- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
arnyekxxx
veterán
Ezek szerint a hardcore szigetelés nyáron nem hoz olyan sokat, nálunk is hasonló volt a helyzet b30+16 fehér EPS meg sima 2rétegű (árnyékolt) ablakok mellett. Viszont tényleg elég lehet a legkisebb is, nálunk azon a pár napon amikor be kellett indítani a klímákat minimálon mentek pár órát a 3,5esek.
-
prisz
aktív tag
Aki új klímában gondolkodik, semmi képpen ne vegyen olyat, aminek nincs motoros oldalirányú légterelője. Ég és föld. Most kapcsoltam be egy kicsit a klíma fűtést, nem akartam beizzítani a kazánt. Kb. 30 perc után éreztem, valami nem stimmel. Itt hidegebb, ott melegebb. Látom, nem megy a függőleges légterelő. Benyomtam. Kb. 10 perc után, már az egész lakásban sokkal komgortosabb volt a hőmérséklet. Hihetetlen a különbség. Még egyszer mondom, tényleg mindenki szánjon rá még pár ezret, de legyen benne ez a funkció.
-
HÁZIGAZDA
válasz arnyekxxx #74504 üzenetére
kánikulában túl nagy a hőterhelés: nagyon hamar süt a nap és meleg van, az éjszakai lehűlés pár órára korlátozódik csak, ráadásul bent termelsz hőt: hűtők, főzés, bojler stb.
a legtöbb ház egyébként a nem atom huzatos padláson vérzik el (a miénk is). ha ott nem tudna megrekedni a levegő, a födém bírná.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Atomgeszi
veterán
válasz arnyekxxx #74492 üzenetére
Nálunk 30 cm B30 + 15 cm kőzetgyapot, padláson 30 cm üveggyapot. 3 rétegű 88-as Kömmerling ablakok.
Szigetelt padló.
Mivel élsz is bent, megy a sütő, főzés, ezáltal a páraelszívó, amihez szintén nyitott ablak kell, így egyből húzza be a meleget is.
Bent a házban van egy kondi szobánk, plusz elindítom este a projektort is, ezek a tevékenységek mind mind segítenek felmelegíteni bent is a hőmérsékletet.Éjszaka nincs 10 fok, plusz mi nyitott ablaknál sem tudunk aludni, mert állandóan ugatnak a kutyák az utcán, meg megy a sok gibbon a lefűrészelt kipufogójú csodaswifttel éjszaka portyázni. Szóval kb nyár elején bekapcsolom az EF25-öt a hálóban 22 fokra, és azt tartja.
(ha mondjuk tudom, hogy este meg fogjuk emelni magunk a hőmérsékletet, akkor inkább 20-21 körülre rakom) aztán lefekvéskor 23 fokra éjszakai módban.
Így azért kellemes.A ház többi részében Gree van, de ahogy számolgattam alsó hangon 2x annyit fogyaszt, mint a Mitsu és borzasztó a hiszterézis görbéjük, plusz hangosak is. Azok 23-24 fokra vannak állítva.
Lehet, hogy klíma nélkül 25 fok lenne csak, de az nekem már sok a napi életvitelhez.
Viszont, amit nagyon adnék.
Napelem az egész házon, plusz hőcsatornás légcserélős klímaberendezés.
Friss levegő pipa
Komfort pipa
Szaldós elszámolást kinyírták úgyis, így mindenképp el kell használni a megtermelt áramot pipa.
(A legnagyobb gond, hogy erre a beruházásra nincs 15 millióm, így marad éjjel nappal a klíma, és nappal többször szellőztetve, éjszakára meg csukott ablak)Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
veterán
válasz arnyekxxx #74508 üzenetére
És egy teljesen passzívháznál is felviszed direkt a hőmérsékletet, ha kint 40 fok van(mint tavaly nyáron) bent 32-re, hogy csak 8 fok legyen a különbség?
Alapból 24 fok van bent klíma nélkül, de a kinti 40-hez képest az is 16 fokos különbség.24 foknál is szerintem a bent képződő(edzés, kex, teregetés, sütés főzés stb) páratartalommal van gond, a klíma főként szárítás miatt kell.
Ha meg folyamatosan bent vagy, akkor meg édesmindegy, hogy kint hány fok van.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Lmh
őstag
Amúgy ezt az agyondícsért Sensira tudja? Mert én nem találok erről infót és nálunk ráadásul egy sarokba lesz rakva valószínűleg és onnan kéne áthűteni keresztbe a szomszéd hálót is... nagyon nem szívesen futnák bele, hogy felrakjon félmilláért aztán nem jó...
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Lmh
őstag
válasz lasz10 #74511 üzenetére
Beszereléssel, plusz anyaggal lehet közel lesz annyi, de valoszinuleg valóban túloztam kicsit. Az A-mercik kimondottan tetszenek, ha már itt tartunk, de a lényeg továbbra is az, hogy tud-e oldalra is keverni a Sensira, mert nálam lehet ez fontos lenne.
[ Szerkesztve ]
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
siege5
aktív tag
válasz lasz10 #74511 üzenetére
Sziasztok!
Kb 100m2es 2 és fél szobás házba szeretnék klímát szereltetni.
Volt róla szó, hogy egy klíma megoldja, de a hang és a különböző személyes igények miatt 2őt szeretnék a 2 kb 16m2es hálószobába amik külön külön adagolnák a megfelelő hűtést és a ház többi része (a félszoba azaz gyerekszoba a ház másik oldalában)is érezné a hatásukat.
Nos ha jól gondolom így elég egy-egy 3.5-es teljesítményű?
Illetve mivel a szerelőm a greevel all szerződésben ebből a markából jelenleg melyik típus, amit ajánlani lehet kifejezetten csak hűtésre (nem igényelek más featuret, talán esetleg a távoli vezérlés miatt wifit, de ez sem feltétlen)?Köszi
-
WaterWave
veterán
válasz TeeJay #74497 üzenetére
És ha berakok egy: Daikin Triál Multi szett Comfora arról mi a vélemény? Akkor csak egy kültéri van és 3 beltéri, viszonylag közel vannak egymáshoz a különálló szobák... Van hátránya?
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Lmh
őstag
válasz feco70 #74515 üzenetére
Az jo mert nekem csak hűtésre kell. Akkor megnyugodtam
-
Sumi
aktív tag
Ilyenkor amúgy, hogy újra hideg van, a H tarifát nem tolják ki? Mert a távhőt azt beröffentették ismerősnél a panelban újra..
-
TeeJay
félisten
válasz WaterWave #74516 üzenetére
Drága lesz, drága lesz kiépíteni és sosem lesz olyan hatékony mint 3darab 2,5kW-os gép külön. Hangja sem lesz halk annyira mivel kint legalább 7-8kW-os kültéri kell 3 beltérihez
3darab Gree SmartR 3,5kW jó áron azt csá. Az már 20dB-es de vigyázz csak a 3,5kW-os elektronikus adagolós a 2,5kW kapilláris csövesMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
Szerencsére én raktam unokatesómnak egy Daikin Sensira meg Comfora-t
utóbbi tud motorosan jobbra balra is, nem érzem hogy ezt a sensira ne tudná ráadásul annak két oldalra is tudod állítani míg a motoros vagy balra vagy jobbra hajtja a legyezőket Szóval biztos jó de évekig és sok ezren megvannak anélkül hogy motorosan legyezne a beltéri jobbra balraMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Miklósbácsi
tag
válasz TeeJay #74525 üzenetére
Ha nem is könnyen, de valahogyan mi is kibírtuk, hogy a Daikin Sensira beltérijébe nincs beépítve a motoros jobbra - balra legyezés lehetősége. A terelő lamellák jobbra - balra történő kézi állítása természetesen működik.
Ezt a kézi szabályozást kétszer próbáltam ki. Egyszer új korában - ennek már hat éve - és ma, mert elolvastam prisz hozzászólását. Működik a légterelés, kb. 20 fokkal terelt jobbra, vagy balra a terelés.
De az itteni körülmények között erre soha nincs szükség, így visszaállítottam alaphelyzetre.
A függőleges terelést azonban én is hasznosnak ítélem meg és időnként használom is. De ne feledjük el az emberi tényezőt sem ! Amikor a feleségemet már nagyon zavarja, hogy ütemesen váltakozva fúj a nyakába a levegő, nekem fog szólni ( finoman fogalmazva ) emiatt és nem a gépnek.....
-
F-ECT$
titán
Nálunk 3 helyen van klíma. 2 helyen teljesen fölösleges a jobbra-balra terelés, a harmadik helyen viszont jól jön. Ott egy szekrény oldala van kb 2 méterre a klímától és általában arra fújatjuk a levegőt, ugyanis ilyenkor a szoba egyéb részében szinte 0 légmozgást érezni, viszont amikor nagyon meleg van, akkor a klíma induláskor jól jön, ha kicsit megkavarja a szoba levegőjét is, ilyenkor átállítjuk a másik irányba, és ha lehűlt a szoba, akkor megy vissza a szekrény felé.
Dive ever, work never.
-
TeeJay
félisten
válasz F-ECT$ #74527 üzenetére
18 nm panel nagyszoba 3,5x5,2m kb. és az 5méteres fal belső szélére raktam a klímát ami a szoba ajtó felé fúj mégis az egész szobában 24fok van lazán. Ja és vízszintes a terelő tehát plafon szinten fúj el mégis szépen lehűt mindent. Jó az a motoros jobbra balra legyezés de azért elgondolkozik az ember ha 40-50-60ezerrel drágább klímába kerül csak be hogy megér-e annyi felárat (Daikin Sensira és Comfora között pl)
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
curbowka
csendes tag
válasz arnyekxxx #74508 üzenetére
A hideg nem okoz tüdőgyulladást, mivel azt baktérium, esetleg vírus tudja okozni. Attól betegszel meg, hogy nincs kitakarítva, valamint, hogy spórolás címszóval nem szellőztetsz, mert kimegy a hideg.
A 22 fok nekem sem komfortos, nyáron nálam a 24-25 fok vált be, de fontosabb, hogy a pára ne legyen túl magas. A kinti benti 8 fokos különbség meg aztán tényleg non-sense.
Tiszta klíma + friss levegő és soha semmi baj nem lesz.
-
Atomgeszi
veterán
válasz curbowka #74529 üzenetére
Alváshoz muszáj a 22 fok. Annál többen nem komfortos aludni.
Akkor meg már lehet a hálóban egész nap 22.
(most egész télen 21, - 22 - 22,5 fok volt a házban és egy szál pólóban rohangáltunk végig)
Hálóban alvás előtt az ablakot is kinyitjuk 1-2 órára, sőt szinte egész télen az utcát fűtöttem szerintem.Szellőztetés + tisztítás mindig megy. És semmi probléma nincs. Pedig már 10 éve biztos hardcore klímázok. (inkább északra kéne költözni néha úgy érzem)
Egyszerűen a hidegebbre van tervezve az emberi szervezet. Az északi népek élnek a legtovább, melegebb tájakon gyorsabb az anyagcsere, romlik a szervezet ellenálló képessége, elfolyósodnak a belsőszervek. Legalábbis az enyém fixen.
Ahogy az alvás is csendben és sötétben a legpihentetőbb, mint az ősembernél, kivéve, hogy itt talán nem fenyeget az éjszakai állat támadás.
[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
-
arnyekxxx
veterán
válasz Lorden #74532 üzenetére
+1
télen a 22 tök kellemes rövidgatyapólóban, nyáron meg fázok ennyiben.
az asszony meg simán vastag takarót terít magára nyáron a 25ben amikor én már kitakarózva egy szál gatyában alszok.
Nálam a téli hosszúgatyapulóver az a 20fok alatti állapot.
Kér ezen túl sokat elmélkedni, az emberek hőérzete durván különböző, nekem ez örök harc a feleségemmel. Amikor én kezdek megdögleni a melegről félmeztelenül ő akkor kezdi levenni a vastagruhát. A gyerekeknek meg kb mindegy 18 és 30 fok között képesek ugyanabban lenni.
[ Szerkesztve ]
-
Jolida
tag
Most is egy 3.5-es Sensira alatt ülök HO-ban.
Kézzel jobbra-balra állítva a vízszintes terelők, a függőleges maximálisan feltolva távirányítóval, gyakorlatilag vízszintesen fúj.
22C-ra állítva HA szerint 22.48C fok van 1m magasan. -
TeeJay
félisten
Panelban lakunk ami kívülről már szigetelt de 22fokban nekem fázna nyáron a lábam.
Inverteres gép ott már azért olyan levegőt fúj ki hogyha nem takarózol mint én akkor a láb rész fázni fog.
Nálunk 24fok éjszakai mód bevállt, Daikin esetén hangtalan és alig fogyaszt de hűti a lakást lazánMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Ch4os
aktív tag
Klímát szeretnék felszereltetni 27nm-es lakásomba, amelyből a szoba 18nm. Konyhával közös légtér (+3nm), fürdő külön fűtve. Belmagasság normál kb. 2,7m. A lakásban eddig sima elektormos fűtés volt/van amit szeretnék légkondis fűtésre és nyáron hűtésre cserélni. Tehát fontos lenne a csendes, esti működés. Társasházi lakás a 2. emeleten, körbelakott, délre néző 2 ablak (ezek is most lesznek cserélve).
Tudtok ehhez ajánlani légkondikat. (~20nm, halk működés, wifi)
Kb. milyen árral és beápítési ktsg-el számoljak?
Esetleg érdemes egy H bekötéssel számolnom vagy ilyen méretben/fogasztással sosem térül meg?
Előre is köszönöm. -
net91
senior tag
Ma volt nálam a klímaszerelő klímát ellenőrizni, tisztítani. (csak hűtő, nyáron üzemelő klímáról van szó)
Kivette a szűrőt, azt leöblítette vízzel, majd hármat spriccelt klímatisztító flakonból a beltéri egységre. Ennyi volt az ellenőrzés, tisztítás.Nem akarom elhinni, hogy ennyi lenne egy tisztítás és a nyári időszakra történő felkészítés, ellenőrzés.
Valamint a kültéri egységet nem szokták ellenőrizni a szakik?[ Szerkesztve ]
Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
net91
senior tag
válasz Csöves #74540 üzenetére
25 000
Mondtam neki, hogy ez így egy nulla, amit csinált.
Kikérte magának. Ő a szakember, ő tudja mit, hogyan kell csinálni. Én nem értek hozzá.
Állítása szerint eddig mindenki elégedett volt eddig a munkájával.
És elmondta, ha kritizálom a munkáját legközelebb nem fog eljönni karbantartásra.
Ha nem a negyediken laknék, kidobtam volna az ablakon.[ Szerkesztve ]
-
Lmh
őstag
Amugy ahhoz h a garancia megmaradjon, kotelezo ilyen plecsnis szakikat kihivni evente?
Mert nekem is szerintem nyaranta pár hetet fog menni lightosan a klíma és annyi. Ha evente a hivatalos tisztitás erre 25k lesz, az kb 10szerese lesz az elhasznált energia árának...ami érdekesen nézne ki.
meg amúgy is én is magamnak terveztem csinálni.Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
net91
senior tag
válasz Lorden #74546 üzenetére
A "Jószaki" oldalról választottam.
Ott 5 csillagos, sokak által ajánlott szakemberként szerepelt. A sok ajánlás, pozitív visszajelzés miatt döntöttem mellette.
A "Jószaki" oldal ajánlásában eddig kettőből kétszer csalódtam. Legközelebb nem ott keresek szakembert.[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
Az komoly. Nekünk ŐK rakták fel, profi munka és bár picit több mint 3méter lett ránézésre a csövezés nem számították fel, velük fogjuk csináltatni a karbantartást is.
A karbantartás során elvégzendő műveletek:
- szűrők eltávolítása és tisztítása
- hőcserélő baktérium és gombamentesítése
- hűtőköri nyomásellenőrzés
- szivárgásvizsgálat
- kondenzvíz kifolyásának ellenőrzése
- bejegyzés a készülék garancialevelébeEz 10e nettó, a klíma mosás meg 15-20e között ahogy írják. Szerintem nézz körbe a környéken más ember után...
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Horgász topik
- Automata kávégépek
- NVIDIA® driverek topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest