Aktív témák
-
Hestiana
tag
válasz Sziszifeca #30348 üzenetére
Magamnak 150 ezerből rakok össze egy gépet, apum pedig laptopot venne most, hasonló áron, sőt 30-40 ezer forinttal többet szán rá, de a nekem összerakott PC körülbelül 3x jobb. Ha Neked nem olyan fontos a mobilitás, mindenképpen az asztali PC-t ajánlom.
T-Unit: Köszi a tippet, nem rossz. Kinézetre kifejezetten tetszik, a tudása se utolsó ezért az árért, ahogy nézegettük a hasonló árú gépecskéket. Bár a HPtől kicsit tartok, írjatok róla még valami jót.
[ Szerkesztve ]
εïз https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/hestiana/index.html εïз
-
Csabee.
nagyúr
Aqua leárazta a Toshiba Satellite A300-21C Notebook -ot nézzétek meg, hátha valakinek segít!
Üdv: Csabee.
-
Adam86
tag
válasz Hestiana #30351 üzenetére
HP:
Jó szervízháttér (gyorsak, precízek)
Minőség rendben van szerintem (nekem fél év után egyedül a tápot kellett kicserélni, de ingyen és bérmentve megtörtént)
Én nem csalódtam bennük.
A legnagyobb problémám az én pavilionommal, hogy ahol a csuklóm érintkezik a géppel koszolódik. (pedig szoktam kezet mosni )Lenovo Thinkad T500
-
csosza
csendes tag
Laptopon tudok rendszerparticiot menteni es visszaallitani, hasonloan a PC-hez?
-
Csabee.
nagyúr
válasz csosza #30358 üzenetére
igen tudsz, van rá pl egy Norton Ghost nevü program amivel particióból vagy teljes lemezről tudsz Imagefájlt készíteni, majd ezt követően image fájlból particiót vagy lemezt helyreállítani!
simán elindul a program (cd-ről bootolós) kiválasztod hogy Ghostnál Disk To Image /Partition to Image
visszaállításnál meg Disk FROM image vagy Partition FROM image!
tömörítésnél gyors-ra érdemes menni, az elég gyorsan , hdd-től függően 10-15perc alatt megcsinálja, visszaállítás meg 5-10perc! partició méretétől függően.
Üdv: Csabee.
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Ehhez a géphez mit szól a nagyérdemű? ASUS X50SR-AP307 Ebben a boltban venném meg, úgyhogy az ár is ennyi lenne.
Kérdéseim.
- Ebben a notiban SIS 671DX+968 chipkészlet van. Eddig csak Intel chipszetes gépeim voltak. Jó ez a SIS vagy nézelődjek tovább?
- Más notit, ami olyan 150-160e Ft körül vannak és teljesítményben hasonló mit ajánlatok?Üdv. sanzi
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Sakál8
csendes tag
Játékra kellene valami gamer laptop mit tudnátok ajánlani én ezt néztem ki.
HP Pavilion DV7 1053ez LAPTOP
250 000,-Ft-ért!!!
Tulajdonságai:
Processzor: Intel Core 2 Duo P8400 2,26 GHz 3 MB cache
Memória: 4 GB Hynix DDR2-800 CL6-6-6-18
Chipset: Intel PM45
Videokártya: NVIDIA GeForce 9600M GT 512 MB
Hangkártya: IDT 92HD71B7 HD Audio
Kijelző: 17” (1440x900, Glare-Type)
Merevlemez: 320 GB, 5400 RPM, 8 MB, SATA
Optikai meghajtó: Optiarc BC-5500S BD-ROM+DVA-RW
Hálózati kártya (LAN): Realtek RTL8168C/8111C Gigabit Ethernet Controller
Hálózati kártya (WLAN): Intel WiFI Link 5100AGN Wireless Network Adapter 802.11g
Mobil internet: nincs
Modem: van
TV tuner: van (DVB-T MPEG2)
Távirányító: van
Webkamera: van
FireWire: van
Bluetooth: van
Infravörös port: van
Kártyaolvasó: van
Ujjlenyomat olvasó: van
Akkumulátor: 8 cellás 73Wh
Operációs rendszer: Win VISTA 32/64bit
Tömeg: 3,46 kg (8 cellás akkumulátorral
További részletek: USB , Wi-fi , Bluetooth , Infra , LAN , FireWire , PCMCIA , VGA , DVI , Touchpad , Garancia[ Szerkesztve ]
-
schambee
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm az eddigi válaszokat, sikerült kiszemelnem pár pédányt, ami szerintem megfelelő lehet a számomra.MSI-ről lebeszéltetek, így az adott konfig/ár kategóriában ezeket a gépeket találtam megfelelőnek:
Az Acer mennyire megbízható márka, ebben az árkategóriában?
Sok jót nem hallottam róla, de egész jó konfigokat raknak össze. Kérdés, h. mennyire jól...
Illetve természetesen érdekelne a véleményetek a Toshiba-ról, és a Lenovo-ról is.Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!
Tisztelettel,
__
schambeeui.: Jah és a fent linkelt árak mennyire reálisak, elfogadhatóak ezekért a gépekért?
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz dragonboy #30363 üzenetére
És ez a gép: ASUS M51VR Ebben már Intel chipszet van. A Toshibától valami belső hang miatt óckodok. Nomeg nem tetszik a mindenhol tükrös felület sem annyira...
-
T-unit
őstag
-
sanzi89
addikt
válasz T-unit #30366 üzenetére
Tükröződik igen, de csak a feldele és a monitor kerete. Ellenben a Toshibának még a billentyűzete! is ujjlenyomatgyűjtő. Ott pedig elkerülhetetlen, hogy megfogja az ember. Most van egy ASUS M51VA noteszem, és ha a Toshibának olyan a belseje mint ennek a fedele akkor az eléggé rondít az összképen.
Az meg, hogy a Toshiba vagy az ASUS jobb megint más kérdés. Szerintem nem, de ez mindenkinek a saját szubjektív véleménye, így ezt nem is keverdén ide. Reális érveket szeretnék, és én is próbálok olyanokat felhozni. Pl: SIS kontra Intel chipszet, ház kialakítása, csatlakozók, teljesítmény/ár. Ezekben gondolkodunk ha lehet, és ne abban, hogy egy mondatos kijelentésekkel lehúzunk vagy felmagasztalunk egy-egy gyártót.
[ Szerkesztve ]
-
T-unit
őstag
válasz sanzi89 #30367 üzenetére
Ha már ár/telj-nél tartunk akkor meg a hp pavilion a jobb vétel annál az asusnál szvsz.Drágább 20k-val de játékra is sokkalta jobb.Vagy tessék, ne mindig csak ismételjem magam,1 jobb vga-s asus: [link]
De azt se tudom mire használnád gépet,szóval ez is egyéni kérdés kinek mi,merre,mért.
Pavi : Ha ez a helyzet,akkor meg a másik linkelt eladótól kell venni paviliont,200k-ért igen komoly kis gép.
szerk: Rá 1 percre törölték is p8400-as dv5-öst,sokáig tartott az is.[ Szerkesztve ]
üdv.
-
sanzi89
addikt
válasz T-unit #30369 üzenetére
Először is, köszönöm a válaszod, előbb-utóbb csak találunk valamilyen jó megoldást.
Kicsit ismeretném, hogy mik lennének az elvárások a notival szemben:
- 160e Ft környékén legyen
- Intel processzor és chipszet fontos lenne
- Hardverileg a fontossági sorrend: CPU/Chipszet meg az alaplap/RAM/GPU
- Minél kevesebb csillógó villogó felület.
- Min. 2 év garanciaA HP tényleg többet tud, de az már sajnos nem fér bele a keretbe. A másik ASUS meg AMD platformos, ami összességében nem is lenne gond, csak a gyenge CPU. Az fontosabb mint a GPU.
-
Sakál8
csendes tag
Hp laptopba melyikek a jobbak a dv5-ös vagy a dv7-es sorozatszámuak
-
LordVader80
őstag
Sziasztok!
Játékban mennyi lenne a különbség egy T3400-2,16GHz - Radeon HD4570 512 MB páros és egy T5750 2.0GHz - GeForce 9500M GS 512MB párosítású noti között?
Szintetikus tesztekben nagyjából egyforma a 2 proci és vga, valójában szerintetek?
May The Force Be With You!
-
Khelben
nagyúr
Van olyan, aki rendszeresen cipel 3 kilós 17-es laptopot? Mennyire macera? A 3 kiló annyira nem is érdekel, mert a mostani 3,7 kiló, de a 17-es méret mennyire "mobil"?
-
Lpat01
csendes tag
Üdv!
Szeretnék egy notebook-ot venni, de sajnos nem jutok egyről a kettőre, ezért kérném a segítségeteket.
Amire szeretném használni:
-Programozás
-Flash CS4-et és Photoshopot bírja
-illetve internet, office stb. alapdolgokÁrban: max 150-ig mennék el de jobb lenne a 100 körüli.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
T-unit
őstag
válasz sanzi89 #30370 üzenetére
Akkor ezek alapján amit linkeltél is jó,meg pl. ez is követelményeid szerint,ha nem kell vista.Sajnos túl nagy választék nincs ilyen feltételekkel,ennyiért.Ha megfelelne gma vga is akkor meg jó kis 3év garis,erős procis lenovo n500,megint attól függ játszanál-e,mert hd-ra az elég.
LordVader80 : Ez a 2 kombó tényleg nagyon közel áll egymáshoz: [link]
Én mégis inkább az újabb technikát választanám,a nagyobb órajel miatt,és az új ati miatt.Feltéve ha mind2 ugyanúgy gddr2-es vram-al rendelkezik,ellenben ha gddr3-as lenne netán valamelyik, azt kell választani játékra.
Lpat01 : n500 3év garival,vagy 14,1"-os asus.[ Szerkesztve ]
üdv.
-
Sakál8
csendes tag
Melyik a jobb laptop amit játékra is lehet használni toshiba vagy hp és mit tudnátok ajánlani 250000ft-ig ebben a kategóriában?
-
sanzi89
addikt
válasz T-unit #30378 üzenetére
Ez az ASUS se rossz, de majdnem forma-forma az M51-essel.
A GPU összességében nem fontos, de nagyon ritkán, ismétlen nagyon ritkán jó lenne ha 1-2 játékokcska elgurulna low beállítások mellett. Nem a húha grafika lenne a lényeg, csak néha valami kis unaloműző. A GMA-soknak egy picit erősebb kellene.
-
T-unit
őstag
válasz Sakál8 #30380 üzenetére
Szoktál olvasni is válaszokat?Pár pavilion linkelve volt,azt.Lényeg h ennyiért 9600m gt/hd 4650-es vga-val szerelt legyen legalább.
Lpat01 : +2gb ramot magadnak tudsz bővíteni 6k-ér ddr2-ből.
sanzi89 : Értem,márpedig ha ez a helyzet,és nincs pc/konzol akkor tényleg érdemes legalább egy hd3470-es vga-st nézni.Ennyiből jobbat nem tudok most énse.Am amit linkeltem toshiba-t korábban,elképzelhető h pont a matt műanyag borítású mint az n500 is(iponos képen is az van fenn). Nézz/kérdezz utána esetleg ha nem csak asus érdekel, ott se mind full lakkos bill. résznél!üdv.
-
GD
őstag
sziasztok,
ötleteket gyűjtök notira, szempontok:
2-4Gb ram
core 2 proci, vagy centrino 2-es
nem sys-es chipset
vga mind1...
hdmi
250-es hdd
ha lehet OS-el
valami ismert brand (nálam a fujitsu feketelistás) és 2év gar (vagy 1+bővíthető opció)
mindez 200E alatt ha megállna akkor jó lenne :-)köszönöm!
-
törölt tag
Üdv.
Létezik fotó feldolgozásra alkalmas noti? Tehát nem TN+film paneles. -
adm
őstag
válasz Khelben #30376 üzenetére
ha nem is mindennap, de rendszeresen viszem magammal és hosszabb távon is nálam van általában. 3,4 kg maga a noti + second skin, táp és egér, a táska majdnem 1,5 kg, ez így összesen ~5,5kg. a táska egyébként akkora, mintegy normál aktatáska.
néha nehéznek tűnik, de a munkakörülmények mindig azonosak, és volt olyan hogy munkadíjban is érvényesült a felár/fáradtság.16core - 32thread - 64gb
-
csyo
senior tag
sziasztok!
Notebookot keresek! (mily meglepő)
amire szükségem lenne:
- wifi
- USB (több is)
- angol, vagy magyar billentyű
- max 1,6kg
- monitor 1,2-1,5 között
- jó akkuamire kell:
- netezés a parkban, kávézóban
- utazásra magammal vihessem (és netezhessek)
- filmet tudjak nézni rajta
- esetleg photoshop, de nem szükséges.NEM játékra, NEM tuningolni szeretném, és nem ez lenne az asztali gépem, se torrent, se p2p, stb nem dutna rajta.
mit tudtokajánlani?
Legyen szép a napod!
-
T-unit
őstag
Ha 15",akkor sl500 + gari + 2gb ram. OS-nek pedig win7 RC egyelőre tökéletes.Cirka 200k-ból egy 3év garis minőségi gép.Ha túl komor, még fel is lehet dobni akár matricával.
sanzi89 : Szívesen.
csyo : Attól függ mennyit szánsz rá.Amúgy ha ps nem annyira fontos még 1 alap,hosszú üzemidejű,olcsó netbook is megfelelhet ilyen célra.üdv.
-
GD
őstag
válasz T-unit #30391 üzenetére
köszi, jóféle,
közben találtam ugyan ez SL400-ba 2GB rammal és OS-el 200E alatt
3G is van benne
[link]
W7 azért nem pálya, mert márciusban nem akarok nem reinstall-ni
max akkor jöhet szóba ha októberig nem vesz gépet, vagy vistára van talán valami upgrade akció, valahol olvastam (ha most veszel vistát akkor upgradelhetsz w7-re?)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Help.
Asztali pc kiváltására keresek notebookot.Minden általános célra,játék,munka etc.Minden mai modern kütyü benne kell,h legyen ujjlenyomat olvasó hdmi stb.Mégis a legfontosabb egy közepes nagyságú minőségi kijelző, nagyon jó színhűséggel,kiváló betekintési szöggel,remek kontraszttal.Mivel utazásaim során fotó feldolgozásra is használnám jó lenne egy nagyon erős proci és sok,gyors ram.Másodlagos,de fontos szempont a játékra való használhatósága mert esetenként jól jön.Fusson rajta minden.
És nagyon jó minőségérzete legyen.Mindezt szeretném 1500 eur alatt tartani,ha ezt nem kapom meg ennyiért akkor nem kell az egész.
Pár tippel segítsetek légyszi. -
T-unit
őstag
Na igen mindjárt jobb,könnyebb egy lánynak,csak Te írtad korábban még a 15"-t.
Igen vmi távoli hírből olvastam énis h ingyen átlehet térni majd win7-re vagy hogy(feltételeket nem ismerem).Mindegy tökéletes vistával is,bár igaz nekem nem lenne probléma most az RC, azt fontos anyagokat ki dvd-re,majd a vadi új bolti teljes win7-re anyagokat vissza.
Szívesen.üdv.
-
T-unit
őstag
válasz #01758976 #30393 üzenetére
Namost ha a közepes konkrétan 15" környékét akarja jelenteni akkor pl. hpq 8530w.
üdv.
-
JoCc!
csendes tag
Sziasztok! Notebook-t szeretnék venni, csak hát nem tudom melyiket válasszam, etc. Árba oan 100-120ig, nem játékra kell, de ne legyen too low, és még a részlet fizetés is jáccik (bár ez mellékes). típust ti mondjatok, ti tudjátok mi fán terem.. [link] innen pl.: melyiket ajánljátok?
ty előre is
Josey Long
-
-
adm
őstag
válasz Alex91 #30399 üzenetére
a bankok, biztosítók és az apple kedvenc ügyfelei közé tartozhattok. mindenre az alumacbook a jó választás mi...
keret 100-120k. száz-százhúszezer. < - > alu macbook ára: Havidíjas előfizetéssel 99 900 Ft kezdőrészlettől. alu macbook valódi ára: 400-450k. 4×száz-százhúszezer.
[ Szerkesztve ]
16core - 32thread - 64gb
Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- BestBuy ruhás topik
- Gumi és felni topik
- Szólánc.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezetékes FEJhallgatók
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- MacBook Air M1/8GB/256ssd/Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3823/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest