Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fateless

    veterán

    válasz Pyttawrx #174253 üzenetére

    A gond ott van, hogy már tavaly is annyi részre bomlott a Vivobook sorozat, hogy az általános kijelentés, hogy kerülendő, nem lett egzakt.
    Az alap vivobook és különösen a go sorozat (ez utóbbi vitte tovább talán a leginkább a gagyi vonalat) továbbra sem a jó vétel kategória (ettől még beválhat valakinek)
    Az S sorozatban jó kis példányok is találhatók
    A flip gépeket nem ismerem annyira, nem tudok mit mondani róluk
    A vivobook pro pedig már ránőtt a zenbookra, és olyan szándékos butításokat raknak bele, mint pl a szinte "kötelező" két USB 2.0, hogy azok ne legyenek olyan jók, meg több type c nem tudott dp és power funkciót, hogy ne legyen a nagytesó konkurenciája.

    De tudom, hogy nem lehet hetente upgradelgetni az összefoglalót...

    Én pl akkor döbbentem rá, hol tart a zenbook sorozat, mikor 3 éve egy konferencián egy szoftverfejledztő cég vezetője zenbookkal jött. Kérdeztem is, hogy mi történt, vagy 10 éve latitude-ot használt. Akkor mondta, hogy olyan árakat kaptak, hogy kipróbálták, és pozitívan csalódtak bennük, hurcolós gépeknek ezeket vették (amd procival ráadásul). Utána vettem én is először zenbookot magamnak, meg akkor egy swift 5-öst is, és mondkettőben nagyon pozitívan csalódtam. Azóta pl épp ennek a cégnek a vezetőjénél láttam, hogy az egyik lánya is swift 3-at használt épp. A bennem élő sztereotipia nagyot változott a triumvirátus (csak a thinkpad/elitebook/latitude) kapcsán, pedig 15 éve még max egy portege vagy hasonló fért be a fejembe. Még a 2005-ös IBM gépgyártás felvásárlásánál rettegtem, hogy a thinkpad megy a levesbe, de aztán alaptalan volt a félelmem, mostanra viszont inkább mások zárkóztak fel adott területen.

    Na, messzire kanyarodtam...

    MOD
    Nekem egyébként az Asire gépekkel van olyan averzióm, mint itt az asus hasonló kategóriás gépeivel. Pedig már ott is találkoztam jókötésű példányokkal, de valahogy még nem látom őket oda felnőni, ahova az asus (swiftek viszont nagyon beváltak)

    [ Szerkesztve ]

    "A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

Új hozzászólás Aktív témák