmazóval meg tudnánk egyezni 3 darab esetében némi kedvezményről)
- Dell Vostro 3350
- Fujitsu Lifebook UH552 (paramétereiben ez is megfelelne, de nincs a cégnél Fujtsu, nem tudom, mire számítsak) -
s4tch
veterán
Köszi, akkor ezt is átküldöm az informatikai beszerzéseket intézőnek.
Akksiból a 6 cellásak általában nagyobb teljesítményűek, mint a négyesek. Mondjuk az i3 jól fogyaszt, az eddigi őskövületekhez képest mindenképp jobban, szóval az akksiidővel lesz a legkisebb gond. Kis méret kéne, vékony házzal, és a lehető leghatékonyabban kéne elkölteni a 3x700 ajrót.
-
ceripapa
aktív tag
válasz Dhampir #8383 üzenetére
Fizikailag azon a szinten van mint az 520mx , ami viszont sok helyen leírtaknak megfelelően elég közel áll a hd3000-hez.... Ebből következik hogy a leirt radeonod is elég közel áll a hd3000-hez :]
ui: az 555 egy más világ.... és a kettő között nem csak a számok a lényeg hanem a technológia ami mögötte van :]
-
nagyúr
-
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Asus Tuf Gaming F15 FX506LU Gamer Notebook
- MacBook Air 13" 2017 - iStyle - Thule laptoptáskával és Transcend Jedrive 130-al (256 GB)
- 984 Eladó Hp 15-DA0035NH i3 7 gen laptop 128SSD 1TB HDD 8GB RAM Akku csrés
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 15IMH05 - i7 - GTX 1650Ti - IPS 120hz kijelző
- MSI Óráslaptop izom i7es processzorral
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest