Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • xtend

    senior tag

    válasz PROTRON #74414 üzenetére

    Hát igen :( köszi.... tavaly nyár óta lakunk itt, úgyhogy olyan sok adatom nincs :) csak töprengek, hogy lehetne-e spórolni vagy sem. Mert itt is már slágar a levegő-víz hőszivattyú, de hosszú távú tapasztalatok nincsenek vele, mivel elég új dolog és hiába ad pl a Daikin 8 év garit rá, ha pl 10 évente cserélni kell és pár héttel ezelőtt adott pont a Daikin 18 ezer ojrós árajánlatot beszereléssel együtt. 25 ezrem meg pláne nincs geotermikus fűtésre, pedig az lenne az igazi.

    #74412Jolida
    Köszi! Igen a téli hónapkokban (6 hónappal számolva) kb. 360 liter olaj fogy havonta, ami havi kb. 550€. Az hogy mennyi az olaj hatásfoka, stb az nekem nem mérvadó, hiszen ha a mostani áramszerződésemhez kalkulálva ez a havi 550€ kb. 2750kw havi áramfogyasztásnak felel meg. Na most én csak annyit szerettem volna tudni hogy a jelenlegi 2 klímával meg ha a 3-as multisplit-et megvenném akkor az kb fogyasztana-e ennyit v. sokkal többet vagy kevesebbet, na mindegy azért, köszi mindenkinek!!!!! :R

    Tehát senkitől nem várom/vártam el, hogy pontos adatokat számítson nekem, csakhogy ezekkel a SCOP stb. hogy a bánatba kell számolni meg a külső egységnek is van megadva teljesítménye meg a belső egységnek is, szóval ezek kavarnak be. Eurovent-en csak a Midea Blanc-ról találtam infót az is -10 fokon 2.44 COP.

    Na de mindegy is ha nem lehet hát nem lehet, köszi azért :R

Új hozzászólás Aktív témák