Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jeriko2

    tag

    válasz AssAssynn #27517 üzenetére

    A klímát egyébként még aránylag könnyen le tudod szerelni és elvinni, esetleg eladni, ha már nincs rá szükséged. Oké, nem ingyen, de ahhoz képest nem sokért, amennyibe más fűtési rendszer kerül.

    A víz hőfokára nem érdemes gyúrni, ott annyi a lényeg, hogy legyen elég ahhoz, hogy nőjjön a házban a hőmérséklet. Egyébként minél alacsonyabb, általában annál gazdaságosabb.

    A puffer tartály hol helyezkedik el? Ha nem a lakótérben, akkor lehet érdemesebb lenne kiiktatni, mert akkor abból is szökik csak az energia.

    A legjobb amit tehetnél, az a hőszigetelés. A padlásra elég lenne üveggyapot paplant leteríteni, ez abszolút megtérülő befektetés, mert egy tekercs pár ezer Ft - nyugodtan mehet belőle akár 20cm is. A falakat ilyen hidegben már nehéz szigetelni, de ha hosszú távra tervezel, mindenképp érdemes lenne. Nálunk a szomszéd saját kezűleg csinálta, úgy egész olcsón ki lehet hozni azt is. Persze ezekhez is érdemes a tulajjal egyezkedni, mert neki termeled az értéket. Ha abszolút nem partner semmiben, akkor tényleg érdemes odébb állni.

Új hozzászólás Aktív témák