Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cheap Trick

    újonc

    Üdvözlet!
    „Mindenes” gépet keresek családom nőtagjának. Az otthoni általános felhasználástól a nem különösebben bonyolult,de munka-szintű képszerkesztő, 3D-modellező feladatokig. Az összefoglaló:
    (1) Mikor?
    Most.
    (2) A gépre szánt összeg forintban?
    ~300 - , max 330.000Ft
    (3) Felhasználás?
    Egyszerűbb munka: Photoshop, Corel , alapszintű 3D mint Sketchup, esetleg Solid Edge, valamilyen CAD. Plussz otthoni multimédiás, tehát filmnézés, rengetegablakos böngészés.
    (4) Ha játékra is használnád?
    Nem lesz játék.
    (5) Kijelző mérete, felbontása?
    FONTOS A 17”! FHD, matt, IPS.
    (6) Mennyit lesz hordozva?
    Havonta néhányszor hagyja el a lakást, azon belül viszont sokat. Út közben nem lesz használva.
    (7) Operációs rendszer?
    Nem fontos
    (8) Tárhely mérete és típusa ?
    Minimum 128GB SSD + min. 500GB HDD, 8GB RAM, ODD nem szempont.
    (9) Egyéb kívánság, speciális igények?
    Nincs
    (10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
    Csak új.
    Természetesen kicsit vizsgálódtam, és itt is körülnéztem. Az a kérdésem, hogy kb. azonos hardver felállás ( I5 -8.gen U-s, + dedikált kártya MX-130- tól 1050-ig) mellett melyik gép lehet a befutó? Nem pont idevaló kérdés, de mivel járhatnék jobban: I-7- re feljebblépni, vagy az I5-höz +RAM-ot tenni bele? Fent elfelejtettem írni, de a tapipad minősége fontos.
    A kijelző és az ár miatt viszonylag kicsi a merítés: HP Probook 470 G5 , esetleg Hp Pavilion 17 is jó? Állítólag a ProBook hűtése nagyon hangos, ez éjszakai filmnézés közben lehet zavaró. Acerekből 5-ös vagy 7-es? Engem a 7-es háza a néhány éves ( 2015-ös?) NITRO –ra emlékeztet, az elég szar volt. Viszont most is használok egy 2013-as V3-772G-t, annak a hűtője most kezd hallhatóvá válni, 7/16-ban. Igaz egy évig - amíg a NITRO volt - állt. Tudom, ez tapasztalatnak kevés. Dellből 5770 elérhető, meg G3, de az nekünk inkább „gémer”, mint „multimédiás”.
    A Probook kivételével mindegyiket ( másikakat is) megtapogattam boltban. Egészen elszomorító az összkép. Ennek ellenére melyik lehet ezek közül a használhatóbb, „megérősebb”, tartósabb? Érdekes módon még az Asus N705 szimpatikus volt. Annyira szar a helyzet hogy semmiképp sem ajánlott?
    Köszönttel!

Új hozzászólás Aktív témák