-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Sickboy25 #10148 üzenetére
Ha játékra is lenne mindenképpen a Y570-es, én Z580-ast nem vennék, nem azért mert nem jó hanem mert ~200 ezret nem ér szerintem. Ha már hozzácsapsz 50 ezret jóval nagyobb teljesítményben kapsz gépet (ezt úgy értsd y570-estől is jóval), a Y580-as személyében. Ha viszont ~200 a plafon, és el is akarod költeni akkor Y570-es. De Z580-as nem ér ennyit, a G580-as majdnem azt tudja, és ~70 ezerrel olcsóbb...
[ Szerkesztve ]
-
Sickboy25
addikt
válasz B-L-A-C-K #10151 üzenetére
Játék annyira nem csak CAD, pontosabban solidworks ... erre kéne, de nem 1000 db -os összeállításhoz... Amúgy ezt raktam be a kosárba...
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
btudos
nagyúr
válasz ebeline #10141 üzenetére
Lenovo IdeaPad U310? Ivy Bridge ULV i3, HD4000, 13,3", 1,64 kg, 200k.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Sickboy25 #10152 üzenetére
Megmondom őszintén ezt a progit nem nagyon ismerem, egy pontos gépigényt tudsz küldeni? Ennek megfelelően meg ki tudjuk választani számodra a legjobbat...
bencekemence:
Most nézem már több helyen is sz@rért-hugy..t van...
[ Szerkesztve ]
-
M3xx
tag
5520, 7520 rendes magyar billel rendelkezik, vagy a reklámfotókon látható z helyett y, illetve ö,ü,ó hiányosan?
-
Sickboy25
addikt
válasz B-L-A-C-K #10157 üzenetére
ennyit találtam... ezt az Y570A -t mindenhol angol billentyűzettel látom... Ez ugye nem igaz?
[ Szerkesztve ]
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Sickboy25 #10159 üzenetére
Hát ha külföldről hozzák be akkor lehet angol, de magyarral is van/volt, nekem is volt Y570-em magyar volt, de az felejtsd el ha már látva ~230-ért lenne Y580-as is. Sokkal komolyabb, viszont nem is sokkal drágább.
Ebből a gépigényből nem sok derült ki nekem, így nem is akarok hülyeséget írni, először azt tanácsolom menj a progi topikjába és ott kérdezősködj, de y580-as 100% maximálisan elég neki. Viszont ha nem lesz játék, és ha kevesebb teljesítmény is elég neki érdemes lenne egy üzleti, minőségibb gépet nézned...
[ Szerkesztve ]
-
sid87
senior tag
Úgy néz ki ez lesz: NOTEBOOK LINK
Kihasználom ezt a thm-es cuccot. Szerintetek jó választás?
iPhone 12 Pro Max (Telenor) | Apple Watch S6 | iPad Pro 10.5 | MacBook Air M1 16Gb | Pana Lumix LX100II | burgerem.blog.hu
-
ebeline
csendes tag
válasz btudos #10156 üzenetére
igazad lehet.. a kompromisszum.. valami helyett valami HD 3000 -> HD 4000 i5->2450M -> i3-3217U
valamivel jobb video megjelenítésért valamivel gyengébb számítási teljesítmény.. reálisnak tűnik..Köszönöm, hogy ilyen kitartó vagy és még mindig rajta vagy az ügyön és nézegetsz nekem laptopokat.
[ Szerkesztve ]
-
darvak
senior tag
válasz Sickboy25 #10159 üzenetére
Solidworks és társaival az a gond, h csak Quadro és Firepro kártyák vannak hozzájuk hitelesítve.
Azt,h egy mezei gamer kártya mennyire futtatja, teszem azt nem túl bonyolult modellek alkotása mellett, azt csak az tudhassa, aki ilyet használ
Az biztos, hogy már egy NVIDIA Quadro 1000M is simán alázza a GT555M-met Solidworks téren.
MOD:
DE pl ezen a fórumon azt írják, már HD3000-rel is lehet valamit kezdeni:
[link][ Szerkesztve ]
-
Sickboy25
addikt
válasz B-L-A-C-K #10160 üzenetére
ezt is néztem, de ez már 40K val több, mint amit szántam rá... Pedig ez lenne a legjobb az biztos...
darvak: sajnos ezt a hd3000 -es vga-t nem ismerem, úgy mint a többi laptopkártyát sem...
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz darvak #10163 üzenetére
Várható volt lejjebb viszik a y570-est, 210 ezres áron eladhatatlan, úgy hogy 230 ezerért már y580-as van...
Sickboy25: Z580-as 215 ezerért linkeltél 230 ezerhez képest az nem 40 ezer plusz... De tényleg kérdezz rá előtte a program topikjába mert mondom pontos infó kéne a programról ha ez az elsődleges használat amiért venni akarsz gépet.
HD3000 úgymond a mostani noti VGA-k legelja majdnem...De ha nincs játék teljesen jó használható átlagos felhasználásra, nekem is ilyen van az egyik gépemben...
[ Szerkesztve ]
-
Sickboy25
addikt
válasz B-L-A-C-K #10166 üzenetére
az enyémben most ilyen ilyen van Intel GMA X4500, ezzel is megyeget, de már 3 alkatrésznél gond van
darvak: tudom, hogy pár ezerért van olcsóbb, de itt bevennék két laptopomat is és kb. annyiért, mint amennyik akartam kapni értük...
[ Szerkesztve ]
-
M3xx
tag
5520, 7520 rendes magyar billel rendelkezik, vagy a reklámfotókon látható z helyett y, illetve ö,ü,ó hiányosan?
Inspiron 7520-as 7730M karija erősebb mint az 5520 7670M-je? Számokból ez következne, de hát na...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Sickboy25 #10170 üzenetére
Ha GMA X4500 megy, akkor úgymond nem is kell nézni a vga-t, pl HD3000-es már jóval jobb...
darvak: Enyémet ezért adtam el még időben, már sokkal hamarabb vártam az árzuhanást...Aki i7-essel vette most kurva nehéz lesz eladnia értelmes áron, 240, és egy 260 ezrest látok az aprón...
-
Sickboy25
addikt
válasz B-L-A-C-K #10172 üzenetére
akkor amit kinéztem, abban gt 555m van, akkor az már ezeknél sokkal jobb ugye?
mod: nah akkor szerintem ez lesz...
[ Szerkesztve ]
-
ebeline
csendes tag
válasz btudos #10168 üzenetére
Ezen az oldalon nézem [link]
De nem értem hogy itt ezeknek a processzoroknak miért nincs kitöltve a Cinebench R10 32bit Single és a Cinebench R10 Multi 32bit értéke, és így csak azt írják hogy becsült pozíció 119A T5800 a mostani laptopom teljesítménye, a 2450 a Probook 4330-é..
-
werszomjas
addikt
Üdv.
Laptop vétel előtt vagyunk
Kijelző: 13-14" között
Proci: i3, i5
Ram: minimum 4GB
HDMI legyen
Világítós billentyűzetÁr: kb 250k, de lehet picit több
Eddig ezeket néztem ki:
LENOVO IDEAPAD U310 és U410
ASUS ZENBOOK UX32A illetve az ASUS ZENBOOK UX32VD
DELL VOSTRO 3460
SAMSUNG 5-ös sorozat: NP530U4C vagy NP530U4B
És a Sony VAIO E, T, S, C sorozat is tetszetősKicsit sok van a listán így első körben ki kéne húzni néhányat.
Ezek közül van, ami valamiért nem ajánlott?üdv
-
werszomjas
addikt
válasz werszomjas #10178 üzenetére
Ja és ami még fontos, a jó (tiszta, hangos) hangszóró.
Elég sok zene/film megy majd a gépen és nem mindig tudok hozzá hangfalat kötni.
Valamint kihagytam mire lesz használva:
Általános használat: zene, film, net, játék nem.
Illetve HDMI-n hozzá lesz kötve tv-hez, tehát tudja a full hd felbontást hdmi-n
[ Szerkesztve ]
üdv
-
darvak
senior tag
válasz werszomjas #10178 üzenetére
Nem tudom mennyire fontos a bill. világítás, de az alapból kivágja a Lenovo-kat , Sony T modellt is, én törölném a sorból a Samsung+Vostro-t is.
Ezeket csak a tesztek alapján mondom.
-
btudos
nagyúr
válasz werszomjas #10180 üzenetére
Adott esetben egy jó fej-/fülhallgató többet ér mint a hangszóró, hacsak nem messziről akarod nézni. (a felsoroltak közül állítólag az Asusnak van a legjobb hangja, de kétlem hogy ilyen vastagság mellett bármire is ráfoghatnánk hogy jól szól).
A billentyűzetvilágítás szempontot nem nagyon értem, de ezzel valóban eléggé leszűkítetted a kört...B.L.A.C.K.: Valószínűleg azért nem értem, mert sose volt még, bár nem is hiányzik
Full HD-t az alsókategóriás gépek is ki tudnak vezérelni, ezzel tuti nem lesz gond.
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
werszomjas
addikt
válasz btudos #10182 üzenetére
(#10181) darvak köszi, mindjárt nézek Samsung és Vostro tesztet akkor
Sokszor lesz úgy használva, hogy a fejhallgató nem megoldható, így mindenképp alapból jól kéne hogy szóljon.
Bill világítás: mióta világítós billentyűzetes laptopom van, azóta az nálam alap (igaz ez a gép barátnőmnek lesz, ő még ugyan nem tudja, lehet világítós billentyűzet nélkül élni, csak nem érdemes )
Support, megbízhatóság, szerviz téren melyik a legjobb?
Dell ugye 3év garancia, többi csak 2év, dell-nek van rendes magyar support, többinek jól tudom, hogy nincs és külföldre küldik javítani?
[ Szerkesztve ]
üdv
-
darvak
senior tag
válasz werszomjas #10184 üzenetére
Vostro-t hagyd, mert hangos, melegszik, kijelzőjét se dícsérik.
MOD:
Ezek ultrabookok, hogy milyen megbízhatók? Passz, nemrég teremtődtek[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz werszomjas #10184 üzenetére
A Dellnek elvileg jó a magyar supportja, és ha még ráadásul helyszíni garos akkor kiváló. A Lenovo Ideapadok szervize Lengyelországban van, hát a support hagy némi kívánnivalót maga után(diplomatikusan fogalmazva). A Samsungoknak van itthoni szervize, sőt el is döntheted(my samsungos regisztráció után), hogy igényelsz-e szervizfutárt vagy beviszed a gépet a szervizbe(sajnos csak a 7-es szériatól jár házhozjövős garancia). Ha úgy működik ahogy a mobilos futárszolgáltatás akkor azt mondom elég jó. Az Asusnak van már ha jól tudom itthoni szervize, de nem hallottam róla sokat. A Sony azt hiszem külföldre viszi, róla sem tudok sokat.
-
Mottie
őstag
Na végülis úgy néz ki egy Lenovo z580 lesz az ügyletből (fehér)
Be Victorious!
-
DuracL
tag
Segítsetek! Visszavittem a toshiba L850-13q-t mivel nem voltam elégedett a kijelzőjével (a piros narancsszínű, filmezésre kb. alkalmatlan stb), várom a számlámra vissza az árát. Van egy használt y570 (másfél éves, és személyesen nem tudom megnézni, csak posta/futár utánvétet követően) és új g580gh 130-ér. Teljesítménybe elvileg hozza az elvárt szintet mindkettő (film, net, játék megkötésekkel) , a monitorra viszont nagyon érzékeny vagyok. Melyiket vennétek ezek ismeretében, esetleg egy 3.-at tudnátok ajánlani, 180k felső határral?
-
04ahgy
nagyúr
Acer Aspire TimelineX 3820TG:
- i3-380M
- 4GB RAM
- 500GB HDD
- HD6550MAcer Aspire TimelineX 3830TG:
- i5-520M
- 4GB RAM
- 750GB HDD
- GT540MEgy árban van a kettő, a többi tulajdonságaik azonosak. Melyiket inkább?
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Borote
addikt
válasz DarkDeer #10143 üzenetére
Ennyiért miért nem G75-t nézel??
(#10147) darvak: na azért a 17"-os DTR kell, akkor G75 szerintem az ideális
(#10171) M3xx: a HD7730M jóval erősebb a HD7670M-nél, előbbi már GCN architektúrás
(#10179) btudos: videokonvertálásra mondjuk totál haszontalan az erős CPU... oda erős GPU kell
(#10189) 04ahgy: mire szeretnéd használni? Mik az igényeid? Mennyi a kereted? Amennyire én tudom, ez a TG széria nem rendelkezett a legjobb hűtéssel...
-
Mutogatni való hater díszpinty
-
premete
veterán
válasz B-L-A-C-K #10183 üzenetére
+1
Nekem háttérvilágítós billentyűzet nélküli notebook nem is kellene alapból, csak olyan, ahol sötét helyen, automatikusan a karaktereken átvilágít alulról.@darvak: Ultrabookok is felejtősek, kb feleannyit tudnak, mint egy hasonló árú üzleti, nem valami masszívak, a lenovo U310 ráadásul indokolatlanul nehéz, és akkuideje is kb. csak fele a többiének.
[ Szerkesztve ]
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
Sickboy25
addikt
válasz B-L-A-C-K #10166 üzenetére
aludtam rá egyet és lehet mégis az Y580-ast választom... Mérlegeltem és rengeteget használom a laptopot és általában 3-4 évig nem váltok így szerintem erre megéri a befektetés...
A vga ami benne van az gtx 660 m, ez jobb mint a gt 555m ami a másikban volt?"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Chaser
legenda
Egy ismerősnek kellene gép. Matt kijelző, nagy háttértár, lehetőleg valami diszkrét vga-val megspékelve 110k-ig 2 év garral.
Samsung NP300E5X-T01HU 15,6"/Intel B960 2,2GHz/4GB/750GB/GT610/DVD író/Ezüst notebook
VGA típus: NVIDIA GeForce G610M 512MB + HD3000
Én ezt találtam ami megfelelne az elképzeléseknek. Van valami ami miatt kerülendő lenne? Esetleg van jobb választás fentebbi feltételekkel?_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Sickboy25 #10195 üzenetére
Igen, a GTX660-as jóval erősebb a GT555M-nél, itt amúgy összehasonlíthatod őket.
Még annyit tanácsnék, hogy szerintem ha nem sajnálod rá a pénzt, akkor FULL HD kijelzővel vedd. Ha CAD szerkesztés lesz sokkal kényelmesebben tudsz dolgozni nagyobb felbontáson, illetve a képminőség is sokkal szebb.
-
Sickboy25
addikt
válasz B-L-A-C-K #10197 üzenetére
oké, de úgy gondolom drágább... és így akkor mindig apránként több lesz és elérkezünk a következő kategóriához meg a következőhöz, amihez már csak 10K-t kell tenni és jobb stb...
-
B-L-A-C-K
titán
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest