- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen házat vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini PC
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Aktív témák
-
Davcy
tag
Sziasztok,
ismerősőm Anyukája szeretne notit venni otthonra (???). Ár kb. 80-130e. Internetet, office-t használna rajta, valami normál (~15") képernyővel. Tudnátok valamit ajánlani ami ebben az árkategóriában megérné?
Előre is köszi!
Davcy
-
adm
őstag
az ibm laptop üzletága hosszútávon veszteséges volt, hiába árult minőségi laptopokat, hiába voltak/vannak a megoldásaik az élvonalban vagy váltak "szabvánnyá" nem tudtak eleget eladni. a lenovo megvette a márkanevet, a tudásbázist és a fejlesztőket. most thinkpad néven továbbra is elérhetők a korábbi modellek utódai, de lenovo 3000 néven megjelentek az olcsóbb modellek, amire az ibm nem volt hajlandó (tönkre is ment bele). tovább él a thinkpad márkanév és van 100 -150k körül is thinkpad leszármazott. valószínűleg az egykori ibm mérnökök tudása/munkája is benne van, de nem felejtettek el semmit a tervezők, csak ennyiért ez fér bele.
de mint mondtam a két gép között nem lehet túl nagy különbség a minőségben, a dell árába beleszámít a 3 év lényegében helyszíni garancia, de az árat eggyel korábbi generációs alkatrészekkel tartják szinten. nem rossz a dell sem, de ha van modernebb, jobban felszerelt modell (N500), amire csak garancia bővítést kell venni, akkor mér ne az legyen?
16core - 32thread - 64gb
-
veterán
válasz spyduck #30254 üzenetére
Jó gépek voltak az IBM-ek, ősmárka, olyan, mint a Mercedes az autóban.
Csak elk*rták a névváltást, mert a Lenovo nem hangzik túl jól. Akkor inkább lett volna Daewoo. Bocs, akinek ilyen járgánya van.
Képzeljétek el, ha a Merciket elkezdenék Taipei Mandarin Car néven árulni...
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
nagyúr
válasz SeniorTilla #30255 üzenetére
Hát a név valóban furcsa. Főleg nekem munkahelyen látva a két nevet összevissza.
De hála égnek minőségre változatlan a Thinkpad széria. Meg az olcsóbb szériák se olyan rosszak a véleményeket nézve. Csak más a célközönségük.Més que un club!
-
T-unit
őstag
Vajon mostani lenovo TP-okkal is ilyen lazán lehet szórakozni munka után?
üdv.
-
benjoe1
aktív tag
-
benjoe1
aktív tag
válasz spyduck #30260 üzenetére
Netezés, filmnézés TV-n (régi típusún és LCD-n is!!!), szövegszerkesztés... átlagos otthoni felhasználás. A játék inkább csak utolsó opció (jó lenne, de nem szükséges).
A keret az még nem dőlt el véglegesen. Nekem akár jó állapotú használt is megfelelő lenne.
[ Szerkesztve ]
https://www.szarvaskovendeghaz.hu/
-
benjoe1
aktív tag
válasz spyduck #30262 üzenetére
120-200e között.
Tudom hogy ez elég nagy intervallum, legfeljebb kérnék alsó és felső határhoz eső ajánlatot is ha lehetséges.
Persze jó lenne minél kevesebből, de inkább minőséget szeretnék venni (legfeljebb gyűjtök még egy kicsit), mint hogy vegyek egy kétes minőségű laptopot és utána egy év múlva kuka.[ Szerkesztve ]
-
T-unit
őstag
válasz benjoe1 #30263 üzenetére
Amelyik notin van már hdmi,az pont azért van mert akkor minek a régi s-video szabvány.Amúgymeg ajánlom google-t,és van pl. dvi-3rca átalakító is régi tv-hez.
Azt meg döntsd el konzumer,vagy üzleti vonal kell notiból.Mivel írtad játék is érdekel ezért pl. 2 jó multimediás: dv5 , és még1 .[ Szerkesztve ]
üdv.
-
benjoe1
aktív tag
válasz T-unit #30264 üzenetére
Egész egyszerűen azért kell mindkét csatlakozó, mert mindkét típusú tv-vel használnám.
Amit linkeltél átalakító, az tuti működik (ez DVI-Rca és nem HDMI-S-video)? Nem vagyok teljesen képbe a videojelekkel, de én azt hittem, hogy nem lehet HDMI-ből minőségi S-video-t "csinálni", csak vmilyen drága átalakítóval.
-
spyduck
nagyúr
válasz benjoe1 #30266 üzenetére
Játékra még nem írtál példát.
De a lentebb linkelt Pavilionnál amúgy se tudnék jobbat ú, h végül is mind1. Ha nagyon minőségi gépet akarsz akkor 300k körül kell gondolkodni. Bár lehet találni 230k-ért is elég jót de tényleg tudni kéne a pontos árhatárt.[ Szerkesztve ]
-
benjoe1
aktív tag
válasz spyduck #30267 üzenetére
Játék annyira nem fontos, mert úgy sincs sok időm rá és ahogy most beleolvastam a fórumba, nem is nagyon lehet ennyi pénzből játékra alkalmas notit venni.
A lényeg, hogy mindkét csatlakozó legyen rajta.
A 200k a legteteje, de jó lenne inkább 150 környékén.[ Szerkesztve ]
-
T-unit
őstag
válasz benjoe1 #30266 üzenetére
Tudom,ezért kell neked átalakítóban gondolkodni...vagy várom linkeljen vki olyan gépet amin egyszerre van s-video és hdmi,mert arra énis kiváncsi vagyok.Figy, ha van a tv-den 3db rca csatlakozó is,akkor nem kérdés h működne,hiszen direkt ilyen célokra találták ki ezeket az átalakítókat. Tudtommal dv5 pavilionokon 1db vga port van,ezt átalakítózni dvi-ba,majd ezt pedig ismét az említett átalakítóval,így kell működnie. Vagy guglizz tovább vga/hdmi-3rca átalakítóra,ha olyan is van.
üdv.
-
-
Crusnik
csendes tag
Hello
laptopot vennék a közelgő jövőben, azonban kéne egy kis segítség a kiválasztásban.
olyan 160-180 ezer lenne rá a keret, és multimédiás dolgokra is használva lenne, nem csak irodaikra, ezért nem alaplapi vidkari kéne bele, hanem ati-nvidia közül az egyik, legalább 2 giga rammal, és egy 160-as vinyóval a képernyő meg kb 15,4-es
tudnátok 1-2-t ajánlani?ezeket néztem így hirtelenjében, esetleg ezekről vélemény?
1.
2.
3.előre is köszi a válaszokat
-
T-unit
őstag
Ahhoz a játékhoz bőven elég a gép,proci,ramok is jók.Hát ha vadiúj,bontatlanul ennyi, akkor oké, de csak rászánnám azt a +10-20k-t 2-3év garira, azért 1év nagyon kevés,és kellemetlen pénzügyileg ha mondjuk 13hónaposan adja meg magát,feltéve persze ha hosszabb távra kell.
üdv.
-
Crusnik
csendes tag
köszi az eddigi válaszokat
olyan kérdésem lenne még hogy egy radeon hd3470 (ami a toshibaban van) és egy GeForce 9600GT (ami az egyik linkelt hp pavilionban van) között megkorra különbség van erőben?
köszi a választ megint -
veterán
válasz T-unit #30269 üzenetére
Létezik VGA-to-TV konverter is, amivel a VGA jelet ki lehet tenni analóg TV-re. gugliba beírva szerintem egy csomó találat ki fog jönni.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
-
punk17
aktív tag
Egy kis segítségre lenne szükségem. Múltkor kinéztem magamnak az ASUS F8TR-4P010 laptopot. Aztán ma szólt hawer hogy tudna egy IBM Lenovo ThinkPad T61p 6460 lapit 80k HUF-ért táskával+dokkolóval. Kérdésem az lenne hogy mért csak 1 év gari van rá és megérné nekem ennyi pénzért. Megbízhatósága milyen ezeknek a Lenovoknak? Hasznát tudnám e venni a professzionális vganak ha mérnökinfóra megyek tovább tanulni vagy elég lenne az asus?
Oneplus 3T | Apple iPad Air
-
puttputt
őstag
Üdv!
Szeretnék egy lehetőleg kisméretű (EEE kategórában gondolkodtam eleinte... 900-1000) laptopot venni használtan (nem agyonhasználtan), lehetőleg max. 50e.-ért.
A legfontosabb; munka miatt kell, hogy legyen rajta (vagy tartozékként) webkamera-mikrofon.
Milyen típust ajánlotok, ami ebben az árkategóriában elérhető és jó is?Köszönet!
(Ja, amúgy nincs szükség "erőműre", csak word-özés, internetezés, esetleg filmnézés...)
[ Szerkesztve ]
:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////
-
-
gravityboy+
csendes tag
Szeretném megosztani veletek tapasztalataimat, ugyanis a napokban vettem egy új notit, hátha valaki épp ilyen típussal szimpatizál.
A régi gépem egy Compaq Presario 2100-as, már 7. éves, és apróbb hibái miatt kellett új gépbe beruháznom, mellesleg ez a típus nekem nagyon bevált (még korához képest is nagyon jó billentyűzete van - leszámítva a tavaly kapott pohár szörpöt és a pár leejtést -, masszív felépítés, kiváló hangszórók, irodai munkához még mindig kielégítő AMD proci). Természetesen az idő azért őt sem kímélte, az ilyenkor szokásos akku, kontakt hibák már előjöttek, valamint pár hete a gép elkezdett szaggatni (alaplaphibára gyanakszom).Több teszt elolvasása és számos gép kipróbálása után végül a Mediában egy Lenov N500-as típust szemeltem ki. Egyszerű felhasználásra szánt gépet kerestem, tehát netezés, irodai programok. A teljesítmény gyakorlatilag lényegtelen, egyedül a masszív, egyszerű felépítés volt kiemelt szempont, illetve a jó minőségű hangszórók, mivel munka közben általában gépről megy a zene.
Az N500 egy teljesen sallangmentes, logikusan összerakott gép, eddig OK is volt. Azonban amikor jobban elkezdtem használni a masinát, bosszantóan gyengének és érzéketlennek mutatkozott a tapipad, a görgetősáv pedig kimondottan véletlenszerűen működött csak. Nem tudom, hogy ez csak az enyém hibája volt-e, vagy pedig az olcsó kategóriás típus sajátossága, de számomra ez bosszantó volt. A másik nagy hiba a hangszórója. A boltban ezt ezek szerint alaposan félreteszteltem, ugyanis átlagos minőségű, erősen halk dobozhangot produkált az N500 hangrendszere. Ráadásul a hangszórókat a gép elejébe rakták, nem pedig a megszokott helyre, így ölbe véve az ember hasa/ruhája (pocakos társaim hátrányban) még azt a kevés hangot is letompítja. További apróbb hiba, hogy a billentyűzet fölé helyezett hangerőszabályozó gombokat, illetve a tapipad kikapcsoló (érintő)gombjait sötétben nehéz megkülönböztetni egymástól (bár tény, hogy jól néz ki a világító érintőgomb), és hosszú másodperceket kell simogatni, hogy érzékelhetően halkuljon vagy hangosodjon a gép, ergo sokkal gyorsabb megnyitni a Vista saját hangerőszabályozó paneljét. Ezen "hibák" miatt felkerekedtem, és 2 nap múlva visszavittem a gépet az üzletbe. Természetesen lehetőség volt a cserére. Összességében az itt leírtak senkit ne riasszanak el a Lenovoktól, mert messze felépítettségben, minőségben, billentyűzetben verik az olcsóbb Acer, Fujitsu gépeket, azonban az én igényeimnek nem felelt meg.A választásom végül a régi gépem jó tapasztalatai miatt ismét egy Compaq Presario gépre esett (CQ61-110EH). A gép más üzletek áraihoz képest jóval drágább volt (190k), de sajnos a pénzt le kellett vásárolni. A Presario összeszerelési minősége példaértékű, a ház nem ropog, nem recseg, apróbb zajokat még a Lenovonál is hallottam, pedig az sem volt rossz. A gép ránézésre is egy magasabb minőségi kategóriát sejtet a kellemes csillogós fekete burkolat, és a fekete/ezüst belső kialakítás miatt.
A hangminőség az Altec Lansing hangszóróknak köszönhetően nagyon jó, és hangereje is kielégítő. Nem is gondolná az ember, hogy egy laptopból is lehet ennyire élvezhető hangminőséget kicsikarni (természetesen most a rendes hifi eszközöktől eltekintve, laptopok szintjén maradva).
Billentyűzete precíz, bár a Lenovoé jobb volt szerintem (habár itt van numerikus billentyű, ami sokat gépelőknek, így nekem is, nagy segítség).
A zajok viselhetőek, vinyó egyáltalán nem kerreg, ellenben a ventillátor folyamatosan működik (szemben a Lenovoval), természetesen ennek hangereje ingerküszöb alatt van, nem zavaró. A gépből sajnos kihagyták a PCI slotos kártya bővítőhelyet (fene se érti miért spórolnak ezen egy ilyen gépnél), bár ha a korábbi évekre visszagondolok, ilyen eszközt csak az USB 2.0 miatt használtam a régi gépemben.
Teljesítményről nem tudok nyilatkozni, mivel nem használok erőforrásigényes programokat, eddig minden gördülékenyen futott rajta. Kijelző nagyon szép, wide-screen, ami miatt a megjelenített tartalom kisebb, mint a hagyományos 4:3-as monitorokon, ám filmezésnél ez előny.Összességében mindkét gépet bátran ajánlom mindenkinek, a különbség pusztán apróságokban és 30.000 Ft-ban rejlik, rossz vásárt egyikkel sem lehet csinálni.
Remélem tudtam segíteni azoknak, akik hasonló igénnyel rendelkeznek mint én, és akik ezen két gép valamelyikét tervezik megvenni a közeljövőben, további jó nézelődést mindenkinek!
-
punk17
aktív tag
spyduck, TOZ, BobMaster:
Hát igen ez mégsem az amit először mondtak, hanem egy butább változat. IBM Lenovo Thinkpad T61 (6460-D6G) Pedig már kezdtem beletörődni, hogy intel/nvidia lesz a lapim . Esetleg így is megérné . Garit pontosan nem tudom mennyi van rá, azt a héten megtudom és ki tudom próbálni, annyit tudok hogy 1 hónapos. Igazából hosszútávra tervezem ezért nem akarom elkapkodni.
-
punk17
aktív tag
Az ára csak nekünk ennyi. Egyszeri alkalom. Az biztos, hogy nem lopott, elhagyott. Hivatalos és megbízható forrásból. De mi lenne a "normális" ára ha ezt mindenki ennyire nyomott árnak gondolja. Biztos hogy nem átverés, nincs benne semmi csavar hanem működő és minden tartozéka megvan.
Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan Lenovo ip. 3 "Kis Gamer" Laptop -35% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- MacBook Air M1/8GB/256ssd/Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3823/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest